خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳ + ویدیو

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳ + ویدیو

خشونت گروه‌ها، تیراندازی‌های دسته جمعی، فقر و جمعیت پراکنده، همه اینها ویژگی‌های ۴۰ شهر مرگبار جهان هستند. داده‌ها نشان می‌دهد که اکثریت این شهرها در نیمکره غربی قرار دارند و شهرهایی از آمریکای جنوبی و مرکزی و همچنین ایالات متحده، بیشتر سهم را در فهرست خطرناک‌ترین شهرهای جهان دارند.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

میانگین نرخ قتل در بین ۴۰ شهر اول این فهرست ۶۴.۵۵ در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر است که بیش از ده برابر میانگین جهانی ۵.۳۶ در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر است.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

مکزیک

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

۹ شهر از ۱۰ شهر اول این فهرست، در مکزیک هستند. کولیما مرکز ایالت کولیما در مکزیک در صدر فهرست و بالاتر از شهرهایی مانند تیخوانا، نیواورلئان، کیپ تاون، کینگستون، پورتو پرنس و کالی قرار گرفت.

این ششمین سال متوالی است که یک شهر مکزیکی، به عنوان خشن ترین شهر جهان رتبه بندی می شود. در مجموع، این شهر با ۳۳۰,۰۰۰ نفر جمعیت شاهد کشته شدن ۶۰۱ نفر به طور عمدی بوده است.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

دلیل اصلی خشونت در این شهر، اختلاف بین کارتل های مواد مخدر رقیب است که برای کنترل قلمرو و همچنین مسیرهای قاچاق به ایالات متحده می جنگند. گزارش‌های اطلاعاتی از ایالات متحده می‌گویند که حداقل چهار کارتل بزرگ در رقابت کولیما هستند.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

آنها در مبارزه خود برای به دست گرفتن قدرت، موجی از خشونت را در شهر به راه انداخته اند.

ترور، آدم ربایی، اخاذی، سرقت و حملات وقیحانه به نیروهای امنیتی محلی امری عادی است و مقامات محلی قادر به کنترل خشونت نیستند.

ایالات متحده

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

در ۱۰ شهر اول فهرست خطرناک‌ترین شهرهای جهان، تنها ۱ شهر در مکزیک قرار نگرفته و در واقع در ایالات متحده بود. با آمار تکان دهنده قتل ۷۱ نفر در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر، نیواورلئان – یکی از تاریخی ترین و زیباترین شهرهای آمریکا – در رتبه هشتم قرار دارد. در سال ۲۰۲۲، ۲۶۶ قتل در این شهررخ داده است که این شهر را به پایتخت قتل ایالات متحده تبدیل کرده است.

۶ شهر ایالات متحده در فهرست خطرناک‌ترین شهرهای جهان: نیواورلئان، بالتیمور، دیترویت، ممفیس، کلیولند و میلواکی هستند. بالتیمور با ۵۸ قتل در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر در جایگاه هفدهم، دیترویت با ۴۹ قتل در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر در رده ۲۳، ممفیس با ۴۸ در رتبه ۲۵، کلیولند با ۴۶ قتل در رتبه ۲۷ و میلواکی با ۳۱۰ قتل در جایگاه ۳۹ قرار گرفتند.

از سال ۱۹۹۰ تا اواسط دهه ۲۰۱۰، نرخ قتل در ایالات متحده رو به کاهش بود. با این حال، دوباره در سال های اخیر افزایش یافت و در سال ۲۰۲۱ به ۶.۸ در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر رسید. این افزایش، کارشناسان را نگران کرده است که ایالات متحده در حال ورود به دوران خشونت آمیز دیگری است، مشابه آنچه بین دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰ شاهد آن بود. تعداد مرگ و میر ناشی از اسلحه در ایالات متحده در دو دهه اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در نیواورلئان، ۹۷ درصد از قتل ها در سال ۲۰۲۲ ناشی از خشونت با اسلحه بوده است.

