مطرح شدن یک ادعا در فضای مجازی، نام خانواده محمد باقر قالیباف و یکی از فرزندانش به نام اسحاق قالیباف را بار دیگر بر سر زبان ها انداخته است. یاشار سلطانی، روزنامه نگار اصلاح طلب، در توییتر خود در ادعایی درباره ی اسحاق قالیباف یکی از فرزندان محمد باقر قالیباف گفته است: «اسحاق قالیباف فرزند رییس مجلس برای دریافت ویزای مهاجرتی از دولت کانادا شکایت کرده است. چون بررسی پرونده مهاجرتی اسحاق قالیباف که از سال ۲۰۱۹ در جریان است، به دلیل مسائل امنیتی بالا طولانی شد، اسحاق از دولت کانادا شکایت کرد و دادگاه هم به نفع او رای داد.»
رویداد ۲۴ در این باره نوشته است:
یاشار سلطانی خبرنگار افشاگر اطلاعاتی را منتشر کرده که نشان میدهد اسحاق قالیباف فرزند محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پروندهای در دادگاه فدرال کانادا دارد و در پنج سال گذشته تلاش پرهزینهای کرده تا ویزای مهاجرتی کانادا را دریافت کند.
رویداد۲۴ این موضوع را مورد واکاوی قرار داده است و خود به اطلاعات تازهای رسیده است. در این گزارش احکام دادگاه اسحاق قالیباف در تاریخ ۲۴ اکتبر ۲۰۲۳ را منتشر کرده است. این اسناد نشان میدخد قالیباف از دسامبر ۲۰۱۸ برای دریافت «اقامت دائم کانادا» از طریق برنامه «اکسپرس اینتری» این کشور اقدام کرده، اما بیش از چهار سال و نیم است که درخواست او به دلیل «نیاز به غربالگری امنیتی»، در حال بررسی است و به نتیجه نرسیده است.
اکسپرس اینتری یکی از راههای مهاجرت به کانادا است و مخصوص افرادی است که قصد دارند از طریق کار اقامت کانادا را دریافت کنند. روش اکسپرس اینتری امتیازبندی دارد؛ کسانی که بتوانند در سیستم امتیاز بندی اکسپرس اینتری کانادا امتیاز کافی را کسب کنند، میتوانند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. در این نوع از ویزا فرد متقاضی پس از ورود به خاک کانادا کارت اقامت دائم یا همان پیآر میگیرد.
رویداد ۲۴ در ادامه نوشته است:
در حکم دادگاه فدرال کانادا به مشخصات شاکی اشاره شده و آمده است که «متقاضی یک شهروند ایران ۳۶ ساله است که در دسامبر ۲۰۱۸، برای دریافت اقامت دائم تحت برنامه کارگران ماهر اکسپرس انتری، به عنوان یک مهندس عمران درخواست کرده است.»
بر اساس این سند، قالیباف درخواست خود را در فوریه ۲۰۱۹ تکمیل کرده، اما بیش از چهار سال و نیم است که درخواست او در حال بررسی است. ظاهرا به متقاضی گفته شده که تاخیر، به دلیل نیاز به غربالگری امنیتی است.
جالب اینجاست که قالیباف بیش از دو سال بعد از درخواست اولیه خود برای دریافت اقامت دائم کانادا، در سپتامبر ۲۰۲۲ یعنی همزمان با آغاز اعتراضات پاییز ۱۴۰۱، پیگیر تاخیر در پرونده اقامت خود شده است. به گزارش رویداد۲۴ در این مرحله بر اساس اسناد دادگاه فدرال، قالیباف از قانون موسوم به «مانداموس» در کانادا استفاده کرده است. حکم مانداموس کانادا در واقع زمانی صادر میشود که رونده مهاجرتی متقاضیان مهاجرت به کانادا با تاخیر غیرمنطقی مواجه میشود.
قالیباف همزمان با اعتراضات موسوم به جنبش مهسا، حکم مانداموس گرفته تا وزیر شهروندی و مهاجرت را مجبور به صدور تصمیم در مورد درخواست خود برای اقامت دائم کند. به گفته دادگاه فدرال، «به دلیل احتیاط فراوان، متقاضی وزیر امنیت عامه را هم خطاب قرار داده، زیرا سازمانهای تحت صلاحیت آن وزیر، مسئول غربالگری امنیتی متقاضیان هستند.»
دادگاه فدرال کانادا در حکم خود اعلام کرده پاسخ دهندگان (شامل وزیر امنیت عامه و وزیر شهروندی و مهاجرت کانادا)، با درخواست اسحاق قالیباف مخالفت کرده اند و «تأخیر در صدور تصمیم، نیاز منطقی به غربالگری امنیتی توضیح داده شده است.»
به گزارش رویداد۲۴، جالب اینجاست که قاضی دادگاه فدرال کانادا تصمیم خود را درباره درخواست مانداموس اسحاق قالیباف اعلام کرده و گفته به نظر او باید با درخواست متقاضی، موافقت شود.
