۱۰ ماده غذایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند

۱۰ ماده غذایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

آنچه می‌خورید می‌تواند به‌شدت بر بسیاری از ابعاد سلامتی شما از جمله خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان تاثیر بگذارد. علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند احتمال ابتلا به سرطان به‌ویژه می‌تواند تحت تاثیر رژیم غذایی قرار بگیرد. بسیاری از غذاها دارای ترکیبات بسیار مفیدی هستند که می‌توانند به کاهش رشد سرطان کمک کنند. در ادامه با این غذاها آشنا می‌شوید.

لوبیا

10 ماده غذایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند
لوبیا و کاهش ابتلا به سرطان

لوبیا سرشار از فیبر است و بسیاری از تحقیقات نشان داده‌اند مصرف این ماده غذایی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند. یک مطالعه نیز نشان داده است که آن دسته از افراد دارای سابقه تومورهای بزرگ روده که لوبیای بیشتری مصرف می‌کنند خطر عود سرطان را کمتر تجربه می‌کنند. مصرف چند وعده لوبیا در هفته می‌تواند به افزایش مصرف فیبر و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. بنابراین، اگر می‌خواهید از سلامت خود در برابر سرطان محافظت کنید، خرید انواع لوبیا قرمز، سیاه، چیتی تازه را فراموش نکنید. با این حال، قبل از خرید به یاد داشته باشید قیمت لوبیای فله معمولا بهتر از لوبیای کیلویی است.

کلم بروکلی

کلم بروکلی دارای سولفورافان است که یک ترکیب گیاهی مفید و ضدسرطان محسوب می‌شود. برای مثال، یک مطالعه اثربخشی سولفورافان در کاهش ۷۵ درصدی اندازه و تعداد سلول‌های سرطان سینه را نشان داد. برخی مطالعات نیز نشان داده‌اند مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند.

هویج

مطالعات متعدد نشان داده‌اند مصرف هویج می‌تواند با کاهش برخی از انواع سرطان همراه باشد. برای مثال، در یک مطالعه نشان داده شد خوردن هویج ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۲۶ درصد کاهش دهد. در یک مطالعه دیگر مطرح شد که مصرف بیشتر هویج می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا ۱۸ درصد کمتر کند. تاثیر خوردن هویج بر کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نیز در مطالعات نشان داده شده است. بنابراین، برای اینکه بدن سالم‌تری داشته باشید و احتمال ابتلای خود به سرطان را کاهش دهید، هویج را چندین بار در وعده‌های غذایی هفتگی خود بگنجانید.

دارچین

دارچین به دلیل مزایای متعددی که برای سلامتی دارد مثل کاهش قند خون و التهاب بدن، بسیار شناخته‌شده است. با این حال، مطالعات به احتمال اثربخشی این ماده غذایی در کاهش گسترش سلول‌های سرطانی نیز اشاره کرده‌اند. بنابراین، گنجاندن یک‌دوم تا یک قاشق چای‌خوری (دو تا چهار گرم) دارچین در رژیم غذایی روزانه می‌تواند برای جلوگیری از ابتلا به سرطان موثر باشد. با این حال، در مورد چگونگی ارتباط میان مصرف دارچین و کاهش ابتلا به سرطان، تحقیقات بیشتری لازم است.

آجیل

تحقیقات نشان داده‌اند مصرف آجیل نیز می‌تواند با کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها ارتباط داشته باشد. برای مثال، در یک مطالعه نشان داده شد مصرف منظم آجیل می‌تواند با کاهش خطر سرطان روده بزرگ، آندومتر و پانکراس همراه باشد. در مطالعه‌ای دیگر مطرح شد آجیل برزیلی سرشار از سلنیوم است و به همین دلیل، مصرف آن می‌تواند به محافظت از سرطان ریه در افرادی که سلنیوم پایینی دارند کمک کند. بنابراین، برای اینکه احتمال ابتلای خود به سرطان را کاهش دهید، یک وعده آجیل را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

روغن زیتون

10 ماده غذایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند

روغن زیتون فواید متعددی برای سلامتی دارد و به همین دلیل، یکی از مواد غذایی اصلی در رژیم غذایی مدیترانه‌ای است. برای مثال، در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که روغن زیتون بیشتری مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که از این ماده غذایی کمتر استفاده می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و سرطان سینه قرار دارند. بنابراین، برای اینکه خطر ابتلای خود به سرطان را کاهش دهید، سعی کنید در رژیم غذایی خود به‌جای روغن‌های دیگر از روغن زیتون استفاده کنید.

نخود

نخود نیز مانند لوبیا سرشار از فیبر است و به همین دلیل، می‌تواند به کاهش ابتلا به بیماری سرطان به‌ویژه سرطان روده بزرگ کمک کند. شما می‌توانید نخود کیلویی، عمده یا فله را با قیمت مناسب از طریق خرید اینترنتی تهیه کنید. اگر می‌خواهید از خود در برابر ابتلا به سرطان محافظت کنید، خرید و مصرف حبوبات از جمله نخود یکی از بهترین گزینه‌ها برای شماست.

میوه‌های خانواده مرکبات

ارتباط مصرف مرکباتی مانند گریپ فروت، لیمو و پرتقال با کاهش خطر ابتلا به سرطان در چندین مطالعه نشان داده شده است. برای مثال، در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که مرکبات بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی فوقانی قرار دارند. ارتباط مصرف مرکبات با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های معده و پانکراس نیز در پژوهش‌ها نشان داده شده است. بنابراین، سعی کنید در هفته چندین بار مرکبات بخورید تا از خود در برابر سرطان محافظت کنید.

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی دارای ترکیبی به نام لیکوپن است که نه‌تنها مسئول رنگ قرمز این نوع سبزیجات است، بلکه خواص ضدسرطانی آن نیز در مطالعات نشان داده شده است. برای مثال، مطالعات ارتباط میان مصرف گوجه‌فرنگی با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را مطرح کرده‌اند. بنابراین، سعی کنید به رژیم غذایی روزانه خود گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کنید تا بدن سالم‌تری داشته باشید.

ماهی چرب

برخی مطالعات نشان داده‌اند که گنجاندن چند وعده ماهی چرب در رژیم غذایی هفتگی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها کمک کند. این مطالعات به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان دستگاه گوارش در نتیجه مصرف ماهی چرب اشاره کرده‌اند، زیرا ماهی چرب حاوی مواد مغذی مانند ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ است. بنابراین، بهتر است حداقل دو بار در هفته ماهی چرب مصرف کرده و از بدن خود در برابر سرطان محافظت کنید.

در انتها، تحقیقات جدید دائما این موضوع را نشان می‌دهند که رژیم غذایی می‌تواند نقش قابل‌توجهی در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها داشته باشد. اگرچه غذاهای زیادی وجود دارند که می‌توانند به کاهش ابتلا به سرطان یا گسترش آن کمک کنند، تحقیقات فعلی محدود به مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی یا مشاهده‌ای هستند. به همین دلیل، مطالعات بیشتری در این مورد لازم است. با این حال، به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سالم می‌تواند از چندین بعد بر سلامت شما تاثیر بگذارد و بنابراین، داشتن سبک زندگی سالم همیشه تصمیم خوبی برای رسیدن به یک زندگی باکیفیت است.

بدون نظر

ورود