صحبت های عضو مجلس خبرگان درباره تعیین جانشین رهبر و درخواست پوتین از رهبری

صحبت های عضو مجلس خبرگان درباره تعیین جانشین رهبر و درخواست پوتین از رهبری

آیت الله سید رحیم توکل، عضو مجلس خبرگان رهبری، مصاحبه ی جدیدی با وبسایت «جماران» داشته که در بخشی از آن درباره ی تعیین جانشین رهبری و درخواست ولادیمیر پوتین از رهبری صحبت کرده است.

در ادامه بخش هایی از گفتگوی آیت الله توکل، نماینده ی استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری با وبسایت «جماران» را می خوانید:

جانشین رهبری

بعضی‌ها توجیه‌شان این است که جمهوری اسلامی نسبت به دفاع از مظلومان رفتار دوگانه‌ای دارد: در آذربایجان این همه شیعه‌ها دارند زندانی یا کشته می‌شوند و یا در چین و جاهایی دیگر مسلمانان گرفتارند، اما جمهوری اسلامی چندان واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.

همین‌هایی که این حرف‌ها را می‌زنند، از خود اینها سوال کنید که آیا از همسایه بغل‌دست خود خبر دارید چه خبر است؟ از افراد محله خودت خبر دارید؟ در حالی که در خانه خودش از حال بچه‌هایش خبر ندارد، اما حالا نظر می‌دهد که در آذربایجان چه شد؟ در چین چه شد؟ وقتی از محل خود خبر ندارید، کجا را تو مطلع هستید؟ آنقدر اوضاع مملکت پیچیده است که هرکسی اهل این سیاست‌ها نیست. آن کسی که دارد این حرف‌ها را می‌زند، در حالی که از خانه خودش بی‌خبر است، حالا چطور در مورد اوضاع جهان نظر می‌دهد! اول خانه خودت را آباد کن، بعد در مورد جهان حرف بزن!

عجیب این است که پوتین که با دنیا با اقتدار صحبت می‌کند، پا روی پا می‌اندازد و به دنیا اعتنا نمی‌کند، وقتی پیش رهبری می‌آید، روی لبه مبل می‌نشیند، دست‌ها را روی پا می‌گذارد، مؤدبانه با امام و رهبری صحبت می‌کند -بیت رهبری پشتی هم نمی‌دهد- بعد می‌گوید من را به عنوان فرزند خودتان قبول کنید. کسی که سیاستمدار دنیا است، به رهبری می‌گوید من را به عنون فرزند خودتان قبول کنید! حالا این بچه‌مَچه‌هایی که دو سه ورق سیاسی خواندند، دارند نظر می‌دهند که در چین یا در ایران و یا در آذربایجان چرا چنین کارهایی را می‌کنند. اینها نمی‌فهمند، ما چه‌کارشان کنیم؟! از سیاست بی‌خبرند و حالی‌شان نیست که کجا به کجاست.

مقام معظم رهبری در فروردین ماه امسال نکات خیلی مهمی را درباره انتخابات مطرح فرمودند از جمله: رقابتی شدن، انتخابات سالم و مشارکت بالا. با توجه به برخی رد صلاحیت‌های صورت گرفته در هیأت های اجرایی، شما تحلیل‌تان چیست و چه خواهد شد؟

آن کسی که از اغیار است و آن کسی که عزت ایران را نمی‌خواهد، باید کنار برود.

آنهایی که عزت ایران، عزت مسلمین، عظمت ما، عظمت خون شهدا و عظمت امام و رهبری را نخواهند، اینها اغیارند. آنها اگر در ایران باشند، اینجا فتنه می‌کنند و اگر در پناهندگی می‌روند، آنجا فتنه می‌کنند.

به اینهایی که فتنه می‌کنند، باید گفت که بر فرض محال -فرض محال که محال نیست- این نظام کنار برود، جایش چه می‌خواهید بیاید که برای عزت ایران کار بکند؛ عزت ایران را بخواهد و خون شهدا را بطلبد؟ انگلستان! آمریکا! چرا آنها نمی‌فهمند و دارند چه کار می‌کنند؟

جانشین رهبری

انشاء‌الله خدا به رهبر انقلاب طول عمر بدهد، گفته شده که در اجلاسیه خبرگان درباره آینده رهبری و تعیین شخص رهبری آینده هم نکاتی مطرح شده است، آیا این مطلب واقعیت دارد؟ آیا اساسا در این رابطه اشاره‌ای شده است؟

نخیر، در اجلاس مطرح نشده است. در کمیسیون‌ها یک چند نفری هستند که در مورد قائم مقام رهبری دارند کار می‌کنند؛ آنها افراد را گزینش کرده و فقط با رهبری مشورت می‌کنند. اما از گزینه‌هایی که این چند نفر دارند انتخاب می‌کنند، هیچ‌کسی با خبر نیست. در اجلاس هم از این حرف‌ها مطلقا حرفی به میان نیامده است.

