۱۰ داستان واقعی که به شکلی نادقیق و دستکاری شده در سینما به تصویر کشیده شدند

۱۰ داستان واقعی که به شکلی نادقیق و دستکاری شده در سینما به تصویر کشیده شدند

همه ما فیلم های مبتنی بر داستان های واقعی را دوست داریم زیرا بخشی از وجود ما احساس می کنیم که می توانیم با آن ها ارتباط برقرار کنیم. به همین دلیل است که بسیاری از تهیه کنندگان سینما به دنبال ساخت فیلم هایی براساس داستان های واقعی هستند. با این حال، در حالی که صنعت سینما چندین فیلم با داستان های واقعی به ما داده است که جزئیات آن ها دقیق و منطبق بر واقعیت بوده است، مانند ۱۲ سال بردگی (۲۰۱۳) و سقوط (۲۰۰۴)، خواسته های ما همیشه در مورد فیلم های با داستان های واقعی به حقیقت نمی پیوندد. فیلم هایی بوده اند که بر اساس داستان های واقعی ساخته شده اند اما در برخی جزییات دقیق و وفادارانه عمل نکرده اند و فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند. اینها ده فیلم با ادعای داستانی واقعی هستند که به ما دروغ گفتند.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۱۰- Argo (2012)

آرگو یک فیلم درام تاریخی محصول سال ۲۰۱۲ آمریکا به کارگردانی و تهیه کنندگی بن افلک است. این فیلم مورد تحسین منتقدان قرار گرفت و داستان همکاری دولت کانادا و سازمان سیا برای انجام یک ماموریت نجات جسورانه در ایران را روایت می کند. در سال ۱۹۷۹، انقلاب ایران منجر به یک دوره پرتنش بین ایران و آمریکا شد که برای آمریکایی ها با تسخیر سفارت این کشور در تهران شناخته می شود. در ۴ نوامبر ۱۹۷۹، گروهی از دانشجویان ایرانی به سفارت حمله کرده و ۵۲ آمریکایی را به گروگان گرفتند. آن ها خواستار استرداد محمدرضا پهلوی، شاه مخلوع که به آمریکا پناهنده شده بود، شدند. بحران گروگان گیری ۴۴۴ روز به طول انجامید و یک بن بست دیپلماتیک بین ایران و آمریکا ایجاد کرد. ماموریت نجات بر اساس این فریب بود که یک تهیه کننده ایرلندی از یک شرکت تولید فیلم جعلی، در جستجوی لوکیشن مناسب برای یک فیلم علمی تخیلی در ایران بود. در تمام این مدت، برنامه اصلی این عملیات این بود که تهیه کننده و گروه فیلمبرداری جعلی بتوانند در حالی که وانمود می کنند در حال فیلمبرداری هستند، از ایران خارج شوند.

فیلم آرگو از آن جهت اهمیت دارد که داستان یک ماموریت نجات واقعی را روایت می کند، اما تهیه کنندگان فیلم آگاهانه بسیاری از جزئیات ماجرا را تغییر دادند. در این فیلم نشان داده می شود که هر شش دیپلمات فراری در خانه دیپلمات کانادایی کن تیلور مخفی شده اند، اما در واقع دیپلمات ها از هم جدا شده و در خانه های متعددی پنهان شده بودند. علاوه بر این، به یک دیپلمات مهم کانادایی به نام جان شاردن که نقش مهمی در ماموریت نجات داشت، در فیلم هیچ اشاره ای نمی شود. اوج فیلم که مربوط به یک تعقیب و گریز در فرودگاه و درگیری با اداره مهاجرت ایران هنگام خروج از کشور دیپلمات ها نیز همگی ساختگی بودند و در زندگی واقعی اتفاق نیفتادند. بسیاری از این عناصر به خاطر بالا بردن تنش داستانی و به قیمت دقت تاریخی وارد فیلم شدند.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۹- American Sniper (2014)

