تایم لپس تجزیه لاشه‌ی یک گوزن کاربران شبکه‌های اجتماعی را مجذوب خود کرد + ویدیو

تایم لپس تجزیه لاشه‌ی یک گوزن کاربران شبکه‌های اجتماعی را مجذوب خود کرد + ویدیو

کاربران شبکه‌های اجتماعی، تایم لپس مراحل تجزیه لاشه یک بچه گوزن را در طول ۵ روز «هولناک و زیبا» توصیف کردند. این ماجرای وحشتناک تنها چند ساعت پس از کشته شدن یک بچه گوزن حنایی توسط یک وسیله نقلیه در حال عبور شروع شد. به سرعت حشرات و مگس ها در حال خزیدن روی لاشه آن دیده شدند که با گوشت و بافت حیوان مرده جشن گرفته بودند.

باکتری‌ها و قارچ‌ها، بافت باقی‌مانده را تجزیه می‌کنند، اما این فرآیند حداقل ۶۰ روز طول می‌کشد و در نهایت تنها چیزی که به جا می ماند، استخوان‌هایی است که پس از در معرض آفتاب قرار گرفتن، سفید می شوند.

این تایم لپس توسط اوون ریزر (Owen Reiser) ضبط شده است که به خاطر ویدیوهایی که برای بی‌بی‌سی و نشنال جئوگرافیک از حیات وحش و طبیعت تهیه می کند، شناخته می شود. ریزر گفت: «بچه گوزنی مرده را در جاده ای نسبتاً شلوغ نزدیک خانه ام در منطقه سنت لوئیس، میزوری پیدا کردم. من تایم لپس های زیادی را به صورت حرفه ای برای برنامه های بی‌بی‌سی و نشنال جئوگرافیک فیلمبرداری می کنم و همیشه فکر می کردم فیلمبرداری از فرآیند تجزیه طبیعی ایده خوبی است»

برادرش الیور به او کمک کرد تا بچه گوزن را از جاده بیرون بکشد و به داخل جنگل ببرد. در آنجا اوون، تجهیزات دوربین خود را تنظیم کرده و شروع به فیلمبرداری کرد.

تایم لپس مراحل تجزیه لاشه یک بچه گوزن در طول 5 روز

ریزر گفت: «تایم لپس تنها پنج روز طول کشید، که کاملاً شوک‌کننده بود؛ من انتظار داشتم کل فرآیند حداقل دو هفته طول بکشد. هوای گرم و مرطوب جولای احتمالا به همه چیز سرعت بخشید. تا به امروز این بدترین بویی بود که استشمام کرده بودم. حشرات مگس مانند، در سه‌پایه‌های من نفوذ کردند و در واقع یکی از دوربین‌هایم را با پوشاندن آن در مایعی تهوع آور که به مکانیزم شاتر نفوذ می‌کرد، کاملاً خراب کردند».

تایم لپس مراحل تجزیه لاشه یک بچه گوزن در طول 5 روز

حساب اینستاگرام Nature is Metal، ویدیوی فرآیند تجزیه لاشه این بچه گوزن را به اشتراک گذاشته است. در اولین مرحله روند تجزیه که به عنوان مرحله تازه (fresh stage) شناخته می شود، قلب متوقف می شود، اکسیژن خون کاهش می یابد و سلول ها شروع به تجزیه می کنند. با تجزیه سلول ها، خون قرمز به رنگ آبی مایل به بنفش در می آید و رنگ بدن تغییر می کند و ATP یا آدنوزین تری فسفات تولیدش متوقف می شود. مولکولی است که انرژی درون سلول‌ها را با خود حمل می‌کند. در واقع، این مولکول واحد انرژی اصلی سلول است و محصول نهایی فرآیند‌های فتوفسفوریلاسیون (اضافه کردن یک گروه فسفات به یک مولکول با استفاده از انرژی نور)، تنفس سلولی و تخمیر محسوب می‌شود. همه موجودات زنده از ATP استفاده می‌کنند. علاوه بر اینکه ATP به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد، از آن در مسیر‌های انتقال سیگنال برای ارتباط بین سلولی نیز استفاده می‌شود و در طول سنتز DNA در اسید دی‌اکسی ریبونوکلئیک (DNA) نیز گنجانیده می‌شود. به همین دلیل است که اکثر لاشه های حیوانات کنار جاده، پس از مرگ سفت می شوند.

تایم لپس مراحل تجزیه لاشه یک بچه گوزن در طول 5 روز

سپس این ویدیو مرحله باد کردن (bloating stage) لاشه را به تصویر کشید، در این مرحله باکتری های روده، بدن حیوان را از درون به بیرون می بلعند. این روند تا ۷۲ ساعت ادامه دارد و گازهایی مانند متان، دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن تولید می شود که باعث متورم شدن و انبساط لاشه می شود. این میکروارگانیسم ها و باکتری ها بوهای بسیار ناخوشایندی تولید می کنند. در این مرحله اندام ها و بافت ها شروع به مایع شدن می کنند.

در مرحله پوسیدگی سطح لاشه حیوان باز می شود و اندام های داخلی آن در معرض دید قرار می گیرد و مایعی را آزاد می کند که حشرات خونخوار مانند مگس را به خود جذب می کرد. مگس ها از لاشه به عنوان محلی برای تخمگذاری لاروهایشان استفاده می کنند، زیرا گوشت در حال پوسیدگی منبع غذایی عالی برای فرزندان آنها در لحظه خروج از تخم است.

تایم لپس مراحل تجزیه لاشه یک بچه گوزن در طول 5 روز

این تایم لپس نشان می دهد که چگونه حشرات سیاه رنگ به مرور تمام لاشه گوزن را فرا می گیرند و لاروهای مگس، بافت و گوشت باقی مانده آن را چنان می بلعند تا به استخوان برسند.

بعد از حدود پنج روز، لاشه گوزن به تجزیه شدن خود ادامه می‌دهد. لاروها در حال تغذیه به رشد خود ادامه می‌دهند و در نهایت، لاشه را ترک می‌کنند تا شفیره شده و به مگس بالغ تبدیل شوند.

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود