نیما کینگ؛ یک ایرانی که با الهام از بروس لی راه او را ادامه می دهد + ویدیو

نیما کینگ؛ یک ایرانی که با الهام از بروس لی راه او را ادامه می دهد + ویدیو

۲۹ تیر، پنجاهمین سالگرد مرگ مشکوک بروس لی است. رویکرد و فلسفه خاص این بازیگر رزمی کار، او را به اسطوره ای فراموش نشدنی برای نسل های مختلف تبدیل کرده است. نیما کینگ شهروند ایرانی-استرالیایی که از علاقه مندان بروس لی بود، در سال ۱۹۹۸، تمرین وینگ چون را در سیدنی استرالیا آغاز کرد و در سال ۲۰۰۵ به هنگ کنگ رفت تا زیر نظر چو شونگ تین، استاد بزرگ این سبک، تمرین کند.

نیما کینگ با الهام از بروس لی در هنگ کنگ مدرسه وینگ‌ چون تاسیس کرده است 

نیما کینگ از بروس لی الهام گرفت و مدرسه وینگ‌چون را در هنگ کنگ افتتاح کرد. او امیدوار است که این میراث را به نسل‌های بعدی منتقل کند. این مدرسه که در سال ۲۰۰۸ افتتاح شد، آموزش انگلیسی و برنامه درسی مدرن ارائه می‌دهد. نیما امیدوار است که کونگ فو و فلسفه بروس لی را به نسل بعدی منتقل کند.

نیما کینگ با الهام از بروس لی در هنگ کنگ مدرسه وینگ‌ چون تاسیس کرده است

نیما می‌گوید: «بروس لی یک نماد است که می‌تواند الهام بخش باشد. زندگی فراز و فرود‌های زیادی دارد، زندگی شما را زمین خواهد زد، درست است؟ اما وقتی شما را زمین گیر کرد، می‌خواهید چه کار کنید؟ میخواهید بخاطرش گریه کنید؟ یا می‌خواهید بایستید و با آن روبرو شوید، چه مرد، چه زن، چه بچه، درست است؟»

وینگ‌چون به‌خاطر ضربات سریع و تکنیک‌های جنگی از فاصله نزدیک معروف است، این همان سبکی است که بروس لی در ۱۳ سالگی زیر نظر استاد بزرگ فقید ایپ آموخت. در نوجوانی، بروس لی علاقه ای به تای چی نداشت اما به سرعت به سبک وینگ چون علاقمند شد، فرم «نرم» کونگ فو که بر اساس حرکات انعطافی، سرعت و زمانبندی مناسب شکل گرفته بود. به جای تمرکز بر افزایش قدرت کلی و خام بدن، مبارزان وینگ چون آموزش می دیدند تا حملات مهاجمان را خنثی کرده یا به خودشان بازگردانده و تعادل آن ها را به هم بزنند.

نیما کینگ با الهام از بروس لی در هنگ کنگ مدرسه وینگ‌ چون تاسیس کرده است

در طول دهه ۱۹۵۰، بروس لی شاگر یک استاد بزرگ وینگ چون به نام ایپ من بود که مشهورترین استاد این سبک در زمان خود بوده و بعدها در یک سری فیلم بسیار موفق رزمی با نام Ip Man نقش او را دونی ین بازی کرد. اگر چه ایپ به عنوان استاد کونگ فوی بروس لی شناخته می شود اما بیشتر چیزی که لی در مورد وینگ چون آموخت از شخص دیگری بود. بدنبال ثبت نام لی در مدرسه هنرهای رزمی ایپ من، وی یکی از شاگردان برجسته اش به نام وونگ شون لونگ را به عنوان مربی اصلی لی انتخاب کرد، کسی که بعدها خود به استاد این سبک هنرهای رزمی تبدیل شد. بروس لی بعدها در نامه ای به این استاد وینگ چون از احترام خود به وی به عنوان استاد واقعی کونگ فویش سخن گفت.

نیما کینگ با الهام از بروس لی در هنگ کنگ مدرسه وینگ‌ چون تاسیس کرده است

نیما با بیان اینکه آقای ایپ به استاد خودش، چون شونگ تین نیز آموزش داده و استاد او نیز بوده است، گفت: «بروس لی به طور غیرمستقیم یکی از دلایلی بود که من به هنگ کنگ آمدم.»

مطالب مرتبط
۲ نظر

ورود

  • شاگرد تیر ۲۸, ۱۴۰۲

    استاد فیروز قهرمانی بزرگو که در ایرانه ول کردید رفتید به چه کسایی…

  • خسرو تورک قشقایی از شاگردان پروفسور جلال شنگور تیر ۳۰, ۱۴۰۲

    طبق تحقیقات دانشمندان تورک شناس بروس لی تورکتبار و از تورکتباران جنوب چین بوده و بورس از ریشه فعل تورکی بلغ به معنای سریع و تند می باشد و لی هم فامیل ایشان هست.