بر اساس تخمین های رسمی برادران وارنر، فیلم باربی به نویسندگی و کارگردانی گرتا گرویگ، با گذشت سه هفته از اکران خود، در باکس آفیس جهانی ۱.۰۳ میلیارد دلار فروش داشته است. این آمار، گرویگ را به اولین کارگردان زنی تبدیل می کند که فیلمش فروش ۱ میلیاردی داشته است.
پس از آنکه اعلام شد دو فیلم مهم سال ۲۰۲۳ یعنی باربی و اوپنهایمر هردو در یک روز اکران عمومی خود را در آمریکا و جهان آغاز میکنند، پدیدهی باربنهایمر به وجود آمد که شامل شوخیهای اینترنتی با این دو فیلم بود که آنها را از نظر تفاوت سبک و محتوا مقایسه میکرد. با ظهور باربنهایمر، عجیب نبود که باربی، عملکرد خوبی داشته باشد و به چنین موفقیتی دست یابد.
پل درگارابدیان، تحلیلگر ارشد رسانه ای می گوید: «من ۳۰ سال در این فضا بودم و پدیده باربی و باربنهایمر به همان اندازه که غیرقابل پیش بینی بود بی سابقه است.»
به گفته درگرابدیان، تنها حدود ۵۰ فیلم در تاریخ به مرز ۱ میلیارد دلار رسیده اند. او اضافه کرد که کمپین بازاریابی این فیلم اولین نشانه این بود که باربی در باکس آفیس رکوردشکن می شود. کمپین بازاریابی باربی زنجیرهای از رویدادها را به راه انداخت که منجر به شکل گیری کلمه باربنهایمر شد و نتیجه ای بسیار بزرگتر از حد انتظار برای فیلم باربی نه تنها برای آخر هفته افتتاحیه، بلکه برای نمایش جهانی آن در سینماها به دست آورد.»
در مصاحبه ای در ماه گذشته، مارگو رابی – که علاوه بر ایفای نقش شخصیت اصلی فیلم، یکی از تهیه کنندگان باربی نیز هست – پیش بینی خود درباره فروش را در جلسه ای با استودیوها فاش کرد.
او گفت: «فکر میکنم به آنها گفته بودم که یک میلیارد دلار درآمد خواهند داشت.»
موفقیت جهانی باربی به دلیل فروش باکس آفیس در برخی از بزرگترین بازارهای فیلم جهان، از جمله بریتانیا، مکزیک و استرالیا بود. به گفته سایت ردیابی باکس آفیس موجو (Mojo)، این فیلم از زمان اکرانش هر آخر هفته در این بازارها رتبه اول اکران را داشته است.
باربی همچنین در چین، دومین بازار بزرگ سینمای جهان، عملکرد خوبی داشت. به گفته کارشناسان، معمولاً تماشاگران چینی از فیلمهای فرنچایزی مانند تبدیل شوندگان (Transformers)، سریع و خشن (Fast and Furious) و فیلمهای ابرقهرمانی مارول، استقبال می کنند. در حالی که باربی شبیه تبدیل شوندگان است که بر اساس یک اسباببازی ساخته شده است، اما مردم چین فاقد آن پیشینه و ارتباطی هستند که مردم آمریکا با عروسک باربی دارند. اما مایکل بری، مدیر مرکز مطالعات چینی UCLA گفت: «باربی فراتر از مرزهای ایالات متحده، در سراسر جهان عروسکی نمادین است و همین محبوبیت و شناخت عروسک باربی، به این فیلم سکوی پرش محکمی در سطح بینالمللی میدهد.»
این کارشناس توضیح داد: «کودکان در صدها کشور… با عروسکها و تصاویر باربی بزرگ شدهاند… این فیلم با استفاده از این آشنایی با ترفندی هوشمندانه، هم عاشقان این عروسک و هم آنهایی که از باربی متنفرند را مخاطب خود قرار داده است. فیلم همچنین میتواند به طرز ماهرانهای هم برای کودکان ساده دل روایتی ارائه دهد که با فیلم ارتباط برقرار کنند و هم برای تماشاگران بزرگسال حرفی برای گفتن دارد و روایتی پر از طنز، کنایه های جنسی و تمثیل ارائه می دهد.»
برخی باربی را به خاطر ظاهرش و تصویری که از زنان با آن لباس های صورتی تند نشان می دهد دوست ندارند، اما این فیلم سوالات بزرگی در مورد نقش های جنسیتی و توانمندسازی زنان که به مرزهای بین المللی محدود نمی شود را مطرح می کند و جنبه های مختلف باربی را نشان می دهد. طراحی این گفتمان در بستر فیلم میان کلیشه های جنسیتی مورد انتقاد قرار گرفته شده و زنانی که زنانگی خود را می ستایند، یکی از مهم ترین نکات قابل توجه فیلم باربی است.
نامرد وارنر با بازاریابی عالی و تیم قوی ای که داشت نولان رو نابود کرد.حتی اگر درجه سنی اپنهایمر پایین تر بود بازم نمی تونست باربی رو بزنه زمین.وارنر دست گذاشت روی یکی از المانهای فرهنگی بسیار محبوب امریکایی ها،کارگردان کارکشته و بازیگرهای درجه یک با یه موضوع فمینستی قشنگ فیلم رو بولد کرد.
از همون اولش وارنر خیلی با سیاست رفتار کرد سر این فیلم و قشنگ نولان رو به چالش کشوندن و آخرشم توی باکس افیس برد.
