هر فرد به طور متوسط هر روز نزدیک به هفت ساعت را چه برای کار، سرگرمی یا ارتباط صرف تماشای یک صفحه نمایش می کند و نشان می دهد که زندگی انسان چگونه به دنیای دیجیتال گره خورده است. ظاهرا همانطور که رفاه فیزیکی از مکانی به مکان دیگر متفاوت است، رفاه دیجیتال نیز همینطور است. بر اساس شاخص کیفیت زندگی دیجیتال SurfShark در سال ۲۰۲۳، برخی از کشورها در ارائه اینترنت و خدمات دیجیتال در دسترس و مقرون به صرفه، بهتر از سایرین ظاهر شده اند که منجر به رفاه دیجیتالی بهتر می شود.
SurfShark تعداد ۱۲۱ کشور (به میزان ۹۲ درصد از جمعیت جهان) را بر اساس پنج معیار کلیدی رتبه بندی می کند:
– مقرون به صرفه بودن اینترنت: مردم چقدر باید کار کنند تا بتوانند یک اتصال اینترنتی پایدار داشته باشند؟ اینترنت مقرون به صرفه تر تأثیر مثبتی بر رفاه دیجیتال دارد.
– کیفیت اینترنت: اتصال به اینترنت چقدر سریع و پایدار است؟ اینترنت سریع و پایدار به ارتباط، کارایی کار و مصرف محتوای باکیفیت کمک می کند.
– زیرساخت الکترونیکی: زیرساخت الکترونیکی موجود چقدر توسعه یافته و فراگیر است که امکان استفاده از اینترنت را برای فعالیت های متنوع فراهم می کند.
– امنیت الکترونیکی: توانایی مقابله با جرایم سایبری و محافظت از حریم خصوصی آنلاین.
– دولت الکترونیک: دیجیتالی کردن خدمات دولتی، به حداقل رساندن بوروکراسی و فساد اداری و افزایش شفافیت.
آنها برای هر شاخص امتیازهایی را تعیین می کنند که وزن آنها به طور مساوی یک رتبه برای هر کشور ایجاد می کند.
رتبه بندی کشورها بر اساس رفاه دیجیتال در سال ۲۰۲۳
شعار گزارش ۲۰۲۳ این است که «اروپا در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال پیشتاز است» چراکه ۹ رتبه اول رفاه دیجیتال به کشورهای اروپایی می رسد که پیشتاز آنها فرانسه است که رتبه اول در مقرون به صرفه بودن اینترنت، پنجمین در کیفیت و رتبه بیستم در زیرساخت های الکترونیکی، امنیت و دولت التکترونیک است.
در ادامه ۲۰ کشور که بیشترین رفاه دیجیتالی را دارند به تفکیک کامل رتبه کلی هر کشور و همچنین رتبه آنها در هر متریک آمده است.
ایران رتبه ۹۵ را به خود اختصاص داده است. امتیازات ایران به ترتیب عبارتاند از مقرون به صرفه بودن اینترنت ۶۸، کیفیت اینترنت ۱۰۴، زیرساخت الکترونیکی ۵۸، امنیت الکترونیکی ۱۲۰ و دولت الکترونیک ۹۲ است.
روندهای کیفیت زندگی دیجیتال
در حالی که درست است که کشورهای ثروتمندتر عموماً به دلیل پول در دسترس برای سرمایه گذاری و توانایی در بهبود معیارهای کلیدی، رفاه دیجیتالی بهتری دارند، ۲۲ کشور که از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه خود فراتر از انتظارات بودند، نمرات بالای آنها در امنیت الکترونیکی، زیرساخت و دولت الترونیک رتبه کلی رفاه دیجیتال آنها را بهبود بخشید.
اکثر این کشورها از آسیا و اروپای شرقی هستند: فیلیپین، ویتنام، اوکراین، مولداوی، تایلند، صربستان و کرواسی.
در واقع، بهبود نمرات دولت الکترونیک به ویژه قویترین همبستگی (۰.۹۴) را با کیفیت زندگی دیجیتالی بهتر دارد. از سوی دیگر، مقرون به صرفه بودن اینترنت با ۰.۶۷ کمترین همبستگی را با رفاه کلی دیجیتال نشان داد.
این امر بر نقش بزرگ در ارائه خدمات از طریق اینترنت تأکید می کند.
احسنت.۹۵.باید افتخار کرد.ای خاک….
اکثر اختلالات به خاطر افراد مذهبی هست که بهانه دین عملا نسل جوان رو دارن نابود میکنند
با همین سرعت اگر پیشرفت کنیم تا چند سال دیگه از صد بیشتر میشیم و رنگمون قرمز میشه . مگه کره شمالی اینترنت داره ؟