رتبه بندی گلوبال فایرپاور (Global Firepower) در سال ۲۰۲۳ از قوی ترین ارتش های جهان ۱۴۵ کشور را از لحاظ قدرت نظامی رتبه بندی می کند که مجموعه ای از عوامل مختلف مانند حجم پیچیدگی تجهیزات، اقتصاد آن کشور، جغرافیا و منابع آن را در نظر می گیرد.
این رتبه بندی عواملی از جمله مقدار تجهیزات و نیروهای نظامی هر کشور و همچنین موقعیت مالی، جغرافیا و منابع موجود آن ها را مد نظر قرار می دهد، اطلاعاتی که ممکن است ناقص باشند. قابل ذکر است که این رتبه بندی تنها نظامیان را از نقطه نظر متعارف ارزیابی می کند و ظرفیت یک کشور برای حمله هسته ای را نادیده می گیرد.
ظاهراً گلوبال فایرپاور از بیش از ۶۰ فاکتور برای تولید امتیاز PowerIndex استفاده می کند و امتیاز نزدیک به صفر نشان دهنده ارتشی قدرتمندتر است. در زیر ترتیب ۲۵ ارتش برتر در این رتبه بندی را با اطلاعاتی در مورد هر کشور مشاهده می کنید.
۲۵- آلمان
در حالی که در مجموع با امتیاز ۰.۳۸۸۱ در جایگاه بیست و پنجم قرار دارد، گلوبال فایرپاور آلمان را در زمینه هایی از جمله قدرت کل ناوگان هوایی، قدرت هلیکوپتر و کل ناوگان خودروهای جنگی زرهی خود در رده ۲۰ کشور برتر جهان قرار داده است در این گزارش آمده است که آلمان تا ژانویه ۲۰۲۳ حدود ۶۰۱ هواپیما، ۲۶۶ تانک و ۲۸۷ هلیکوپتر داشته است.
این کشور همچنین پنجمین بودجه دفاعی جهان با حدود ۵۲.۳ میلیارد دلار را پس از آمریکا، چین، روسیه و هند داشت. همچنین آلمان از عضویت در ناتو سود می برد. در پی حمله همه جانبه روسیه به اوکراین، این کشور متعهد شد که هزینه های دفاعی خود را برای رسیدن به هدف ۲ درصدی تولید ناخالص داخلی اعضای ناتو افزایش دهد.
۲۴- تایلند
گلوبال فایرپاور تایلند را از نظر کل جمعیت موجود مناسب برای خدمت در ارتش، و کل نیروی انسانی فعال نظامی موجود در رتبه ۲۰ کشور برتر قرار داده است. تا ژانویه ۲۰۲۳، نیروی انسانی در دسترس تایلندی ها بیش از ۳۶ میلیون نفر بود که منجر به کسب امتیاز ۰.۳۷۳۸ شده است.
بدون شک، با توجه به خطوط ساحلی طولانی، تایلند نیروی دریایی قدرتمندی دارد، حتی اگر هیچ ناو هواپیمابری نداشته باشد. به گفته گلوبال فایرپاور، مجموع دارایی های دریایی این کشور (۲۹۲ فروند) شامل شش ناوچه و هفت رزمناو است که هشتمین ناوگان دریایی بزرگ جهان است. بر اساس قانون اساسی تایلند خدمت در نیروهای مسلح وظیفه ملی همه شهروندان این کشور است.
۲۳- تایوان
گلوبال فایرپاور تایوان را از نظر کل نیروی انسانی ذخیره نظامی در دسترس، با حدود ۱.۵ میلیون پرسنل ذخیره تا آوریل ۲۰۲۳، معادل ۶.۴ درصد از جمعیت این کشور، در رتبه اول قرار می دهد. بر اساس گزارش گلوبال فایرپاور، تایوان با کسب امتیاز ۰.۳۶۳۹ از نظر قدرت هوایی نیز با ۲۸۵ هواپیمای جنگنده و ۹۱ بالگرد تهاجمی که هر دو هشتمین ناوگان بزرگ از نوع خود در جهان هستند، در رتبه بالایی قرار دارد.
براساس گزارش اخیر گلوبال دیتا، بودجه دفاعی تایوان از ۱۵.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱۹.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. چین از سال ۱۹۴۹ تایوان را به عنوان بخشی از قلمرو خود می داند و مقامات غربی از مدت ها پیش نگران هستند که چین بتواند با زور این جزیره را تصرف کند. در گزارش گلوبال دیتا آمده است که تایوان در حال همکاری با آمریکا است تا ارتش خود را با سیستم های پیشرفته مانند جت های F – ۱۶، موشک های پاتریوت و تانک های آبرامز تقویت کند.
۲۲- عربستان سعودی
در گزارش گلوبال فایرپاور، عربستان سعودی از نظر قدرت ناوگان هوایی سوخت رسان خود در رتبه دوم و در زمینه هایی از جمله قدرت کل بالگرد، تولید کل نفت، تولید گاز طبیعی و مجموع نیروی انسانی فعال نظامی در دسترس، در رتبه ۲۰ کشور برتر قرار داد. این کشور تا نوامبر ۲۰۲۳ دارای ۲۲ فروند هواپیمای سوخت رسان هوایی بود که با موقعیت آن به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان پس از آمریکا سازگار است.
بودجه دفاعی ۴۶ میلیارد دلاری این کشور نیز هشتمین بودجه برتر جهان است که نشان دهنده جاه طلبی این کشور برای تقویت ارتش خود از طریق هزینه های تهاجمی است. گلوبال فایرپاور به این کشور امتیاز ۰.۳۶۲۶ را داده است.
۲۱- اسپانیا
گلوبال فایرپاور در سال ۲۰۲۳ اسپانیا را به عنوان بیست و یکمین ارتش قدرتمند جهان معرفی کرده است. همچنین گلوبال فایرپاور، اسپانیا را یک قدرت برتر در زمینه هایی از جمله قدرت کل ناوگان حمل و نقل، قدرت کل هواپیماهای جنگنده / رهگیر، تعداد زیردریایی ها، و تعداد بنادر موجود می داند.
همچنین اسپانیا یکی از معدودترین کشورهای دارنده ناو بالگردبر در جهان است و ناوگان ۱۱ فروندی ناوچه، این کشور را در رده هفتم جهانی قرار می دهد. این کشور در سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش بی سابقه بودجه نظامی بود که از حدود ۹.۸ میلیارد در سال ۲۰۲۲ به ۱۲.۵ میلیارد رسید. اسپانیا که امتیاز کل ۰.۳۵۵۶ را کسب کرده است ، تا ژانویه ۲۰۲۳ نیز ۱۴۰ هواپیمای جنگنده و دو زیردریایی داشته است.
۲۰- لهستان
گلوبال فایرپاور لهستان را در زمینه هایی از جمله قدرت کلی بالگرد، قدرت ناوگان خودروهای جنگی زرهی، تعداد کل کشتی های مین کار و مین روب و تعداد کل زیردریایی ها در رده ۲۰ کشور برتر قرار داده است. در این گزارش آمده است که لهستان تا اوت ۲۰۲۳ دارای ۲۰۸ بالگرد و بیش از ۵۰ هزار خودروی جنگی زرهی بوده که به آن امتیاز ۰.۳۴۰۶ را داده است.
این کشور که با اوکراین مرز مشترک دارد، تقویت نیروهای مسلح خود را در اولویت قرار داده و معادل ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در سال ۲۰۲۲ صرف ارتش کرده است. لهستان و همسایگانش پس از قرار گرفتن تحت تسلط اتحاد جماهیر شوروی در بیشتر قرن بیستم، آماده شدن برای درگیری احتمالی آینده با روسیه را در اولویت قرار داده اند. این کشور همچنین یکی از سخاوتمندترین اهدا کنندگان تجهیزات نظامی به اوکراین در جنگ با روسیه بوده است. نخست وزیر ماتئوس موراویک تلاش بی سابقه دیگری را برای افزایش هزینه های نظامی به ۴ درصد تولید ناخالص داخلی خود در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد.
۱۹- ویتنام
بر اساس گزارش گلوبال فایرپاور، ویتنام در زمینه هایی از جمله مجموع نیروی انسانی فعال نظامی موجود و ناوگان توپخانه خودکششی در رده ۱۰ کشور برتر جهان قرار داد. در این گزارش آمده است که تا ژانویه ۲۰۲۳، ویتنام بیش از ۵۳ میلیون نفر نیروی انسانی در دسترس ارتش دارد و حدود ۴۷ هزار پرسنل نظامی فعال دارد (رتبه نهم در جهان)، علاوه بر ۲.۵ میلیون نفر نیروی ذخیره.
این قدرت به ویتنام امتیاز ۰.۲۸۵۵ را داده است. به گزارش گلوبال دیتا، بودجه دفاعی ویتنام در سال ۲۰۲۳ به ۶.۳ میلیارد دلار رسیده و پیش بینی می شود بین سال های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ بیش از ۶ درصد رشد کند.
۱۸- اسرائیل
در مجموع، اسرائیل توسط گلوبال فایرپاور در میان ۲۰ ارتش برتر در زمینه هایی مانند قدرت کل هواپیماهای جنگنده / رهگیر، قدرت کل ناوگان هوایی، و کل نیروی انسانی ذخیره نظامی موجود، رتبه بندی شده است. در این گزارش آمده است که اسرائیل که نمره ای برابر با ۰.۲۷۵۷ دریافت کرده، تا ژانویه ۲۰۲۳ دارای ۶۰۱ هواپیمای نظامی بوده که ۲۴۱ فروند از آن ها جنگنده بوده اند. همچنین اسرائیل ۲,۲۰۰ تانک و همچنین انباری از ۶۵۰ قطعه توپخانه خودکششی داشت.
بسیاری از مردان و زنان اسرائیلی مجبور به انجام خدمت سربازی هستند و برای جمعیت ۹ میلیونی آن ارتش نسبتا بزرگی در نظر گرفته شده است. جنگ اخیر با حماس و گروه جهاد اسلامی در غزه باعث افزایش هزینه های نظامی اسرائیل و همچنین کمک های مالی و تسلیحاتی ایالات متحده به تل آویو شده است.
۱۷- ایران
گلوبال فایرپاور ایران را در زمینه هایی از جمله قدرت ناوگان تانک های جنگی، قدرت ناوگان خودروی موشک انداز پرتاب چندگانه خودکششی و مجموع نیروی انسانی فعال نظامی موجود، در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار داده است. در این گزارش آمده است که ایران تا اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۴,۰۰۰ تانک و بیش از ۱,۰۰۰ سامانه پرتابگر موشک داشته است. نیروی نظامی فعال ایران ۵۷۵،۰۰۰ نفر بوده که هفتمین نیروی نظامی بزرگ در جهان به شمار می آید.
علی رغم چالش های اقتصادی مانند تحریم ها، ایران یک پنجم از بودجه سالانه خود در سال ۲۰۲۳ را به بخش نظامی اختصاص داده است. در مجموع گلوبال فایرپاور به ایران امتیاز ۰.۲۷۱۲ را داده است.
۱۶- استرالیا
گلوبال فایرپاور می گوید که استرالیا ششمین بودجه دفاعی جهان را دارد و این کشور را در زمینه هایی از جمله قدرت ناوگان هوایی سوخت رسان، تعداد کل کشتی های جنگی حامل بالگرد، تولید کل گاز طبیعی و تعداد جاده ها، فرودگاه ها و بنادر اصلی در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار داده است. در حالی که تعداد پرسنل فعال نظامی این کشور تنها ۶۰,۵۰۰ نفر (۶۱ اُمین کشور جهان از این لحاظ) است، اما استرالیا در برخی حوزه های دیگر از جمله از نظر تعداد ناوهای هلیکوپتربر (دو فروند) در رتبه چهارم و از نظر تعداد هواپیماهای سوخت رسان (شش فروند) در رتبه هشتم قرار دارد.
استرالیا یک استراتژی عمومی برای صرف حدود ۱۹۰ میلیارد دلار برای سیستم های دفاعی جدید در ده سال منتهی به ۲۰۳۰ دارد. بر اساس گزارش مجله دفاعی استرالیا، این کشور در ماه مه، برای اولین بار حدود ۲۹ میلیارد دلار برای بودجه دفاعی مالی ۲۰۲۳ – ۲۴ خود اختصاص داد. از سپتامبر ۲۰۲۱، این کشور متعهد به تقویت اتحاد خود با بریتانیا و آمریکا از طریق پیمان AUKUS شد و بر نوسازی ناوگان زیردریایی خود تمرکز کرد. گلوبال فایرپاور به استرالیا امتیاز ۰.۲۵۶۷ را داده است.
۱۵- اوکراین
گلوبال فایرپاور می گوید که اوکراین به دلیل واکنش به تهاجم روسیه و کمک های نظامی از جمله تسلیحاتی که از متحدانش دریافت می کند، رتبه خود را در مقایسه با سال گذشته افزایش داده است. روسیه در فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین حمله کرد و انتظار داشت صرف چند روز این کشور را تصرف کند. در عوض، نیروهای نظامی این کشور تا شرق عقب رانده شدند، جایی که هر دو طرف اکنون نبردی فرسایشی را ادامه می دهند، بدون هیچ نشانه ای از پایان درگیری در آینده نزدیک.
گلوبال فایرپاور در مجموع اوکراین را از نظر تعداد پرتابگرهای راکت پرتاب چندگانه اش در رتبه دهم جهان قرار داده و اعلام کرده که اوکراین تا اکتبر ۲۰۲۳، ۶۴۷ دستگاه از آن ها را در اختیار داشته است. گلوبال فایرپاور به این کشور امتیاز ۰.۲۵۱۶ را داده است.
براساس گزارش اخیر سرویس تحقیقات غیرحزبی کنگره، یک سال و نیم پس از جنگ، نیروهای مسلح اوکراین در زمینه آموزش و استقرار سربازان جدید با دو چالش عمده دست و پنجه نرم می کنند. این گزارش به فقدان نیروهای “کاملا حرفه ای” برای آموزش و فرماندهی نیروهای جدید و همچنین چالش “تعادل” زمان صرف شده برای آموزش نیروها برای انجام عملیات های پیچیده و استفاده از تسلیحات پیچیده و در عین حال اطمینان از استقرار پرسنل کافی در خطوط مقدم اشاره می کند.
۱۴- مصر
در گزارش گلوبال فایرپاور، مصر در زمینه هایی از جمله کل نیروی انسانی فعال نظامی موجود، قدرت نیروی شبه نظامی موجود، و کل نیروی انسانی ذخیره موجود، و همچنین قدرت ناوگان هوایی خود، در رده ۱۰ کشور برتر جهان قرار داد. در این گزارش آمده است که مصر تا نوامبر ۲۰۲۳ بیش از ۱,۰۰۰ هواپیمای نظامی داشته و ۳۰۰ هزار نفر را می توان بخشی از نیروهای شبه نظامی این کشور دانست. بر اساس این گزارش، ارتش مصر قوی ترین ارتش در میان کشورهای عربی است.
گروهی متشکل از ۱۱ سناتور آمریکایی اوایل سال جاری میلادی از آمریکا خواسته بودند به دلیل عدم پیشرفت لازم در زمینه حقوق بشر در زمان ریاست جمهوری عبدالفتاح السیسی، برای سومین سال متوالی از کمک نظامی به مصر خودداری کند .بایدن در ماه سپتامبر با اشاره به نیاز به حمایت از منافع امنیت ملی آمریکا و در عین حال اذعان به نگرانی های مداوم حقوق بشر، اجازه داد مقداری از کمک نظامی سالانه به مصر صورت گیرد. گلوبال فایرپاور به مصر امتیاز ۰.۲۲۲۴ را داده است.
