در سال ۱۸۸۱، اتو فون بیسمارک ایدهای برای بازنشستگی پیشنهاد کرد که بر اساس آن، افراد بالای ۷۰ سال دیگر کار نکنند و حقوق بازنشستگی دولتی به آنها داده شود. این مدل از آن زمان به طور گسترده ای در جهان پذیرفته شد و اکثر کشورها اکنون سن بازنشستگی دارند و پس از آن کارگران می توانند مزایایی دریافت کنند که در طول سال های کار خود مبلغی را برای آن پرداخت کرده اند. با این حال، بازنشستگی در دنیای امروز بسیار فراتر از صرفا امور مالی است. Natixis که یک شرکت مدیریت ثروت است، ۴۴ کشور را در چهار دسته اصلی که بر توانایی ساکنان آنها برای داشتن بازنشستگی مناسب در شاخص جهانی بازنشستگی ۲۰۲۳ تأثیر می گذارد، تجزیه و تحلیل کرد. هر دسته دارای زیر شاخه هایی است کههر کشور بر اساس آنها میانگینی از ۱۰۰، به دست آورده اند.
دسته بندی ها عبارتند از:
سلامت: هزینه سرانه برای مراقبت های بهداشتی، امید به زندگی و هزینه های سلامتی که بیمه به آن تعلق نمی گیرد.
کیفیت زندگی: سطوح شادی، آب و بهداشت، کیفیت هوا، محیط زیست و تنوع زیستی.
رفاه مادی: درآمد سرانه، برابری درآمد و سطح اشتغال.
امور مالی بازنشستگی: بدهی دولت، وابستگی سالمندی، نرخ بهره، تورم، حاکمیت، مالیات و تسهیلان غیرجاری بانک ها.
توجه: این شاخص رفاه عمومی بازنشستگی را در یک کشور نشان میدهد نه کشورهایی که مقاصد شناخته شده برای بازنشستگی هستند.
بنابراین، با توجه به اینکه انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ یک سوم از جمعیت جهان ۶۵ ساله شوند و این روندی رو به افزایش باشد، کشورها چگونه در ایجاد محیطی مناسب برای بازنشستگی عمل می کنند.
از میان کشورهایی که برای شرایط بازنشستگی مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، در ادامه ۲۵ کشور برتر بررسی می شود.
بهترین کشورها برای بازنشستگی کدامند؟
نروژ در این مطالعه رتبه اول را به عنوان بهترین کشور برای بازنشستگی به دست آورده است که این امتیاز به لطف نمرات بالا در سلامت و رفاه مادی است. برای معیارهای بهداشتی، نروژ یکی از معدود کشورهایی بود که امید به زندگی آن با توجه به دوران همهگیری کرونا بهبود یافته است. در حال حاضر امید به زندگی در این کشور، ۸۳.۳ سال است. این عدد، برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر در این شاخص مانند کانادا، اتریش و ایالات متحده است که اخیراً به دلیل نرخ مرگ و میر بالا در طول همه گیری کرونا، امید به زندگی آنها کاهش یافته است.
برای رفاه، نرخ بیکاری کنونی نروژ، ۳.۸٪ است. در واقع، نروژ به همراه سه کشور برتر بعدی یعنی سوئیس، ایسلند و ایرلند، همگی رتبههای خود را نسبت به سال گذشته حفظ کردهاند، همراه با استونی که در رتبه ۲۵ قرار دارد.
سایر نکات برجسته در ۲۵ کشور مناسب برای بازنشستگی عبارتند از:
استرالیا، در رده هفتم قرار دارد که بالاترین رتبه کشور غیر اروپایی در این شاخص است. این کشور به دلیل سیستم صندوق بازنشستگی خود که در حال حاضر ۳.۵ تریلیون دلار ارزش دارد در امور مالی بازنشستگی امتیاز خوبی کسب می کند.
در همین حال، فرانسه، درست خارج از ۲۰ کشور برتر، در اوایل سال ۲۰۲۳ قانونی برای افزایش سن بازنشستگی به ۶۴ سال تصویب شد که شاهد اعتراضات گسترده بود. احتمالاً افزایش سن بازنشستگی باعث میشود افراد برای مدت طولانیتری کار کنند و مالیات اجباری، حقوق و دستمزد بیشتری را برای تامین مزایای بازنشستگی بپردازند که نسبت شاغلان و بازنشستگان را بهبود میبخشد. در غیر این صورت سهم افراد مسنتر و وابسته به افراد جوانتر شاغل افزایش مییابد و پایداری مزایای بازنشستگی را کاهش میدهد.
چگونه کشورها برای «سونامی نقره ای» آماده می شوند؟
فرانسه تنها کشوری نیست که تلاش می کند سن بازنشستگی را افزایش دهد. دولت چین هم به دنبال افزایش تدریجی سن بازنشستگی خود است، زیرا نه تنها با افزایش جمعیت سالخورده مواجه است بلکه با کاهش رشد جمعیت نیز دست و پنجه نرم می کند.
مهاجرت همچنین اغلب به عنوان یک اقدام کوتاه مدت برای افزایش جمعیت در سن کار و افزایش مزایا ذکر شده است. به عنوان مثال، کانادا در سال ۱۹۸۰ به ازای هر بازنشسته ۶ کارگر داشت. در سال ۲۰۱۵ این تعداد به ۴ نفر کاهش یافت. تا سال ۲۰۳۰، این تعداد به ۳ نفر کاهش می یابد. در نتیجه این کشور بیش از یک دهه است که مهاجر زیادی را می پذیرد و جمعیت آن از سال ۲۰۱۰ به ۱۰ میلیون رسیده است.
این مقالات ارزشی ندارد و سفارشی دست های پشت پرده دنیا هست الان همه میدونند کشور اول جهان چین هست و بعد از اون بال های قدرتمند اون که ایران و کره شمالی هستند با تنه قدرتمند روسیه. بهترین شرایط تا صد سال آینده برای چین و ایران هست چرخش اتفاق افتاده و شما هنوز تو خواب موندید
مغز یه عرزشی رو مشاهده میکنید
چرا ایران نیست فکر کنم یادشان رفته ایران رو نام ببرن
اینکه ۲۴ تا بود؟؟
ماشاالله. فقط تووو دزدی و اختلاص جز نفرات اول کشورهاییم.