تک تیرانداز آمریکایی فیلمی در ژانر درام جنگی زندگی نامه ای محصول سال ۲۰۱۴ آمریکا است که تا حدودی بر اساس خاطرات یک اسنایپر آمریکایی به نام کریس کایل با عنوان American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History ساخته شده است. این فیلم براساس زندگی کریس کایل ساخته شده است که با ۱۶۰ کار تایید شده در جریان چهار ماموریت در جنگ عراق به مرگبارترین تیرانداز تاریخ ارتش آمریکا تبدیل شد. از فیلمی با چنین ماهیتی انتظار داریم که تا حد ممکن واقعی باشد اما تغییراتی کلیدی به خاطر تاثیرگذاری داستان ایجاد شد. در صحنه آغازین، کایل مادر و پسری را تماشا می کند که نارنجکی را به سمت کاروان تفنگداران ویژه دریایی ایالات متحده می برند و کایل مجبور به کشتن کودک می شود. این اتفاق هرگز در زندگی واقعی رخ نداد.

در این فیلم، مصطفی که دشمن مرگبار کایل بود و بخش بزرگی از داستان فیلم را به خود اختصاص داده بود، اغراق سازندگان فیلم بود. در خاطرات کایل به ندرت از او نام برده شده است و کایل هرگز با مصطفی در عراق درگیر نشد. دشمن دیگری برای کایل در فیلم حضور داشت که او را با نام “قصاب” می شناختند. این شخصیت نیز تماماً زاییده فکر نویسندگان و تهیه کنندگان فیلم بود. همچنین در این فیلم گفته می شود که برای سر کایل جایزه تعیین شده بود و بسیاری اضافات غیردقیق و غیرواقعی که صحت تاریخی ندارند.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.
RUSH

۸- Rush (2013)

شتاب یک فیلم ورزشی زندگینامه ای در سال ۲۰۱۳ با محوریت رقابت بین دو راننده فرمول یک یعنی جیمز هانت بریتانیایی و نیکی لائودا اتریشی در فصل مسابقات اتومبیلرانی سال ۱۹۷۶ است. مشکل این فیلم این است که تناقضات متعددی دارد که باعث می شود نتوان آن را فیلمی بر اساس یک داستان واقعی نامید. برای شروع، برخی چیزها در فیلم اغراق آمیز هستند. جیمز هانت (کریس همسورث) و نیکی لائودا (دنیل برول) در دهه ۱۹۷۰ رقابت شدیدی داشتند. با این حال، این دو در خارج از پیست رقیب هم نبودند – آن ها حتی برای مدتی در آپارتمانی در لندن با هم زندگی می کردند. بر خلاف آنچه فیلم نشان می دهد، جیمز هانت و نیکی لائودا هرگز در فرمول ۳ با یکدیگر مسابقه ندادند. این اتفاق هرگز رخ نداد. همچنین فیلم صحنه ای دارد که در آن جیمز هانت یک گزارشگر را کتک می زند. این اتفاق هرگز رخ نداده است. جلسه بالونی، آخرین جلسه ای که در فیلم به تصویر کشیده می شود، جایی که این دو در نهایت با هم دست می دهند و اختلافات خود را کنار می گذارند، نیز ساختگی بود. این اتفاق در زندگی واقعی رخ نداد، چون آن ها همیشه دوست بودند. حکم ما این است که این فیلم را نباید یک فیلم زندگی نامه ای نامید.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۷- The Hurt Locker (2008)

مهلکه یک فیلم تریلر جنگی محصول سال ۲۰۰۸ آمریکا است که داستان یک تیم خنثی سازی مواد منفجره در جنگ عراق را روایت می کند که هدف شیه نظامیان قرار گرفته اند. در حالی که مهلکه به عنوان فیلمی با الهام از رویدادهای واقعی به بازار عرضه شد، از نظر کهنه سربازان جنگ عراق به خاطر بی دقتی های تاریخی اش شناخته می شود. چندین کهنه سرباز جنگ عراق آن را با خاطر سکانس های غیرواقعی اش مورد انتقاد قرار داده اند، برای مثال سکانسی که در آن یک نفر بمبی را با انبردست خنثی می کند. این یک روش بسیار قدیمی و منسوخ است و ارتش ایالات متحده معمولاً برای این کار از ربات ها استفاده می کند. علاوه بر این، تیم های خنثی سازی بمب از تجهیزات حفاظتی استفاده نمی کنند که خلاف استانداردها است. در واقع، صحنه خاصی در این فیلم وجود دارد که در آن یک سرباز آمریکایی مخفیانه از پایگاه خارج می شود تا با کتک زدن مردم محلی انتقام بگیرد. این اقدام در زندگی واقعی احتمالاً منجر به اخراج ارتش می شد. خطاهای فنی این فیلم آنقدر زیاد بود که حتی یونیفرم ها، تجهیزات و وسایل نقلیه مورد استفاده سربازان آمریکایی در برخی صحنه های فیلم به اشتباه به تصویر کشیده شدند.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۶- The Conjuring (2013)