۱۳- اندونزی
اندونزی در رتبه بندی گلوبال فایرپاور در میان ۵ کشور برتر جهان در زمینه هایی از جمله کل جمعیت در دسترس برای خدمات نظامی، کل جمعیت در دسترس که به صورت سالانه به سن نظامی می رسند و تعداد کل قایق های گشت دریایی و کشتی های جنگی ساحلی رتبه بندی شده است. در این گزارش آمده است که تا ژوئن ۲۰۲۳ بیش از ۱۱۲ میلیون اندونزیایی واجد شرایط خدمت سربازی بوده اند که ۴۰.۷ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
ارتش اندونزی اعلام کرده است که اولین مانور نظامی مشترک آسه آن را در بحبوحه اختلافات ارضی در این منطقه، از دریای چین جنوبی به منطقه ای دیگر منتقل خواهد کرد. چین مدعی حاکمیت بر این دریا و همچنین مالکیت ۱۱ میلیارد بشکه نفت کشف نشده و ۱۹۰ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی در این منطقه است. موسسه گلوبال فایرپاور به اندونزی امتیاز ۰.۲۲۲۱ را داده است.
۱۲- برزیل
گلوبال فایرپاور برزیل را در زمینه هایی از جمله جمعیت در دسترس آن که برای خدمات نظامی مناسب هستند، قدرت کل ناوگان حمل و نقل، و تعداد کل فرودگاه های قابل سرویس دهی اش در رتبه ۵ کشور برتر جهان قرار داده است. این کشور بیش از ۴,۰۰۰ فرودگاه، دومین کشور جهان در این زمینه، و همچنین ۱۷ بندر و پایانه تجاری دارد که پنجمین کشور در این رتبه بندی است.
گلوبال فایرپاور می گوید که تا ژانویه ۲۰۲۳، برزیل بیش از ۸۷ میلیون نفر جمعیت مناسب برای خدمت نظامی داشته که ۴۰.۳ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. در پی اعتراض های ضد دولتی در ۸ ژانویه ۲۰۲۳، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل قول داد علیه همه مقامات نظامی که به دنبال لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۲ برزیل بودند، اقدام کند. لولا فرمانده ارتش این کشور را پس از به قدرت رسیدن در ماه ژانویه اخراج کرد. برزیل اخیراً روابط خود را با ونزوئلا و گویان به دلیل افزایش تنش ها بین این کشورها تقویت کرده است. گلوبال فایرپاور به برزیل امتیاز ۰.۲۱۵۱ را داده است.
۱۱- ترکیه
گلوبال فایرپاورز گفته است که ترکیه «بدون شک یک قدرت نظامی با قدرت روزافزون است که برای تامین نیازهای دفاعی در زمین، دریا و هوا بیش از پیش به صنعت محلی متکی است». این کشور در زمینه هایی از جمله قدرت ناوگان هوایی، قدرت ناوگان حمل و نقل و قدرت بالگرد در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد. در این گزارش آمده است که ترکیه تا آوریل ۲۰۲۳ دارای ۱,۰۶۵ هواپیمای نظامی بوده است که باعث شده این کشور امتیاز ۰.۲۰۱۶ را دریافت کند. ترکیه یکی از پنج کشور عضو ناتو است که به عنوان بخشی از توافق هسته ای این پیمان، میزبان تسلیحات هسته ای آمریکا است.
این کشور از زمان آغاز تهاجم همه جانبه روسیه به اوکراین، با مجهز کردن اوکراین به هواپیماهای بدون سرنشین جنگی و حفظ روابط نزدیک با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اقدام دشوار توازن روابط را انتخاب کرده است. در حالی که ترکیه در معاملات دیپلماتیک مانند طرح تجارت گندم و مبادله زندانیان بین دو کشور میانجیگری کرده است، اما در برقراری آتش بس یا آوردن هر دو کشور به پای میز مذاکره شکست خورده است.
۱۰- ایتالیا
گلوبال فایرپاور ایتالیا را در زمینه هایی از جمله ناوگان هواپیماهای سوخت رسان، قدرت کلی بالگردی، قدرت هواپیماهای تهاجمی و تعداد کل کشتی های با توان حمل هلیکوپتر و هواپیما در میان ده کشور برتر جهان قرار داده است.
فایرپاول می گوید که ایتالیا ۴۰۴ فروند هلیکوپتر از جمله ۵۸ هلیکوپتر تهاجمی و دو ناو هواپیمابر دارد. بر اساس گزارش گلوبال دیتا، افزایش بودجه نظامی ایتالیا بین سال های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ از ۳۱.۶ میلیارد دلار به ۳۸.۵ میلیارد دلار خواهد رسید. گلوبال فایرپاور به ایتالیا امتیاز ۰.۱۹۷۳ را داده است.
۹- فرانسه
گلوبال فایرپاور فرانسه را در رتبه نهم قدرتمندترین ارتش های جهان قرار داده است. این کشور اروپایی در زمینه هایی از جمله کل ناوگان هلیکوپتر و تعداد کشتی های جنگی ناوشکن و همچنین قدرت ناوگان حمل و نقل خود در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد. علاوه بر این، فرانسه یکی از معدود کشورهایی است که ناو هواپیمابر دارد، ناو هواپیمابر شارل دوگل. همچنین این کشور دارای سلاح های هسته ای است.
گلوبال فایرپاور اعلام کرده که فرانسه تا ژانویه ۲۰۲۳ دارای ۴۳۸ فروند بالگرد شامل ۶۹ فروند بالگرد تهاجمی و ۱۰ فروند ناوشکن بوده و به این کشور امتیاز ۰.۱۸۴۸ را داده است. فرانسه به طور سنتی حضور قدرتمندی در منطقه ساحل آفریقا داشته است، جایی که قبلا چندین مستعمره داشت. در سال های اخیر، این کشور شروع به کاهش حضور خود در آنجا کرده است، اگرچه تقریباً ۵,۰۰۰ سرباز فرانسوی هنوز در پایگاه هایی در سراسر آفریقا مستقر هستند. در همین حال روسیه و چین برای نفوذ در این منطقه، با یکدیگر رقابت می کنند.
۸- ژاپن
ژاپن علی رغم اینکه پس از شکست در جنگ جهانی دوم توانایی شروع یک جنگ دیگر را از دست داد، اما هنوز هم ارتش قدرتمندی دارد. قانون اساسی ژاپن به شدت توانایی این کشور در استفاده از نیرو در خارج از کشور را محدود می کند و بر این اساس، ارتش این کشور به عنوان نیروهای دفاع شخصی ژاپن شناخته می شود. گلوبال فایرپاور ژاپن را از نظر قدرت ناوگان هوایی، قدرت کلی هلیکوپتری و قدرت ناوگان خودروهای جنگی زرهی در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار داده است.
ژاپن که یک کشور جزیره ای است، بالاترین رتبه را در زمینه تعداد بنادر بزرگ به خود اختصاص داده است و با چهار ناو بالگردبر در این رده بندی در رتبه دوم جهانی قرار داشته و در زمینه ناوگان هواپیماهای با ماموریت های خاص نیز تنها پس از آمریکا در رده دوم قرار دارد.
در دهه های اخیر ژاپن تنها حدود ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در زمینه دفاعی سرمایه گذاری کرده بود ، اما اخیراً این سیاست تغییر کرده است. در سال ۲۰۱۶، ژاپن محدودیت های مربوط به چگونگی استفاده از ارتش خود را کاهش داد تا امکان مشارکت محدود در ماموریت های خارجی که “دفاع جمعی از خود” تلقی می شوند، فراهم شود.
