سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
یکی آزمونهایی که نمره آن برای پذیرش در برخی دانشگاهها و کشورها اهمیت دارد، آزمون GRE است.
در این مطلب قصد داریم درباره این آزمون و نکات مهم آن صحبت کنیم. اگر دانشجو هستید و قصد ادامه تحصیل در رشتههای بیزینس محور را دارید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
آزمون GRE چیست؟
نام این آزمون مخفف عبارت Graduate Record Examination بوده و EST برگزارکننده آن است. در این آزمون مهارتهای شما در سه موضوع ریاضی، مقالهنویسی و درک مطلب، بررسی میشود.
شرکتکنندههای مختلفی که در این آزمون شرکت کردهاند، سطح زبانانگلیسی آن را در درجه سخت گذاشتهاند. این مورد تا حد زیادی به موضوعاتی که در این امتحان سنجیده میشود هم مرتبط است.
این آزمون برای چه کسی مناسب است؟
این آزمون برای دانشجویانی که قصد تحصیل در مقاطع تکمیلی مثل کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری را دارند، در دانشگاههای کشورهای آمریکایی لازم است.
موسسههایی که آموزشهای کسب و کاری مثل MBA ارائه میدهند هم، این مدرک را لازم میدانند.
انواع آزمون GRE
این آزمون در دو حالت مختلف اجرا میشود: جنرال و سابجکت.
آزمون جنرال که به دو روش کاغذی و کامپیوتری برگزار میشود، بیشتر بر نگارشهای تحلیلی، لغت و درک مطب و استدلال ریاضی شما تمرکز دارد.
در بخش نگارش تحلیلی یا Analytical Writing ۶۰ دقیقه زمان دارید تا به ۲ سوال پاسخ دهید.
این ۲ سوال درواقع مانند نوشتن ۲ انشای کامل است. در انشای اول از شما یک سوال پرسیده میشود و باید نظر خود را به همراه دلایل بنویسید. مانند بخش رایتینگ آزمون آیلتس و تافل. پس مهم است که مهارتهای خود را در زبانانگلیسی نشان دهید.
در انشای دوم یک متن میدهند و از شما میخواهند که در پاسخ به آن یک متن انتقادی بنویسید، تحلیل غلط میتواند نمره شما را کم کند!
بخش لغت و درک مطلب یا همان Verbal، شامل ۴۰ سوال است و ۱۳۰ تا ۱۷۰ نمره برای شما خواهد داشت، اگر بتوانید این بخش را پاسخ دهید، تاثیر زیادی روی نمره نهایی شما دارد.
سوالات این بخش متنوع بوده و به شکلهای Multiple choice، Text completion، Sentence equivalence دیده میشود. اما با پاسخدهی شما، چه مواردی بررسی میشود؟
- توانایی تجزیه و تحلیل از دادههای ناقص
- نتیجهگیری از گفتمان با توجه به فرضیه و دیدگاه نویسنده
- توانایی درک سطح مختلف معنی؛ تحتالفظی، فیگوراتیو و نویسنده
- توانایی انتخاب نکات مهم و تشخیص تمایزهای نکات اصلی از موارد جزئی و فرعی
- درک معنای کلمات فردی، جملهها و یک پاراگراف
- درک روابط بین کلمات و مفاهیم
- دید سریع از سوالات استدلال کلامی
استدلال ریاضی یا Quantitative هم شامل ۴۰ سوال است و ۷۰ دقیقه برای پاسخگویی زمان دارید. مانند بخش لغت، اینجا هم ۱۳۰ تا ۱۷۰ نمره کسب خواهید کرد.
موضوع این سوالات شامل هندسه، تجریه و تحلیل عددی دادهها و حل مسئله و جبر است. سطح سختی سوالات مثل امتحانهای دبیرستان است. با توجه به نمره شما، داوران موراد زیر را چک میکنند:
- توانایی درک، تفسیر و تجزیه و تحلیل دادههای کمی
- توانایی استفاده از مدلهای ریاضی برای حل مسائل
- توانایی استفاده از مفاهیم ابتدایی حساب، هندسه و جبر در تحلیل داده
آزمون سابجکت تنها به صورت کتبی برگزار میشود و شما باید برای آن در محل حضور پیدا کنید.
برخی دانشگاهها، آزمون سابجکت را برای رشتههای شیمی، ریاضی، زیست و ادبیات در نظر گرفتهاند و توان دانشجوها را در این موارد میسنجد.
هزینه ثبت نام و تاریخ برگزاری آزمون GRE
هزینه ثبتنام در آزمون جنرال ۲۰۵ دلار است اما اگر در هفته اخر قبل از برگزاری برای ثبت نام اقدام کنید، باید ۲۳۰ دلار بپردازید.
هزینه ثبت نام در آزمون سابجکت هم ۱۵۰ دلار است.
اگر به هر دلیلی بخواهید از آزمون انصراف دهید، فقط نصف مبلغ پرداختشده، به شما برمیگردد.
آزمون GRE General در طول یک ماه، چندین بار برگزار میشود اما آزمون GRE Subject فقط سه بار در سال و در ماههای آوریل، سپتامبر و اکتبر است.
محل برگزار آزمون جی ار ای در ایران
در حال حاضر ۹ مرکز فعال در ایران برای برگزاری آن، وجود دارد:
- سازمان سنجش
- موسسه فرهنگی علامه سخن
- موسسه آموزشی معرفت
- موسسه آموزشی امیربهادر
- دانشگاه صنعتی اصفهان
- دانشگاه ارومیه
- دانشگاه شمال در آمل
- دانشگاه شیراز
- مجتمع آموزشی گسترش انفورماتیک زنجان
نکات مهم
اگر در مسیر اپلای تحصیلی هستید و نیاز دارید مدارک خود را ترجمه کنید، کار به متخصصین ترجمه بسپارید. کوچیکترین اشتباه در ترجمه، میتواند فرآیندهای اپلای شما را دچار مشکل کند.
ترنسیس یک پلتفرم ترجمه تخصصی است که این کار را با بهترین کیفیت برای شما انجام میدهد؛ در ترنسیس مترجمانی با سابقه کار و تجربه بالا، کار ترجمه و ویراستاری متون شما را انجام میدهند؛ حتی در چاپ فوری مقاله هم میتوانند به شما کمک کنند!
سخت پایانی
امیدوارم این مطلب پاسخی برای سوالات شما بوده باشد؛ اگر نکتهای جا مانده حتما در کامنتها با ما درمیان بگذارید. مشتاقانه منتظر نظرات سازنده شما هستیم.
بدون نظر