یعنی آن کمیسیون انتخاب رهبری آینده یا قائم مقام رهبری، یک کمیسیون جدا و خاصی است؟

بله. چند نفری عضو آن هستند که فقط کارشان بررسی گزینه‌ها است، فقط هم با رهبری مشورت می‌کنند و رئیس خبرگان هم که رئیس‌اند. دیگر احدی خبر ندارد که اینها چه کار دارند می‌کنند. کاملا مخفی است.

خود حضرتعالی هم عضو آن کمیسیون هستید؟

بله.

دیگر چه کسانی‌اند؟

به هرحال، این مال خود کمیسیون است؛ حرف‌هایی است که بیرون نباید درز پیدا کند.

البته شنیده بودم بعضی افراد مثل آقای رئیسی و آقای خاتمی عضو این کمیسیون هستند.

من هم هستم.

بله، شما هم هستید. دیگر غیر شما سه نفر چه کسانی هستند؟

می‌توانید از هیئت رئیسه کمیسیون‌ها سوال کنید، مشکل ندارد. بپرسید که اعضای این کمیسیون چه کسانی هستند. البته خیلی هم به کارتان نمی‌آید.

نه، خیلی هم ضرورتی ندارد. آیا در این کمیسیون نسبت به این قضیه به نتایج مثبتی هم رسیده‌اید؟

منظورتان چیست؟

یعنی با رهبر انقلاب که مشورت کردید، به یک فرد روشن یا شورای خاص رسیدید؟

در این کمیسیونی که ما هستیم، چند نفر مأمورند تا این کار را بررسی کنند، از کارشان هیچ کسی اطلاع ندارد، فقط و فقط با رهبری مشورت می‌کنند.

اسمش هم کمیسیون انتخاب رهبر آینده است؟

بله. مال کمیسیون تحقیق هستند که این چند نفر در کمیسیون تحقیق مسئول این کار هستند و این کارها را هم دنبال می‌کنند. اسامی را به احدی نمی‌گویند. کارشان را برای احدی بیان نمی‌کنند.

جانشین رهبری

همیشه این سوال مطرح بوده است -این دفعه هم بعضی‌ها مطرح کردند؛ حالا بعضی‌ها واقعا از روی پرسش، بعضی هم از روی شیطنت- که اساسا در خبرگان رهبری، آیا رهبر انقلاب به خبرگان گزارش کار بدهد یا اینکه نه، خبرگان بروند خدمت رهبر و گزارش کار بدهند؟ شما نظرتان چیست؟

اینها از یک موضوعی بی‌خبرند و لذا در هوا دارند حرف می‌زنند. رهبری درباره مردم صحبت می‌کنند، نظرات و رهنمودهایشان را بیان می‌کنند و به کمیسیون که باید خط بدهند، خط داده می‌شود. از آن طرف، افرادی هستند که با خود رهبری صحبت می‌کنند: در فلان مورد که شما اقدام فرمودید، از رهبری توضیح می‌خواهند و رهبر هم توضیح به آنها می‌دهد. این گزارش‌دهی دو طرفه است؛ هم رهبری با خبرگان در تماس است و هم اعضا با خود رهبری در تماس هستند.

یعنی خبرگان روی نهادهای زیرمجموعه رهبری به طور کامل اشراف دارد؟ پیگیری و نظارت دارد؟

نهادهای زیرمجموعه رهبری هر دسته‌ای برای خودشان مأموریت‌هایی دارند که انجام می‌دهند. این طور نیست که همه نهادهایی که مال رهبر است بیایند، نه. برنامه‌ای دارند و به آن برنامه‌ها عمل می‌کنند.

پس خبرگان رهبری روی نهادهای زیرمجموعه رهبری دخالت و نظارتی ندارد؟

اگر موردی پیش بیاید، نظرات‌شان را به آنها می‌گویند. اما چون خبرگان کار اجرایی ندارد، در اجرای کار نهادها داخل نمی‌شود. اما رهنمود و خط می‌دهد، با آنها صحبت می‌کند و از کار آنها مطلع می‌شود.

درباره مشکلات دولت و به‌هرحال، اینکه نتوانسته تا الآن به همه آن اهداف یا وعده‌هایی که داده عمل کند، آیا در خبرگان هم صحبتی شد؟

این واقعا بی‌انصافی است! واقعا بی‌انصافی است. هم‌قد دو سال عمر دولت را نگاه کنید، چقدر کار کرده است! دولت قبلی یک مملکت ورشکسته را به رئیسی داد؛ چند هزار میلیارد تومان بدهی بار آورد که این دولت مجبور است هر ماه این بدهی‌ها را صاف کند و اخیرا بدهی به بانک مرکزی داده شد. غیر از آن، این همه کار انجام شد و این همه برنامه انجام شد.

