مردم کدام کشورها بیشترین مالکیت خودرو در جهان را دارند؟ اینفوگرافیک

مردم کدام کشورها بیشترین مالکیت خودرو در جهان را دارند؟ اینفوگرافیک

در سال ۲۰۲۰، ۲۸۹ میلیون وسیله نقلیه در آمریکا در حال استفاده بود، این رقم حدود ۱۸ درصد کل وسایل نقلیه مورد استفاده جهان در آن سال است. تعداد خودروهای آمریکایی در جاده ها از دهه ۱۹۶۰ بیش از دو برابر شده است، اما سرانه مالکیت خودرو در آمریکا در مقایسه با سایر کشورها چگونه است و کدام کشور سریع‌ترین نرخ رشد را در میان طبقه متوسط رو به رشد جهان دارد؟ اینفوگرافیک زیر سرانه مالکیت وسایل نقلیه را بر اساس داده‌های سازمان بین‌المللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری (OICA) نشان می‌دهد.

مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه

بالاترین نرخ مالکیت خودرو در سراسر جهان

در جدول زیر، رتبه بندی کشورها بر اساس تعداد وسایل نقلیه در حال استفاده به ازای هر ۱,۰۰۰ نفر، شامل خودروهای سواری و تجاری تا سال ۲۰۲۰ را نشان می دهد:

مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه
مالکیت وسایل نقلیه

رتبه اول متعلق به نیوزلند است، کشوری که به عشق ماشین معروف است.

با توجه به اینکه کودکان حدود ۲۰ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند، با نزدیک به ۹ اتومبیل در جاده ها به ازای هر ۱۰ نفر، این رقم به طور قابل توجهی بالا است. اکثر خودروها از ژاپن به صورت دست دوم وارد این کشور می شدند و به دلیل اعمال مقررات سخت گیرانه در دهه ۱۹۸۰، این کشور به یکی از تولیدکنندگان عمده خودروهای فرمان راست تبدیل شد.

ایالات متحده با این تفاوت که تراک ها و شاسی‌بلندها، در این کشور محبوب ترند، پس از نیوزیلند قرار گرفت. در واقع، فورد سری F-1 برای ۴۲ سال متوالی پرفروش‌ترین خودرو در آمریکا بوده است.

مالکیت وسایل نقلیه

در اروپا، لهستان بالاترین سرانه مالکیت وسایل نقلیه را دارد، اما خودروهای برقی، سهم کمی در این میان دارند. در حالی که خودروهای برقی نزدیک به ۱۶ درصد از کل خودروهای کشور نروژ را تشکیل می دهند، تنها ۰.۱ درصد آنها در لهستان مورد استفاده قرار می گیرند. خودروهای برقی به طور متوسط ۰.۸ درصد از خودروهای سواری در اتحادیه اروپا را تشکیل می دهند.

ویتنام با توجه به طبقه متوسط رو به رشد، سریعترین رشد را در سرانه مالکیت وسایل نقلیه دارد. بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰، هر ساله این نرخ به میزان شگفت‌انگیز ۱۷ درصد افزایش یافته است. علاوه بر این، چین شاهد رشد ۱۴ درصدی بوده در حالی که مالکیت خودرو در هند به ازای هر ۱,۰۰۰ نفر سالانه ۱۰ درصد افزایش یافته است.

بازارهای برتر خودروهای برقی

با افزایش شتاب فروش خودروهای برقی، در جدول زیر بزرگترین بازارهای جهان بر اساس تعداد خودروهای تمام برقی در حال استفاده تا سال ۲۰۲۲ آورده شده است:

مالکیت وسایل نقلیه

چین خانه بیش از نیمی از خودروهای برقی جهان است. علت این میزان استفاده از خودروهای برقی در چین را می توان در دسترس بودن مواد خام مورد استفاده در باتری های EV در این کشور دانست. در واقع، چین تقریباً ۷۰ درصد از فلزات کمیاب جهان را تولید می کند و ظرفیت تولید باتری بیشتری نسبت به کشورهای دیگر دارد.

علاوه بر این، چین سیاست‌های کلیدی دولتی را توسعه داد که منجر به نوآوری در فناوری‌های اصلی این باطری ها می‌شد. در سال ۲۰۲۳، خودروهای برقی ۳۱ درصد از کل فروش خودرو در چین را تشکیل می‌دادند که دلیل آن مشوق‌های دولتی و تقاضای مصرف‌کننده بود.

مالکیت وسایل نقلیه

نروژ یکی دیگر از اصلی ترین بازار خودروهای برقی است که دولت آن از سال ۱۹۹۰ شروع به اتخاذ سیاست هایی در راستای افزایش استفاده از خودروهای برقی کرده است. تا سال ۲۰۲۵، این کشور قصد دارد فروش خودروهای موتور احتراق داخلی را به طور کامل متوقف کند. در سال ۲۰۲۲ حدود ۸۰ درصد از کل فروش وسایل نقلیه در نروژ مربوط به خودروهای برقی بوده که بالاترین میزان فروش در جهان است.

