وقتی نوبت به آسمانخراش های سر به فلک کشیده و شگفتی های معماری می رسد، هیچ کشوری مانند چین نیست. اینفوگرافیک زیر که از دادههای موسسه ساختمانهای بلند و زیستگاه شهری (CTBUH) استفاده میکند، ۲۵ شهر را با بیشترین تعداد آسمان خراش و ساختمانهای فوقبلند در سطح جهان را نشان میدهد.
جای تعجب نیست که شهرهای چین بیشتر سهم قابل توجهی در این فهرست دارند و شهرت این کشور را به عنوان مهد ساختمان های بلند مستحکم می کنند.
۲۵ شهر برتر بر اساس تعداد آسمانخراش ها
هنگ کنگ با ۶۵۷ آسمانخراش، از جمله شش برج با ارتفاع بیش از ۳۰۰ متر، در صدر جدول قرار دارد.
هنگ کنگ به همراه شنژن در جایگاه دوم و گوانگژو در جایگاه پنجم، بخشی از کلان شهر رو به رشد معروف به دلتای رود مروارید هستند که بیش از ۱,۵۰۰ آسمانخراش را در خود جای داده است. جالب است بدانید که شنژن تا دهه ۱۹۷۰ یک دهکده ماهیگیری کوچک بود.
شهر نیویورک با۴۲۱ آسمانخراش، جایگاه سوم این فهرست را به خود اختصاص داده است. برجسته ترین ساختمان نمادین این شهر، امپایر استیت را نشان می دهد. قابل ذکر است، در حالی که ساختمان امپایر استیت بسیار معروف است، اما دیگر در بین ۵۰ ساختمان بلند جهان قرار نمی گیرد.
در رده پنجم، دبی در امارات متحده عربی قرار دارد که با ۳۹۵ آسمانخراش، جایگاه چهارم را به خود اختصاص داداه است. این واحه بیابانی کانون معماری های باشکوه و سازههای رکوردشکن شده است که نمونه آن برج خلیفه، بلندترین ساختمان کنونی جهان با ارتفاع ۸۲۸ متر است.
تعداد آسمانخراش های چین در برابر دنیا
با نگاهی به این داده ها از منظری دیگر، چین در واقع تعداد آسمانخراش های بیشتری در این فهرست نسبت به مجموع سایر نقاط جهان دارد.
شهرنشینی سریع چین، رشد اقتصادی و پروژه های بلندپروازانه ساختمانی، این آمار را گسترش داده است. شکی نیست که پیگیری بی وقفه این کشور برای توسعه شهری به شکل برج های سر به فلک کشیده، همراه با جمعیت زیاد و شهرهای پر رونق، چین را به عنوان برنده ای بی رقیب در مسابقه جهانی آسمانخراش ها قرار داده است.
افق آینده
همانطور که جهان همچنان به ارتفاعات جدیدی در شگفتی های معماری دست می یابد، آسمان خراش های بسیار بلندتری در دست احداث هستند که خطوط آسمان را در سراسر جهان تغییر می دهند.
از برج سر به فلک کشیده جده در عربستان سعودی که آماده است از برج خلیفه به عنوان بلندترین ساختمان جهان پیشی بگیرد تا برج مردکا ۱۱۸ در کوالالامپور که قرار است در ژوئن ۲۰۲۳ عنوان دومین سازه بلند جهان را به خود اختصاص دهد؛ این پروژه ها برای سال های آینده شهرنشینان را مجذوب خود خواهند کرد.
حتی با بالا رفتن این ساختمانهای تاریخی جدید، برجستگی چین در دنیای آسمانخراشها، با سه شهر در پنج شهر برتر جهان، احتمالاً بدون رقیب باقی میماند.
بدون نظر