بزرگترین سنگ کلیه جهان به وزن ۸۰۰ گرم از بدن بیمار سریلانکایی بیرون آمد

بزرگترین سنگ کلیه جهان به وزن ۸۰۰ گرم از بدن بیمار سریلانکایی بیرون آمد

پزشکان بزرگ ترین سنگ کلیه ی دنیا را از بدن یک بیمار سریلانکایی خارج کردند که تقریباً به اندازه ی یک گریپ فروت است و طول یک موز و وزن ۴ موش همستر را دارد.

این سنگ کلیه که حدود ۱۳ سانتیمتر طول و نزدیک به ۸۰۰ گرم وزن دارد، بعد از خارج شدنش به دست پزشکان ارتش سریلانکا در ابتدای ماه ژوئن، ۲ رکورد جهانی را جا به جا کرد.

بر اساس رکوردهای جهانی گینس، رکوردهای قبلی یکی سنگ کلیه ای ۱۳ سانتیمتری که در سال ۲۰۰۴ در هند ثبت شد و دیگری سنگه کلیه ای ۶۲۰ گرمی که در سال ۲۰۰۸ در پاکستان به ثبت رسید، بودند.

رکوردهای جهانی گینس شکسته شدن هر دو رکورد قبلی توسط سنگ کلیه ی بیمار سریلانکایی را تأیید کرده است.

سنگ های کلیه از تکه های جامد موادی تشکیل می شوند که بر اثر عوامل ژنتیکی و محیطی، در کلیه ها، حالب (لوله ی انتقال ادرار از کلیه ها به مثانه) یا مثانه متبلور می شوند.

سنگ کلیه مشکل نسبتاً شایعی است و نزدیک به ۱۰ درصد افراد در مقطعی از زندگی خود به آن دچار می شوند. اما برخی پژوهش ها می گوید این مشکل ممکن است شیوع بیشتری یابد.

اغلب انواع سنگ کلیه با نوشیدن به اندازه ی آب و کاهش مصرف سدیم قابل پیشگیری اند. به گفته ی کارشناسان، نوشیدن روزانه ۱/۹۰ تا ۲ لیتر آب در روز می تواند به دفع سنگ کلیه های کوچک با قطر کمتر از ۳ میلیمتر از طریق دستگاه ادراری بدن کمک کند.

با این حال، این فرآیند بسیار دردناک است.

سنگ کلیه های بزرگ تر از ۳ میلیمتر اغلب به اقدامات بیشتر همچون انجام عمل جراحی برای خارج کردن آن ها نیاز دارند. این عمل یا با استفاده از امواج صوتی برای شکستن سنگ های کلیه و یا از طریق ایجاد یک شکاف کوچک در قسمت کمر صورت می گیرد.

پزشکان برای تشخیص سنگ کلیه در بیمار ممکن است از روش های عکسبرداری پزشکی مانند سونوگرافی یا سی‌تی اسکن استفاده کنند. کارشناسان می گویند علت افزایش شیوع سنگ کلیه ممکن است افزایش استفاده از سی‌تی اسکن در دهه های اخیر باشد، چرا که در این روش عکسبرداری پزشکی احتمالاً تشخیص سنگ کلیه بیشتر است.

منبع: cnn
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود