اکوادور، پس از این که رئیسجمهور این کشور دستور داد که ارتش به خیابانها برود و «درگیری مسلحانه داخلی» را اعلام کرد، شاهد آغاز «جنگ داخلی» با اراذل و اوباش کارتل بوده است.
جنایتکاران امروز در شهرهای این کشور در آمریکای جنوبی، پس از این که رئیسجمهور دانیل نوبوآ ۳۶ ساله وضعیت اضطراری اعلام کرد، شروع به حمله کردند.
گانگسترهای اکوادور امروز یک استودیوی خبری دولتی را تصرف کردند، هم زمان یک دانشگاه مورد حمله قرار گرفت و بنابر گزارشها، زندانبانان توسط زندانیان اعدام شدند.
پس از آن که دولت در پی گریز رهبر قدرتمند یک باند از زندان وضعیت اضطراری اعلام کرد، اکوادور با مجموعهای از حملات، از جمله انفجار و ربودن چندین افسر پلیس مواجه شده است.
آدولفو فیتو ماسیاس ۴۴ ساله، رهبر باند «لوس چونروس»، در همان روزی که قرار بود به یک مرکز فوق امنیتی منتقل شود، از سلولش در زندانی با سطح امنیت پایین مفقود شد.
تعقیب و گریز برای یافتن ماسیاس و فابریسیو کولون پیکو، رهبر «لوس لوبوس» که به اتهام دست داشتن در توطئه ترور دادستان کل اکوادور بازداشت شده و در روز سهشنبه از زندان گریخت، در جریان است.
پرو در روز سهشنبه به دلیل ادامه خشونتها در اکوادور، در مرز شمالی خود با این کشور اعلام وضعیت اضطراری کرد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرده که خشونت در اکوادور «بسیار نگرانکننده» است. وزارت امور خارجه بریتانیا نیز نسبت به سفرهای غیر ضروری به بخشهایی از این کشور هشدار داد.
ماسیاس که به جرم قاچاق مواد مخدر، قتل و جرایم سازمانیافته محکوم شده بود، در زندان «لا رجوینال» در بندر گوایاکیل در حال گذراندن دوران محکومیت ۳۴ ساله خود بوده است.
لوس چونروس، یکی از باندهای اکوادوری است که مقامات این کشور آن را مسئول افزایش خشونت در اکوادور میدانند. این خشونت در سال گذشته با ترور فرناندو ویاویسنسیو، نامزد ریاست جمهوری افزایش یافت.
به گفته مقامات اکوادور، این باند با گروه کارتل سینالوآ در مکزیک ارتباط دارد.
کارشناسان و مقامات اذعان کردهاند که اعضای این باند عملاً از داخل زندانها حکومت میکنند و گمان میرود که ماسیاس به کنترل گروه خود از داخل بازداشتگاه ادامه داده است.
دادستانها تحقیقات خود را آغاز کردهاند و دو نگهبان به داشتن ارتباط با فراری دادن ماسیاس متهم شدند. اما پلیس، سیستم اصلاحات و دولت فدرال هنوز اعلام نکردهاند که آیا ماسیاس از مرکز فرار کرده یا در آن پنهان شده است.
در ماه فوریه سال ۲۰۱۳، ماسیاس از یک مرکز فوق امنیتی فرار کرد، اما چند هفته بعد دوباره دستگیر شد.
در سال ۲۰۲۱، دوستدختر ماسیاس پس از گذراندن یک هفته در سلول زندان او برای مدت کوتاهی دستگیر شد. ماموران امنیتی او را در حالی که یونیفورم نگهبانی به تن داشت و در میان شورش در حال خروج از زندان بود، دستگیر کردند.
در روز سهشنبه، مردانی مسلح به بمب و نارنجک، بلافاصله پس از آن که گانگسترها قول «جنگ» علیه برنامههای رئیسجمهور برای بازپسگیری کنترل از «تروریستهای مخدر» را دادند، به استودیوی تلویزیون حمله کردند و صدای تیراندازی در پخش زنده شنیده میشد.
مهاجمان با تفنگ و نارنجک به استودیوی تلویزیون تیسی در شهر بندری گوایاکیل در غرب اکوادور حمله کردند. در این حمله، صدای یک زن در میان شلیک گلوله شنیده میشد که درخواست میکرد: «شلیک نکنید، لطفاً شلیک نکنید.»
در حمله عصر سهشنبه، مهاجمان تیم تلویزیونی وحشتزده را مجبور به نشستن روی زمین کردند و با خاموش شدن چراغهای استودیو، در حالی که صدای فریاد یک نفر از درد به گوش میرسید، پخش زنده حداقل ۱۵ دقیقه ادامه داشت.
یکی از کارمندان TC در پیامی در واتساپ گفت:
آنها برای کشتن ما وارد شدند.
خدایا نگذار این اتفاق بیفتد.
جنایتکاران روی آنتن هستند.
بر اساس گزارشها، خبرنگارانی که در پخش زنده حضور داشتند، فریاد میزدند: «آنها میخواهند همه ما را بکشند.»
یکی از افرادی که به این استودیوی تلویزیونی حمله کرده، گفته است:
روی آنتن هستیم تا بدانند ما با مافیا بازی نمیکنیم.
پس از حدود ۳۰ دقیقه هرج و مرج، افسران پلیس در حال ورود به استودیو دیده شدند، در حالی که شخصی فریاد زد که «یک همراه زخمی دارد».
یکی از فرماندهان پلیس در این باره گفته است:
همه مردان مسلحی که به استودیو حمله کردند، دستگیر شدند.
به گفته آلینا مانریک، مسئول اخبار تیسی، مردان نقابدار از اتاق کنترل رو به روی استودیو وارد ساختمان شدند. یکی از مردان، اسلحه را به سمت سر او گرفته و گفت که روی زمین بنشیند.
او افزود که برخی از مهاجمان وقتی متوجه شدند که توسط پلیس محاصره شدهاند، از استودیو فرار کرده و سعی کردند در جای دیگری از ساختمان پنهان شوند.
خانم مانریک در یک مصاحبه تلفنی گفته است:
من هنوز در شوک هستم. همه چیز نابود شده است.
تمامی آنچه که میدانم این است که حالا زمان آن رسیده که این کشور را ترک کنم و به جایی بسیار دورتر بروم.
اندکی پس از حمله افراد مسلح به این ایستگاه تلویزیونی، رئیسجمهور نوبوآ فرمان دیگری صادر کرد که بر اساس آن، ۲۰ باند قاچاق مواد مخدر که در این کشور فعالیت میکردند، به عنوان گروههای تروریستی معرفی شدند و به ارتش اکوادور اجازه داده شد تا این گروهها را در چارچوب قوانین بشردوستانه بینالمللی «خنثی» کنند.
بدون نظر