سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟ XB-70 Valkyrie یا Tupolev Tu-160؟

سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟ XB-70 Valkyrie یا Tupolev Tu-160؟

جای تعجب نیست که هواپیماهای نظامی در صدر سریع ترین هواپیماها قرار می گیرند. البته هواپیماهای تجاری مافوق صوت نیز پرواز کرده اند (و امیدواریم به زودی دوباره پرواز کنند)، اما این استاندارد برای هواپیماهای نظامی است. جت های جنگنده، شناسایی و برخی هواپیماهای آزمایشی باریک و صیقلی سریع ترین ها در نوع خود هستند، اما چندین هواپیمای بمب افکن نیز به سرعت هایی باورنکردنی رسیده اند. در این مقاله به چند مورد از آن ها می پردازیم.

سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟

مقام اول : XB-70 Valkyrie

XB-70 Valkyrie یک نمونه اولیه نظامی بود که در دوران جنگ سرد توسعه یافت. تنها دو فروند هواپیما از این نوع تا به حال توسط کمپانی North American Aviation ساخته شده است. این یک بمب افکن استراتژیک مافوق صوت بود که به عنوان نمونه اولیه برای بمب افکن برنامه ریزی شده B – ۷۰ (این پروژه بعداً لغو شد) ساخته شد. XB – ۷۰ می تواند به حداکثر سرعت ماخ ۳ برسد.

این دو هواپیما بین سال های ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۹ برای پروازهای آزمایشی مافوق صوت پرواز کردند. یکی از هواپیماها نابود شده و دیگری در موزه ملی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در اوهایو به نمایش گذاشته شد.

سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟

اگر بخواهیم این هواپیما را با سریع ترین هواپیمای جهان مقایسه کنیم، X – ۱۵ ساخت آمریکا رکورد سریع ترین پرواز سرنشین دار را در اختیار دارد. این هواپیما در اکتبر ۱۹۶۷ به نهایت سرعت ماخ ۶.۷ (۷,۲۳۲ کیلومتر در ساعت) رسید. برای هواپیماهای عملیاتی تر، SR-71 Blackbird ساخت لاکهید مارتین به سرعت بیش از ماخ ۳ رسیده است.

سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟

سریع ترین بمب افکن عملیاتی: Tupolev Tu-160

توپولف Tu – ۱۶۰ یک بمب افکن استراتژیک مافوق صوت روسی است که در دهه ۱۹۸۰ معرفی شد. این آخرین بمب افکن ساخته شده توسط اتحاد جماهیر شوروی بود. Tu – ۱۶۰ با اسم رمز “بلک جک” یا “قوی سفید” نیز شناخته می شود. برخی از این هواپیماها در اوکراین خدمت کردند، اما نیروهای هوافضای روسیه اکنون همه این هواپیماها را در اختیار دارد.

تا به امروز بیش از ۳۰ بمب افکن از این نوع تحویل داده شده است و همچنان در حال تولید (و سفارش) است. آخرین فروند (و نسخه ارتقا یافته) با نام Tu – ۱۶۰ M شناخته می شوند که اویونیک و الکترونیک ارتقا یافته را ارائه می دهند.

از نظر سرعت، توپولف سریع ترین هواپیمای بمب افکن عملیاتی است. این بمب افکن دارای سرعت بالای ماخ ۲.۰۵ است و برد عملیاتی ۲,۰۰۰ کیلومتر (۱,۰۰۰ مایل دریایی) را با سرعت مافوق صوت ارائه می دهد.

سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟

General Dynamics F-111 Aardvark

بمب افکن F-111 Aardvark ساخت کمپانی جنرال داینامیکس یکی از سریع ترین هواپیماهای بمب افکنی است که تاکنون ساخته شده، اما اکنون از خدمت خارج شده است. نسخه های مختلفی از آن وجود دارد، اما سریع ترین آن ها سرعت های بیشتر از ماخ ۲ (تا ماخ ۲.۳) را ارائه می دهد که با Tu – ۱۶۰ کاملاً مطابقت دارد.

این هواپیما در دهه ۱۹۶۰ توسط جنرال داینامیکس توسعه یافت و یکی از اولین هواپیماهای بال متحرک بود. بیش از ۵۰۰ فروند از این نوع بمب افکن ساخته شد که در نیروی هوایی آمریکا و نیروی هوایی سلطنتی استرالیا خدمت می کردند. این هواپیما در سال ۱۹۶۷ وارد خدمت شد و آخرین هواپیما تا سال ۲۰۰۷ پرواز کرد.

سریع ترین بمب افکن جهان کدام است؟

Rockwell B-1B Lancer

Rockwell B-1B Lancer سریع ترین بمب افکنی است که در حال حاضر در ناوگان نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا خدمت می کند. این بمب افکن می تواند به سرعتی در حدود ۱.۲۵ ماخ برسد. لنسر در سال ۱۹۸۶ به خدمت گرفته شد و از آن زمان تاکنون شاهد چندین ارتقا و به روز رسانی بوده است. تولید این بمب افکن در سال ۱۹۸۸ به پایان رسید، اما همچنان در خدمت است.

