گوشت همیشه در برنامهی غذایی بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد. در اینفوگرافیک زیر با استفاده از دادههای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) پرمصرف ترین نوع گوشت در همه کشورهای جهان نشان داده شده است. هر رنگ دسته متفاوتی از گوشت را نشان میدهد: گوشت گاو، گوشت خوک، گوسفند، مرغ، غذاهای دریایی یا موارد دیگر که مصرف سالانه آن بر حسب کیلوگرم محاسبه میشود.
آیا ماهی گوشت محسوب می شود؟
از آنجایی که گوشت به طور معمول به عنوان گوشت هر حیوانی (با اجزای اصلی آب، چربی و پروتئین) تعریف می شود، این تعریف شامل ماهی و سایر غذاهای دریایی نیز می شود. اما اینکه ماهی گوشت در نظر گرفته شود یا نه، بستگی زیادی به فرهنگ و ترجیحات غذایی هر منطقه دارد و در طول تاریخ متفاوت بوده است. به عنوان مثال، برخی از تعاریف قبلی از گوشت فقط مختص پستانداران بوده است.
به عنوان مثال، در مسیحیت، بسیاری از فرقهها خوردن ماهی را در روزهای روزهداری در صورت پرهیز از گوشت مجاز میدانند. این هم به دلیل تمایز بین گوشت حیوانات خون گرم و حیوانات خونسرد (مانند ماهی)، و هم به دلیل اهمیت مصرف ماهی در بخش هایی از اروپا بود که مسیحیت در آن شکوفا شد.
برای در نظر گرفتن هر دو طرف بحث، مصرف گوشت هر کشور را هم با احتساب ماهی و غذاهای دریایی و هم بدون ماهی بررسی می کنیم.
پرمصرف ترین نوع گوشت در جهان با احتساب ماهی و غذاهای دریایی
تنها با نگاهی به جدول زیر، می توان دید که طیور به عنوان محبوب ترین گوشت مصرفی از نظر وزن در ۷۰ کشور یا حدود ۴۰ درصد از کل پایگاه داده این مطالعه است.
توجه: سایر گوشت ها شامل حیواناتی مانند خرگوش، اسب و شتر است که کمتر پرورش داده می شوند و همچنین گوشت حیوانات وحشی است.
ماهی و غذاهای دریایی به عنوان دومین گوشت پرمصرف در ۵۶ کشور، رتبه دوم را دارد.
در اینجا به تفکیک میزان مصرف سرانه هر نوع گوشت در هر کشور، بر حسب کیلوگرم آمده است.
بزرگترین مصرف کنندگان سرانه گوشت در جهان کدام کشورها هستند؟
هنگ کنگ، ایسلند و ماکائو بالاترین مصرف گوشت را دارند که همگی بالای ۱۷۰ کیلوگرم برای هر فرد در سال، در نظر گرفته می شود.
در زیر نگاهی کوتاه به بزرگترین مصرف کنندگان هر نوع گوشت می اندازیم.
چه کشورهایی بیشترین مصرف مرغ و طیور را دارند؟
در حالی که ایالات متحده و چین بیشترین مصرف مرغ را دارند، این کشورها به ترتیب رتبه های هفتم و ۱۱۲ را از نظر مصرف مرغ بر اساس هر فرد در سال دارند.
در چندین کشور جزیره ای مانند سنت وینسنت و گرنادینها، ترینیداد و توباگو، ساموآ، سالانه بیش از ۶۰ کیلوگرم گوشت طیور (حدود ۱۵ مرغ بزرگ) برای هر نفر در نظر گرفته می شود.
به طور منطقه ای، مصرف طیور تقریباً در تمام قاره آمریکا و همچنین در بریتانیا و مستعمرات سابق بریتانیا مانند استرالیا و آفریقای جنوبی و در خاورمیانه دیده می شود.
چه کشورهایی بیشتر مصرف گوشت خوک را دارند؟
علیرغم مصرف بیشتر غذاهای دریایی و طیور، هنگ کنگ در مصرف سرانه گوشت خوک سالانه با ۵۵ کیلوگرم برای هر فرد، در جهان پیشتاز است. لهستان و اسپانیا که تولیدکنندگان برتر گوشت خوک هستند، با مصرف مشابه گوشت خوک در ردههای نزدیک به هنگ کنگ قرار دارند. در واقع، گوشت خوک در بسیاری از کشورهای اروپایی با دستور غذاهای محلی با این گوشت و همچنین در چند کشور آفریقا از جمله بورکینافاسو و یک کشور آسیای جنوب شرقی، تیمور شرقی، به عنوان پرمصرفترین گوشت در نظر گرفته می شود.
