دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) رباتی را که توسط شرکتهای پوشاک برای تجهیزات ورزشی استفاده میشود، دوباره طراحی کردند تا عملکردهای حرارتی بدن انسان را تقلید کند. این مانکن شبیه سازی شده که ANDI نام دارد، مانند انسان عرق می کند، می لرزد و نفس می کشد.
در این مانکن، منافذی برای تعریق مصنوعی، سنسورهای گرمایی در ۳۵ سطح مختلف، یک کانال خنککننده داخلی تعبیه شده است تا دانشمندان بتوانند با این مانکن شبیه سازی شده تاثیر تغییر آب و هوا را بر بدن انسان، مورد بررسی قرار دهند.
یکی از محققانی که در این پروژه همکاری می کند گفت: «نمیتوانید انسانها را در شرایط گرمای شدید و خطرناک قرار دهید و آزمایش کنید که چه اتفاقی میافتد. اما موقعیت هایی وجود دارد که در آن مردم از گرما می میرند و ما هنوز به طور کامل متوجه نشده ایم که چه اتفاقی می افتد. ANDI می تواند به ما کمک کند تا بفهمیم دراین شرایط چه اتفاقی برای بدن انسان می افتد.»
سالانه انسان های زیادی بر اثر گرمازدگی و سایر بیماری های مرتبط با گرما جان خود را از دست می دهند که این رقم به دلیل تغییرات آب و هوایی افزایش می یابد. محققان دانشگاه ایالتی آریزونا امیدوارند با درک بهتر نحوه واکنش افراد در سنین مختلف با شرایط پزشکی متفاوت به امواج گرمای شدید، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض خورشید و سایر شرایط سخت، این عدد را کاهش دهند.
در این آزمایشها،مانکن ANDI دانشگاه ایالتی آریزونا، میتواند دوباره برنامهریزی شود تا بر اساس وزن، سن و سایر عوامل شرایط جسمی متفاوتی را بازسازی کند و واکنش های افراد با ویژگی های مختلف را در شرایط آزمایشی، بازسازی کند. به عنوان مثال یک بیمار دیابتی دارای تنظیم حرارتی متفاوتی از یک فرد سالم است. بنابراین این محققان می توانند تمام این تغییرات را با مدلهای سفارشیسازیشده خود بررسی کنند.
اتاق گرمی که این محققان آزمایشات خود را در آن انجام می دهند هم می تواند بر اساس سناریوهای مختلفی با توجه به شرایط آب و هوایی نقاط گرم مختلف بر روی کره زمین، تنظیم شود. اما این دانشمندان قصد دارند این مانکن را در فضای واقعی مانند صحرای جنوب غربی آریزونا مورد آزمایش قرار دهند که یکی از سختترین چالشها و مهمترین کار این مدل شبیه سازی شده است.
حسگرهای ANDI، دادههای مشخصی را در مورد واکنش نوع بدن به تابش خورشید، تابش مادون قرمز از زمین گرم آسفالت و انتقال گرما در هوا جمعآوری میکنند. این محققان امیدوارند بتوانند راه حل هایی را برای اصلاح شرایط پیدا کنند.
بدون نظر