ناتان کچر طرح پرچم ۶۵ کشور مختلف را از بر است. او با استفاده از یک اپلیکیشن، نواختن پیانو را یاد گرفته و پنج نسخه مختلف از بازی «مونوپولی» دارد که میداند هر ملک دقیقا چه قیمتی دارد. ناتان شش ساله برای سرگرمی معادلات پیچیده ریاضی را ذهنی حل میکند.
یکی از ویدیوهای ناتان که در تیک تاک به اسم «ناتان، کودک اعداد» معروف است او را در حال محاسبه معادلهای طولانی نشان میدهد که شامل ضرب، جمع، تفریق، تقسیم و حتی جذر میشود. این ویدیو یکشبه حدود ۴۰ هزار بازدید به دست آورد.
نقش اسباب بازی ها در افزایش مهارت و خلاقیت کودکان
ریچل مادر ناتان و همسرش که خود عاشق ریاضیات هستند در هر موقیعتی مسائل ریاضی طرح میکنند تا ناتان را به چالش بکشند. چه در حال استراحت در خانهشان در ایالت میزوری آمریکا، چه هنگام غذا خوردن و یا قبل از خواب، ناتان معادلات را بدون اینکه به خودش فشاری بیاورد حل میکند.
ریچل میگوید: «میتوان دید که وقتی اعداد را مجسم میکند چشمانش حرکت میکنند. او بیشتر بزرگترهایی را که با آنها صحبت میکند در زمینه ریاضی از میدان به در میکند.»
از شمردن تا محاسبه
ریچل قبل از مادرشدن معلم کلاس پنجم بود و در طول قرنطینه همهگیری دوباره به معلمی برگشت. او که روزهای طولانی در خانه گیر افتاده بود شروع کرد به درس دادن به ناتان و برادر بزرگترش، ایوان که حالا ۹ سالهاست. با وجود اینکه پسرها چند سال فاصله سنی دارند، ریچل محتوای آموزشی مشابهی را برایشان درنظر میگرفت.
بعد از بازشدن مدارس، هنگامی که ریچل و ناتان سوار ماشین میشدند، ریچل متوجه شد که ناتان اتوبوسهای مدرسهای که در راه میدید را میشمارد. ناتان که در آن زمان تنها سه سال و نیمه بود به جای اینکه هر بار که سوار میشود، شمردن را از اول شروع کند، از جایی که روز قبل تمام کرده بود شروع میکرد. ریچل میگوید: «وقتی دیدم تا ۳۰۰ و خردهای شمرده مغزم سوت کشید.»
کمی بعد ناتان جمع کردن را یاد گرفت و توانست کارکرد واقعی ارقام را درک کند.
اثرگذاری ناتان
این کودک نابغه علاوه بر جمع کردن ذهنی اعداد، نوشتن آنها را هم دوست داشت.
زمانی که به مهدکودک میرفت شروع کرد به نوشتن اعداد روی یک طومار بلند و درنهایت از یک تا ۱۰۰۰۰ را نوشت. او طومارش را به مهدکودک برد و همکلاسیهایش را تحت تاثیر قرار داد.
ریچل میگوید: «کل کلاس به او به چشم «پرچمدار ریاضیات» نگاه میکردند. و درنتیجه بقیه همکلاسیها هم نوشتن طومارهای عددی خود را شروع کردند. این روند آنقدر محبوب شد که معلم مجبور شد از بچهها بخواهد طومارهایشان را به مهد نیاورند چون دیگر حتی نمیتوانست در کلاس راه برود.»
هدف: یادگیری حساب دیفرانسیل و انتگرال
ناتان هر روز به همراه خانوادهاش ریاضیات ذهنی را تمرین میکند. مادرش معتقد است که این کار قدرت تمرکزش را تقویت میکند.
حالا ناتان یک دانش آموز کلاس اولی است و هدفش را روی چیزی تنظیم کرده که آن را اوج کوه ریاضی میداند: «حساب دیفرانسیل و انتگرال» مادرش به شوخی به او میگوید: «اینجا دیگر جایی است که از ما جلو میزنی.»
با آنکه مادرش به او گفته که ریاضیات چطور میتواند بخشی از آینده شغلیاش باشد اما به ادعای ریچل او هنوز «یک پسربچه شش ساله نرمال است که دلش میخواهد هر روز کارهای متفاوتی انجام دهد.»
آقا مگه پشت دوربین نشون نمیدن؟ خب شاید مادره بهش یاد میده جواب معادله هارو که بچه هه پشت دوربین بگه
دقیقاچرا باید خودش حتما بلد باشه خیلی سادست که بهش گفتن
ببین به منم بیان بگن معنی اینا چیه کدوم چیکار می کنه منم حلش می کنم بعدشم توکه نبودی ببینی مادره بهش یاد داده یا شانسی بوده شایدم برنامه ریزی شده بوده
از این حالت چشم هایش که معلومه مامان/باباش دارن بهش تقلب میدن
نمیخام تو ذوقتون بزنم ولی من هم ذهنی و هم با ماشین حساب جواب معادله تصویر اولی را حل کردم و جواب رادیکالی میشه دفعه بعدی معقولانه تر پست بذارین با تشکر
میدونین دقیقا مشکل اصلی ایرانی ها اینه که بجای اینکه بیان بگن خب اگر اون این کار رو کرده ما هم میتونیم و اونها بیشتر تلاش کنن برای بهتر شدن میان سراغ حرف های خاله زنکی و بهونه میارن تا خودشون رو قانع کنن بخاطر همین هیچوقت پیشرفت نمیکنن خواهش میکنم ازتون خودتون رو درست کنید چون دیگه آبرو برامون نزاشتین