یک مسجد آرام در دبی، یک آسمانخراش پر درخت در سنگاپور و یک مرکز تحقیقاتی پرورش پاندا در چین، این سازه های چشم نواز در میان تقریباً ۲۵۰ پروژه تکمیل شده دیگری هستند که در فهرست نهایی جوایز جشنواره جهانی معماری (WAF) 2023 قرار گرفته اند. این ساختمان ها در ۱۸ دسته که شامل معماری مسکونی، تجاری و فرهنگی می شوند، مورد داوری قرار خواهند گرفت. سپس برندگان هربخش، برای جایزه بزرگ رقابت خواهند کرد.
این جوایز توسط یک هیئت متخصص متشکل از ۱۴۰ نفر در جشنواره جهانی معماری امسال که در اواخر نوامبر در سنگاپور برگزار می شود، به صورت زنده داوری می شود. دیگر ساختمانهای برجسته در فهرست نهایی شامل ترمینال A فرودگاه بینالمللی لیبرتی نیوآرک، موزه هولوکاست استرالیا در ملبورن و استادیومهای جدید در کامبوج و سنگال است.
جایزه بزرگ سال گذشته، به برج Quay Quarter استرالیا تعلق گرفت، این ساختمان اداری توسط گروه معماری دانمارکی ۳XN، به دلیل طراحی چشم نواز و تغییر کاربری هوشمندانه یک برج بلند قدیمی متعلق به سال ۱۹۷۰، به عنوان بهترین ساختمان جدید جهان مورد استقبال قرار گرفت.
پل فینچ، مدیر برنامه جشنواره جهانی معماری در بیانیهای مطبوعاتی گفت که فهرست نهایی امسال «یادآوری جهانی است که بحرانهای متعددی را تجربه میکند و معمارانی که همچنان به چالشهای روزمره و غیرعادی با مهارت و تخیل می پردازند».
در ادامه منتخبی از نامزدهای جشنواره جهانی معماری ۲۰۲۳ را ببینید:
مرکز محاسبات و علوم داده دانشگاه بوستون که توسط معماران شرکت KPMB طراحی شده است، در میان تقریباً ۲۵۰ سازه ای است که در فهرست نهایی ساختمان سال جهان قرار گرفته اند.
شرکت Cox Architecture به خاطر طراحی موزه عمان در گذر زمان یک موسسه فرهنگی جدید در شهر باستانی نزوی در عمان، در فهرست نامزدهای این جشنواره قرار گرفت.
شرکت Chat Architects، داربست صدفی را در دهکده ماهیگیری آنگسیلا در تایلند طراحی کرده است که هم یک مزرعه صدف کاملاً کارآمد و هم یک مقصد اکوتوریسم است.
برج ۱۱ طبقهی پاندا در چنگدو چین توسط شرکت Shanghai United Design Group Co., Ltd، به عنوان یک سایت جدید برای گروه غیرانتفاعی پایگاه تحقیقاتی چنگدو در زمینه پرورش پانداهای غول پیکر طراحی کرده شده است.
شرکت Dabbagh Architects مستقر در امارات متحده عربی در بخش ساختمانهای مذهبی برای طراحی مسجد نور در دبی انتخاب شد.
سازه شرکت معماری All(zone) مستقر در بانکوک در پروژه ام پاویون (MPavilion) در لیست نامزدهای این جشنواره قرار گرفت. ام پاویون، یک پروژه هنری و معماری است که در شهر ملبورن، استرالیا برگزار میشود. این پروژه به منظور ایجاد یک ساختمان موقت برای همایشها، کنسرتها، سخنرانیها و فعالیتهای فرهنگی دیگر، هر ساله یک معمار برجسته را از سراسر جهان انتخاب میکند تا طراحی آن سال را برعهده بگیرد.
Osamu Morishita Architect and Associates برای این ایستگاه هیدروژن در توکوشیما، ژاپن نامزد شد.
پاویون چوبی تورِل (Turrell)، در مالدیو، یکی از دو پروژه انتخاب شدهی شرکت برزیلی Studio MK27 در جشنواره جهانی معماری بود.
مرکز ورزش های الکترونیکی هانگژو در چین که توسط دفتر معماری CSADI طراحی شده است، از دیگر نامزدهای این جشنواره است.
گنبد موقت بامبو پیش از اجلاس سران گروه ۲۰ در سال گذشته در جزیره بالی توسط شرکت اندونزیایی Biroe طراحی شده است.
بر خلاف دنیا ، در کشور ما با منفی شدن شدید جمعیت بزودی شاهد مرگ رشته های مهندسی مخصوصا عمران و معماری خواهیم بود …. بنظرم باید از رشته های دانشگاهی هم حذف شوند چون جمعیتی نیست که بخواهیم براشون مهندس تربیت کنیم … بزودی اکثر مهندسین کشور مخصوصا عمران و معماری و برق ساختمان و …. بیکار میشن ، هر چند همین الان با دسته گلی که قبلاً دانشگاه آزاد به آب داده بالای هشتاد درصد فارغالتحصیلان رشته های مهندسی بیکارند !