مانند شهرهای فهرست شده مکزیک، نیواورلئان مدتهاست که با خشونت باندهای تبهکاری مشکل دارد. همچنین جرم شناسان و مقامات پلیس خشونت اخیر در شهرها و به طور کلی در سراسر ایالات متحده را به چندین عامل بالقوه، از جمله فشار روانی ناشی از همه گیری کرونا، عقب نشینی نیروهای پلیس پس از اعتراضات عدالت نژادی و تکثیر اسلحه، مرتبط می دانند.

آمریکای جنوبی

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

آمریکای جنوبی تاریخچه طولانی و تاریخی خشونت آمیز دارد. این قاره دارای برخی از بالاترین نرخ های جرم و جنایت در جهان است که کارشناسان آن را ترکیبی از فقر شدید، کارتل های مواد مخدر و جغرافیا می دانند. بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷، آمریکای لاتین، بیش از ۲.۵ میلیون قتل را تجربه کرده است.

برزیل، بزرگترین کشور آمریکای جنوبی، یکی از کشورهایی است که بیشترین نابرابری را از نظر شکاف بین افراد بسیار ثروتمند و فقیر دارد و در رتبه‌بندی جهانی نابرابری درآمد پس از آفریقای جنوبی در رتبه دوم قرار دارد. تنها در سال ۲۰۱۸، برزیل شاهد بیش از ۶۳,۰۰۰ قتل بوده است و به ویژه در بزرگترین شهرهای آن مانند ریودوژانیرو و رسیف، میزان وقوع دزدی، سرقت مسلحانه، تجاوز جنسی و قتل بسیار بالا بوده است. از ۱۳ شهر آمریکای جنوبی در فهرست خطرناک‌ترین شهرهای جهان، ۱۰ شهر در برزیل قرار دارند.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

موسورو خطرناک‌ترین شهر برزیل که در جایگاه ۱۱ این فهرست قرار دارد، یک شهر نسبتا کوچک با جمعیت ۲۶۰,۰۰۰ نفر است که بالاترین میزان قتل را در سال ۲۰۲۲ در برزیل و آمریکای جنوبی داشته است. این شهر در ایالت ریو گراند دو نورته، در سال گذشته شاهد ۱۶۷ قتل بوده است، به این معنی که نرخ قتل ۶۳ نفر به ازای هر ۱۰۰,۰۰۰ بوده است.

قاچاق مواد مخدر، سرقت، حمله و سایر جنایات مرتبط با گروه‌های تبهکار که به فقر و اجرای نادرست قانون منجر می‌شود، دلایل اصلی خشونت در این شهرهاست. سه شهر دیگر آمریکای جنوبی خارج از برزیل نیز در این فهرست قرار گرفتند: کالی و سانتا مارتا، هر دو در کلمبیا، و گوایاکیل در اکوادور.

آفریقای جنوبی

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

از نظر تعداد، افرادی که در سال ۲۰۲۲ در سه شهر آفریقای جنوبی: کیپ تاون، ژوهانسبورگ و دوربان در اثر قتل کشته شدند، به مراتب بیشتر از هر شهر دیگری در این لیست بودند. در واقع، در سراسر کشور، در سه ماه آخر سال ۲۰۲۲ هر روز حدود ۸۳ نفر در آفریقای جنوبی به قتل رسیدند.

کیپ تاون به تنهایی با جمعیتی حدود ۴.۸ میلیون نفر، شاهد کشته شدن ۲,۹۹۸ نفر بوده است، در حالی که ژوهانسبورگ با جمعیت ۶.۱ میلیون نفر (که آن را با فاصله زیادی به بزرگترین شهر در لیست تبدیل می کند)، شاهد ۲,۵۴۷ قتل بوده است.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

به همین ترتیب، دوربان با جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ شاهد ۲,۴۰۵ قتل بود. در حالی که این سه شهر بیش از هر شهر دیگری شاهد قتل بودند، نرخ قتل آنها کمتر از برخی از شهرهای مکزیک و ایالات متحده بود، زیرا کیپ تاون در مجموع در رتبه دوازدهم، دوربان پانزدهم و ژوهانسبورگ در رتبه ۳۴ قرار داشتند. میزان قتل در این شهرها به ترتیب ۶۳، ۵۹ و ۴۱ از ۱۰۰۰۰۰ بود.


