بازرس مجمع عالی کارگران کشور با اشاره به این که دستمزد ناکافی قانون کار متقاضیان شغل را به سمت کارخانه ها و واحدهای تولیدی نمیبرد، گفت:
ایران بر اساس آمار بین المللی، جزو ۱۰ کشور آخر جهان از نظر میزان دستمزد کارگران است.
حمیدرضا امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور درباره وضعیت اشتغال در کشور گفت:
متأسفانه تعداد زیادی از واحدها و کارخانه های بزرگ در استانها نیازمند نیروی کار هستند، اما به دلیل دستمزد پایین تمایلی به کار کردن ندارند.
وی با بیان اینکه یکی از کارخانههای شهر آمل بارها درخواست نیروی کار با حقوق ۹ میلیون تومان داده، اما کمتر جوانی رغبت نشان داده است، افزود:
طی گزارش میدانی که با مردم داشتم، سوال کردم اگر دنبال کار هستید، چرا فرصت شغلی را استفاده نمی کنید؟ گفتند برایمان صرفه اقتصادی ندارد.
در بدبینانه ترین حالت ممکن، قیمت کالا و خدماتی که کارفرمایان به اجتماع عرضه می کنند، بالاتر از بهای تمام شده آنهاست. اما متأسفانه نیروی کار بر اساس محاسباتی که محافظهکارانه هم هست، زیر بهای تمام شده مزد میگیرد.
بازرس مجمع عالی کارگران کشور، نیروی کار را به عنوان یکی از شاخصههای مهم فعالیت اقتصادی و جزو لاینفک هر رویداد مالی دانست و گفت:
میزان حقوق نیروی کار در ایران بر اساس آمارهای بین المللی، جزو ۱۰ کشور آخر جدول است و با ارفاق میتوان گفت بعد از ونزوئلا رتبه دوم را از آخر داریم و این درحالیست که حقوق نیروی کار در کشورهای همسایه خیلی بالاتر است.
امام قلی تبار خاطرنشان کرد:
اگرچه کارگران در گذشته هم بدون محاسبه سبد معیشت، یک عقبماندگیهای مزدی داشتند اما از زمانی که سبد معیشت مبنای تعیین حقوق قرار گرفت، عددها هم محافظهکارانه تعیین شد.
بازرس مجمع عالی کارگران کشور گفت:
از طرفی کارفرما افزایش قیمتها را روی کالاهای خود حساب می کند و نهادهای نظارتی هم در این حوزه کمرنگ عمل کردند و از طرف دیگر دولت هم در حمایت از تولید و اقشار آسیبپذیر جامعه موفق نبوده است.
امام قلی تبار با اشاره به اینکه حداقل بیش از ۶۰ درصد جمعیت کشور مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی هستند اظهار کرد:
به همین دلیل است که با کوچکترین اتفاق در بازار، پسلرزههای آن بیش از ۵۰ درصد جامعه را در برمی گیرد.
بازرس مجمع عالی کارگران کشور، بر این که دولت بر اساس وظایف ذاتی خود باید برای اشتغالزایی و سرمایهگذاری و تولید تمهیداتی را در نظر بگیرد، گفت:
دولت که قادر به انجام وظایف ذاتی خود نیست، برای تعیین دستمزد در شورای عالی کار یک امتیاز به کارفرما میدهد. چون به مالیات کارفرما احتیاج دارد و لذا خواسته یا ناخواسته در زمین کارفرما علیه کارگر اقدام میکند.
امام قلی تبار بیان کرد:
دغدغه نخست جامعه کارگری، سطح معیشت و امنیت شغلی است و این یعنی ۶۴ درصد جمعیت کشور چنین دغدغهای دارند. زمانی که از کارگران سوال میکنیم که چرا در یک واحد تولیدی مشغول کار نمیشوید، بیان می کنند که در مشاغل دیگر درآمد بیشتری داریم.
به طور مثال در شهرهای شمالی، متقاضی کار اگر در کنار ساحل تنقلات تفریحی بفروشد، درآمد بیشتری دریافت میکند تا تمام وقت خود را در یک کارخانه سپری کند و حقوق مصوب شورای عالی کار را دریافت کند. کارگر ترجیح میدهد که به سمت چنین مشاغلی که عمدتاً کاذب هست برود.
