رواج جشن های عجیب در ایران؛ از جشن دماغ تا جشن سوراخ کردن گوش!

رواج جشن های عجیب در ایران؛ از جشن دماغ تا جشن سوراخ کردن گوش!

روزنامه همشهری در گزارشی به رواج جشن های عجیب میان خانواده های ایرانی در سال های اخیر پرداخته است؛ جشن طلاق، دماغ، سوراخ کردن گوش و گودبای پمپرز از جمله ی این جشن ها هستند.

در ادامه گزارش روزنامه همشهری را می خوانید:

قدیم‌ها افراد فامیل و دوست و آشنا به بهانه‌های مختلف دور هم جمع می‌شدند و به‌سادگی و دور از هرگونه تجمل‌گرایی و خودنمایی، به دورهمی و شادی می‌پرداختند. آش دندونک، آش پشت پا، جشن دروی محصول و… نمونه‌های خیلی کوچکی از این جشن‌های قدیمی بود که از قضا طرفداران زیادی هم داشت؛ اما در نهایت سادگی برگزار می‌شد و پذیرایی‌اش به یک قلم خوراکی ختم می‌شد، مانند آش رشته. اما نکته جالبش این بود که تنها بهانه برگزاری این جشن‌ها، دور‌همی و شادی افراد و آرزوی سلامتی و روزی فراوان برای هم بود. نه از ریخت و پاش‌های عجیب و غریب خبری بود، نه از بوق و کرنا کردن جشن‌ها در میان غریبه‌ها؛ برخلاف آنچه امروز در شبکه‌های مجازی با آن روبه‌رو هستیم.

این روزها صفحات شبکه‌های مجازی از عکس و فیلم جشن‌های خانوادگی برخی کاربران به قولی ترکیده است. بدتر از انتشار تصاویر جشن‌های خانوادگی، انتشار تصاویری از جشن‌های عجیب و غریب است که هر روز هم بر تعدادشان افزوده می‌شود و هیچ پیشینه و تاریخچه‌ای هم ندارند و صرفا به بهانه دیده‌شدن و به‌اصطلاح لایک‌گرفتن در فضای مجازی برگزار می‌شود. برای اینکه عکس‌ها و فیلم‌ها حسابی در چشم بروند و برای کاربران هم جذاب باشد، برای برگزاری این جشن‌ها افراد تم‌های متناسب با هر جشن را هم باید تهیه کنند. در این نوع جشن‌های پرهزینه دقیقا مثل مهمانی‌دادن در فرهنگ غرب، پذیرایی با فینگرفود به‌صورت سلف‌سرویس انجام می‌شود؛ جشن‌هایی که کارشناسان فرهنگی و اجتماعی معتقدند این جشن‌های بی‌هویت حکم ضد‌ارزش‌ها را در جامعه ایرانی ما با فرهنگ غنی دارد.

جشن طلاق؛ خوشحالی زورکی برای جدایی واقعی

یکی از شرکت‌کنندگان در جشن طلاق تجربه خود را چنین نقل می‌کند: کارت جشن طلاق‌شان همانطور به دستمان رسید که کارت عروسی‌شان را ۳سال پیش گرفته بودیم. وقتی عنوان جشن را متوجه شدیم و بهانه دعوت به آن را، مات و مبهوت مانده بودیم باید چه بگوییم؟ مبارک باشد؟ به‌سلامتی؟ خوشبخت شوید؟ دهانمان قفل شده بود. نگاهی به کارت می‌کردیم و نگاهی به زوجی که با خوشحالی این کارت‌ها را تقسیم می‌کردند و قرار بود چند روز دیگر از هم جدا شوند. روز موعود فرارسید. تالاری که برای برگزاری جشن طلاق آماده کرده بودند، چیزی کم از تالار روز جشن عروسی‌شان نداشت. با این تفاوت که روی کیکی که روی میز قرار داشت همان جملات روی کارت طلاق درج شده بود: «یا رب آن دلبر شیرین که سپردی به منش/ با رضایت کامل او را سپردم به ننش….». عده‌ای در گوشه سالن بغ کرده بودند و از جدایی این دو در زندگی ناراحت بودند، عده‌ای خوشحال بودند و سر از پا نمی‌شناختند. زوج جوان هم گرچه صبح همان‌روز در دفتر طلاق به زندگی مشترک‌شان پایان داده بودند، اما با لبخندی گرم از مهمان‌ها پذیرایی می‌کردند یا در میانه سالن به جشن و پایکوبی مشغول بودند. جشنی عجیب و غریب که برای خیلی از مهمان‌ها تنها دلیل شرکت در آن به جرأت می‌توان گفت تعجب و حیرت‌شان از چنین مراسم عجیب و غریبی بود.» درست است نخستین جشن‌های طلاق در اواخر دهه‌۸۰ و اوایل دهه‌۹۰ برگزار شد، اما انتشار تصاویر و فیلم‌های این مراسم در شبکه‌های مجازی چنان زیاد شد که حالا «حسین وروانی فراهانی» کارشناس اجتماعی، رهایی از آسیب‌ها و فشارهای روانی زندگی مشترک را علت برگزاری این جشن از سوی زوج‌ها معرفی می‌کند و می‌گوید آنها غافل از این هستند که با تأثیر‌پذیری از سبک زندگی غربی هویت اجتماعی- ایرانی خود را زیر سؤال می‌برند.