احضار یک فیلم ترسناک ماوراءالطلبیعه آمریکایی محصول سال ۲۰۱۳ است. این فیلم اولین قسمت در فرانچایز احضار بوده و براساس داستان زندگی واقعی خانواده پرون ساخته شده است که در سال ۱۹۷۱ به این خانه نقل مکان کردند و گفتند که شروع به تجربه پدیده های فراطبیعی کرده اند. آندرآ پرون، دختر بزرگ تر خانواده که در زمان حوادث این خانه نوجوان بود، داستان این خانواده را در مجموعه ای از سه کتاب در سال ۲۰۱۱ روایت کرد. صحنه ترسناک جن گیری در زیرزمین در واقعیت رخ نداده بود، اگر چه پرون در کتاب هایش به صحنه مشابهی اشاره کرده است. یک احضار و نه جن گیری در اتاق طبقه اول در کنار تختخواب راجر و کارولین پرون انجام شد. بر طبق این کتاب، پرون در هنگام این احضار، معلق شده و به اتاق مجاور انداخته شد. با این حال، فیلم ها بیشتر بر روی محققانی که برای تحقیق آورده شده اند، تمرکز می کنند.

اینجاست که اد و لورین وارن به عنوان جن گیرها وارد می شوند. و قطعاً آن ها نقش بزرگی در زندگی واقعی خانواده پرون نداشتند. مشکل دیگر فیلم این است که وارن ها را به عنوان افرادی واقعی معرفی می کند که تجربه های فراطبیعی واقعی داشته اند. با این حال، اجماع همه مورخان این است که آن ها فریبکار بودند. یکی از ادعاهای واقعی که آن ها را به شهرت رساند اکنون به عنوان یک دروغ و کلاهبرداری شناخته می شود. منظور ما تسخیرشدگی امیتی وایل است. این فیلم آن را به عنوان یک تجربه واقعی در زندگی واقعی به تصویر می کشد، اما هیچ محققی در دنیای واقعی نتوانسته است شواهدی از ارواح در خانه امیتی ویل پیدا کند. در واقع، پرونده های حقوقی وجود داشته اند که درستی تسخیر شدگی خانه امیتی ویل را زیر سوال برده اند. همچنین موضوع عروسک “آنابل” به اشتباه در فیلم به تصویر کشیده شد. تقریباً همه اعلام کرده اند که این یک فریب استادانه بوده است. با این حال، این فیلم عروسک “آنابل” را به عنوان عروسکی به تصویر کشید که واقعاً تسخیر شده است. بی معنی است که فیلم احضار را یک داستان واقعی زندگینامه ای بنامیم.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۵- Braveheart (1995)

شجاع دل یک فیلم درام تاریخی حماسی آمریکایی محصول سال ۱۹۹۵ است که داستان یک جنگجوی اسکاتلندی در اواخر قرن سیزدهم را روایت می کند که اسکاتلندی ها را در جنگ اول استقلال این کشور علیه ادوارد اول پادشاه انگلستان رهبری می کرد. در حالی که این فیلم یک شاهکار سینمایی به شمار می آید، سرشار از بی دقتی های تاریخی بسیاری است. این فیلم سِر ویلیام والاس را به عنوان مردی که در فقر به دنیا آمده به تصویر می کشد اما در واقعیت، والاس در یک خانواده مشهور و نجیب زاده اسکاتلندی به دنیا آمده بود. او مدت ها قبل از وقوع جنگ استرلینگ به مقام شوالیه رسیده بود و آنطور که فیلم نشان می داد، بعد از این جنگ شوالیه نشد.همچنین فیلم اسکاتلندی ها را به عنوان افرادی به تصویر می کشد که چهره خود را برای نبرد نقاشی می کردند در حالی که در واقع در آن دوران از تاریخ چنین کاری انجام نمی دادند. ایزابل فرانسوی نیز هرگز ویلیام والاس را در زندگی واقعی ملاقات نکرد و نبرد فالکرک نیز به آن شکلی که به تصویر کشیده می شود، پیش نرفت. بی دقتی های تاریخی در این فیلم به حدی است که شجاع دل یکی از بی دقت ترین فیلم های تاریخی ساخته شده تا به حال محسوب می شود.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۴- The Social Network (2010)

شبکه اجتماعی یک فیلم درام زندگینامه ای آمریکایی است که در سال ۲۰۱۰ بر اساس کتاب میلیاردرهای تصادفی (The Accidental Billionaires) نوشته بن مزریچ ساخته شد. این tdgl تاسیس شبکه اجتماعی فیسبوک را به تصویر می کشد. برای شروع، تصویر فیلم از FaceMash کاملاQ اشتباه است. در این فیلم، ادواردو ساورین به عنوان یک قربانی محض به تصویر کشیده می شود، در حالی که در زندگی واقعی، او یک قربانی نیست. در زندگی واقعی، ساورین در حال خوشگذرانی شدید در نیویورک بود و وظایفش را نادیده می گرفت، در شرایطی که فیسبوک در شرایط خوبی قرار نداشت. در یک برهه، خانواده مارک زاکربرگ مجبور شدند برای کمک وام بگیرند.

ساورین دیگر به فیسبوک به عنوان یک گزینه با چشم اندازی موفق علاقه ای نداشت. او تنها زمانی به یاد آورد در آن سهام دارد که این رسانه به یکی از بزرگ ترین شبکه های اجتماعی جهان تبدیل شده بود. شان پارکر (جاستین تیمبرلیک) به درستی و آنطور که در زندگی واقعی بود به تصویر کشیده نشده است. این فیلم او را شبیه مردی نشان می دهد که نمی توانست بدون همراه شدن با مدل ها و زنان با اخلاقیات سوال برانگیز، ده قدم به جلو بردارد. این فیلم همچنین او را به عنوان یک معتاد به الکل و مواد مخدر به تصویر می کشد. شان پارکر در زندگی واقعی به عنوان فردی خونسرد و آرام مشهور است.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۳- The Greatest Showman (2017)

بزرگ ترین شومن یک فیلم درام موزیکال پاپ بیوگرافیک آمریکایی در سال ۲۰۱۷ است که بر اساس سرگذشت و زندگی پی تی بارنوم، یک شومن و هنرمند مشهور، و تاسیس سیرک رابنوم و بیلی توسط او ساخته شده است. این فیلم با وجود اینکه یک فیلم زندگینامه ای است، بی دقتی های تاریخی بسیاری داشت. بارنوم در این فیلم ایده راه اندازی موزه ای از “کنجکاوی های زنده” را مطرح می کند که افرادی با ویژگی ها یا معلولیت های منحصر به فرد در آن به نمایش در می آیند. در این فیلم دیده می شود که بارنوم تست ها و مصاحبه هایی باز را برای تهیه فهرست مورد نظرش از افراد این موزه انجام می دهد. همچنین، او برخی افراد مانند بانوی ریش دار و ژنرال تام ثام را ردیابی کرد تا بخشی از برنامه او باشند. در واقع، بارنوم اولین موفقیت خود در تجارت نمایشی را مدیون یک زن برده بود که در سال ۱۸۳۵ او را “اجاره” کرد و با وجود ساعت های طولانی کار هرگز به او دستمزدی نداد. این فیلم اطلاعات حیاتی را از منبع اصلی خود حذف می کند و پی تی بارنوم واقعی را بسیار نادقیق به تصویر می کشد.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۲- Cool Runnings (1993)