من از شما یک سوال می‌کنم بی‌رودربایستی: اگر یک خانه‌‌ای خراب بشود و بخواهند آن را درست کنند، چند سال طول می‌کشد؟

جانشین رهبری

خیلی زمان می‌برد.

خیلی خوب، از درست کردن یک خانه تا درست کردن یک منزل -وقتی خراب بشود- چقدر طول می‌کشد! آقای رئیسی واقعا دارد کار می‌کند. واقعا دارد کار می‌کند.

مثلا چندتا از آن کارهای مهم دولت که فکر می‌کنید اینها مهم بوده است را نام ببرید. در حوزه اقتصاد، سیاست، فرهنگ؛ مثلا در اقتصاد که به‌هرحال گرانی‌ها، مشکلات مردم، افزایش قیمت دلار و… وجود دارد.

ببینید! چند صد هزار میلیارد تومان بدهی بگذارند جلوی رئیسی، باز هر ماه یک رقم عظیمی پول بدهی‌ها را باید بدهد. مملکت را داغان کرده به رئیسی تحویل دادند. حالا می‌خواهید از همان شب اول و از همان سال اول همه کارها را انجام بشود؟ باز با همه این حرف‌ها، انقلاب با ایران با عزت دارد جلو می‌رود. دنیا فهمیده است که اگر باز در منطقه بخواهند کاری انجام بدهند، ایران را باید ببینند. آیا این عزت، مفت و راحت جلو آمد؟ با همه این خرابی‌ها، دشمن به اینجا رسید که تحریم و جنگ اثر نکرده است. بعد همین توان را به سمت کارهای فرهنگی بردند. حالا همه دارند، برمی‌گردند و گفتند تحریم دیگر اثر نمی‌کند، چرا اثر نمی‌کند؟ چون رهبری، جناب رئیسی و عزیزان با تمام توان دارند کار می‌کنند.

فرمودید تحریم اثر نمی‌کند؟

اثر نکرد. این‌همه به ایران فشار آوردند، آیا ایران زمین خورد؟ دیدند که ایران باز دارد جلو می‌رود. آدم را اگر تب هم بگیرد، اگر سرما هم بخورد، یکی دو روز بر بستر بیماری می‌افتد، اما ایران با وجود این همه تحریم‌ها، همچنان به جلو می‌رود. رئیس دومای روسیه گفته است: این چیزی که بر شما رفت، اگر بر ما می‌رفت، ما شش ماهه نابود می‌شدیم. شما چطور طاقت آوردید؟ وقتی جنگ با اوکراین پیش آمد، نزد مسئولین ایرانی آمدند که ما را در تحریم بردند، شما در تحریم چه کار کردید؟ به ما یاد بدهید. روسیه ابرقدرت شرق است، می‌گوید شما در تحریم چه کار کردید که زمین نخوردید؟ ما بودیم، شش ماهه نابود بودیم. این همه دارند کار می‌کنند، شما می‌گویید دولت چه کار کرده است! با این همه برنامه‌های‌شان دیگر می‌خواهید چه کار بکنند؟

پس این‌طوری که می‌فرمایید، اجلاسیه اخیر خبرگان تقریبا همه‌اش تعریف و تجلیل از دولت بوده است؟!

بله. ما باید از دولت بگوییم؛ ما اولین پیش شرط را به رئیسی می‌گوییم، بعد به خادمان و این وزرا می‌گوییم. آنهایی که واقعا دارند کار می‌کنند. بله بین اینها افرادی شاید باشند که ما عمل‌کردشان را قبول نداریم. منتها همه آدم منزهند؛ اشتباهاتی هم دارند.

آینده کشور را چگونه می‌بینید؟

بسیار بسیار روشن و عالی.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • پوریا آذر ۸, ۱۴۰۲

    یه کلمه حرف حسابو درست از دهن این قشر آدما بیرون نمیاد
    توی یه دنیای موازی دارن سیر میکنن
    به شما که سختی وارد نیومده
    ماییم که داریم خورد میشیم
    حرف از همسایه و خونه رو خوب گفت
    شما مملکتو بچسبین
    دنیای اسلامو همسایه ها پیشکش

  • مهدی آذر ۸, ۱۴۰۲

    ندیدم نشنیدم نخوندم . کیه این؟

  • مازی آذر ۸, ۱۴۰۲

    یک عده دست‌چین شده رو جمع کردند اسمش رو گذاشتند مجلس خبرگان. بعد هنوز بعضی‌ها هستند که به وجود چنین ارگانی در نظام جمهوری اسلامی استناد می‌کنند و میگن رهبر هم بصورت دموکراتیک توسط مردم انتخاب و نظارت میشه.

  • !!!! آذر ۸, ۱۴۰۲

    نظر مردم هم که اصلا مهم نیست
    به به دموکراسی موج میزنه تو کشورمون 😆