بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان به ارزش ۱.۵ تریلیون دلار در ایالات متحده کشف شد

بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان به ارزش ۱.۵ تریلیون دلار در ایالات متحده کشف شد

زمین شناسان چیزی را کشف کرده اند که به عقیده آنها می تواند بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان در یک ابر آتشفشان باستانی در امتداد مرز نوادا-اورگان در ایالات متحده باشد؛ بزرگترین مخزن لیتیومی جهان در ابرآتشفشان مک درمیت کالدرا در نوادا که ارزش آن ۱.۵ تریلیون دلار تخمین زده شده است. خاک این منطقه حاوی بیش از ۴۰ میلیون تن لیتیوم است – تقریباً دو برابر آنچه در نمکزارهای بولیوی یافت شد که مدتها رکورد بیشترین ذخایر لیتیوم را در اختیار داشت.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

شرکت Lithium Americas مستقر در کانادا قصد دارد تا اوایل سال ۲۰۲۶ استخراج از این ذخایر عظیم لیتیوم را آغاز کند، لیتیوم این منطقه را تا ۴۰ سال آینده استخراج کند و سپس گودال را پر کند. با این حال، این طرح به دلیل اثرات زیست محیطی استخراج معدن مورد انتقاد قرار گرفته و ادعا شده است که این سایت در سرزمین مقدس بومیان آمریکا قرار دارد.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

لیتیوم یک جزء حیاتی برای باتری‌هایی است که انرژی همه چیز را از تلفن‌های هوشمند گرفته تا خودروهای الکتریکی و پنل‌های خورشیدی تامین می‌کند و چین برای دهه‌ها بر بازار این فلز گرانبها تسلط داشته است. این کشف می تواند پویایی بازار لیتیوم را در سطح جهانی از نظر قیمت، امنیت عرضه و ژئوپلتیک تغییر دهد.

اعتقاد بر این است که آتشفشان مک درمیت کالدرا حدود ۱۹ میلیون سال پیش تشکیل شده باشد و آخرین فوران آن ۱۶ میلیون سال پیش صورت گرفته است. زمین شناسان بر این باورند که فوران این آتشفشان، مواد معدنی را از عمق به سطح زمین سوق داده است. گسل‌ها و شکستگی‌هایی نیز از این انفجار ایجاد شده که راهی برای بالا آمدن لیتیوم به سطح دهانه ایجاد کرد. پس از آخرین فوران، دریاچه ای در دهانه، شکل گرفت و تیم تحقیقاتی، رسوبات این ناحیه را تجزیه و تحلیل کرده و به غلظت لیتیوم بالایی رسیدند.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

تام بنسون از شرکت Lithium Americas گفت که او مطالعه دهانه آتشفشان مک درمیت را در سال ۲۰۱۲ آغاز کرد تا بفهمد که چرا این دهانه حاوی این همه ذخایر مختلف است. بنسون توضیح داد که فاز یک این پروژه با هدف استخراج سالانه ۴۰,۰۰۰ تن لیتیوم، ۱.۶ میلیون دلار درآمد سالانه دارد.
ایالات متحده عرضه لیتیوم خود را خواهد داشت و صنایع مرتبط کمتر از کمبود عرضه می ترسند.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

ایالات متحده به دنبال آن بود که به آرامی خودروهای گازسوز را برای استفاده بیشتر از وسایل نقلیه الکتریکی کنار بگذارد تا انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد، اما این تغییر به این معنی بود که برای تهیه مواد لازم بیشتر به کشورهای دیگری مانند چین متکی خواهد بود. استخراج لیتیوم در خاک ایالات متحده به این کشور در مسیر خودکفایی برای تامین لیتیوم مورد نیاز صنایع مختلف کمک می کند، چیزی که این کشور برای رسیدن به آن تلاش کرده است، اما هنوز به آن دست نیافته است. این کشور تنها دارای یک معدن فعال لیتیوم به نام دره کلیتون، در نزدیکی قله نقره ای، نوادا است، اما بسیاری از شرکت ها در تلاش برای تغییر شرایط هستند.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

ایالات متحده سالانه صدها میلیون باتری لیتیوم یونی وارد می کند که حجم آن روز به روز افزایش می یابد. بر اساس داده های پایگاه داده Comtrade سازمان ملل، چین بیشترین واردات باتری UUS را در سال گذشته به خود اختصاص داده است که ارزش تجاری کل آن ۹.۳ میلیارد دلار است. کره جنوبی و ژاپن منابع محبوبی هستند و باتری هایی به ارزش ۱.۳ دلار و ۱.۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ایالات متحده وارد شدند.

ارزش کل واردات باتری های لیتیوم یونی از سال ۲۰۲۰ تقریباً سه برابر شده و در سال گذشته به ۱۳.۹ میلیارد دلار رسیده است. داده‌ها نشان می‌دهند که حدود یک میلیون تن لیتیوم برای تامین تقاضای جهانی تا سال ۲۰۴۰ مورد نیاز خواهد بود که هشت برابر افزایش تولید جهانی در سال ۲۰۲۲ است.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

در حالی که این کشف می تواند خبر خوبی برای اقتصاد ایالات متحده باشد، اما برای قبایل بومی آمریکا که ادعا می کنند این منطقه، سرزمین مقدس آنهاست، دردسر ایجاد می کند.

در حالی که لیتیوم در انتقال به انرژی پاک بسیار مهم است، استخراج طلای سفید می تواند منجر به آسیب های زیست محیطی طولانی مدت شود. در فرآیند استخراج لیتیوم از آب زیادی استفاده می شود؛ بیش از ۵۰۰,۰۰۰ لیتر برای هر تن لیتیوم.

کشف بزرگترین ذخایر لیتیوم در آمریکا!

در ماه مه ۲۰۱۶، ماهی های مرده شناوری در رودخانه لیکی چین دیده شد، جایی که یک ماده شیمیایی سمی از معدن لیتیوم Ganzizhou Rongda به بیرون نشت کرده بود. لاشه چند گاو نیز در این رودخانه شناور پیدا شد که احتمالاً با نوشیدن آب آلوده کشته شده اند. استخراج لیتیوم هم به خاک آسیب می رساند و هم باعث آلودگی هوا نیز می شود.

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود