تفاوت بتادین و ید چیست و چه کاربردهایی دارند؟

تفاوت بتادین و ید چیست و چه کاربردهایی دارند؟

بتادین یک داروی ضد عفونی کننده حاوی یک ماده فعال به نام ید پوویدون (povidone-iodine) است که قادر به ضد عفونی کردن زخم های باز پس از آسیب است. ید (povidone-iodine) به خودی خود دارو نیست، اما یک ماده مغذی ضروری برای غده تیروئید است که هورمون هایی را که مسئول تنظیم وزن، دمای بدن و رشد شما هستند را تولید می کند.

بتادین چیست؟

بتادین یک محلول ضد عفونی کننده است که ماده فعال آن داروی ید پوویدون است. محلول های ضد عفونی کننده روی بریدگی ها یا زخم های باز استفاده می شود تا از خطر ابتلا به عفونت جلوگیری شود. پس از تمیز کردن ناحیه آسیب دیده با آب و صابون، بتادین را به آرامی روی محل بریدگی یا زخم بمالید. پس از استفاده از محلول، ید از پوویدون آزاد شده و می تواند باکتری های زخم را هدف قرار دهد.

بتادین را می توان برای ضد عفونی کردن زخم های روی پوست استفاده کرد. همچنین برای آماده سازی آن برای جراحی روی پوست استفاده می شود. ید پوویدون به عنوان دهانشویه برای درمان یا پیشگیری از عفونت در حفره دهان نیز موجود است.

ید چیست؟

ید یک عنصر طبیعی است که برای تولید هورمون های تیروئید در بدن ما ضروری است. متأسفانه بدن ما به تنهایی نمی تواند ید تولید کند، بنابراین باید این ماده مغذی را در رژیم غذایی خود داشته باشیم. زمانی که ید مصرف می شود، به غده تیروئید می رود، جایی که از آن برای ساخت هورمون تیروئید استفاده می شود. هورمون های تیروئید به تنظیم وزن، دمای بدن، سطح انرژی و رشد کمک می کنند. بدون ید، بدن شما در عدم تعادل این هورمون ها قرار خواهد گرفت.

شما می توانید از طریق غذاهای غنی از ید، مانند نمک ید دار، جلبک دریایی، شیر، تخم مرغ و ماهی ید دریافت کنید. اگر غذا برای برآوردن این نیازها کافی نباشد، مکمل های ید هم هستند. مکمل های ید مانند یدید پتاسیم و یدید سدیم در دسترس هستند. این مکمل ها در اشکال مختلف مانند کپسول، قرص یا قطره وجود دارند.

اثرات جانبی


بتادین عوارض جانبی زیادی ندارد. با این حال، ممکن است پس از استفاده از بتادین، پوست اطراف محل مصرف را دچار سوزش کنید.

در حالی که مکمل ید می تواند به بهبود عملکرد تیروئید شما کمک کند، ید بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی خفیفی مانند حالت تهوع یا استفراغ، اسهال و دل درد شود.

خطرات ایمنی بتادین و ید

هیچ گزارشی مبنی بر اثرات سمی شدید هنگام استفاده از بتادین وجود ندارد، اگرچه ممکن است باعث تحریک پوست شود.

هنگام مصرف مکمل های ید، مهم است که احتیاط کنید، زیرا ید بیش از حد می تواند بر غده تیروئید و هورمون های شما تأثیر بگذارد.

از آنجایی که تیروئید ید مصرف می کند، افرادی که دارای اختلالات تیروئید هستند می توانند به مقادیر زیادی ید حساس باشند. مصرف بیش از حد ید می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید یا گواتر قرار دهد.

فعل و انفعالات

گزارشی مبنی بر تداخلات دارویی با بتادین گزارش نشده است. با این حال، هنگام آزمایش خون در مدفوع، استفاده از ید پوویدون می تواند منجر به مثبت کاذب شود. مثبت کاذب زمانی است که آزمایش بگوید در مدفوع خون وجود دارد، اما خونی در مدفوع وجود ندارد.

تداخل های دارویی، زیر می تواند با مکمل های ید رخ دهد:

– ترکیب ید با داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین می تواند اثرات ضد انعقاد آن را کاهش دهد.

– استفاده از لیتیوم با ید ممکن است باعث سرکوب هورمون های تیروئید بیش از حد معمول شود.

– دوزهای بالای ید می تواند بر روی داروهای خاصی که برای درمان پرکاری تیروئید استفاده می شوند، مانند متی‌مازول، اثر افزایشی داشته باشد.

منبع: yahoo
یک نظر

ورود

  • علی دی ۸, ۱۴۰۲

    همیشه بتادین تو خونه داشته باشین. امسال چندبار تو ساختمون محل سکونت اتفاقاتی افتاد که بتادین لازم شدن. و فقط ما داشتیم. طرف چاقو رفت تو پاش. تا امبولانس برسه ۲ ساعت طول کشید. یکی دیگه موقع دوچرخه سواری افتاد زخم شد. بتادین لازم شد فقط ما داشتیم.