فهرست دارایی های رجب طیب اردوغان اعلام شد؛ یک خانه، 86 هزار دلار و 250 هزار دلار بدهی

فهرست دارایی های رجب طیب اردوغان اعلام شد؛ یک خانه، 86 هزار دلار و 250 هزار دلار بدهی

به گزارش پایگاه اینترنتی دیکن ترکیه، فهرست دارایی‌ های رجب طیب اردوغان که در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه با کسب 52.18 درصد آراء معادل 27.8 میلیون رأی بار دیگر به ریاست جمهوری ترکیه انتخاب شد به شرح ذیل است:

  • 2 هزار متر زمین به ارزش ۱۰ هزار لیره ترکیه (473 دلار) در منطقه گونِیسو در استان ریزه از سال 1998 میلادی
  • ساختمان مسکونی به ارزش ۱۵ میلیون و ۳۹۰ هزار لیره (730 هزار دلار) از سال 2019 در منطقه اسکودار استانبول که نیمی از آن متعلق به امینه اردوغان همسر رئیس جمهور ترکیه است
  • حساب‌های بانکی در بانک مشارکت زراعت و الباراکا ترکیه جمعا به مبلغ یک میلیون و ۸۸۴ هزار و ۸۷۸ لیره (نزدیک به 90 هزار دلار) در سه حساب بانکی
  • بر اساس این گزارش رئیس جمهور ترکیه به شورای عالی انتخابات ترکیه اعلام کرده است، مبلغ ۵ میلیون و ۳۹۰ هزار لیره ترکیه (معادل 255 هزار دلار) به برادرش مصطفی اردوغان بدهکار است.

با این وجود در طول دو دهه حاکمیت اردوغان بر سیاست ترکیه، شایعات و افشاگری های بسیاری در مورد ثروت خانواده و اطرافیان اردوغان و فسادهای مالی آن ها منتشر شده که هیچگاه به طور رسمی تایید نشده اند. یکی از این افراد علی یشیلداغ نام دارد که در یک ویدیو یوتیوبی در 5 می 2023 مدعی شد اردوغان یک میلیارد دلار در ماجرای مدیریت یک فرودگاه در این کشور در سال 2007 به جیب زده است. گفته می شود که این پول توسط یک تاجر ترک به نام ابراهیم چچن به اردوغان داده که با رانت توانسته مزایده ای دولتی برای حق استفاده از فرودگاه آنتالیا برای شرکت مطبوع خود به نام ایچتاش که بخشی از هولدینگ ابراهیم چچن یاتیریم است را برنده شود. فرودگاه آنتالیا دومین فرودگاه بزرگ ترکیه است. کمپانی چلبی هولدینگ که تا پیش از سال 2007 مدیریت این فرودگاه را بر عهده داشت از این مزایده کنار گذاشته شد تا کمپانی ایچتاش بتواند برنده مزایده شود.

فهرست دارایی های رجب طیب اردوغان منتشر شد

یشیلداغ مدعی است که اردوغان چند میلیارد دلار ثروت از طریق چنین رانت هایی در طی دو دهه حاکمیت خود اندوخته است. گروه هکری بین المللی Anonymous نیز در 29 دسامبر 2020 در توییتی مدعی شده بود که اردوغان حدود 350 میلیارد دلار ثروت از منابع نامشروع به دست آورده و با تمسخر خطاب به رییس جمهور ترکیه گفته بود که می خواهد این مبلغ را در چه بانک هایی پولشویی کند. شایعات بسیاری در مورد حساب های سری اردوغان در بانک های سوییسی وجود دارد و بخشی از اسناد مربوط به آن توسط ویکی لیکس در نوامبر 2010 منتشر شد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود