اخیراً مجلس نمایندگان آمریکا ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرده است. این لایحه باید در سنا نیز تصویب شود تا به قانون تبدیل گردد. اینفوگرافیک زیر، میزان وابستگی آمریکا به اورانیوم روسیه را بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) به تصویر کشیده است.
تامین کنندگان اورانیوم غنی شدهی آمریکا
پس از حمله روسیه به اوکراین، آمریکا تحریم هایی را علیه نفت و گاز تولید شده در روسیه وضع کرد، اما همچنان اورانیوم غنی شده روسی را وارد می کند.
در حال حاضر، روسیه بزرگترین تامین کننده خارجی سوخت نیروگاه های هسته ای در ایالات متحده است. در سال ۲۰۲۲، روسیه حدود یک چهارم از اورانیوم غنی شده مورد استفاده برای تامین سوخت بیش از ۹۰ رآکتور تجاری آمریکا را تامین کرده است.
سو (SWU) در صنعت اورانیوم به معنای «واحد کار جداسازی» است و معیاری برای اندازه گیری مقدار کار لازم برای جداسازی ایزوتوپ های اورانیوم در فرایند غنی سازی می باشد.
بخش عمده باقیمانده اورانیوم از کشورهای اروپایی وارد می شود، در حالی که بخشی دیگر توسط یک کنسرسیوم بریتانیایی-هلندی-آلمانی به نام اورنکو که در ایالات متحده فعالیت می کند، تولید می گردد.
به همین ترتیب، نزدیک به یک دوجین کشور در سراسر جهان برای بیش از نیمی از اورانیوم غنی شده خود به روسیه وابسته هستند و بسیاری از آنها اعضای ناتو و متحدان اوکراین می باشند.
تنها در سال ۲۰۲۳، صنعت هسته ای آمریکا بیش از ۸۰۰ میلیون دلار به شرکت دولتی انرژی هسته ای روسیه، روساتم (Rosatom)، و شرکت های زیرمجموعه سوخت آن پرداخت کرده است.
لازم به ذکر است که ۱۹ درصد از برق در ایالات متحده توسط نیروگاه های هسته ای تامین می شود.
وابستگی به سوخت های روسی به دهه ۱۹۹۰ باز می گردد، زمانی که ایالات متحده از ظرفیت های غنی سازی خود دست کشید و به جای آن به استفاده از ذخایر اورانیوم غنی شده دوران شوروی که به سوخت تبدیل شده بود، روی آورد.
در چارچوب لایحه جدید ممنوعیت واردات اورانیوم، دولت بایدن قصد دارد ۲.۲ میلیارد دلار برای گسترش تاسیسات غنی سازی اورانیوم در ایالات متحده اختصاص دهد.
بدون نظر