چه کشورهایی بیشترین مصرف ماهی و غذاهای دریایی را دارند؟
در وسط اقیانوس اطلس شمالی، ایسلند بیشترین ماهی و غذاهای دریایی در جهان را با میزان خیره کننده ۹۰ کیلوگرم برای هر نفر در سال به خود اختصاص داده است. از طرفی ایسلند کشوری با بیشترین سرانه مصرف گوشت در میان کشورهای دیگر هم بود.
پس از ایسلند، کشورهای جزیره ای و مرتفع ساحلی از جمله مالدیو، هنگ کنگ، ماکائو و پرتغال قرار دارند. از نظر منطقه ای می توانیم اهمیت غذاهای دریایی را در شرق و جنوب آسیا، خط ساحلی اقیانوس اطلس آفریقا و کشورهای شمال اروپا مشاهده کنیم.
چه کشورهایی بیشترین مصرف گوشت گاو را دارند؟
جمعیت ۴۶ میلیونی آرژانتین به ازای هر نفر در سال تقریباً ۴۷ کیلوگرم گوشت گاو می خورند که بیشترین میزان در هر کشوری در پایگاه داده سازمان ملل است. این کشور آمریکای جنوبی دارای تاریخچه آشپزی غنی با گوشت گاو است، زیرا گاوهایی که توسط مهاجران اسپانیایی آورده شده اند در دشت های چمنزار این منطقه شکوفا شده اند. اهمیت گاو در این قاره به حدی است که گائوچو – سوارکاری که به کار گاوداری مشغول است – یک نماد بومی در آرژانتین، اروگوئه و بخشهایی از برزیل است که در مصرف گوشت گاو رتبه پنجم را دارد.
مصرف گوشت گاو در کشورهای آسیای مرکزی از جمله ازبکستان و کشورهای شرق آفریقا از جمله اتیوپی بیشتر از سایرین است.
چه کسی بیشترین مصرف گوشت گوسفند و گوشت های دیگر را دارند؟
مردم مغولستان در مصرف گوشت گوسفند و بز، بی رقیب هستند و سالانه به ازای هر نفر، ۶۶ کیلوگرم گوشت گوسفند مصرف می کنند. این اشتهای حریصانه برای گوشت عمیقاً در میراث آنها به عنوان چوپانان ماهر ریشه دارد.
در همین حال در رتبه بندی مصرف گوشت های دیگر، پاپوآ گینه نو در صدر قرار دارد. این کشور بزرگترین تولید کننده گوشت شکار در جهان است، جمعیت این کشور که عمدتاً روستایی و بومی هستند به شکار متکی هستند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد روستاهای این کشور عمدتاً گوزن و گراز وحشی شکار میکنند، اگرچه کیسهدارانی مانند باندیکوت و کانگوروهای درختی نیز گاهی شکار و مصرف میشوند.
مغولستان همچنین به دلیل مصرف سنتی گوشت اسب، رتبه بالایی در مصرف سرانه سایر گوشت ها دارد. این کشور در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰۰,۰۰۰ تن گوشت اسب تولید کرد که یک ششم کل تولید گوشت در آن سال است.
بررسی پرمصرف ترین نوع گوشت در جهان بدون در نظر گرفتن ماهی و غذاهای دریایی
اگر ماهی و غذاهای دریایی را از مجموعه داده ها حذف کنیم، چه اتفاقی برای عادات مصرف گوشت در هر کشور می افتد؟ نقشه و رتبه بندی کمی تغییر می کند.
نتایج نشان دهنده محبوبیت جهانی گوشت طیور به عنوان منبع ارزان و کارآمد پروتئین است. با این حال، بسیاری از کشورهای شرق آسیا از جمله چین و کشورهای اروپایی مانند فرانسه و سوئد گوشت خوک بیشتری مصرف می کنند.
رتبه بندی کلی مصرف گوشت نیز تغییر می کند.
هنگ کنگ همچنان در صدر قرار دارد، اما ایالات متحده با سه پله صعود به رده دوم، با مصرف سرانه گوشت سالانه ۱۲۸ کیلوگرم، جهش می کند.
ایسلند و ماکائو به ۱۵ رتبه اول سقوط کردند، در حالی که استرالیا، مغولستان و آرژانتین به پنج رتبه اول صعود کردند. سایر کشورهایی که غذاهای دریایی را ترجیح میدادند، کاهش بسیاری داشتند، که از میان آنها می توان به ژاپن اشاره کرد که با حذف ماهی، ۴۰ پله در رتبهبندی کلی، سقوط می کند.