این اقدام پس از تحرکات خصمانه و تهاجمی همسایگان نزدیک آن یعنی کره شمالی و چین انجام شد. اخیراَ این کشور اعلام کرده است که قصد دارد هزینه های دفاعی خود را به ۲ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهد که این رقم سومین بودجه دفاعی بزرگ جهان خواهد بود. گلوبال فایرپاور اعلام کرده که ژاپن تا ژانویه ۲۰۲۳ بیش از ۱,۴۰۰ هواپیمای نظامی و بیش از ۱۱۱,۰۰۰ وسیله نقلیه نظامی دارد که با امتیاز ۰.۱۷۱۱ برای این کشور همراه بوده است.
۷- پاکستان
پاکستان از رتبه نهم در سال ۲۰۲۲ به رتبه هفتم در این فهرست در سال ۲۰۲۳ رسیده است. در حالی که پاکستان تا ژانویه ۲۰۲۳ بیش از ۳,۷۰۰ تانک، ۱,۴۰۰ هواپیمای نظامی، ۹ زیردریایی و ۶۵۴,۰۰۰ پرسنل نظامی فعال داشته، گلوبال فایرپاور اعلام کرده که بهبود رتبه این کشور به دلیل تمرکز بیشتر مصر بر منابع طبیعی و مرزهای مشترک نیز بوده است. پاکستان با افغانستان، چین، هند و ایران مرز مشترک دارد که آن را در بخش پرتنشی از جهان قرار داده است.
گلوبال فایرپاور پاکستان را در زمینه هایی از جمله کل جمعیت موجود متناسب با خدمات نظامی، کل نیروی انسانی فعال نظامی موجود، و کل قدرت ناوگان هوایی، با امتیاز ۰.۱۶۹۴ در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار داده است.
۶- کره جنوبی
قدرت ارتش کره جنوبی با توجه به تنش های چند دهه ای این کشور با کره شمالی جای تعجب ندارد. کره شمالی از سال ۲۰۲۱ حدود ۹۰ آزمایش موشک کروز استراتژیک انجام داده است و کره جنوبی واضح ترین هدف آن در یک درگیری واقعی است. روابط بین کره شمالی و ایالات متحده که از نظر تاریخی پرتنش و خصمانه است، در سال های اخیر بدتر نیز شده است، چرا که آمریکا یک سیستم ضد موشکی و ۲۹,۰۰۰ سرباز را تحت یک پیمان دفاعی متقابل در کره جنوبی مستقر کرده است.
گلوبال فایرپاور کره جنوبی را از نظر قدرت ناوگان هوایی، قدرت ناوگان خودروهای جنگی زرهی و قدرت بالگردی در بین پنج کشور برتر جهان قرار داده است. در این گزارش آمده است که این کشور آسیایی تا ژانویه ۲۰۲۳ بیش از ۱۳۳,۰۰۰ خودرو نظامی و ۷۳۹ بالگرد از جمله ۱۱۲ بالگرد تهاجمی داشته است. در مجموع، کره جنوبی امتیاز ۰.۱۵۰۵ داده شده است.
۵- بریتانیا
گلوبال فایرپاور اعلام کرد که جایگاه بریتانیا به عنوان یکی از قوی ترین ارتش های جهان با قدرت نیروی انسانی و نیروی هوایی و همچنین موقعیت مالی قوی اش تقویت شده است. در گزارش گلوبال فایرپاور آمده است که این کشور یکی از معدود قدرت هایی است که بیش از یک ناو هواپیمابر را در اختیار دارد. ناوهای هواپیمابر این کشور شامل HMS Queen Elizabeth HMS Prince of Wales هستند که از جدیدترین ناوهای هواپیمابر در جهان به شمار می آیند.
این کشور همچنین سلاح های هسته ای دارد که از طریق ناوگان زیردریایی هایش به کار گرفته می شود. اگر چه در رتبه بندی کلی ارتش بریتانیا در رتبه پنجم فهرست گلوبال فایرپاور قرار دارد اما ارتش آن فاقد «نیروهای انبوه مسلح»ی است که چین، روسیه، هند و ایالات متحده دارند.
بریتانیا پس از آمریکا دومین کمک کننده بزرگ به اوکراین است که از آغاز جنگ تاکنون ۴.۶ میلیارد دلار کمک نظامی به این کشور ارسال کرده است. این کشور همچنان نقش مهمی در ناتو دارد و به تعهد خود مبنی بر صرف حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی برای دفاع و هدف گذاری ۲.۵ درصد تا سال ۲۰۳۰ متعهد است.
گلوبال فایرپاور بریتانیا را در زمینه هایی از جمله تعداد کل بنادر و پایانه های تجاری موجود و همچنین قدرت ناوگان هوایی سوخت رسان اش در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار داده و به این کشور امتیاز ۰.۱۴۳۵ را داده است.
۴- هند
قدرت هند در اندازه جمعیت آن نهفته است. گلوبال فایرپاور هند را از نظر نیروی انسانی موجود، کل نیروی انسانی نظامی فعال موجود، و قدرت نیروی شبه نظامی در رتبه دوم جهان قرار داده است. در این گزارش آمده است که نیروی انسانی در دسترس ارتش هند تا ژوئن ۲۰۲۳ بیش از ۶۵۳ میلیون نفر یعنی ۴۷ درصد جمعیت این کشور بوده است. همچنین گفته شده که هند تقریباً ۱.۵ میلیون پرسنل نظامی فعال دارد.
هند همواره شاهد درگیری های نظامی با چین بر سر مرز مشترک خود بوده است. در حالی که چین مدعی حدود ۹۰ هزار کیلومتر مربع از قلمرو خود در شمال شرقی هند است، هند می گوید چین ۳۸,۰۰۰ کیلومتر مربع از قلمرو این کشور را در فلات آکسای چین اشغال کرده است. گلوبال فایرپاور به هند امتیاز ۰.۱۰۲۵ را داده است.
۳- چین
چین در سال های اخیر به سرعت قدرت نظامی خود را افزایش داده و نقش قاطع تری در امور جهانی ایفا می کند. نیروی دریایی بزرگ چین را از نظر نیروی انسانی موجود و قدرت ناوگان دریایی خود در رتبه اول جهان قرار داد. گلوبال فایرپاور در آخرین رده بندی خود اعلام کرده است که چین از نظر اقتصادی و نیروی انسانی برتری قابل توجهی نسبت به کشورهای دیگر داشته و تمرکز ویژه ای بر افزایش قابلیت های نیروی دریایی، هوایی و جنگ زمینی (عمدتاً از طریق ابزارهای محلی) گذاشته است.
در ادامه این گزارش آمده است که اگر این روند ادامه یابد، چین به اصلی ترین دشمن نظامی ایالات متحده از منظر جهانی تبدیل خواهد شد. تنش ها در اطراف تایوان در حال افزایش است و چین نیز با ادعای دریای چین جنوبی به عنوان قلمرو خود و تثبیت حضور نظامی در بسیاری از جزایر کوچک خود، تنش های منطقه ای را تشدید کرده است.
بر اساس گلوبال فایرپاور، چین تا آوریل ۲۰۲۳ نیروی انسانی نظامی بیش از ۷۶۱ میلیون نفری را به همراه ۵۰ ناوشکن جنگی و ۷۸ زیردریایی در اختیار داشته است. گلوبال فایرپاور به چین امتیاز ۰.۰۷۲۲ را داده است.
۲- روسیه
در حالی که اعتبار نظامی این کشور از زمان حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ ضربه خورده است، روسیه جایگاه دوم خود در رده بندی جهانی قوی ترین ارتش های جهان را حفظ کرده است. بر اساس ادعای گلوبال فایرپاور، حمله روسیه به اوکراین «کاستی های کلیدی در توانایی های نظامی روسیه علی رغم برتری نیروی انسانی و مادی آن نسبت به اوکراین را به نمایش گذاشته است». این گزارش می افزاید که چین به گرفتن جایگاه دوم از روسیه نزدیک تر شده است.
