در بحبوحه پیشبینیها در خصوص گزارش مشاغل آمریکا که در ۸ مارس منتشر میشود و همچنین گزارش تورمی این کشور که اداره آمار کار آن را در ۱۲مارس در اختیار همگان قرار میدهد، بازارهای جهانی در حال یکهتازی به سوی رکوردهای قیمتی جدید هستند. بر این اساس روند قیمتی دو دارایی مورد قبول سرمایهگذاران و معاملهگران در روزهای اخیر آنالیز شد.
شاهنشین بازارها
افزایش جذابیت بیتکوین پس از برآورد قیمت آن در واکنش به رویداد هاوینگ و همچنین تایید کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا در ۱۱ ژانویه دور از انتظار نبود. مادامی که این رمزارز از کانال ۶۰ هزار دلاری عبور کرد، قدرت بیشتری را در جذب سرمایهگذاران به کار گرفت. به گفته برخی از صاحبنظران شتاب قیمتی بیتکوین به ثبت رکوردشکنی آن پیش از رویداد هاوینگ منجر خواهد شد. از اینرو باید در انتظار سودهای بیشتری از سوی بازار کریپتو بود.
این دارایی روز گذشته در ساعت ۱۵ و ۴۰ به وقت تهران با قیمتی معادل ۶۵ هزار و ۱۶۳ دلار در حال معامله بود و این سیگنال را به دارندگان خود میداد که سودهای بیشتری در راه خواهد بود. تحلیلگران همچنین معتقدند که موانع کمی بر سر راه رالی جاری بیتکوین وجود داشته باشد. قیمت بزرگترین ارز دیجیتال برای دومین روز متوالی افزایش یافت و به بالاترین حد خود نزدیک شد که ناشی از انتظارات تقاضای قوی صندوقهای قابل معامله در مبادلات در شروع هفته بود.
بیتکوین تا رکورد قیمتی جدی خود تنها ۶ درصد فاصله دارد که در صورت تداوم تقاضای بالا از سوی معاملهگران رکوردشکنی آن در هفته آتی دور از انتظار نخواهد بود. شواهد گویای آن است که علاوه بر بیتکوین، طلای جهانی نیز با شتاب قیمتی مواجه شده و در نخستین روز از روند معاملاتی خود در روز دوشنبه در بازه ۲۰۸۰ تا ۲۰۹۰ در حال معامله بود.
روز خوش طلا به پایان میرسد؟
در بحبوحه انتشار گزارشهای اقتصادی آمریکا در هفته آینده و همچنین واکنش برخی از مقامات و دلار جهانی، فلز زرد در ساعات اولیه معاملاتی خود روندی مثبت را پشت سر گذاشت و در انتظار دادههای اداره آمار کار جهت تعیین مسیر است.
این فلز که تا ساعت ۲۰ دیروز به وقت تهران از قیمت ۲۱۰۰ دلار عبور کرده بود با نرخ بیکاری پایین و افزایش فرصتهای شغلی که در ۸ مارس مشخص میشود و همچنین روند نزولی نرخ تورم که در ۱۲ مارس منتشر میشود، به روند صعودی ادامه داده و گذر آن از قیمت ۲۱۴۶ دلار (رکورد سابق آن) حتمی خواهد بود. اما خلاف این سناریو نیز وجود دارد.
در صورت نارضایتی مقامات از گزارش تورمی و در راستای آن دادههای قوی بازار کار، تمایل سیاستگذاران به حفظ بهره در سطوح سابق خود یعنی ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد افزایش خواهد یافت. قابل ذکر است که در این میان همواره مقاماتی از کمیته بازار باز فدرال رزرو هستند که به تمدید سیاستهای ضدتورمی رای میدهند.
گرچه پذیرش دوباره چرخه ضد تورمی از سوی پاول بعید به نظر میرسد، اما میتوان این مقام سیاسی- اقتصادی را به پایبندی به سطوح سابق نرخ بهره ترغیب کند. برای درک بهتر این موضوع باید تا انتشار گزارشهای اقتصادی آمریکا در ماه مارس و واکنش سیاستگذاران این کشور منتظر ماند.
منبع: دنیای اقتصاد
بدون نظر