فقط امیدوارم جایزه اسکار و گولدن گلوب بهترین کارگردانی این سری نولان بگیره یه ضد حال اساسی وارنر بخوره دل ما خنک شده.
حیف که نولان دیگه برای وارنر فیلم نمیسازه دلمون خوش باشه شاید شاید شیاد یروزی یه فیلم از دی سی بسازه.حیف
امار دادن بهترین کشور ها برای زندگی مرد ها بالاترین فنلاند و سوییس بوده که فمنیستی ترین کشور های دنیا بعد بدترین کشور ها برای مرد ها کشور های مردسالار پاکستان و هند بوده ، بعد یه بچه سال مقابل یه فیلم گارد میگیره مردانگی پوکش رو به باد نده
بچه سال اونیه که دو تا پاراگراف نوشتم نفهمید منظور منو
نه مردانگی نه زنانگی با ناشخور حرف بعضی ها به باد نمیره و برامم مهم نیست حتی به باد بره.
برام کیفیت فیلم هست که بخاطر سیاست تبلیغاتی و نفوذ شبکه های اجتماعی و لابی گری داره لطمه میزنه به یه کار فاخر.اینو بفهم بچه سال.
اینی که گفتی امیدوارم نولان اسکار ببره دلمون خنک شه منو یاد اون بدبخت بیچاره هایی انداخت که میگفتن تسلا و ایلان ماسک مردن پس مرد ها بهترن در واقع خودشو با تسلا و ایلان ماسک تو یه گروه میزاشت
نه عزیزم شما ها یه بدبختید باید تو دایرکت ما جون بدید
کسی که نمی تونه استدلالی حرف بزنه یا سطح معلوماتش توی اون زمینه پایینه،سعی میکنه یسری لیبل و توهین به طرف مقابلش بچسبونه.فکر میکنم بدبخت اونی هست که بدون زره ای تحلیل شروع میکنه به توهین کردن.اگر نقدی به کلام من وارد بود درست اینه که شما ایرادات رو بگی نه اینقدر وقیحانه هرچه که لایق شخصیت شماست بمن نسبت بدید.
اما در خصوص سخن شما باید عرض کنم فیلم نولان و کیفیت کاری نولان در مبحث سینماتوگرافی بسیار بالاتر و پخته از اثار گرویگ هست. نولان فن نیستم خود فیلم های نولان ایرادات بهش وارد هست اما گفتم سطح کاریش توی دوره معاصر و امروزی جز پنج تا کارگردان برجسته زنده دنیاست.بازم منکر کیفیت کاری خوب گرویگ نیستم.مخصوصا دوتا کار قبل تر از باربی اثار خوبین
فیلم فمینستی زمانی قابل ارزش دیدن هست که یه مشکل رو بدور از اغراق و بزرگنمایی بیاد توضیح بده و سعی در اصلاح یه باور غلط یا اشتباه بزنه مثل فیلم hidden figures اما وقتی میاد پروپاگاندی در میاره مثل فیلم Charlie’s angels که قشنگ توهین میکنه به مردان،شاید از دید سینمایی یه اثر سرگرم کننده باشه اما در نشون دادن دغدغه ناتوان میمونه که در اخر داستانی بشدت مسخره خواهد داشت.حالا باربی هم همینه.فیلم زیادی بولد شده و داستان گیرایی نداره.
اما من گفتم دلم خنک شه نه بخاطر منظر فمینستی بود بلکه ارزش فیلم بود که خیلی با کیفیت تر از فیلم باربی هست هم متا رو شما نگاه کنید هم راتن تومیتوز.دلمم واقعا خنک میشه نولان اسکار بگیره چونکه نولان تا بحال جایزه بهترین کارگردانی رو نگرفته.ارزش فیلم هم بالاتر هست که بیشتر بفروشه توی باکس افیس اما تبلیغات و دغدغه یسری افکار داره بهتر کار میکنه.
در مجموع باید بگم یکمی شعور داشته باش میخوای بحث کنی در احترام نظرتو بزار هیچ کاری نداره منم به شعور و شخصیت و بی سوادی شما توهین کنم.بعید هم بدونم اگر رو در رو با یکی مثل من باشی حتی جریت داشتی باشید بمن بگی تو.
خلاصه کلام برام نه مردسالاری مهمه نه زن سالاری،تا وقتی حیوان(ید/یم) ارزش سالار شدن نداریم.
در خصوص مرد بودن هم من از ماسک متنفرم چونکه میدونم طرز فکری شون برای عموم جامعه و رعیت جماعت چجوریه فقط مدیا اونا رو بزرگ و خیر نشون میدن.اما تسلا یه انسان شریف بود.
الگوی مردانگی برای من گوردن موری بخاطر خلاقیت بی حد و حصرش و الگوی زنان هم برام زنان لَرده بخاطر غیرتشون هستن.
نگران جون دادن ما نباش ما جونمون رو برای خدامون میدیم نه زیر دایرکت …های عاقل پنداری مثل شما.
موفق باشید.
وقتی یک فیلم فمنیستی به قدرت میرسه فروشش از ماریو که امسال اکران شد بیشتر بشه واقعا باید جمع کرد رفت با این سلیقه در پیت مردم.پیشنهاد میکنم برید اپنهایمر ببینید این سما ارزش نداره
مردانگی شکننده با یه فیلم دوباره بر باد رفت