جامائیکا و هائیتی

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

پس از مکزیک، ایالات متحده، برزیل، کلمبیا، اکوادور و آفریقای جنوبی، تنها شهرهای دو کشور دیگر در فهرست خطرناک‌ترین شهرهای جهان دیده می شوند: جامائیکا و هائیتی. به ترتیب، کینگستون در جامائیکا و پورتو پرنس در هائیتی در رتبه های شانزدهم و بیستم این فهرست قرار گرفتند، که هر دو به خاطر خشونت شهرت وحشتناکی دارند.

آمار نشان می دهد که زمانی که جامائیکا برای اولین بار به استقلال دست یافت، نرخ قتل ۳.۹ در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر بود که یکی از پایین ترین نرخ ها در جهان است. با این حال، تا سال ۲۰۲۱ این میزان به ۵۲ در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر افزایش یافت – بالاترین نرخ در بین تمام کشورهایی که در جنگ نیستند، حتی بالاتر از کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، السالوادور و مکزیک.

خطرناک‌ترین و مرگبارترین شهرهای جهان

در سال ۲۰۲۲، کینگستون، محل زندگی ۱.۲ میلیون نفر، شاهد ۷۲۲ قتل، یعنی ۵۸ نفر در هر ۱۰۰,۰۰۰ بود؛ نرخی حتی بالاتر از نرخ کلی کشور نسبت به سال گذشته. بخش اعظم این خشونت به خاطر ائتلاف باندها خلافکار دریای کارائیب است که به لندن، نیویورک و تورنتو نیز کشیده شده و بر غرب و جنوب کینگستون تسلط دارند. آنها حتی با احزاب سیاسی اصلی جامائیکا هم پیوند دارند. اعضای این باندها به‌خاطر درگیری‌های مسلحانه با پلیس، تیراندازی‌ بر سر اختلافات با باندهای رقیب و قتل‌های وحشیانه دیگر شهرت دارند. اعضای این ائتلاف توجه چندانی به زندگی انسانی ندارند و با دشمنان خود با بالاترین سطح خشونت برخورد می کنند.


پورتو پرنس در کشور هائیتی محل زندگی ۲.۹ میلیون نفر است که مانند اکثر شهرهای این لیست، فقیر و پرجمعیت است و صدها هزار نفر در محله های فقیر نشین زندگی می کنند که در آنجا باندهای تبهکار رشد می کنند. ۱۵۹۶ قتل در پورتو پرنس در سال ۲۰۲۲ رخ داده است که ۵۵ نفر در هر ۱۰۰,۰۰۰ می شود.

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
۳ نظر

ورود

  • ارژنگ شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    اگه به نژاد پرستی متهم نمیشم ، باید بگم که آمار کاملا گویاست و ثابت می کنه که نژاد های سیاه و لاتین خشن ترین نژاد ها هستند .

  • حاج محمود شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    ایران یکی از بهترین کشورها برای زندگی می باشد بعد برخی ایرانی ها آرزوی زندگی در آمریکا را دارند چرا ایرانی ها اینقدر ناشکر شده اند؟

    • شایان شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

      امنیت‌تو‌شمال‌تهرانه ‌باید‌بلی‌جنوبو‌شرقو‌غرب‌شهر‌ولی‌شما‌از‌ترس
      از‌مرز‌شمال‌شهر‌بیرون‌نمیای‌ساندیس‌خور‌‌حالا‌برو‌ساندیستو بخور