گلوبال فایرپاور روسیه را در زمینه هایی از جمله قدرت کل ناوگان هواپیما و قدرت کل ناوگان حمل و نقل در رتبه دوم جهان قرار داده است. در این گزارش آمده است که روسیه تا اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۴,۱۰۰ هواپیمای نظامی داشته است. روسیه از زمان آغاز تهاجم خود به اوکراین با شکست های نظامی متعددی مواجه شده و مقادیر قابل توجهی از تجهیزات – به ویژه تانک – خود را از دست داده است.
شکست این کشور در فتح سریع اوکراین، بسیاری را بر آن داشت تا نظر خود را در مورد توانایی نظامی این کشور مورد بازنگری قرار دهند. تا دسامبر ۲۰۲۳، ارتش روسیه در اوکراین عمدتاً در حالت تدافعی بوده است و اوکراینی ها را با شبکه ای مخوف از خندق ها و میدان های مین عقب نگه می داشت اما اخیراً شروع به حملات بیشتری نسبت به ماه های گذشته کرده است.
نیروی هوایی و نیروی دریایی روسیه علی رغم تلفاتی که بر روی زمین متحمل شد، تا حد زیادی از آسیب ها دور بوده اند. روسیه همچنین بزرگ ترین انبار تسلیحات هسته ای جهان را در اختیار دارد. به طور کلی، گلوبال فایرپاور به روسیه امتیاز ۰.۰۷۱۴ را داده است.
۱- ایالات متحده
ارتش آمریکا جایگاه بی چون و چرای خود را در صدر رده بندی قوی ترین ارتش های جهان حفظ کرده است، اگرچه تلاش های چین در طول سال ها این فاصله را کم تر کرده است. گلوبال فایرپاور می گوید که ایالات متحده با به نمایش گذاشتن رتبه اول در زمینه تسلیحات کلیدی، اقتصاد و منابع مختلف رتبه اول این فهرست را کسب کرده است. به ایالات متحده امتیاز ۰.۰۷۱۲ داده شده است و ادعا شده که این کشور از نظر فناوری در جهان پیشتاز است.
آمریکا با ۹۲ ناوشکن و ۱۱ ناو هواپیمابر در ناوگان خود در بسیاری از حوزه های رتبه بندی گلوبال فایرپاور در رتبه اول قرار دارد. نیروی هوایی این کشور تا ژوئیه ۲۰۲۳، بیش از ۱۳,۳۰۰ هواپیما و ۹۸۳ هلیکوپتر تهاجمی است که به راحتی بزرگ ترین در جهان است. همچنین این کشور با بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار، بیشترین بودجه دفاعی را در اختیار دارد که بیش از سه برابر چین، در جایگاه دوم است.
آمریکا در واکنش به تهاجم همه جانبه روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، ۲۰ هزار سرباز دیگر را در اروپا مستقر کرده و مجموع آن ها را به بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در سراسر این قاره رسانده است. آمریکا بزرگ ترین ارائه دهنده کمک نظامی به اوکراین است که از زمان آغاز اولین تهاجم روسیه در سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۴۷ میلیارد دلار کمک نظامی به این کشور کرده است.
افول امریکا و اروپا نزدیک هست زنده باد روسیه و چین
عزیزم زنده باد خودمون جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت
..
نه روسیه و چین خوبن نه آمریکا و اروپا .ایران از همه ی این کشورها ضربه خورده مخصوصاً روسیه و چین و آمریکا و اسرائیل. مرگ بر تمام دشمنان ایران.
آفرین بر شما
ایشالا خوابتون تعبیر بشه.وانگهی یه روزی افتخارمون عدم تعهد و نه شرقی نه غربی بود حالا میفرمایید زنده باد روس و چین.اونا هم قویتر بشن مثل اینا استعمار گرند
لعنت بر استعمار و جنایت چه چین باشه چه آمریکا چه روسیه
پس سومالی کجاست واتیوپی
یه آمار خنده دار دیگه که فقط تعداد ادوات نظامی و در نظر میگیرن نه کیفیت، ایران در بعد هوایی صفر و چهارتا اف بیست و دو میارزه به کل نیروی هوایی فرسوده ما، یا صد تا تانک لئوپارد مارک دو ای هفت می ارزه به چهار هزارتا تی هفتاد دو و چیفتن های فرسوده ایران بعد آلمان غول تکنولوژی نظامی با راین متال بیست و پنجم ما هفدهم خخخ، تازه بعضی دوستان متوهم میگن ما جزو هفتا باید باشیم، خخخ، با توهم نمیشه کار پیش برد
اقایون این لیست کاملا درسته لیست سازمان ملل کاملا درسته لطفا اطلاع کافی ندارین حرف نزنین تا سال ۱۳۹۷ فکر کنم ایران ۱۴ دهمین بود
متوهم تویی که نمی دونی روی زمین جنگ ،با تکنیک های سربازان مشخص میشه کدوم کشور بالاتره. نه فقط از روی ادوات و تجهیزات
نمونه واضح. شکست آمریکا و پول غربی در سوریه و یمن به دست توانای دلیر مردان ایران زمین. نه غربلیسان
بنظرم این رده بندی خیلی مزخرفه، چرا که اولا تنها تجهیزات ارتش را محاسبه کرده و سپاه پاسداران که دنیا را مات و مبهوت کرده در محاسبات خود نیاورده است، دوما چون آمریکا هیچگونه دسترسی به امکانات و تجهیزات نیروهای مسلح ایران ندارد نمیتواند برآورد خاصی داشته باشد، این رده بندی حتی ۵۰ درصد از اطلاعات نظامی ارتش را هم ندارد چه رسد به دیگر یگانهای ایران…… آیا معقول است ایران که آمریکا و غرب را به زانو درآورده در رده ۱۷ باشه و اسرائیل که در مقابل یک گروه کوچک مقاومت بنام حماس زمین گیر شده در رده ۱۸ باشه، و این در حالی است که ایران در رده بندی ۲۰۲۱ در رده ۱۴ بوده است، قضاوت با خودتون
اها امریکا توانایی دسترسی به ایران نداره که بفهمه وی داریم ولی ما میدونیم اونا چی دارن😂امریکا کل بوجه نظامیش رو پول کنه بریزه ایران اکسیژن کم میاد.در حد کره هم نیستیم چه برسه کشوری که صد شال پیش رفته ماه و مانور فضایی میده
ظاهرا تو خیلی بهتر وبیشتر از موسسه گلوبال اطلاعات داری
خودتحقیر وطنی خخخخخخ
منافقین ازکفاربدترند میدونی چراچون وطن فزوشند
گمشو منافق قدرت واقعی قدرت اسلامه وملتهای باایمانه مثل ایران وفلسطین مظلوم ویمن اگه راست میگی چرا قدرت اول منطقه اسقاطیل هنوزتوشکست چندتارزمنده حماس بادستان خالی مثل خرتوگل مونده
من کشتیسازی کار میکنم پر شده از ناوهای قدیمی زمان پهلوی که اکثرا حدود ۲ ساله که زیر تعمیر و بازسازی هستن حتی قطعه اولیه واسه تعویض ندارن و اگرم تعویض و نصب قطعه دارن وسایل فیک و بنجول میندازن اینطوری میخوان برن نبرد
تانک و هواپیمارو میگی خو اگه راست میگی موشک و پهپادم بگو…
دیدی متوهم خودتی بیچاره کاسه لیس،باور اونور امثال تورو پشمم حساب نمیکنن که تو انقد براشون غش کردی!
میهنانمان
این چیه دیگه ایران ۱۷ کجا الان حداقلش ۶ یا ۷ باشه
یه ماستی برای خودشون خوردن.