نمونه دیگر برای اشتغال کارگر، فعالیت در تاکسی اینترنتی است. اکثر کسانی که در تاکسیهای اینترنتی مشغول کسب درآمد هستند، میزان درآمد آنها در ماه از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار بیشتر است. نیروی کار با توجه به افزایش هزینههای زندگی ترجیح میدهد در چنین مشاغلی فعالیت کند.
به به ….. مدیریت جهادی و انقلابی رو ببین 😆🤣😆
حتی پایین تر از افغانستان !!!!! در چهل سال پیشرفت!!!
حالا که نون نمیدین به کارگر، کارخونه ها تعطیل میشه، کارگر افغانی جای ایرانی رو گرفته….. دیگه چرا جواب اعتراضشون رو با زندان و شلاق و شکنجه؟؟؟؟
بر باعث و بانیش لعنت
همش درسته. بچه شمالم. الان حتی با ۱۵ میلیون دیگه کسی بنایی نمیاد. یه سری کارها هستش که بخوایی نخوایی باید مهاجر وارد کنی انجام بدن. همه جا همینه ها. نه تنها کشور ما بلکه عراق همینه. ترکیه همینه. روسیه همینه. امریکا همینه. اروپا همینه. استرالیا همینه. گفتم بچه شمالم. اشنا داریم میره مسکو میگه همه کارگرا و بناها تو روسیه مهاجره. فقط مهندس و تکنسینها مثل برق کش روسی هستن.
امریکا هم دیدین حتی طرفدارای ترامپ هم گفتن شغلای کشاورزی و بنایی نمیصرفه و مهاجر مکزیکی نیاد میخوابه . برا همین مزرعه دارای امریکا با هواپیما مهاجر مکزیکی میارن ۶ ماه کار میکنن بعد بلیط میگیرن با هواپیما برمیگردوننشون. و سال دیگه هم همینطور. و اون مهاجر مکزیکی دیگه قاچاق نمیاد. چون اینطوری براش امتیاز جمع میشه و سابقه خوبی براش ایجاد میشه که سال بعدم بتونه بره کارگری. با حقوق همون ۶ ماه تو مکزیک یه زندگی لاکچری میسازه و ۶ ماه قشنگ استراحت میکنه. مستندشو اخه دیدم.
الان این ممنوعیت کارگر اتباع اینجا که گذاشتن واقعا به ضرر بوده. یه لوله میترکه باید ۱ هفته در به در بگردی . همه انتظار دستمزد مهندس دارن. الان کلی میشناسم جرات نمیکنن برن زمینشون رو بسازن. چون نه میتونه حقوق مهندس به کارگر هموطن بده. نه میتونه اتباع بگیره. مگه اینکه زمین پرت باشه و شبونه کار کنه و کارگر از تهران و کرج بیاره. که اونم ریسک داره. فضولی بیداد میکنه زنگ میزنن.
پدرمونم یه تیکه زمین داره نساختیم. تو اون کوچه شاید نصف زمینا ول شده. به خاطر این بی مدیریتی.
برادر خودمم تهرانه سوپری داره. ۹ میلیون هیچکی کار نمیکنه. تهران هیچی. همینجا شما ۹ میلیون به شاگرد سوپری بدی قهر میکنه. اگه کسی بیاد با ۹ میلیون سوپری شاگردی کنه پا دخل بمونه، قطعا از دخل میزنه که جبران بشه. مگه اینکه دست پاک و مذهبی و نماز خون و با خدا باشه. تو تهران به قول برادرم به خاطر همین ترسا کسی کمتر از ۱۵ به شاگرد نمیده. که مبادا شاگر برا جبران از دخل و جنس مغازه دزدی کنه. وقتیم دزدی کنه طوری دزدی میکنه به ریسکش بیارزه. یعنی ۱۰ میلیون به بالا ماهانه از دخل و جنس میزنه.
یکی دیگه میشناسم کارگاه چرم داره. الان ۱۰ به بالا میده به کارگرا. میگه هم برا کارگرا نمیصرفه بیان. هم برا خودش دیگه نمیصرفه با این حقوق. کارگرا بیشتر میخوان و هر هفته یکی کار رو ول میکنه. خیلیام عمدا به مریضی میزنن بیمه بگیرن.
کارگرا بهتره برن ساقی بشن یا برن در بنگاه چون الان اینکارا بهتر جواب میده تا نون حلال
خیلی جالبه زیر این پستا خبری از حاج محمود و حاج حسین و حاج زنبور عسل و بقیه نیست لال میشن 🤣🤣🤣🤣