ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت که ویدئوی پرسش و پاسخ یکی از خبرنگاران آن با الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در نشستی خبری در این کشور خبرساز شده بود، ویدئویی از توضیحات این خبرنگار به زبان انگلیسی در خصوص حواشی به وجود آمده در این نشست منتشر کرده است.
ایرنا ضمن انتشار این ویدئو نوشته: «وی، خبرنگار مستقر در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در آدربایجان نبوده و به همین دلیل سوال وی به مانند اکثر خبرنگاران حاضر در جلسه به زبان انگلیسی بیان شد.»
این خبرنگار در ویدئوی خود به زبان انگلیسی می گوید:
لازم دیدم در مورد حاشیه هایی که پیرامون سوال من از رئیس جمهور علی اف در رسانهها مطرح شد توضیحاتی ارائه کنم.
این نشست پیرامون وضعیت رسانه در جهان آینده بود ولی با توجه به حضور نمایندگان رسانهها و تمرکز رسانهها بر سخنان رییس جمهور آذربایجان، ترجیح دادیم از این فرصت برای طرح نام «سایت آذری ایرنا» استفاده کنیم.
متن سوال از قبل تنظیم شد و به انگلیسی نوشته شد، اما نکته این بود که صدای من خوب شنیده نشد و بعد از توضیحات من به مجری، رئیس جمهور محترم آذربایجان، استقبال خوبی از این اقدام ایرنا کرد.
ایشان جواب بسیار محترمانه و امیدبخشی به سوال داد و عنوان کرد که مطمئن است ایرنای آذربایجان تاثیر مهمی در تقویت روابط ایران و آذربایجان ایفا خواهد کرد.
روز گذشته ویدئوی خبرسازی در شبکه های اجتماعی از حضور خبرنگار خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت در نشست خبری اخیر الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان منتشر شد که مربوط به اجلاسی به نام «رسانه های نو در عصر انقلاب چهارم صنعتی» در کشور آذربایجان بود. این ویدئو نشان می داد خبرنگار ایرنا در تلاش بود تا سؤالی را به زبان انگلیسی از روی متنی که در اختیار دارد بخواند اما به دلیل نامفهوم بودن کلام او رئیس جمهور آذربایجان از مجری نشست خواست تا پیش خبرنگار ایرانی برود و سؤال او را از روی متن بخواند.
این اتفاق در حالی رخ داده بود که خبرگزاری ایرنا در روزهای گذشته از آغاز به کار وبسایت آذری زبان خود و گشایش مجدد دفتر این خبرگزاری در کشور آذربایجان خبر داده بود.
انتشار این ویدئو واکنش هایی را در شبکه های اجتماعی به دنبال داشته است و کاربران از استفاده ی خبرگزاری دولت از خبرنگاری که تسلطی بر زبان انگلیسی یا آذری ندارد، انتقاد کرده اند.
علی نادری، مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) که در روزهای گذشته برای شرکت در اجلاس «رسانه های نو در عصر انقلاب چهارم صنعتی» به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود، در جریان این سفر وبسایت آذری خبرگزاری ایرنا به آدرس az.irna.ir را نیز افتتاح و اعلام کرد دفتر ایرنا در باکو به زودی بازگشایی خواهد شد.
وبسایت آذری ایرنا قرار است در فاز اول فعالیت خود، اخبار ایران در حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، گردشگری، سنن و آداب و رسوم و همچنین نظامی را در اختیار مخاطب آذربایجانی خود قرار دهد و علاوه بر این، آخرین اخبار مهم دنیا در حوزه های جغرافیایی مرتبط با ایران و آذربایجان را منتشر کند.
علی نادری در جریان افتتاح ایرنای آذری، هدف از راه اندازی وبسایت آذری این خبرگزاری را «دسترسی مخاطب آذری زبان به اخبار ایران به صورت دست اول، ایجاد همدلی و نزدیکی بین دو کشور دوست، برادر و هم مذهب، آشنایی هرچه بیشتر مردم آذربایجان با فرهنگ ایرانی، مقابله با دخالتهای دشمنان مشترک دو کشور ایران و آذربایجان برای ایجاد تفرقه افکنی و نفرت پراکنی و مبارزه با فیک نیوزها علیه ایران در فضای آذربایجان» عنوان کرد.
همچنین الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در نشست خبری خود در اجلاس «رسانه های نو در عصر انقلاب چهارم صنعتی» در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص افتتاح وبسایت ایرنای آذری و همچنین بازگشایی دفتر ایرنا در باکو اظهار داشت: امیدوارم ایرنای آذربایجان به تقویت روابط ایران و آذربایجان کمک کند. چرا که رسانههای مسئولیت پذیر به تقویت روابط بین کشورهای همسایه کمک میکنند.
علی اف ضمن آرزوی موفقیت برای مدیران و خبرنگاران ایرنا در جمهوری آذربایجان، خاطرنشان کرد: اطمینان دارم شما در خصوص تقویت روابط ایران و آذربایجان نقش مهمی را ایفا خواهید کرد.
خبرگزاری ایرنا در معرفی خود نوشته: «سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی به عنوان نخستین کانون گردآوری خبر تشکیل شد. خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانه ای شناخته شده به شمار می رود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاههای خبری جهان قرار دارد و علاوه بر زبان فارسی به ۱۰ زبان رسمی دنیا اخبار خود را منتشر میکند.»
چرا اینا نمیرن؟ چرا اینا نمیمیرن؟ چرا اینا تموم نمیشن؟
نخیرشم تو نمیدونی جمهوری جعلی باکو متن خبرنگار شایسته ایرانی اسلامی رو جعل کرده بود خود کامنت تو هم جعلیه
آخه بیچاره شما ارزش جعل دارین؟
جوابش سادست چون دارن مفت میچاپن کل مملکتو چرا برن. اکثر مردم هم یا بی خبر یا بی خیال یا درگیر بدبختیه خویش.
بخور بخوره دیگه.
پسر و پسر خاله میارن همین میشه.
وگرنه خودم میشناسم طرف خبرنگاری خونده رشتشه انگلیسیش فوله و قبلا برا توریستا ترجمه میکرد ولی بیکاره. این شخص چرا بیکار باشه ولی یه بیسواد بره تو ایرنای اذری؟
نتیجه مملکت رانت خوری و کلاهبرداری و قالتاق بازی و پدرسوخته بازی میشه همین
….
نتیجه مدارک دانشگاهی کیلویی بهترازاین نمیشه فقط بی سوادی این بندگان خدا لومیره ولی خیلی از مسولین بامدرک دکترا لو نمیره اینایی که لو میرن عشق دوربین ودیده شدن دارن والا کی میخواد بفهمه سواد طرف چه مقداره