جشن دماغ؛ شیرینی برای بینی جدید

از وقتی این جراحی‌های زیبایی پای‌شان به زندگی مردم باز شد و خیلی‌ها گمان کردند با سپردن اعضای بدن‌شان به تیغ جراحی می‌توانند در کنار برخورداری از اعتماد‌به‌نفس بیشتر در مسیر آرزوهای‌شان هم محکم‌تر قدم بردارند، هر روز شاهد افزایش تعداد این جراحی‌ها و بالا رفتن هزینه‌های مربوط به آن هستیم. حالا دیگر به جایی رسیده‌ایم که نه‌تنها جراحی بیهوده زیبایی بینی را کسی نقد و نکوهش نمی‌کند، بلکه افراد می‌کوشند با بهره‌گیری از شبکه‌های مجازی و اشتراک فیلم عکس‌های قبل و بعد عمل جراحی‌شان این خبر را به گوش همه برسانند که صاحب بینی جدید شده‌اند. البته این یکی، دو سال اخیر افراد حتی جشن دماغ هم برگزار می‌کنند آن‌هم با کیکی که نمادش همین دماغ جراحی‌شده و چسب‌های آن است. شاید باورتان نشود اما بازار فروش کیک در فروشگاه‌های آنلاین شیرینی‌فروشی حسابی داغ است و کلی هم ایده برای تزئین این کیک دارند. عباس فرساد، مدیر یکی از این قنادی‌های آنلاین است که می‌گوید: «در یکی، دو سال اخیر فروش این محصول ما خیلی بیشتر شده است و در مقایسه با سایر کیک‌ها طرفداران بیشتری دارد.»

جشن تاتی؛ راه برو و کادو بگیر

در میان جشن‌های عجیب و غریبی که به جرأت می‌توان گفت اغلب‌شان زاییده همین کاربرد نادرست فضای مجازی در زندگی افراد است، جشن تاتی برای خودش حسابی طرفدار دارد. این جشن زمانی برگزار می‌شود که کودک نخستین قدم‌هایش را برای راه‌رفتن برمی‌دارد. نماد کیکش هم یک جفت کفش است! فائزه که خودش یک دختر یک‌ساله دارد دراین‌باره می‌گوید: «با وجود اینکه اغلب خانواده این روزها از شرایط اقتصادی ناراضی‌اند اما در‌ ماه حتما به یکی، دو تا از این جشن‌های عجیب و غریب دعوت می‌شویم. نمونه‌اش همین چند روز پیش بود. جشن تاتی یکی از بچه‌های فامیل. جالب اینجا بود که کودک با کمک پدر و مادر راه می‌رفت و با ایستادن در مقابل هر مهمان هدیه خود را دریافت می‌کرد.» به اعتقاد او، درست است اغلب زوج‌های جوان از رفتارهای جدید فرزندان‌شان ذوق‌زده می‌شوند، اما خوب است در این شرایط کمی حواسمان هم به بچه‌های نیازمند باشد و با صرف هزینه‌های سنگین برای برگزاری چنین جشن‌هایی به حل مشکلات بچه‌ها در مناطق محروم بپردازیم. جشن تاتی این روزها در شبکه‌های مجازی یکی از جشن‌های نو‌ظهور است، اما استقبال کاربران از آن بسیار زیاد بوده است.

