پیدا کردن مسیر در تعاملات اجتماعی گاه میتواند مانند عبور از میدان مین باشد، بهخصوص وقتی صحبت از سروکلهزدن با افراد دروغین و فریبکار باشد. این آدمها یک چیز میگویند اما منظور دیگری دارند و نیت واقعی خود را پشت پردهای از عدم صداقت پنهان میکنند.
روانشناسی ما را با عبارات رایج مورد استفاده از سوی آدمهای دروغین آشنا میکند تا درک بهتری از آنها داشته باشیم و متوجه شویم بعضیها آنقدرها هم که به نظر میرسد صادق نیستند.
۶ رفتار که نشان میدهد با فردی دروغین و فریبکار سر و کار دارید
۱. من همیشه کنارت هستم
یکی از رایجترین عباراتی که روانشناسان آن را به عنوان نشانهای از عدم صداقت میشناسند همین است. با این حال این به این معنی نیست که همه کسانی که از این عبارت استفاده میکنند فریبکار هستند.
مهم است که به یاد داشته باشید «اعمال» مهمتر از «کلمات» هستند. آدمهای جعلی اغلب از این عبارت به عنوان راهی برای اینکه «حمایتگر و دلسوز» به نظر برسند استفاده میکنند، اما نیازی نمیبینند که در این راستا کاری انجام دهند.
درنتیجه باید به اقدامات فرد نگاه کنید و ببینید آیا با حرفهایش همخوانی دارد یا نه.
۲. به من اعتماد کن
عبارت دیگری که آدمهای دروغین از آن استفاده میکنند، شبیه یک اظهارنظر بیضرر به نظر میرسد اما وقتی بیش از حد استفاده میشود میتواند نشانه یک خط قرمز باشد.
اگر مدام با توصیهها و «به من اعتماد کن»های یک نفر به نتایج منفی میرسید شاید نشانه این باشد که فرد سعی در اعمال کنترل بر اوضاع و دستکاری ذهنی شما را دارد.
۳. من هرگز دروغ نمیگویم
این هم عبارت دیگری است که اغلب توسط افرادی استفاده میشود که آنقدرها که به نظر میرسد واقعی نیستند. جالب اینجاست که مطالعات نشان میدهد همه ما در مواقعی دروغ میگوییم؛ چه یک دروغ سفید کوچک باشد و چه فریبی مهمتر.
تحقیقات انجامشده توسط دانشگاه ماساچوست نشان میدهد که ۶۰٪ از بزرگسالان نمیتوانند یک مکالمه ۱۰ دقیقهای بدون حداقل یک بار دروغ گفتن داشته باشند. جالبتر اینکه این مطالعه نشان داد که این دروغها بیشتر توسط افرادی گفته میشود که سعی میکنند دوستداشتنی و شایسته به نظر برسند.
بنابراین، زمانی که شخصی دائماً اصرار میکند که «هرگز دروغ نمیگوید»، میتواند نشاندهنده این باشد که تلاش میکند تصویری نادرست از صداقت و مورد اعتماد بودن خود نمایش دهد.
۴. از درگیری و ماجرا درست کردن متنفرم
اغلب کسانی که ادعا میکنند از «حرف و حدیث» بیزارند در واقع همان کسانی هستند که جرقه شروع ماجرا را میزنند. آنها با گفتن این جمله سعی میکنند سوءظنها را از خود دور کرده و خود را آرامشی درون یک طوفان تصویر کنند.
با این حال اگر متوجه شدید هرجا که میروند، «ماجرا» هم به دنبالشان میرود، ممکن است زمان آن رسیده باشد که از خودتان بپرسید آیا به همان اندازه که ادعا میکنند بیگناه هستند یا خیر.
۵. متاسفم که چنین احساسی داری
فردی که از این عبارت استفاده میکند به جای ابراز پشیمانی واقعی از کارها یا کلمات خود، با به زبان آوردن این جمله درواقع میگوید از ناراحتی شما متاسف است، نه از کاری که خودش کرده و باعث ناراحتی شما شده است.
