آب در برخی مناطق تهران از روز جمعه با افت فشار و قطعی مواجه شده و تا روز دوشنبه هیچگونه اطلاعرسانی در این باره توسط مسئولان آبفای تهران صورت نگرفته بود. پس از آن آبفا «جاری شدن سیلاب و رانش گسترده زمین و کوه در حوالی جاده چالوس» را علت قطعی آب گسترده در تهران اعلام کرد و خبر از حل مشکل داد. با این وجود خبرها از ادامه مشکل بی آبی برای پایتخت نشین ها حکایت دارد و در برخی از مناطقی که دچار افت فشار و قطعی آب هستند، تانکرهای توزیع آب مستقر شدهاند.
بررسیها نشان میدهد مناطق ستارخان، صادقیه، گیشا، اشرفی اصفهانی با قطعی پراکنده آب مواجه شدند. گزارشهایی نیز از افت فشار نیز در مناطق خیابان بهار در محدوده طالقانی، قلهک در منطقه ۳ و نارمک، چهارراه لشگر در نظام آباد تهران مخابره شده است. از شهرهای غربی استان تهران همچون شهر قدس نیز قطعی پراکنده گزارش شده است. مخاطب دیگری در محدوده اشرفی اصفهانی پیام ارسال کرده است که در روزهای گذشته قطعی آب به طور مقطعی رخ میداد، ولی از ظهر دوشنبه تاکنون آب آن منطقه قطع شده است.
روز دوشنبه آبفای تهران در اطلاعیهای اعلام کرده بود که مشکل قطع آب در تهران «تا ساعاتی دیگر» رفع میشود که هماکنون این مشکل به مناطق دیگری از تهران از جمله مناطق مرکزی (برای مثال در محدوده میرزای شیرازی و قائم مقام فراهانی) تسری پیدا کرده و شهروندان در روزهای گرم تهران با مشکل قطع آب هم مواجه هستند. قطع آب در مناطقی از تهران در حالی وارد پنجمین روز خود شده که به گفته یکی از کارکنان شرکت آبفا، این بحران حداقل تا پایان هفته ادامه دارد و مشکل به این زودیها حل نخواهد شد.
آبفا که روز دوشنبه با صدور اطلاعیهای از حل مشکل خبر داده بود، درباره علت قطعی آب تهران نوشته بود: «بر اثر بارش باران، جاری شدن سیلاب و رانش گسترده زمین و کوه در حوالی جاده چالوس، مسیر انتقال آب از سد امیرکبیر به تاسیسات آبرسانی تهران در بستر رودخانه کرج مسدود شده بود.»
طبق صحبتهای یکی از کارشناسان مدیریت منابع آب و مطلع از وضعیت آب سد کرج، «در سیلابهای اخیر زمین لغزشی در حاشیه بستر رودخانه کرج رخ داد و تودهای عظیم از سنگلاخ و کلوخه، از بدنه کوه کنده شد، لغزید و بستر رودخانه کرج را مسدود کرد.»
آنطور که این کارشناس به اکوایران گفته بود، طول این توده ۳۰۰ متر و عرض آن را حدود ۲۰۰ متر است که در مقابل سد تخریب شد و ابعاد هر کدام از سنگلاخها نیز به اندازه یک خودرو سواری سمند بود. براساس اظهارات این کارشناس مدیریت منابع آب، زمانی که بستر رودخانه کرج با حجم زیاد آوار مسدود شود، آب نمیتواند از سد کرج به پاییندست انتقال پیدا کند که به از دسترس خارج شدن سامانههایی که آب غرب و شمال غرب تهران را تامین میکنند، منجر میشود.
به گفته این کارشناس، به صورت متوسط، تقریبا ۷ مترمکعب در ثانیه از سد کرج آبرسانی میشود که در واقعه اخیر، تمام آن از دست رفت. پیچیدگی این اتفاق این بود که توده با بستن سد منجر به ایجاد باتلاق شد و برای رد شدن تجهیزات و عملیات بازگشایی کار را سختتر کرد که یک اتفاق نادر و عجیب محسوب میشد که هم توده جلوی آب را گرفته بود و هم برای رفع آن، ماشینآلات امکان حرکت نداشتند.
واکنش ها به قطعی آب در تهران
قطعی آب تهران بسیاری از شهروندان را کلافه کرده و واکنش های زیادی را در شبکه های اجتماعی به دنبال داشته است.
آزاده مختاری، خبرنگار در توییتر خود از ناکافی بودن تانکرهای آب برای تامین نیاز مردم اینطور نوشت:
حمیدرضا نورشید، فعال رسانهای، درباره وضعیت بغرنج قطعی آب نوشت: «الان بیش از ۶۵ ساعته که آب نداریم، در این مدت غیر از اطلاعیه چند ساعت پیش آبفا تهران، هیچ واکنش دیگهای نبوده تا الان ظاهرا رسانهها (مخصوصا حامی دولت) هم تا چند ساعت پیش به قطعی آب تهران وارد نشده بودن.»
روزنامه پیام ما در صفحه توییتری خود از گسترش قطعی آب خبر داد: «با وجود اطلاعیه روز گذشته شرکت آب و فاضلاب تهران مبنی بر رفع مشکل آب در محلههای تهران، نه فقط مشکل محلههای پیشین رفع نشد بلکه از شب گذشته محلههای جدیدی مانند قائم مقام فراهانی، هفتتیر و مدرس نیز به آب شرب دسترسی ندارند.»
استوری محمد قاسمی، مجری شبکه افق صدا و سیما در مورد بحران آب در تهران و البرز هم قابل تامل است:
بدون نظر