رقابت سرد یک فیلم کمدی ورزشی محصول سال ۱۹۹۳ آمریکا است. این فیلم بر اساس اولین بازی تیم ملی سورتمه سواری جامائیکا در المپیک زمستانی ۱۹۸۸ ساخته شده است. تهیه کنندگان فیلم بیشتر نگران بزرگ کردن آن در گیشه بودند تا اینکه داستان واقعی پنج عضو تیم را روایت کنند. این فیلم همچنین “احساسات خوب” و “داستان های انسانی” پشت موفقیت تیم را حذف کرد. برخلاف فیلم، این وزشکاران مجبور نبودند بوسه بفروشند یا خودروهایشان را اجاره دهند. بودجه این تیم توسط گورگ فیچ، تاجر آمریکایی و هیات گردشگری جامائیکا تامین شد. این فیلم نشان می داد که تیم در حین تمرین دچار سانحه های متوالی در مزارع می شدند، اما بازیکنان با استفاده از سورتمه ای دست ساز به مدت سه ساعت در روز در کنار زمین فوتبالی در سربازخانه های ارتش تمرین می کردند. این ها، و بی دقتی های دیگر، داستان این فیلم را بیشتر ساختگی کرد تا واقعیت.

 فیلم هایی نیز بوده اند که در مقایسه با اتفاقات واقعی الهام بخششان، به شدت دستکاری شده و نادقیق بوده اند.

۱- The Imitation Game (2014)

بازی تقلید یک فیلم زندگی نامه ای تاریخی بر اساس کتاب Alan Turing: The Enigma نوشته اندرو هاجز در سال ۱۹۸۳ است. بی دقتی های تاریخی در این فیلم به شدت تکان دهنده است، زیرا این یک فیلم تاریخی است که قرار است هدف آن به تصویر کشیدن چگونگی شکستن کدگذاری های آلمان توسط انگلیسی ها در طول جنگ جهانی دوم باشد. این موضوع تا حد زیادی به پیروزی نهایی متفقین کمک کرد. با این حال، کارگردان آزادی های زیادی به خرج داده تا داستانی احساسی خلق کند. این فیلم، آلن تورینگ را یک انسان منزوی عجیب و غریب که اطرافیانش را آزار می دهد به تصویر می کشد. در سوی دیگر، تورینگ واقعی در واقع در بلچلی پارک بسیار مورد احترام و محبوب بود. این فیلم تورینگ را مسئول ساخت ماشینی از ابتدا برای شکستن کد آلمانی ها نشان می دهد. اما این اتفاق در زندگی واقعی طور دیگری رخ داد. ماشین مورد استفاده در شکستن رمز سال ها قبل توسط ریاضیدانان لهستانی ساخته شده بود. اما بدترین تحریف در این فیلم ایده وارد کردن یک شخصیت منفی به داستان در قالب فرمادنه آلیستر دنیتسون بود هکه چارلز دنس نقش او را بازی می کند. کارگردان، دنیستون را تبدیل به یک شخصیت منفی می کند که تصمیم دارد تورینگ را اخراج کند، در حالی که در زندگی واقعی، فرمانده از رمز شکنان و تلاش های آن ها حمایت می کرد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۳ نظر

ورود

  • مبین بهمن ۱, ۱۴۰۲

    اکثر آدم‌ها با شنیدن این جمله که فیلم براساس داستان واقعی هست تصور می‌کنند سازندگان با دقت حقایق واقعی رو به تصویر کشیدند و به همین دلیل اتفاقات فیلم رو به عنوان حقایق تاریخی می‌پذیرند. این یک طور تحریف تاریخ و بسیار خطرناکه. به نظرم بهتره کلا اعلام رسمی یا غیررسمی اینکه یک فیلم براساس داستان واقعی هست رو ممنوع کنند.

    • قققق بهمن ۲, ۱۴۰۲

      متاسفانه همین طوره. منم مثل همون آدما بودم تا این که فهمیدم فقط بر مبنای داستان واقعیه و هر اتفاقی تو داستان می افته ممکنه ساخته ذهن نویسنده برای هیجان فیلم باشه

  • aio بهمن ۷, ۱۴۰۲

    حوادث ماوراء طبیعی قابل اثبات نیست اما واقعی ،وقتی از یه آخوند می‌پرسی جن وجود دارد میگه نه ،انتظاری نباید داشت