متن تصمیم دادگاه فدرال درباره درخواست اسحاق قالیباف نشان میدهد وکیل او برای تهیه دادخواست شکایت از اطاله بررسی پرونده مهاجرتی او تلاش بسیاری کرده است. در جایی از این سند گفته شده که متقاضی (اسحاق قالیباف) در مورد ادعای طول کشیدن فرآیند بررسی پرونده اقامت دائم، ادلهای آورده و گفته زمان سپری شده از مدت زمان رسیدگی به پرونده کارگران ماهر برنامه اکسپرس اینتری سازمان پناهندگان و شهروندی کانادا که حداکثر ۲۶ ماه ذکر شده، طولانیتر بوده است.
قاضی نوریس، رئیس دادگاه رسیدگی به پرونده درخواست مانداموس از سوی قالیباف، گفته با این فرض که اساسا باید مدت زمان مشخصی برای رسیدگی به پروندهها وجود داشته باشد مخالف است، اما پاسخ وکلای وزارت شهروندی و مهاجرت و وزارت امنیت عامه را هم قانع کننده ندیده است، چون به نظر او «متقاضی همیشه به موقع و به سرعت به درخواست اطلاعات اضافی، پاسخ داده است و هیچ یک از تاخیرها، منتسب به متقاضی نیست.»
در این سند به پاسخ وزارت شهروندی و امنیت عامه کانادا در ارتباط با تاخیر به وجود آمده در اعطای اقامت دائم به اسحاق قالیباف اشاره شده است. بر اساس حکم دادگاه، این وزارت خانهها در مورد تاخیر گفته اند «تاخیر در پردازش پرونده، بیش از ماهیت فرآیند مورد نیاز در همه شرایط نبوده، و با توجه به ماهیت پیچیده این درخواست، غربالگری امنیتی مورد نیاز است.»
قاضی نوریس گفته وزارتهای کانادایی، هیچ استدلالی برای توجیه تاخیر اضافی ارائه نکرده اند. او گفته «این دادگاه مکرراً اعلام کرده است که اظهارات عمومی مانند این برای توجیه تاخیر کافی نیست»؛ در نتیجه او از پاسخ آنها درباره علت طولانی شدن رسیدگی به پرونده قالیباف قانع نشده و با آن موافق نیست.
ظاهرا در مورد پرونده قالیباف، در ژانویه ۲۰۱۹ یکی از تحلیلگران برنامه اکسپرس اینتری کانادا توصیه کرده که با درخواست اقامت دائم او موافقت شود، اما در اکتبر ۲۰۱۹ مشخص شده که «یک بررسی جامع» در پرونده درخواست او لازم بوده است.
به گزارش رویداد۲۴، جالب اینجاست که قاضی این پرونده با استناد به دادخواست متقاضی گفته شواهد نشان میدهد که تاخیر در رسیدگی به درخواست متقاضی، «زندگی او را در هالهای از ابهام قرار داده و او را در گرفتن تصمیمهای مهم، با تاخیر مواجه کرده است.»
اما از فرزندان محمد باقر قالیباف چه می دانیم؟
همسر محمد باقر قالیباف کیست؟
محمدباقر قالیباف که متولد سال ۱۳۴۰ در شهر طرقبه در استان خراسان رضوی است، در سال ۱۳۶۱ در سن ۲۱ سالگی با زهرا مشیر الاستخاره که همسایه ی آن ها در طرقبه بود، ازدواج کرد. صیغه ی عقد این زوج توسط امام خمینی (ره) جاری شد.
زهرا مشیر متولد سال ۱۳۴۰ در طرقبه است. او دانشآموخته ی رشته جامعه شناسی و مدرس دانشگاه است و مدتی به عنوان ریاست دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال دانشگاه آزاد و هیئت منصفه دادگاه مطبوعات نیز فعالیت داشته است. او دستی هم در سرودن شعر و نقاشی دارد.
ثمره ی ازدواج این زوج ۳ فرزند به نام های الیاس ، اسحاق و مریم بوده است.
الیاس قالیباف
الیاس قالیباف پسر ارشد قالیباف فارغ التحصیل مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی از یکی از دانشگاه های مالزی است.
وی سابقه ی عضویت در هیأت مدیره موسسه مطبوعاتی «سیمای مهر هستی» را دارد که روزنامه «تهران امروز» را منتشر می کند.
او در سال ماه ۱۳۸۶ با دختر یکی از فرماندهان سپاه ازدواج کرد.
در سال ۱۳۹۴ ادعایی درباره ی اختلاس ۸ هزار میلیاردی الیاس قالیباف و فرار وی به لندن مطرح شد.
خبرگزاری «فارس» در اینباره نوشته است:
در تابستان سال ۱۳۹۴ شایعاتی درباره اختلاس ۸ هزار میلیاردی الیاس قالیباف و فرار وی به لندن منتشر شده بود که همان زمان هم مشخص شد پسر شهردار وقت تهران نه بازداشت و نه احضار شده بود و نه اصلا به لندن فرار کرده بود.