با این کار او به جای آنکه مسئولیت هرگونه کار اشتباهی را به گردن بگیرد، بهطور نامحسوس تقصیر را به گردن شخص دیگر میاندازد.
این تلاشی است برای آرام کردن شما بدون پرداختن به مشکل واقعی، و این یک تاکتیک رایج است که آدمهای غیرصادق از آن استفاده میکنند.
۶. تو زیادی حساسی
این عبارت آزاردهنده برای بیاعتبار کردن احساسات شما و فشار به شما برای اینکه واکنشهایتان را زیر سوال ببرید استفاده میشود.
وقتی کسی به شما میگوید بیش از حد حساس هستید ممکن است احساس کنید که به احساسات شما و چیزی که تجربه کردهاید حمله شده است.
مهم است به یاد داشته باشید که هر کسی حق دارد احساسات و واکنشهای خود را داشته باشد. اگر کسی به طور مداوم از این عبارت در پاسخ به نگرانیها یا احساسات واقعی شما استفاده میکند، ممکن است نشانه آن باشد که آنقدر که به نظر میرسد قابل اعتماد نیستند.
یک فرد صادق و بیریا به احساسات شما احترام میگذارد و سعی میکند آنها را درک کند، نه اینکه آنها را نادیده بگیرد.
۷. من عصبانی نیستم، فقط ناامیدم
این یکی دیگر از جملههایی است که میتواند زنگ خطر را به صدا درآورد؛ راهی برای ابراز نارضایتی که حتی میتواند از خشم هم ناراحتکنندهتر باشد.
«من عصبانی نیستم، فقط ناامیدم» اغلب توسط افرادی استفاده میشود که میخواهند روایت را کنترل کنند و کاری کنند که بدون داشتن یک مکالمه شفاف درباره موضوع مورد نظر، احساس گناه کنید.
۸. نمیخواهم احساساتت را جریحهدار کنم اما …
این عبارت به عنوان پیشدرآمدی برای اظهارنظرهای منفی یا انتقادی استفاده میشود و راهی برای با پنبه سر بریدن و در عین حال رساندن پیامی آزاردهنده است.
مشکل این است که ممکن است اینطور به نظر برسد که آنها با این صداقت بیرحمانه به شما لطف میکنند، در حالی که در واقعیت فقط از آن به عنوان بهانهای برای گفتن چیزی احتمالاً آسیبزا استفاده میکنند.
دوستان واقعی و آدمهای صادق در صورت نیاز انتقاد سازنده میکنند اما این را هم میدانند که چطور این کار را به شیوهای محترمانه و باملاحظه انجام دهند. آنها از بهانههای دروغین برای رساندن پیام خود استفاده نمیکنند.
۹. شوخی کردم
«شوخی کردم بابا» برای لاپوشانی نظرات آزاردهنده تحت پوشش طنز استفاده میشود. راهی برای آدمهای دورو و ریاکار که احساسات یا افکار واقعی خود را بدون پذیرفتن مسئولیت تاثیر کلامشان بیان کنند.
مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که طنز هرگز نباید به عنوان ابزاری برای تحقیر یا آسیب رساندن به کسی استفاده شود.
اگر بهطور مرتب از سوی یک نفر هدف «شوخیهای» آزاردهنده قرار میگیرید و به دنبال آن سریعاً یک «شوخی کردم» آمد میتواند نشانه این باشد که آن شخص با شما صادق نیست.
دقیقا مقالات خارجی رو ترجمه کردید و چاپش کردید. در حالیکه اینها در ایران فرق داره
الکی نگو
حق
همه شون در مورد من صدق می کرد.
منی که همشون رو داشتم🥲
بنظر من با کسی دوست یا وارد رابطه نشوید بهتر من که حوصله ندارم.ولی اگه هم میخوای وارد سی میزنی اطرافیان اصلا آدمای درستی نیستن.