جشن سوراخ‌کردن گوش؛ شکار گوشواره‌های طلا

شاید باورتان نشود، اما این روزها والدینی که صاحب دختر هستند به بهانه سوراخ‌کردن گوش‌های دخترشان هم جشنی مفصل برگزار می‌کنند. اسم این جشن هم جشن گوشواره است! رسم است در این جشن بزرگ‌ترها به دخترکی که صاحب جشن است، گوشواره هدیه دهند. البته خیلی از پزشکان معتقدند برخی خانواده‌ها به‌خاطر برگزاری این جشن بدون توجه به‌نظر متخصصان در سن خیلی کم اقدام به سوراخ‌کردن گوش کودکان خود ‌می‌کنند و با این کار سلامتی بچه‌های خود را به خطر می‌اندازند. حسین وروانی فراهانی، کارشناس اجتماعی علت تعدد و تکثر جشن‌هایی که این روزها در جامعه برگزار می‌شود را تک‌فرزند‌بودن بسیاری از خانواده‌ها و متمرکز‌شدن تمام توان و سرمایه خانواده‌ها بر همان یک کودک عنوان می‌کند و می‌گوید سبک زندگی خانواده‌ها تغییر کرده و با وجود اینکه خیلی از خانواده‌ها شاید با مشکل اقتصادی روبه‌رو باشند، اما برای اینکه از چشم و هم‌چشمی‌ها عقب نمانند و در کورس اشتراک‌گذاری پست در فضای مجازی عقب نمانند، تن به برگزاری این جشن‌ها می‌دهند.

جشن تعیین جنسیت؛ بالاخره دختر یا پسر؟

تمام در و دیوارهای خانه با آویزهای صورتی و آبی پوشانده شده است. بادکنک‌های صورتی در یک طرف و بادکنک‌های آبی در سمت دیگر. خانواده زوجی که قرار است صاحب فرزند شوند با در‌دست‌گرفتن بادکنک‌هایی به رنگ جنسیتی که دوست دارند بچه داشته باشد، دل توی دلشان نیست. حتی کیکی که روی میز قرار گرفته هم نیمی صورتی و نیمی آبی است. پدر و مادر بادکنک تعیین جنسیت را از روبان‌های بلندی که آویزانش است، در دست می‌گیرند و با شمارش معکوس حاضران، خود را برای ترکاندن آن آماده می‌کنند. با شمارش آخرین عدد و ترکیدن بادکنک پلیسه‌های رنگی صورتی روی سر و روی پدر و مادر بریزند؛ پلیسه‌هایی که خبر از دختر‌دار شدن آنها می‌دهد. شاید در گذشته فقط گروه خاصی از والدین خود را مجاب به برگزاری این جشن می‌کردند اما این روزها برگزاری جشن تعیین جنسیت در میان بسیاری از خانواده‌ها طرفداران بسیاری دارد و چه‌بسا افرادی برای برگزاری این جشن حاضرند به اندازه یک عروسی مجلل هزینه کنند؛ از کرایه باغ و تالار گرفته تا ملزوماتی مانند تم و بادکنک جادویی. کارشناسان اجتماعی و خانواده معتقدند ورود این جشن‌ها به زندگی اجتماعی افراد باعث شده تا بدعت‌های جدیدی وارد سبک زندگی جوان‌ها شود. در خیلی از مواقع هم زوجین بعد از دیدن کلیپ‌های برگزاری این جشن‌های پرزرق و برق کلا بی‌خیال فرزندآوری می‌شوند و می‌گویند دیگر بچه‌دار‌شدن مانند گذشته آسان و بی‌دغدغه نیست. از لحظه‌ای که متوجه بارداری بشویم باید تا تولد نوزاد درگیر مراسم و جشن‌های مختلف باشیم که انجام‌دادن یا انجام‌ندادنش هر کدام عواقب خودش را دارد.

گودبای پمپرز؛ جشن برای ترک پوشک

بعد از جشن دماغ، یکی از عجیب و غریب‌ترین جشن‌های پرطرفدار در فضای مجازی جشن خداحافظی با پوشک یا همان گودبای پمپرز است. البته شوخی‌های زیادی هم با این جشن در فضای مجازی می‌شود؛ جشنی که حداقل هزینه‌های برگزاری آن برای خانواده‌ها از ۳میلیون تومان شروع می‌شود و تا ده‌ها میلیون تومان هم ادامه دارد. واقعیت این است که جشن پمپرز یکی از عجیب‌ترین جشن‌های پرطرفدار این روزهاست. هاجر صالحی وقتی از تجربه حضورش در این جشن برایمان می‌گوید، چهره‌اش پر از تعجب و علامت سؤال است: «وقتی از طرف یکی از اقوام به این جشن دعوت شدم نامش برایم عجیب و غریب بود، اما اصلا حدس نمی‌زدم چیست. همین که در محل برگزاری جشن حاضر شدم و دیزاین سالن را دیدم، برای لحظه‌ای خشکم زده بود. عکس‌برگردان‌های قهوه‌ای‌رنگی که از در و دیوار خانه آویزان بودند و پمپرزهایی که در هوا پرت می‌شدند و خوشحالی پدر و مادر کودک همه و همه مرا حیرت زده کرده بود.» جشن پمپرز هم از آن جشن‌هایی است که این روزها نمونه‌های برگزاری‌اش را زیاد در شبکه‌های مجازی می‌بینیم.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴۳ نظر

ورود

  • ساغر اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۲

    مردم از خنده به خصوص جشن آخری🤣🤣

  • کوروش کبیر اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۲

    افرین مدیریت سایت روزیاتو که این مطالب پر مغز و عجیب و غریب رو گذاشتید ممنون

    • Happy خرداد ۱, ۱۴۰۲

      من سالهاست خارج ازایران زندگی می کنم به خاطر شرایط کاریم …درچندین کشور بزرگ وکوچک به همراه همسر وپسرم .درهیچ کجایه دنیا این مسخره ولوس بازی ها رو ندیدم .مردم اصالت وفرهنگ زیبایه باستانی واصیل خودشون رو فراموش کردند وچسبیدند به فرهنگ بی اصالت غرب .متاسفانه ای کاش کمی بیشتر تفکر می کردیم .خوشحالی وخوشحال بودن نیاز به این دلایل مسخره نداره ..بیاید کمی بیشتر دررفتاروکردارمان دقت کنیم .

      • مصی خرداد ۴, ۱۴۰۲

        دوست عزیز مگه نمیگین که سالها خارج از کشور بودین و از این مراسمات ندیدین پس چرا میگین ایرانی ها تحت تاثیر غرب قرار گرفتن
        چه اشکال داره بهانه برای شادی من خودم جشن یک متری برای بچم گرفتم

        • احمد خرداد ۴, ۱۴۰۲

          من یادم رفت موقه ختنه جشن بگیرم الان دیگه باید بگیرم همتون دعوتین

      • فرزاد تیر ۲۵, ۱۴۰۲

        آقا خودت میگی در هیچ کجای دنیا این جشن ها نیس بعدش میایی میگی فرهنگ بی اصالت غرب؟؟ چه ربطی به غرب داره

  • حامد اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    تمام این جشن ها راه هایی برای اضافه کردن شادی به زندگی
    تو جامعه ای که تمام مراسماش عزا و گریه زاریه چهارتا جشن اضافه کردن هیچ ایرادی نداره

    • 𝑱𝒖𝒍𝒆𝒌𝒂 اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

      آره اما باید منطقی باشه ، آدم اگه بخواد شاد باشه و جشن بگیره نیازی به بهونه های مسخره نداره

    • امیر خرداد ۱, ۱۴۰۲

      فرمایشت متین حامد جان ، اون افراد زیادی که هر شب و هر هفته دارن پارتی های مختلط میگیرن و هر ماه دارن به آنتالیا و کشورهای خارجی مسافرت میکنن ، از فضا و کرات دیگه اومدن ، وگرنه هیچ کدومشون ایرانی و مال این خاک نیستن

  • اذرگون اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    بعضی ها پول مفت دارن می گن ما پول نداریم

  • سلام اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    اینجور جشن ها مبارک نباشه انشاالله

    • تهمینه خرداد ۶, ۱۴۰۲

      شماقطعاریشه ی ایرانی نداری.که واس هموطنت بد میخوای

  • Zari اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    پس من چی بگم ک واسه یه دونه بچم واسه پسرم حتی تولد دوسالگی نتونستم بگیرم خودمون سه نفره جشن گرفتیم😭

    • Mhryass خرداد ۱, ۱۴۰۲

      اینجوری ارزشش بیشتره تا یمشت نتونم بین و حسود بیان بخورن و برن پشت سرتون بدبگن…غصه چیو میخوری بنظرم بهترین کاربرای بچه کوچیک همینه. احسنت به شما⚘انشالله جشن خوشبختیش و فارغ التحصیلیش رو بگیرید..غمت نباشه زندگی در جریانِ یکروز هم ورقِ زندگیِ شمابرمیگرده⚘

    • ناشناس خرداد ۲, ۱۴۰۲

      این که بد نیست در خوانواده ما هم تمام تولد هایی که داریم همینجوری گرفته شده . هم هزینه ش کم تره هم بقیه پشت سرتون حرف نمی زنن . خیلی خوش میگذره یه جشن خونوادگی خوب.