ایران خودش دارای اقوام متنوعی هستش. این مقاله در مورد ایران صدق نمیکنه. مثلاً غرب کشور کردها و لرها گوسفند خوردن. جنوب و شمال ایران ماهی خورن.
همه کشورها دارای اقوام متنوعی هستند، ضمن اینکه مقاله رو کامل و با دقت بخونید.
شمال انقدر ماهی گرونه من الان شمالم چند ساله ماهی اصلا نخوردم
جالبه که یک کلمه از ایران ننوشته
سالانه نوشتید ۶۶کیلو می خوره یه طرف تو این هم می خوره البته اون به کیلو و ما به گرم
خدا به همه رحم بکنه
گوشت؟؟؟؟؟؟گوشت دیگه چیه؟؟؟؟؟؟
خخخخ دمت گرم
دیجیاتو ای کاش کمی سلیقه نشون میداد و پرچم رژیم قاسب سهیونیستی رو انتشار نمیداد
حرف نزنی نمیگن لالی 🤢🤮
تموم شد عقده ای؟!
یک و نیم خط نوشتید سه تا غلط املایی دارین قبل از نوشتن حداقل املای کلمات را چک کنید
تازه غلط املایی دارین، سایت هم روزیاتو هست نه دیجیاتو
ای بی سلیقه
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
تو چشاتو درویش کن
در ایران نوع غذاشون متفاوت هست با کشورهای دیگه در ایران خورشت قیمه ، خورشت سبزی وغیره درست می کنند که گوشت چندانی نمی بره بیشتر حبوبات هست ایرانیان نان وبرنج وتخم مرغ زیاد استفاده می کنندواینجوری زودتر سیر میشن ، مرغ وگوسفند در دوران قدیم که گوسفند زیاد بود استفاده می کردن ولی برنج کمتر ، با اومدن مرغ کارخانه ای وقیمت ارزان مرغ بیشتراز مرغ استفاده می کنند ، خوک هم که حرامه
بنده خدا این آمار جهانیه، همون مقدار گوشت که در خورشت استفاده شده جمع شده این مقدار بدست اومده
تو ایران سرانه مصرف چند گرم
حالا خود تحقیرای نفهم میان چرت و پرت مینویسن 😏 ، عقل که ندارن فقط دوست دارن یه چیزی بگن که گفته باشن . آخه اسکلا تو ایران بیشتر برنج و خورشت مصرف میشه بر خلاف کشور های دیگه ، گوشتی که داخل خورشت استفاده میشه کم هست و بیشتر مواد دیگه مثل حبوبات و سبزیجات استفاده میشه . در ضمن الان دیگه اکثرا از فست فود ها و رستوران ها خرید میکنن مردم ، این آمار رو بر چه اساسی منتشر کردن ؟ دیگه کسی آشپزی به اونصورت نمیکنه ، شاید یک وعده در روز غذا میپزن که حالا شاید گوشت داشته باشه و شاید مثل آش رشته و عدسی و غذاهای تخم مرغی گوشت نداشته باشه ، و یا اصلا گوشتش نسبت به غذاهای دیگه کمتر باشه .
آخرین باری که کباب گوشت خوردم تقریباً ۱.۵ سال پیش و کباب مرغ ۶ ماه و ماهی ۳ ماه پیش بود
مردم دیگه گوشت نمی خورند . فقط ….تو این مملکت میتوانند گوشت بخورند.
درعوض مردم ایران با نخودولوبیا وسیب زمینی وتخم مرغونان شکمشان راسیرمیکنندوسالی یکبارهم رنگ پروتئن رانمیبینندمگردرهنگام پخش نذری ایام محرم وماه رمضان که مثل گرسنگان آفریقایی به صفوف پخش غذا حمله میکنندوصحنه های رقت انگیزی را رقم میزننذ. نفرین براین … پلیدودزد وفاسدکه یکی ازثروتمندترین کشورهای جهان رابه فقیرترین کشورها تبدیل کرد وحقارت وخفت وفقر را جانشین عظمت وشرافت ورفاه ملت بزرگ ایران کرد.
با این اوصاف پس قصابای شهرهای ایران الان ورشکسته شدن و مغازه هاشونو بستن
حیف که ایرانیا زورشون نمیرسه گوشت بخرن وگرنه تو اینم رکورد دار بودیم !!!
کاملا، سرانه مصرف ایران را ببین ، فقیرانه است.
آمار ی که از ایران داده مربوط به خوراک مسولین هست نه مردم