نیروی سپاه و پهپادی رو حساب نکردن، چون بهشون فشار میاد ایران از خیلی از کشورها بالاتر باشه😂😂
اره خیلی بالاتریم فشار میاد بهشون که دنیا تو دستشونه و خیلی راحت اقتصاد ما رو ضعیف کردن ما نم انقدر گووودرت داریم که تمام دنیا باهامون معامله تحاری نمیکنن که هیچ حتی روسیه و چین هم از عربا حمایت میکنن.فقط دلقک جان امریکا چندین دهه قبل مانور جنگی فضایی داده الکی فاز ابر قدرتی برندارید.همین که متحداتون از عربا حمایت میکنن اقتدار نداشتتون معلوم میشه. امریکا روز به روز درامدش بیشتر میشه فقط به اندازه کل نیروی نا مسلح ما جنگنده تانک داره اونم جنگنده ها و تانک های که قدرتش از جنگنده های خراب ما صد ها برابر قوی تره .🤡🤡اعتبار بین المملی صفره بعد ادعای ابر گودرتی دارید .مردم ما تو صف مرغ و گوشت و بد بختی و مردم اونا خوشبخت اونوقت اق غلام از ترقوز اباد معتقده غرب در حال سقوطه ماهواره هامونم که روسیه میفرسته فضا 😂دست از رویا پردازی بردارید شاید ایرانمون درست شه
چرا ایران باید۶ و ۷ باشه رو چه حساب؟
چون فقط ارتش رو محاسبه کرده در حالی که قدرت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ارتش بیشتر نباشه حداقل تساوی موجوده….تازه اگ قدرت موشکی سپاه رو در میان نیاریم
متاسفانه دیدگاه کلی این وبسایت و نگرش مطبوعاتی دست اندرکاران و نگارندگان آن بطور آشکار حکایت از حمایت ضمنی از استعمار آمریکا، تخاصم عیان با اردوگاه و مقاومت شرق در مقابل تجاوز غرب توام با چین ستیزی و روس ستیزی بوضوح قابل تشخیص است و بنابر این بنظر من دیدگاه وابستانه نمیتواند مطبوعاتی و دارای ارزش ژورنالیستی باشد.
ایران باید آخر لیست باشه چی میگی تو
این رتبه بندی پشیزی ارزش نداره. اولا قدرت مرگبار سپاه پاسداران لحاظ نشده. ثانیا ایران ثابت کرده یک تنه حریف تمام دنیاست
شیشه نکش توهم میزنی ببین داری چرت پرت میگی لاقل تریاک بکش
اینا فقط آمار ارتشه ، سپاه پاسداران حساب نشده
روسیه در اصل با آمریکا و متهدانش در کشور اکراین جنگ میکند.
آمریکا با ۴ کشور دیگر.ایتالیا.المان.انگلیس.فرانسه.وشاید بیشتر..در حال جنگ هستند..که تا الان روسیه ب تنهایی همه را شکست داده.
ماشالله روسیه
انشالله افول آمریکا و متهدانش سر رسیده
به نظرم مدیر این سایت این نکته رو باید یادآور میشد که آماری که موسسات و پژوهشکده هایی مثل گلوبال پاور ارائه میدن در خصوص کشورهایی مثل ایران که هیچگونه آمار رسمی و غیر رسمی به این نوع پژوهشکده ها نمیدن کاملا نسبی بوده و اصلا قابل اتکا نیست!!ضمنا قدرت نظامی بر اساس لجستیک و سرمایه مالی و انسانی یه چیزِ و بر اساس واقعیت های میدانی و در شرایط جنگ قرار داشتن یه چیز دیگست!!مثلا کشوری مثل ایران که بزرگترین نبرد چهل سال اخیر رو از سر خودش گذرونده و کاملا آماده نبردهای بزرگ هست با کشوری مثل ترکیه و حتی انگلیس که آخرین جنگ واقعیشون هفتاد سال پیش بوده قابل قیاس نیست.اکثر کشورهای این لیست به خاطر نداشتن نفت خام که خودشون تولید کنن امکان جنگیدن فرسایشی رو ندارن و همه میدونن جنگ های بزرگ معمولا فرسایشی میشن!!به نظر من شش تا کشور تو دنیای امروز قدرت های اول نظامی هستن:آمریکا،روسیه،چین،انگلیس،فرانسه و ایران!!انگلیس و فرانسه و چین خودشون نفت ندارن ولی از جاهای مختلف میتونن تامینش کنن ضمن اینکه از لحاظ لجستیک برتر هستن.چرا ایران تو این لیست شش تایی هست؟چون سه تا فاکتور مهم داره که اکثر قدرت های نظامی دنیا ندارنش:۱.نیروی انسانی بالای یک میلیون(بدون احتساب گروههای شبه نظامی)۲.خودکفایی از لحاظ تولید سوخت لازم برای نبرد و همچنین از لحاظ تولید اکثر جنگ افزارهای روز دنیا۳.تجربه جنگ هشت ساله که به اذعان اکثر کارشناسان نظامی دنیا مهمترین جنگ پنجاه سال اخیر بوده و اکثر فرمانده های اون نبرد هنوز در حال فعالیت نظامی هستند.
شرایط نظامی و منابع انرژی که گفتید درسته بله ایران زیر ۱۰ تای دنیاست.
امااا اقتصاد ایران به شدت مشکل داره و این نه تنها برای جنگ بلند مدت بلکه برای کوتاه مدت هم مناسب نیست.
حالا جدا از فواید ارتش بماند که مردم این مملکت دیگه اکثرا پشیزی برای این دولت ارزش قائل نیستن پس فکر نیروی انسانی آنچنانی هم نباشید.
واقعیت رو باید قبول کرد فقط نیمه پر لیوان رو دیدن خوب نیس که
زمان جنگ تو از اون هایی هستی که تو سوراخ قایم میشی ، سوریه رو کی جمع کرد ، همین بچه هایی که تو این شرایط اقتصادی زندگی میکنند
توهم برت نداره ، سوریه رو روسیه جمع کرد عزیز !
استدلالت اشتباهه،عراق هم سابقه۸سال جنگ باایران داشت امادرعرض یک هفته توسط آمریکاتصرف شد،سابقه جنگ داشتن دلیل خوبی نیست
کاملا درست اگ آمار واقعی داشتن و یبار میدیدن که هواپیماهای هم دوره جنگنده های ما که میگیم دویست تا داریم حتی توی عربستان بیست ساله اوراق شده یا چهار هزار تانک ما مال چهل سال پیش یا ناوچه سبک کلاس جماران و ناوشکن معرفی میکنیم که حتی از کشتی محافظ ساحلی مثل ایندیپندنت کمتر مسلح خندش میگرفت مارو گذاشته هفدهم، در ضمن عراق هم اندازه ما جنگید تازه خیلی بیشتر تازه خیلی از ما بیشتر هم ادوات روز و قوی تر داشت دو روزه آمریکا گرفتش
اگه یک کمی دیگه همین طوری ادامه بدیم به نظرم بتونیم از آخر اول بشیم مثل بقیه ی کارهامون که تا حالا از آخر اولیم مثلاً پولی ملی ما از آخر لوله اقتصامون دانشگاهامون که هر روز از لحاظ رتبه داریم به عقب بر میگردیم .من موندم باید با چه امیدی تو این مملکت زندگی کنیم به امید فردای بدتر احتمالا همینه دیگه .همه ی دنیا در حال پیشرفت هستن و ما در حال عقب گرد .
اگه خیلی سختته راه باز و جاده دراز بفرمایید کسی جلوتون رو نگرفته
خب ستون فکر میکنی امریکا تمامی ابزار قویشو رو میکنه😂
احسنت کاملا درسته
اینا الکیه ایران از همشون قوی تره باور کنید آمریکا هیچ غلطی نمیتونه تو ایران کنه
اره بابا ما کلی ازشون فیلم داریم😂😂😂
در اصل روسیه با اوکراین میجنگد، قرار بود سه روزه بگیرید چی شد پس؟؟؟ هر زمان ارتش آمریکا ورود کرد حرفت درسته.