منبع: visualcapitalist
مطالب مرتبط
۱۱ نظر

ورود

  • نیستانک اسفند ۶, ۱۴۰۲

    داشتن خودرو مزیت زیادی نیست. داشتن سیستم حمل و نقل و قیمت آن نمونه پیشرفت یک کشور هست. البته داشتن خودرو نشانه ثروت می‌تواند باشد.

  • علی محمود اوغلو اسفند ۶, ۱۴۰۲

    با سلام
    من بارها گفتم وقتی میگیم اینهمه آلودگی و ترافیک تو کشور ما؟
    بعضیا زود اروپا رو مثال میزنن و میگن همه جای دنیا هست
    بله هست اما چند نکته بسیار مهم اولا ترافیک روان که اونا دارن با ترافیک قفل فرق میکنه دوما ایران با ۱۸۳ خودرو این ترافیکهای مصیبت بار رو در شهرها داره (حتی برون شهری!) یعنی شما حساب کن وقتی میگی مثلا ۶۰۰ خودرو برای هزار نفر در فلان کشور به معنی اینه که هرکی یه ماشین شخصی داره چونکه یه عده هم کودک و خردسال هستن یا سالخورده یا معلول و… هستن و نمیتونن ماشین داشته باشن پس حساب کن آمار خودرو اونا رو ماداشتیم عمق فاجعه(نداشتن جاده و اتوبان چند طبقه و تقاطع غیر همسطح و جاده های چند لاینه و هزار کوفت دیگه) رو متوجه میشیم یکی از شرایط پایه پیشرفت راه های ارتباطی توسعه یافته است قارداش

    • اکبر اسفند ۸, ۱۴۰۲

      اردوغان یه شعار داره میگه راه مدنیته واقعا بجا میگه

  • نود اسفند ۶, ۱۴۰۲

    تفاوت کشورهای دیگه با ایران اینه اونا مالکیت خودرو با برندهای معتبر جهانی رو مالک هستند نه آت آشغالهای ایرانخودرو و سایپا

  • راد اسفند ۶, ۱۴۰۲

    یه خدا بیامرزی در سال ۱۳۶۰ گفت.
    زندگی تو تهران از نون شب واجب‌تر ت‌خ‌م( تلفن ، خونه ، ماشین) میخواهد.
    خدا بیامرز آدم فهمیده بود.
    نگاه نکنید الان هر شخصی یک موبایل در دست دارد. دهه هفتاد به قبل ، قبل از اینکه موبایل وارد کشور شود، برای یک رشته خط تلفن باید ده سال تو نوبت میماندی.

  • مصطفی اسفند ۷, ۱۴۰۲

    چرا هیچ کشور حاشیه خلیج فارس عربی نیست ‌؟چیه روتون نشده رتبه ودرصد آنها را بنویسید من ندیدم امارات قطر عربستان بحرین کویت چرانیستن حتما صددرصد هست وگرنه دلیلی نیست الجزایر مصر ویا عراق باشند اونها نباشند

  • احمد اسفند ۱۰, ۱۴۰۲

    ومتاسفانه ایران باتوجه منابع عظیم ۹درصد از کل ذخایر دنیا را دارد و از ثروتمندترین کشورهاست وطبق آمار نشریات معتبر جهان درآمد مردم کشور باید متوسط ۲ونیم برابر کشورهای اروپایی و سرانه میانگین هرنفر معال ۶نفر را داشته باشد متاسفانه نحوه بسیار افتضاح مدیریتی و وجود سران اختلاص گر و فساد دستگاههای حکومتی و ممانعت از ورود نظارت‌های مردمی و سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردمی برای پوشش فسادهای نهادهای مدیریتی و دزدی و تاراج اموال بیت المال از سوی مقام‌های اصلی در مورد سرانه خودرو هم مانند همه معیارها در پست ترین رده های جهانی قرار گرفته است باشد تا شناخت مردم وعوام به شرم آورترین درجه برسد

    • افشین خان اسفند ۱۱, ۱۴۰۲

      مهندس آمارهای بیست سال قبل و آمارهای شصت سال قبل رو هم باید نگاه کنی… خودروهای اتومات مال شصت سال قبل هست اما ایرانیها تا دیروز خرم نداشتن سوار بشن… حدود بیست سال بیشتر نیست که عموم مردم به خودرو دسترسی پیدا کردن و میتونن ماشین بخرن اینم تازه شده ۱۸۳ در هزارنفر، قبلشو بخوان امار بگیرن یکنفر در هزارنفرم کمتره

      • رامین اسفند ۱۲, ۱۴۰۲

        حالا چی رو ماله میکشی دلاور ؟! یعنی وضع مردم خیلیم خوبه هان؟!