مریم قالیباف
درباره ی مریم قالیباف دختر محمد باقر قالیباف اطلاعات چندانی در دست نیست. او با امیررضا بحیرایی ازدواج کرده است.
در سال ۱۳۹۵ ادعایی در شبکه های اجتماعی درباره ی برگزاری یک عروسی مجلل برای دختر محمد باقر قالیباف مطرح شد.
خبرگزاری فارس در اینباره نوشته است:
در مهرماه سال ۱۳۹۵ تصویری از یک عروسی مجلل در فضای مجازی منتشر شد که منتشرکنندگان آن مدعی شدند متعلق به عروسی دختر و داماد محمدباقر قالیباف شهردار تهران است. در این شایعه آمده بود: «۴ میلیارد تومان جهیزیه دختر قالیباف. آقای داماد ۷۰ ماشین عروس آماده کرد. این است حکومت علی؟»
اما بررسی های خبرنگار فارس در همان زمان نشان داد که تصاویر مربوط به یک عروسی تجملاتی در لاهیجان بوده است.
همچنین در سال ۱۴۰۱ ادعایی درباره ی سفر دختر قالیباف به همراه همسرش و مادر خود به ترکیه برای تهیه ی سیسمونی مطرح شد که به یکی از جنجالی ترین اخبار سال ۱۴۰۱ بدل شد، ماجرایی که به «سیسمونی گیت» شهرت یافت.
وحید اشتری، فعال رسانه ای، فروردین ۱۴۰۱ در توییتر خود با انتشار تصاویری از زهرا مشیر، همسر محمد باقر قالیباف، به همراه دخترشان مریم قالیباف و همسرش امیررضا بحیرایی در فرودگاه استانبول، مدعی شد آن ها برای خرید سیسمونی به ترکیه سفر کرده بودند. به ادعای اشتری، در میان بار آن ها وسایلی مانند کالسکه و کیف نوزاد و تخت تاشوی کودک دیده شده بود.
تنها ساعاتی پس از مطرح شدن این ادعا، الیاس قالیباف، فرزند ارشد رئیس مجلس با انتشار پستی در اینستاگرام خود سفر خانواده اش به ترکیه را تأیید کرد. او اما مدعی شد این سفر برای خرید سیسمونی نبوده. الیاس قالیباف همچنین این سفر را مخالف نظر و مشی و مرام پدر خود و خطای فرزند دانست که نباید به پای پدر نوشته شود. او گفت به سهم خود از مردم عذرخواهی می کند.
افشای این سفر واکنش های زیادی را در پی داشت و حتی برخی خواستار استعفا یا عذرخواهی رئیس مجلس شدند.
محمد باقر قالیباف هرگز هیچ اظهار نظر رسمی ای درباره ی این اتفاق نکرد. با این حال، وحید اشتری بعداً اعلام کرد به دلیل افشای سفر خانواده ی قالیباف به ترکیه از او شکایت شده است.
چند روز قبل، ویدئویی از محمد باقر قالیباف در جریان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال منتشر شد که او را در حال پاسخ به سؤال یک شخص درباره ی ماجرای سفر خانواده ی او به ترکیه و همینطور دریافت تراول چک از سوی دستیارش نشان می داد. قالیباف درباره ی سفر خانواده اش به ترکیه گفته بود: «خانواده آدم به ترکیه برود گناه است؟»
اسحاق قالیباف
درباره ی اسحاق قالیباف پسر کوچک تر محمد باقر قالیباف هم اطلاعاتی در دست نیست.
در سال ۱۳۹۷ کانال تلگرامی «آمدنیوز» مدعی شد اسحاق قالیباف با ۸۰۰ میلیون دلار به ملبورن رفته است.
خبرگزاری «فارس» در اینباره نوشته است:
کانال تلگرامی آمدنیوز که مدعی اخبار و اطلاعات دقیق و دستاول است با انتشار تصویر زیر، مطلبی را علیه اسحاق قالیباف، پسر شهردار اسبق تهران منتشر کرد و مدعی شد او با ۸۰۰میلیون دلار به ملبورن رفته است!
اما جالب است که گردانندگان این شبهرسانه پرمدعا حتی اسحاق را نمیشناسند، چرا که برای ادعای خود تصویری از «سیدهادی رضوی» تهیهکننده قسمت اول سریال شهرزاد را منتشر کردند.
نه گناه نیست به شرط اینکه حکومت طوری به وضعیت اقتصادی بقیه مردم گند نزنه که نتوانند برند ترکیه .
یعنی پسر رییس مجلس ایران، تو خود کانادا از دولتش شکایت کرده و دادگاه کانادا به نفعش رای داده؟!!!!!
اگه درست باشه ، باید زد تو دهن عررزشی هایی که دارن خودشونو جر میدن که بگن اونجا دموکراسی نیست!
یعنی وقیح تر و بی وجدان تر و دروغگو تر از عررزشی دهن گشاد تو دنیا نداریم
بیا پایین
بشین روش