بله درسته ، روسیه با کمک ایران
امریکا حتی یک صدم از انواع سلاح های موجودش رو به اوکراین نداده یک سری تانک اونم مدل قدیمی نه بروزرسانی اخر و یک سری سلاح انفرادی ضد تانک و پاتریوت در عوض اون طرف روسهای با انبوهی هواپیما نیرو لجستیک زرهی و موشکهای کروز و با تمام توان ارتشش حمله کرده و دو ساله درجا میزنه قطعا اگر امریکا با متحداش از اوکراین حکایت کامل بکنن و از حدود شش هزار نوع سلاحیکه امریکاداره به اوکراین کمک کنه قطعا روسیه تو یک هفته اشغال میشه پس نگین روسیه داره با دنیا میجنگده در اصل روسیه با تمام توان داره با یک صدم تسلیحات امریکا و اروپا میجنگه
جناب توکه ماشاالله ماشاالله می گی اصلا از تاریخ چیزی سرت نمی دقیقا تمام بدبختی ها این تجزیی به نظمی زیر سر روسیه هست همیشه خدا این روسیه کمونیست به خاک ما تجاوز کرده تازه هربلای سرما آمده آخرش به روسیه وصله بدبخت
چرت می گه بابا اردبیل اول با اختلاف سعید خانی نیگجه اعلام می کنه .
توجه کنید که این رتبه بدون احتساب قدرت نظامی سپاه هستش
اونم حساب شده
قدرت کل نیروهای مسلح کشوره
پروفسوربالتازار اونا سپاه دلیر وقدرتمند وپیشرفته ایران سربلندرا به عنوان یک نیروی نظامی قبول ندارند اصلا بیچاره انگارداری میسوزی
اگه یک کمی دیگه همین طوری ادامه بدیم به نظرم بتونیم از آخر اول بشیم مثل بقیه ی کارهامون که تا حالا از آخر اولیم مثلاً پولی ملی ما از آخر لوله اقتصامون دانشگاهامون که هر روز از لحاظ رتبه داریم به عقب بر میگردیم .من موندم باید با چه امیدی تو این مملکت زندگی کنیم به امید فردای بدتر احتمالا همینه دیگه .همه ی دنیا در حال پیشرفت هستن و ما در حال عقب گرد .
همین روسیه پشت عرب هاست در مورد جزایر سه گانه و بر علیه ایران
چقدر …یعنی الان کره شمالی با اون همه قدرت جزو بیستو پنج تا هم نیس
چرا چرت و پرت نوشتید این آمار رو از کجاتون در آوردید
پس کره شمالی کجاست
وقتی چرت وپرت می نویسی برای عربستان نوشتی جاه طلبیوبرای خودتان دفاع مشروع
لیبرال بی سواد : ایران چهارمین قدرت نظامی دنیا است ، ارتش به تنهایی ۶مین قدرت است که با سپاه و قدرت موشکی و پهپادی چهارمین است
باشه !!
الان جدی گفتی یا ترولی؟؟؟
بر چه حساب چهارمین نیروی نظامی قوی دنیا هستیم؟؟؟
چندتا موشک و پهپاد که این قدر تاثیر کذار نیست،دیدیم که روسیه قدرت اول موشکی دنیا تو اوکراین گیر کرده،پهپاد هایی هم که از ایران گرفت هیچ تفاوتی ایجاد نکرد
با دلیل و مدرک حرف بزنیم
کدوم ننه قمری این فهرست رو داده؟؟
فعلا که شکر خدا یمن از همه این ها قدرتمندتر است تازه حماس و حزب الله هم از این ها قوی ترند . .
آره از آخر قویترینن
باسلام ایران هیچ وقت دست کم نگیرید ایران ویمن قدرت اول دنیا هستن .فقط دوتا تنگه هرمز وباب المندب بسته بشه تمام اقتصاد دنیا فلج میشه هر ایرانی یک سنگ داخل هرمز بندازه کل دنیا فاتحش خوانده است پس ایران هیچ وقت دست کم نگیرید.
اینکه یه جایی رو ببندی مثل اینه چند تا لات و لوت یه کوچه رو ببندن واقعا افتخار نداره این کار
مشکل اینه که هیچ ایرانی عقا سالمی حاضر نیست همچین کاری کنه
بعدش هم فکر کردی دنیا منتظر میمونه تا ما تنگه را ببندیم،از اینی که هستیم هم بدبخت تر میشیم.
درسته که حوثی های یمن از بین نرفتند ،وای اون منطقه با خاک یکسان شده.
ایالات متحده جنگ ستیز نیستن
شرقی ها بیشتر کشت و کشتار دارن نمونش همین خاورمیانه (پایین شهر دنیا)
من میگم تمام کشورها باید سرشون بند کارخودشون باشه،بعد دیگه قدرت نظامی بی ارزش میشه.این بی انصافیه که یک پنجم درآمد کشور هزینه نظامی بشه…حالا هرمملکتی.
تو ایرانه که یک پنجم هزینه میشه
بقیه کشور ها خیلی خیلی کمتر هرینه میکنند
ولی خب بعضی ها میخوان که قدرت اول منطقه باشن
فک کن ایران با آمریکا بخواد جنگ کنه 😂
آقای ناشناس، شما وقتی نیاز به دستشویی پیدا می کنی هنوز هم مامانت پوشکت رو عوض میکنه یا دوستان آمریکائیت با دستمال تمیزت میکنن، تو یا اطلاعات نداری و یا خودت رو به نادانی زدی، یه کم به حافظه کوچکت رجوع کن عین الاسد یادت رفته گلوبال هوک چی و.. امریکا با کدام یک مقابله به مثل کرد حالا برو و خودتو تمیز کن گندت همه جا رو گرفته
فکر کردم
خنده نداشت،باید به حال مردم ایران گریه کرد
کاملااشتباهمحاسبهشده
صدام و قزافیمفکر میکردن جزو ۱۰ تان بزار جنگشه هممون میریم تو لونه موش
مطمئنم تنها شما و دیگر وطن فروشا که تعدادشان خیلی قلیله دنبال لونه موش میگردید، آمریکا و ائتلاف غربی که چهارتاشون عقب نشینی کردند از ترس یمنی های پاپتی خودشون رو خراب کردن چه رسد به ایران مقتدر…..
😂😂😂😂😂😂
اول یمن با خاک یکی شد،بعد عربستان عقب کشید.خیلی مشتاقید برید یمن زندگی کنید،اینجا را هم بدید دست کسایی که میخوان با دنیا رابطه حسنه داشته باشند
چهارتا بیسواد نفهم میاند آمارهای اینچنینی میدن که یکی مثل بن سلمان که میگند۲۲ قدرت نظامی جهانه ونتونست یمن فقیروبدبختوشکست بده توهم میزنه ویکی مثل اردغان که ۱۱ شده تواین آمار توهم میزنه راجب بخشهای ازخاک ایران اراجیف میگه قدرت واقعی قدرت اسلام وایران اسلامی وکشورهای اسلامی مخلص هستند وسلام
باسواد رعیس جمهورت شش کلاس سواد داره پس لطفاً .. نخور
درعجبم که این ملت چرا اینقد فراموش کارند
نه روس نه چین نه غرب نه شرق برای ما کاری نمیکنند ما باید خودمون دانش داشته باشیم خودمون به فکر خودمون باشیم
ایران هر جایگاههای داره به برکت خون شهیدان مظلومش هست که جلو استعمار گران ایستاده
اینجا بیشه شیران این یادتونباشه
ارتش رم با همه تجهیزات تو این بیشه از سورنا شکست میخوره و هزارن شکست دیگه
از چین یاد بگیرید ،منزوی ترین کشور دنیا بود،ولی بعد با غرب رابطه ایجاد کرد و نتیجه تش شد اینی که امروز هست
این رتبه بندی اصلا صحیح نیست فقط به صورت کمی بررسی شده
دوران آمریکا رو به پایان است و در دوران جدید قدرتها بر اساس ایمان و مقاومت سنجیده میشود
سلام
متاسفانه اتفاقی که داره رخ میده اینه که توی رتبه بندی های نظامی وقتی به ایران میرسن فقط و فقط ارتش رو ملاک قرار می دهند در صورتی که سپاه پاسداران و ارتش با هم میتونه رتبه ایران رو خیلی بالا ببره
دچار تهاجم فرهنگی هستی، مطمئنم درکی از منافع ملی هم نداری، بجز شعار و چند آرمان دست نیافتنی چیزی از سیاست و روابط بین الملل هم نمیدونی، میتونم برات دعا کنم…
این هاچرت وپرت امریکا که منتشر میکنه که فقط پوست پلنگ به روی خودش کشیده فقط باانتشار تبلیغاتی خودش درراس قرارمیده امریکابزدل تر ازاین حرف هاست.اگر خوب توجه کنیم توی ادمهای دوربرمون اون که ازهمه بزدل وترسوتراست هارت وپورتش ازهمه بیشتر است .امریکا وسی کشور دیگر هشت سال تلاش ایران بگیره ولی موقع اتش بس نیروهای ایران از صد کیلومتر داخل عراق برگشتند قدرت امریکا فقط در حد حرف است خواهشا اگ ایرانی اصل هستید دست از این غرب لیسی وامریکا لیسی بردارید حکومت به کنار یک مشت مفسد دارن اداره میکنن باز ما ایرانیم ایجا وطن ماست.
توهم نزنید.امریکا صد سال پیش به علمی رسید که ایران در صد سال اینده بهش نمیرسه.سفر به فضا فرستادن ماهواره(شما براتون روسیه میفرسته😂) مانور فضایی ساخت شبکه اینترنتی ساخت پایگاه فضای .اصن چرا توضیخ میدم بزرگ شی شاید عاقل تر بشی
هر کس که این رتبه بندی رو کرده حتما احمق است .ایران فقط در قدرت موشکی سوم و یا چهارم جهان است.
یک مورد تعیین کننده قدرت نظامی نیست،ده ها فاکتور متفاوت وجود داره
آقای ناشناس، شما وقتی نیاز به دستشویی پیدا می کنی هنوز هم مامانت پوشکت رو عوض میکنه یا دوستان آمریکائیت با دستمال تمیزت میکنن، تو یا اطلاعات نداری و یا خودت رو به نادانی زدی، یه کم به حافظه کوچکت رجوع کن عین الاسد یادت رفته گلوبال هوک چی و.. امریکا با کدام یک مقابله به مثل کرد حالا برو و خودتو تمیز کن گندت همه جا رو گرفته
…بچه جون پیش یه روانپزشک حتما برو
بحث امکانات و اینا نی داداش های گلم بحث جربزه و جیگره
۸ سال به گواه همین غربیا به معنای واقعی کلمه با هیچ جنگیدیم اونم نه فقط با صدام و عراق ۷۰ هشتاد کشور مستقیم و غیر مستقیم درگیر جنگ بودن با ما
کی ۴۰سال پیش
الان همون جبهه خرمشهر و ابادان و دزفول رو بردیم دم در منشا حرومی ها یعنی اسرائیل
ابر گدرت تمدن امروزی نتونست گل ما رو هم بخوره
این رتبه بندی ها رو بزارید دم کوزه ابشو بخورید
کار با خدا باشه نتیجش قطعا بردنه
سلام . احتمالا شما در ترجمه اشتباه کرده اید .
یا اونا شوت بودند . یا شما اشتباه ترجمه کردید .اگر منظور بزرگترین باشه ممکنه ولی وقتی می نویسید قدرتمندترین سئوالات بی پاسخ زیادی مطرح میشه چطور ارتشهای ایران و دنیای عرب و روسیه از اسراییل شانزدهمی می ترسند و جرات درگیری باهاش ندارند؟ .
شاید چون بمب اتم داره؟؟؟!!!
آمریکا و اسرائیل حریف یمن نمیشن و یمن بدون ترس داره کشتی ها رو میزنه .
چیزی که به وضوح مشخصه اینکه آمریکا و غرب رو به افول هستن.
کامنت های آدم های خود تحقیر و غرب زده رو که میخونم یاد اون جمله میفتم که میگفت
کسی که خوابه رو میشه بیدار کرد اما کسی که خودش رو زده به خواب نمیشه بیدارش کرد .
صد البته برای شما که خودت را به خواب زدی هم صدق میکنه،حوثی های یمن جان افراد براشون مهم نیست،هرچقدر هم که بمباران بشن بازم به کاراشون ادامه میدن بدون این که به فکر رفاه مردمش باشه
هیچ سلاحی یارای مقابله با مردمان شهید پرور این مرز و بوم را ندارد.رمز موفقیت ما رهبری آقا حضرت خامنه ای و ایمان و از خود گذشتگی و رشادت مردمان ایران است. درود بر ایران و ایرانی.
ولی دم ایران گرم با اینکه تو ۲۵ ارتش قدرتمند جهان نیست ولی دهن ۲۵ تاشونو سرویس کرده 🤣
به عنوان کسی که در چندین رزمایش شرکت کردم، میتونم این نظر را بدم که قدرت نظامی جمهوری اسلامی درست مثل ارزش پولش در دنیاست. تجهیزاتی که فرسود است یا درست کار نمیکنند و پرسنلی که با تمام آموزشها همچنان ناتوان در فهم حتی یک جهتیابی ساده.
امریکا الکی شولوغش کرده فقط چون پولاش زیاده تونسته به اینجا برسه وگرنه حتی یه میمونم میتونه با اون تفنگ ها و جلیقه های زد گولوله یه ارتش قدرتمند بشه
این خبر واقعی نیست امریکای ترسو آخر است
اون پادشاه ایرانی اینقد جون نکند که شما امیدتون به یه مشت تخم روس باشه اون بدبختای بچه سالی که میگن ایران اونطوره ایران اینطوره خب تو خودت ببینی چند نفر دارن دورت دزدی میکنن تو دزدی نمی کنی؟خیانت کار بدبخت مامان بابات بیکارن بابات پیکان بار داره به کشور مربوطه؟حروم خور زاید شده
این بیگاری نحس و اسارت اجباری (که صداش میزنید سربازی رو حذف کنید)
فقط دو سال اسراف عمر و فلاکت و بدبختی هستش
این مصیبت سرباز گیری اجباری متعلق به کشور های ستمگر و یا کمونیست است
به امید حذف سرباز گیری اجباری
تا نابودی کامل آمریکا زمان زیادی باقی نمانده
مهم از. همه ایمان و اخلاصه که ایرانیا به شدت داشتن و الآنم هست! دمت گرم جمهوری اسلامی
یک لعنتی هم بفرستیم به حکومتی با ارتش مثلا قدرتمندش نتونست مانع جدایی یه سری بخش های مهم از ایران بشه
این نظر سنجی نادرسته چون تعداد اولیوت قرار داده نیرو هوایی ایران ۴۰۰ جنگنده دارد ! اما ۲۰۰ جنگنده آن سوخو ۲۲ و میگ ۲۰ که فقط مورد استفاده ارتش کره شمالی بنگلادش سریلانکا و ارتش ایرانه ۳۰ هواپیمای جی ۷ چینی که حتی کره شمالی هم از اون استفاده نمیکنه گریز برای ضعف ایرانه در تانک هم همینطوره تانک های سی ۲۱ شوروی که اکثرشان زمام انقلاب هم قدیمی بودن تو ناوگان تانک های ایران هستن که ۱۰ از این تانکا در مقابل یه تاک تی ۷۲ نمیتونه مقاومت کند در بحث تعداد افراد نیرو های ایران ۴۲۰ هزار نفر ذکر شده در حالی که رسمی سپاه ۹۰ هزار و ارتش ۱۲۰ هزار یعنی این نظر سنجی شبه نظامی ها را جز قدرت نظامی میداند در کل رتبه ایران به نظرم در عمل ۳۰ هم نیست فقط