ماجرای تغییر نام شب یلدا و چهارشنبه سوری در تقویم رسمی چیست؟

ماجرای تغییر نام شب یلدا و چهارشنبه سوری در تقویم رسمی چیست؟

پس از انتشار خبری مبنی بر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تغییر نام شب یلدا و چهارشنبه سوری در تقویم رسمی کشور که با واکنش های زیادی در شبکه های اجتماعی مواجه شد، روابط عمومی این شورا توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد.

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به موضوعات مطرح شده درباره حذف «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» از تقویم کشور توضیحاتی را ارائه و تاکید کرد که «شب یلدا» از تقویم حذف نشده و چهارشنبه آخرسال هم برای اولین بار است که به تقویم اضافه می‌شود.

شب یلدا چهارشنبه سوری

عباس میرزاحسینی با اشاره به تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در ۱۴۰۳ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: هدف از نامگذاری روز‌ها و مناسبت‌های خاص، تقویت مولفه‌های هویت ملی ایرانیان و بزرگداشت شخصیت‌ها، ارزش‌ها و تحکیم پیوند‌های دینی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و علمی در جامعه است.

وی افزود: پیشنهاد نامگذاری روز‌ها و مناسبت‌ها از سوی اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) به شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود، کارگروه نامگذاری روز‌ها و مناسبت‌های خاص پیشنهاد‌ها را بررسی و پس از بررسی و تصویب در شورای فرهنگ عمومی برای تأیید نهایی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رساند و به عنوان روز و مناسبت خاص، حسب مورد در متن یا ضمیمه تقویم درج می‌شود.

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: بنا به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی؛ در جلسه ۸۸۹ مورخ هجدهم مهر ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸ روز جدید به مناسبت‌های تقویم اضافه یا اصلاح شدند.

میرزاحسینی با اشاره به مناسبت «شب یلدا» در تقویم ادامه داد: سی‌ام آذرماه که به عنوان شب یلدا در تقویم است تغییری نداشته است. متناسب با فرهنگ و سنت‌های ایرانی اسلامی که در شب یلدا مرسوم بوده، «روز ترویج میهمانی و پیوند با خویشان» نیز به نام این روز اضافه شده که نه تنها تفاوت ماهوی با آداب و رسوم این شب ندارد بلکه بر هویت ملی و فرهنگ تمدن ایرانی اسلامی تأکید دارد.

وی همچنین درباره مناسبت «چهارشنبه‌سوری» نیز به ایسنا گفت: سه‌شنبه آخر سال نیز برای نخستین بار به تقویم رسمی کشور اضافه شد چرا که این روز همواره به صورت غیررسمی و بر مبنای آداب و رسوم ایرانی مورد توجه بود، اما با نظر کارشناسان و صاحب‌نظران کارگروه‌های تخصصی در شورای فرهنگ عمومی برای توجه به هویت ایرانی برای نخستین بار این روز با نام «روز تکریم همسایگان» به تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران اضافه شده است که این نامگذاری مقوم فرهنگ‌های ایرانی اسلامی است.

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: همچنین یک اردیبهشت به عنوان روز نثر فارسی، ۱۰ تیر به عنوان روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان، ۱۰ مهر روز نخبگان، ۳۰ آبان روز قهرمان ملی، ۱۵ اسفند روز آموزش همگانی حفظ محیط زیست و دوم محرم به عنوان روز امر به معروف و نهی از منکر در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید:

روایت محمود شهریاری از ممنوعیت صحبت درباره شب یلدا در صدا و سیما

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۸ نظر

ورود

  • Mahdi آبان ۲۱, ۱۴۰۲

    به جای اینکه به مشکلات مردم رسیدگی بشه،میشینن اسم روز های سال رو عوض میکنن
    #مهدکودک_مجلس

  • حاج محمود آبان ۲۱, ۱۴۰۲

    باید هرچی به فرهنگ قبل از اسلام که شوم می باشد از بین ببریم ایرانیان قبل از اسلام مجوسی بودند و ایمان نداشتند

  • @ آبان ۲۱, ۱۴۰۲

    دشمنی با فرهنگ و تمدن ایرانی تو خون مدیران عرررزشی حکومته

  • طوبی آبان ۲۱, ۱۴۰۲

    دغدغه انسان های کوته فکر و ابله ، تغییر نام آیین ها می شود….حماقت پشت حماقت….

  • طوبی آبان ۲۱, ۱۴۰۲

    دغدغه انسان های کوته فکر و ابله ، دغدغه تغییر نام آیین ها می شود….حماقت پشت حماقت….

  • دختر ایرانی آبان ۲۲, ۱۴۰۲

    واقعا واسه مدیرانمون متاسفم که اینقدر بی لیاقتن عرضه ی حل مشکلات مردم رو ندارن به چه کارهایی دست میزنن