خبر جنجالی درباره احتمال وقوع فسادی باورنکردنی در سازمان هواشناسی + ویدئو

خبر جنجالی درباره احتمال وقوع فسادی باورنکردنی در سازمان هواشناسی + ویدئو

روزنامه شرق در گزارشی جنجالی از احتمال وقوع فساد در سازمان هواشناسی کشور خبر داده است. این روزنامه در گزارشی ویدئویی به بررسی احتمال رانت بازی و زد و بند سازمان هواشناسی با دستکاری عمدی داده های هواشناسی کشور پرداخته است، اقدامی که می‌ تواند زمینه ساز فساد اقتصادی و وارد شدن خسارات چند هزار میلیارد تومانی به اموال عمومی شود.

سازمان هواشناسی

در این گزارش تحقیقی دو جدول نمایش داده می شود که مربوط به یک بازه زمانی است اما اعداد متفاوتی در آنها درج شده است.

جدول نخست در نامه‌ای به امضای سحر تاج‌بخش مسلمان، رئیس سازمان هواشناسی ایران، منتشر شده که دمای هوا در شهرستان جهرم را در بازه زمانی اردیبهشت تا مهرماه سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، اما شرق می‌گوید اعدادی که او امضا کرده غلط است و تفاوت آن‌ها با داده‌های صحیح معنادار است.

این نامه که خطاب به مدیرعامل شرکت توانیر نوشته شده، «حرارت تر» در شهر جهرم طی تابستان ۱۴۰۱ را بین ۲۶ تا ۲۸ درجه ثبت کرده است در حالی که در جدول دیگری که شرق می‌گوید بر مبنای اطلاعات واقعی سازمان هواشناسی است، در همان زمان درجه حرارت تر در جهرم حدود ۱۷ تا ۲۰ درجه بوده است.

از آن‌جایی که این جداول مبنای تصمیم‌گیری درباره تخصیص یارانه برق و گاز قرار می‌گیرد، شرق احتمال رانت‌بازی در این زمینه را مطرح می‌کند.

سازمان هواشناسی

شرق در ادامه گزارش خود، نامه دیگری به امضای علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیروی ایران را در مرداد ۱۴۰۱ منتشر کرده که با استناد به نامه هواشناسی درباره شهرستان جهرم، از محمد مخبر، معاون اول رییس جمهوری ایران، خواسته است که تغییر تعرفه جهرم را تایید و ابلاغ کند.

شرق در ادامه توضیح داده که به این ترتیب طبقه اقلیمی جهرم برای چند ماه تغییر کرده و در رده گرمسیر یک دسته بندی شده است به این معنی که این شهر در آن بازه زمانی مشمول دریافت یارانه برق بیشتر شده است.

شرق در ادامه گزارش خود تشخیص سهوی یا عمدی‌ بودن این تفاوت آماری را بر عهده نهادهای ناظر گذاشته، اما این دو پرسش را مطرح کرده است که چرا در جدول مربوط به یک شهر و یک بازه زمانی خاص همه اعداد اشتباه منتشر شده است و اگر این اشتباه سهوی بوده، چرا هیچ یک از اعداد کمتر از میزان واقعی آن درج نشده است.

در این گزارش ویدئویی تأکید شده که دستکاری در عددهای مربوط به دما و رطوبت هوا باعث تغییر تعرفه گاز و برق برای شهرهای مختلف می‌شود و خسارت‌های چند هزار میلیارد تومانی را در صنعت برق و گاز به دنبال دارد.

سازمان هواشناسی

علاوه بر این، اعداد و آمار غلط می‌تواند امکان رانت و فساد اقتصادی را در زمینه تخصیص یارانه برق و گاز فراهم کند.

علاوه بر تعیین تعرفه برق و گاز، داده‌های هواشناسی از این جهت حائز اهمیت است که بر مبنای آن طبقه‌بندی اقلیمی شهرها انجام می‌شود تا در سایر برنامه‌های عمرانی و توسعه‌ای از جمله توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل، کشاورزی، مدیریت بحران و حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

شرق به نقل از یکی از کارشناسان سازمان هواشناسی کشور که نخواست نامش فاش شود، ضمن تأیید احتمال دستکاری عمدی جداول مربوط به درجه حرارت تر، می‌گوید اگر این عددسازی‌ها واقعیت داشته باشد، عواقب غیرقابل جبرانی برای این سازمان خواهد داشت و بزرگ‌ترین خسارت آن سلب اعتماد عمومی نسبت به داده‌های هواشناسی است که قابل جبران نخواهد بود.

سازمان هواشناسی هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

سحر تاج‌بخش مسلمان رئیس سازمان هواشناسی کیست؟

سحر تاج‌بخش مسلمان متولد سال ۱۳۵۴ و دارای مدرک دکتری هواشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است.

فعالیت شغلی خود را از سال ۱۳۷۶ در سازمان هواشناسی کشور آغاز نمود و از اسفند ۱۳۹۷ به ریاست سازمان هواشناسی کشور منصوب شد.

سازمان هواشناسی

او پیش از رسیدن به ریاست سازمان هواشناسی کشور، معاونت پژوهشی و آموزشی این سازمان و همچنین سرپرستی مرکز آموزش سازمان هواشناسی و مدیریت توسعه کاربردهای هواشناسی را برعهده داشت.

در مرداد ۱۴۰۱ سحر تاج‌بخش مسلمان در یک برنامه ی زنده ی تلویزیونی در توجیه قربانیان سیل در ایران به آمار تلفات گرما در اروپا اشاره و رقم آن را صدها هزار نفر عنوان کرد که پس از اظهار تعجب و تذکر مجری برنامه تاج‌بخش مجبور به اصلاح آمار خود شد. ویدئوی این اتفاق در شبکه های اجتماعی و رسانه ها بسیار مورد توجه قرار گرفت.

یک نظر

ورود

  • احسان تیر ۱۲, ۱۴۰۲

    اینا باز با هم نساختن ئرونده همدیگرو رو میکنن.
    جدیدا هرجا رانت و فساد بوش بلند میشه آخرش به مخبر میرسه.