    • نیوشا خرداد ۲, ۱۴۰۲

      ایرادی نداره عزیزم. هر سال که نمیشه جشن گرفت، بعضی سالا اینجوریه. ان شاء الله جشن تولده بعدیشو جبران میکنی. مهم خوشحال بودنه. من به پسرام میگم جشن میخواید یا شهربازی ؟ بعد اونا انتخاب میکنن امسال جشن بگیرن یا دو تا وسیله سوار شن. میشه گاهی هم روشای بهتری رو امتحان کرد که هم خاطره بشه هم شاد باشیم.

    • مریم خرداد ۲, ۱۴۰۲

      خیلی زیبا تر و واقعی تر جشن اینچنینی .منم سالهاست که جشن تولد با جمع چهار نفره خانوادم برگزار میکنم بسیار رمانتیک و دور از هر نمایش و هزینه تراشی

  • میلاد اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    اینجور جشنا لازمه که شادی برگرده به خونه ها و همه دور هم جمع شن

  • آیدا اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    بازم مسخره بازی ایرانیا

    • رضا خرداد ۱, ۱۴۰۲

      سلام حامد عزیز. به نظر من دلیل این که شما میگید نیست بلکه دلیلش اینه که ما به لحاظ فرهنگی داریم به انحطاط میریم. از شمابس بهمون گفتن درگیر عزا هستید خودمونم باورمون شده. دعای خیر برای شما 🙂

  • غضنفر اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۲

    این جشنها که می گی مال یک سری بچه پول دار ه وگرنه ما تو خرج خودمون هم مونییدم

  • Mhryass خرداد ۱, ۱۴۰۲

    از بس که اکثریت ایرانیها از راه دزدی و قاچاق و پول مفت و چشم و هم چشمی و حسادت کاری میکنن کل جهان نمیکنه ازبس که اکثریت ایرانیها عقده دیده شدن دارن ..مگر ن این همه جشن یعنی چی مثلا..جشن طلاق گرفتن؟ وجشن تاتی؟چقدملت بدبختی داریم خاکتوسرشون.ملت غرق عزان اینا دیگ چقد بدبختن

    • رضا خرداد ۱, ۱۴۰۲

      سلام حامد عزیز. به نظر من دلیل این که شما میگید نیست بلکه دلیلش اینه که ما به لحاظ فرهنگی داریم به انحطاط میریم. از شمابس بهمون گفتن درگیر عزا هستید خودمونم باورمون شده. دعای خیر برا شما

  • رخساره خرداد ۱, ۱۴۰۲

    مسخره ترین و رعب آورترین جشنها اون ختنه سوران هست که از قدیم بوده و جشنهای امروزی در برابرش هیچه😢😢😢

  • امیر خرداد ۱, ۱۴۰۲

    یقیناً دلخوشی هاشون فراوونه که از این نوع جشن ها میگیرن و شادی میکنن ، نه غم کار دارن نه غم مسکن ، نه غم اجاره خونه و تنها توصیه شون به ما ملت ایران اینه شادی نکنین فلانی رو اعدام کردن یا فلانی تو زندانه و در حال مرگ ولی برای خودشون همه شادی ها و دلخوشی ها آزاده

  • اسرا خرداد ۱, ۱۴۰۲

    ما هم داشتی تعیین جنسیت فرزند

  • علیرضا خرداد ۱, ۱۴۰۲

    بعضی جشن ها احمقانه هستن
    مثل بعضی از مراسمات مذهبی

    • تهمینه خرداد ۶, ۱۴۰۲

      احسنت به شما.دقیقا.بعضی مراسمات مذهبی که واقعاافتضاح وشرم آوره

  • Happy خرداد ۱, ۱۴۰۲

    حتی در بزرگترین کشورهای دنیا ثروتمندان درساده ترین حالت ممکن زندگی می کنند وبه دنبال تجمل نیستند اما ایرانی های عزیز ….یک مشت قرض ووام‌برای خودشون درست می کنند که فقط خودشون رو به رخ بکشند ..ای کاش به جای این رفتار ناشایست ..درست زندگی کردن رو می آموختیم وبه فرزندان ونسلهای بعدی منتقل می کردیم

  • Sara خرداد ۲, ۱۴۰۲

    این جشن ها خیلیم خوبه، همه ی فامیل و دوست و آشنا دور هم جمع میشیم و مهمترین اتفاقات زندگی دلبندمون رو جشن می گیریم و به شادی میگذرونیم، عیب و ایرادش کجاشه؟ هرکسی هم دوست نداره نمی گیره، کسی رو که مجبور نکردن

  • لیلی خرداد ۲, ۱۴۰۲

    چقدر مردم ایران خنک و پوچ شد ه اند .متاسفم برای داشتن چنین هم وطنانی. یک جای کار میلنگه .افراط و تفریط .مسولان به خود بیایید

  • محمود خرداد ۲, ۱۴۰۲

    موافق هستم .این نشانه سقوط و انحطاط یک قوم و ملت هست .

  • پریسا خرداد ۲, ۱۴۰۲

    ما جشن دندونی و پی پی و این حرفا رو نگرفتیم. چون اصلا لازم ندیدیم. بنظر من هزینه های زائد و اضافیه واسه پز دادن به فامیل. در عوض تا دلتون بخواد مسافرت، گردش و شهربازی رفتیم و بچه ها سطح هوش اجتماعیشون توی مسافرت ها و گردش ها بالا رفته.

  • رویا خرداد ۲, ۱۴۰۲

    من می شناسم افرادی که پول قرض کردن و وام گرفتن تا این جشن های چرت و پرت را بگیرن و یهو جلو فامیلشون کم نیارن. واقعا باید تاسف خورد

  • پاشا خرداد ۳, ۱۴۰۲

    دو جشن آخری واقعا سم که چه عرض کنم تشعشعات رادیواکتیو ان 😂😂😂

  • رها خرداد ۳, ۱۴۰۲

    اینا همه از سر شکم سیری نه کمبود دور همی و جشن دو نفر داریم کار میکنیم بازم ول معطل هستیم . این چیزا فقط تو جهان سوم و بس

  • لیلی خرداد ۴, ۱۴۰۲

    به چه قیمتی؟؟؟

  • لیلی خرداد ۴, ۱۴۰۲

    اینها همه نشانه جاهلیت ثانی در آخرالزمان است، عصری که افراد در جهل و حماقت روزبروز بیشتر فرو می‌روند و بجای رسالت اصلی انسان که جانشین بحق پروردگار بر زمین است، دنبال پیروی از جهلات نفس و شیطان هستند

  • ناشناس خرداد ۴, ۱۴۰۲

    آقای شاد( هپی) شما خودتون گفتید از این چیزها جایی ندیدید بعد می گویید….

  • ناشناس خرداد ۴, ۱۴۰۲

    والله من یه عروسی دعوتم می کنند عزا می گیرم ،از بچه ها که می گن چی بپوشیم تا من وهمسرم که می گیم چی کادو بدیم؟ به نظرم این جشن ها خانوادگی برگزار بشه بهتره،چون با این گرونی ها مردم رو هم تو خرج می اندازند،من که تولد بچه هام خودم کیک درست می کردم و با کمک خودشون تزئین می کردم و یک جشن ۵ نفره می گرفتیم ،اصلا مزاحم کسی هم نمی شدیم که بخواهد وقت بگذارد و…

  • محمدرضا خرداد ۵, ۱۴۰۲

    جهالت در هر دوره و عصری وجود داره فقط شکلش فرق میکنه

  • مریم آبان ۲۶, ۱۴۰۲

    من جشن دندونی گرفتم برای دخترم البته جشن که نه در واقع همون آش دندونی معمولی که از قدیم بوده ، یک دلیل که خانواده ها به سمت همچین جشنهایی میرن اینه که کشور ما کل سال عزاداری هست حتی میلاد پیامبر و امامان دیگر جشنی در کار نیست و بیشتر شبیه عزاداری هستش به خاطر افراطی گری حکومت مردم رو میارن به جشنهای من درآوردی ، البته جز اون جشن طلاق و جشن پی پی میشه گفت اکثر جشنها اگر بدون تجملات باشه بد نیست که خانواده ها شاد باشن .جشن دماغ هم که کلا حالت شوخی و خنده داره چون خودمون بین دوستان همچین جشنی دیدیم و البته بیشتر از طرف دوستان برای شوخی و خنده کیکی تهیه میشه برای شخصی که عمل جراحی انجام داده برده میشه