آیا مهاجرت کنیم؟ مهاجرت کار درستی است یا خیر؟ این موضوعی است که این روزها در قالب هشتگ جنجالیِ «مهاجرت نکنید» در شبکههای اجتماعی حسابی داغ شده و موافقان و مخالفان این بحث را به رویارویی در مقابل هم به صف کرده است.
بر اساس آنچه که کاربران اعلام کردهاند، برخی کاربران با ایجاد حسابهای کاربری تحت عنوان «مهاجرت نکنید» افرادی که تصمیم به مهاجرت دارند را مورد نقد قرار میدهند.
اما در مقابل، موافقان و افرادی که میل به مهاجرت از ایران را دارند این دلیل را مطرح میکنند که هدف همه تنها کسب رفاه و معیشت بهتر نیست بلکه به دنبال آمال و آرزوهای خود هستند.
در ادامه دیدگاه یکی دو شهروند را برایتان آوردهایم:
یلدا ۱۲ سال است که تجربه تدریس زبان انگلیسی دارد و ۴ سال است که به شکل تخصصی آیلتس تدریس میکند، از محصلهای سالهای قبل خود میگوید که: آزمونهای آیلتس همیشه متقاضی داشته.
قیمت دلار یکدفعه افزایش پیدا کرد، دانشآموزهایی داشتم که تا نیمه راه آمده بودند اما چون به ریال پسانداز جمع کرده بودند، نتوانستند برای زندگی بعد از مهاجرت برنامهریزی کنند و به اجبار از مهاجرت منصرف شدند، البته هنوز هم بسیاری برای مهاجرت زبان میخوانند.
از طرفی هم الان آپشنهای بیشتری برای مردم وجود دارد مثل آموزش زبان فرانسه، آلمانی و… که برای آن آزمون دیگری میدهند. قابل ذکر است که یک تعداد محدودی هم در کلاسهای آیلتس هستند، بدون اینکه بدانند این مدرک به چه درد آنها میخورد، در واقع سوار بر موجی شدند که در جامعه به وجود آمده است. اما قبلتر اغلب کسانی که متقاضی مدرک آیلتس بودند، از مناطق بالا و قشر مرفه بودند، اما الان اغلب قشر متوسط، دانشجو و حتی دانشآموز هستند.
بنفشه معلم دیگری است که ۱۰ سال سابقه کار در حوزه تدریس زبان را دارد و ۴ سالی میشود که تخصصی روی تدریس آیلتس کار میکند، از تغییر شکل متقاضیهای آموزش زبان میگوید:
قبلاً قشر متوسط و رو به بالا که توان مالی خوبی داشت، برای آیلتس اقدام میکرد. اما الان قشر متوسط و پایین هم اقدام میکند. یعنی الان بیشتر با قشر متوسط سر و کار داریم. توجه کنید که مهاجرت تحصیلی از بقیه راهها آسانتر است و برای همین اکثر دانشگاهها نمره آیلتس میخواهند، من حتی از شهرستانها هم داوطلب زیاد دارم و چون اغلب کلاسها آنلاین است، بیشتر افراد از شهرستان مخصوصا شمال کشور و شیراز شرکت میکنند.
بخشی از دیدگاه مخالفان و موافقان مهاجرت از ایران را در ادامه میخوانید که ترند اول این روزهای شبکههای اجتماعی است:
مازیار از کاربران توئیتر نوشت:
در مورد مهاجرت، آنکه موافقِ نظرِ شما حکم کلی صادر میکند نادان است، آنکه مخالف نظر شما میگوید هم نادان است. کلا هر کسی حکم کلی میدهد، نادان است. مثل ازدواج، مثل انتخاب رشته، مثل بچهدار شدن. اینها برای هر فرد حکم متفاوتی دارند. مانند ذرت در پیتزا حکم قطعی ندارند. ممنون!
اکانت «لاکچری هستم» هم توئیت زد:
این موج جدید ضدمهاجرت دیگه داره خیلی خندهدار میشه. یارو میگه تو اروپا مردم تو خونه آب گرم ندارن. خب، میتونی هزارتا چیز در مورد مصائب مهاجرت بگی، چرا حتما باید این حرفا رو بزنی آخه؟
میلاد از مخالفان مهاجرت هم میگوید:
کسی که مملکت خودشو رها میکنه میره و به امید شرایط بهتر ظرفیت تحمل مشکل را نداره.
محدثه هم در تائید توئیت میلاد این متن را منتشر کرد:
مهاجرت نکنید اونجا کسی نیست براتون چای ایرانی و خونگی درست کنه و عطر آن شما را نوازش دهد!
امید اما نه در صف مخالفان و نه در طیف موافقان جای دارد و متفاوتترین اظهارنظر را مطرح کرد:
من بعد از مهاجرت برای بابام لپ تاپ خریدم، برای مامانم تبلت، برای خودمم تویوتا. چند تا هم سفر خوب رفتم. اگه میتونید اینا رو تو ایران داشته باشید، به رنج دوریش نمیرزه عزیزان.
محمد هم با لحن کنایهآمیز نوشته است:
حالا که بحث مهاجرت داغه بگم من بی هدف تو خیابونهای تهران گریه کردم، بی هدف تو خیابونهای پاریس هم گریه کردم؛ دیگه خودتون میدونین!
مونا هم در مقام یک شهروند بی طرف میگوید:
آدم باورش نمیشه فهموندن این مطلب که هر تصمیمی برای هر کسی الزاماً درست نیست، در نزدیکی سال ۲۰۲۴ نیاز به بحث کردن داشته باشه :)))) آیا این نباید بدیهی باشه که در مورد ازدواج، بچهدار شدن، مهاجرت، کارآفرینی، دانشگاه رفتن و هیچ تصمیم دیگهای نمیشه و نباید حکم کلی صادر کرد؟
مژده هم که از مخالفان مهاجرت است، گفت:
وطن هتل نیست که یکی دو شب در آن اقامت کنیم. خانه است، میمانیم و میسازیم!
علی هم نظر مشابهی به مژده دارد:
از حجم صفر و یک بودنتون میخوام فریاد بزنم، واقعاً یه ذره فکر کنید! هر کس برای خودش تصمیم میگیره چطور زندگی کنه.
alert(‘a’)