بیش از ۱۰۰ فروند از این بمب افکن ساخته شده است و همچنان بخش مهمی از نیروی تهاجمی دوربرد نیروی هوایی آمریکا (به همراه B – ۲ Spirit و B – ۵۲ Stratoforge) است.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • مرتضی دی ۷, ۱۴۰۲

    روسها همیشه چند پله از آمریکا عقبند و فقط از نمونه های آمریکایی کپی برداری میکنن اونم یک کپی ناقص

    • کامیار دی ۷, ۱۴۰۲

      روسها دلار یعنی پول بدون پشتوانه ندارن که هرقدر خواستن ازش چاپ کنن و به حساب بقیه مردم بدبخت دنیا خرج کنن. روسها بعد از فروپاشی شوروی اقتصادشون تا ۲۰۱۱ نابود بود و همین که سرپا موندن و چنین جنگنده ها و تجهیزاتی دارن معجزه محسوب میشه. همچنین روسها تقریبا تمام مخترعین و دانشمندانشون از خاک خودشون هستن و مثل امریکا از بقیه کشورها آدم نمیارن تا به اسم خودشون اختراع کنن. اگر آمریکا توی وضعیت روسیه بود الان توی همون تانک ام ۶۰ و سلاح آ۱۵ مونده بود. موقع مقایسه کشورها هزاران فکت هست که باید در نظر گرفته بشه در غیر اینصورت جز یک اظهار نظر شخصی و بی ارزش چیزی گفته نشده. مثل جمله ای که تو گفتی.

    • مهران ۱۴۹۰ دی ۸, ۱۴۰۲

      مهمترین چیزی که در مقایسه تجهیزات روسی و غربی نادیده گرفته می شود قیمت آن است مقایسه یک کالای ۱۵ میلیون دلاری روسی با یک کالای ۵۰ میلیون دلاری آمریکایی اشتباه است

  • کامیار دی ۷, ۱۴۰۲

    اولا روسها واحد پولشون باید پشتوانه داشته باشه. یعنی مثل دلار نیست که دل بخواهی چاپ و خرج بشه. دلار نیازی به طلا نداره. یعنی آمریکا هرقدر دلش بخواد میتونه از این کاغذ به حساب بدبختی مردم آسیا یا گرسنگی مردم آفریقا چاپ کنه. دوما روسها بعد از فروپاشی شوروی تا ۲۰۱۱ اقتصادشون کاملا نابود بود. یعنی همین که الان جنگنده های اسطوره ای مثل پکفا یا هلی کوپتر کاموف و میل و انواع دیگر سلاحها دارن بیشتر به معجزه شبیهه. چون هرکشور دیگه ای با اون وضع اقتصادی مواجه میشد احتمالا تا حالا دچار فروپاشی کامل شده بود. سوما روسها افراد نخبشون از داخل خاک خودشونه و مثل آمریکا از بقیه دنیا افراد رو با وعده و وعید نمیارن. یعنی هرچی دارن از خاک سرزمین خودشون هست. وگرنه هر کشوری اگر بره مخترع و نخبه از جاهای دیگه بیاره میتونه خیلی سریعتر پیشرفت کنه.ولی اصلا حالت جالبی نداره که ۹۰ درصد مخترعین کشورت مال جاهای دیگه باشن. مثل تیم فرانسه که ۸۰ درصد بازیکناش آفریقایی هستن یا تیم قطر که اصلا یه دونه قطری هم ندارن!!!! کشورهایی که اصالت دارن این نوع پیشرفت رو شرم آور میدونن.

    • علیرضا کریمی کله شیری دی ۱۰, ۱۴۰۲

      عزیز جان شاید درست باشه حرفت که میگی از دانشمندان جهان استفاده میکنن. ولی خب که چی؟! مثلا اگه بمب اتمی رو که از ایده و نقشه آلمان ها ساختن رو مینداختن روی آلمان، بمبه میگفت نه چون من آلمانی هستم روی آلمان منفجر نمیشم؟! آمریکا امکانات و رفاه و امنیت به مردم و جهانیان داد و همه دانشمندان با افتخار میرن اونجا روی مسائل کار میکنن و افتخارش البته نصیب آمریکا میشه! کشورهای دیگه هم میتونن این کار رو بکنن! ضمن اینکه همون روسیه هم بمب اتم و هواپیمای مسافری مافوق صوتش و خیلی چیزیهای دیگه رو از طریق جاسوسی از غرب و امریکا بدست آورد! نه با اتکا به دانشمندان به قول شما روسی خودش!!
      به هر حال هر کشوری صاحب هر چی باشه افتخارش مال اون هست و نه ملیت رییس یا کارمندان اون شرکت سازندش!