من الان به نقطه ای رسیدم که دیگه تقریبا تو ایران دنبال دوست جدید نیستم ، متاسفانه فرهنگ و تربیت آنقدر پایینه طرف طرز راه رفتن و نظافت شخصی و طرز غذا خوردنش رو بلد نیست ، اصول اولیه آداب معاشرت رو بلد نیست، با هر کی دوستی میکنی جز بیشعوری چیزی نمیبینه آدم ، چه برسه به صداقت و این حرفا ، تو ایران فرهنگ داره به قهقرا میره ، اینو از فرهنگ رانندگی و فرهنگ ازدواج و خیلی چیزا میشه فهمید ، از رو اینکه به یکی پول قرض میدی و بعد پشیمون میشی میشه فهمید
گد گوتین ور.
جووون
نمیشه همه رو جمع بست ،قبول دارم خیلیا اینطوریند ولی آدمهای خوبم وجود دارند ولی تعدادشون کمتره
خیلی خوب گفتی واقعا داریم با سرعتی بیش از حد معمول به قهقرا میریم
کاملا درست گفتید ، با حرفهای شما موافقم
درود
بله کاملا درست می فرمایید، در جامعه ای که به اصطلاح مردم به نان شب خود محتاج هستند فرهنگ و ارزش عمیق این گوهر را درک نمی کنند،به قول جناب عالی با هر کسی پیوند دوستی برقرار میکنی جز پشیمانی و حرص هیچ چیز دیگری به دنبال ندارد.
در جوامع خارجی و متمدن اما، اینگونه نیست. جوامعی که با دولت مناسب و جامعه فرهنگی با کیفیت مردمی با فرهنگ را از دل خود تربیت می کند. بخش عمده فرهنگ به شرایط عموم بستگی دارد دوست عزیز.
بدرود
آفرین، دقیقا
نصف موافقم نصف مخالفم
بابا خارجی
مادر شوهر من همیشه میگه من اصلاً دروغ نمیگم ولی بعدتر فهمیدم دروغ خیلی میگه بخصوص موقعی که انگشت اتهام سمت خودش باشه به هر دری میزنه تا خودش رو بی تقصیر کنه. یا میگه اصلأ از دعوا خوشم نمیاد اما معمولاً نقش داره یاهر کی ازش ناراحت باشه سعی میکنه با گفتن اینکه توقعی هستی کارشو توجیح کنه
یکی از خصوصیات بارز مسئولان . فریبکار ریاکار ..
دقیقا
با توجه به اینکه نظرها محترم هست بنده این متن رو بطور کامل قبول ندارم ،چون خودم اصلا اینطور ادمی نیستم در. عین اینکه واقعا به صراحت میگم دروغگو نیستم و بسیار هم قابل اعتمادم .این به اون معنی نیست که حتما تضاد رو داشته باشم ،البته در مقاله ذکر شده که اگر فردی گفتارش با نتیجه رفتاریش همخوانی نداشت این موارد صدق میکنه
با درود
کاملا با این مقاله مخالفم ، این مطالب بر چه اساسی نوشته شده است ؟ حقیقتا در مورد من صدق می کرد ولی تا جایی که میدونم و مطمن هم هستم انسان راستگو صادق و مخالف دو رویی هستم . لطفاً قبل از چاپ مطالبتون منابع و صدق مطلب رو بیشتر از اینها بررسی کنید
خب داداش راجب منم صدق میکرد و منم با این مطلب کاملا مخالفم ولی اون تیکش که میگی من مطمئنم انسان راستگویی هستم و دورو نیستم بلاخره قطعا ما یه جاهایی تو زندگیمون دروع گفتیم یا دورو بودیم
کاملا مخالفم ؛ این مقاله رو خیلی جدی رد میکنم ! همه آدما مثل هم نیستن ، شاید اینکه من بگم همیشه کنارتم معنیش با من همیشه کنارتمه یکی دیگه فرق کنه ، بنظر من این حرفا اصلا فکت خوبی برای اثبات دورو بودن یه فرد نیست .
به خدا قسم هم دروغه
من که از همه اینا شوخی کردم رو داشتم چون با رفقام شوخی خرکی زیاد میکنم😂😁
کاملابرعکس اصلااینطورنیست
ممنون واقعا. این مقاله برای شناخت موردهای ازدواجی هم خیلی بکار میاد! خیلی از مواردشو تجربه کردم و دیدم. افرادی که صادقانه و دلی آدمو دوست ندارند معمولاً از این تعابیر استفاده میکنن.
خیلی تجربه داشتی!!!؟؟
اگه اینطور باشه که خودت هفت خطی هستی واسه خودت
Thatrait
فریب نخورید سیاه نماییه..ترویج ازدواج سفید میکنن من خودم از روانشناسهای واقعی با چندین سال تجربه پرسیدم اصلا تو ازدواج نمیشه طرف رو روانشناسی کرد
به طرز خنده داری اینا همه ویژگی های زنانه هستن و بیشتر زنا اینکارو انجام میدن خوش باشی
عی بابا …
بعضی ها هم تیکه کلامشونه
۱و۴و۹ دقیقاً شنیدم
شوخی کردم و که همه به کار می برند
من فقط شوخی کردن رو می گم
کل اطرافیان من اینارو دارن ک
همش سیاه نمایی و دروغ و زاییده ذهن بیمارگونه و کثیف نویسنده هست….
خوب تک تک ادمادیگهحداقل یکی چند تا این حالت هارو دارند پس نتیجه میگیریم همه بلی
پشمام فک نمیکردم آدمه دورویی باشم😐این الان واگعیه؟
بیا فک کنیم کیکه …
چون منم فک نمیکردم دورو باشم
ممنون از مطالب خوبتون ، با اینطور افراد مراوده داشتم متاسفانه همینطوری رفتار میکنند و باعث میشن بهشون اعتماد کنیم و ضربه بخوریم ،مخصوصا آدمهایی که خودشون اهل دروغ نیستند زود اعتماد میکنند فکر میکنندهمه مثل خودشونند و چرا باید دروغ بگن
جای ناراحتی داره که هفتا از نه تارو دارم
بد نبود بعد از ترجمه کمی فکر می کردی که اصلا بعضی از جملات را در مکالمه های زبان فارسی شنیده ای یا نه
مثلا من تابحال از کسی این جمله من عصبانی نیستم نا امیدم یا متاسفم که چنین احساسی داری را نشنیدم و مفهوم نمی خواهم احساسات تو را جریمه دار کنم را معمولا جور دیگری بیان می شود
نکته اصلی این جمله ها رو بهش دقت کنید که میگه کسایی که به حرفی که میزنن عمل نمیکنن معمولأ دروغگو ودورو هستن وبیشتراز این که حرف مهم باشه کاری که میکنن یا نمیکنن نکته اصلی هستش.
سلام بر قدس، سلام بر شهیدان، سلام بر فلسطین، سلام بر امام خمینی(ره )، زنده باد ایران، زنده باد سپاه و ارتش، زنده باد سردار حاجیزاده عزیز، زنده باد فرمانده کل قوا خامنه ای حکیم
سیلی محکم و کوبنده ایران به اسرائیل را به شما تبریک می گوییم
اسرائیل خنثی کرد که حاجی
من میگم به من عتماد کن میگم همیشه کنارتم ولی هیچ وقت کسی ول نکردم🥲🥲😕😕😐😐
خانم یا آقایی که اسم خودت رو مخاطب باشعور گذاشتی این مقاله میگه مراقب باشید وبد هم ذکر میکنه تمام افرادی که این مورد حرفها رو میزنند مثل هم نیستند وباید حرف وعمل رو باهم بسنجی اگه باهم همخونی نداشت یه کاسه ای زیر نیم کاسه هست بعد شما بدونه اینکه اصل مطلب رو بگیری وتوجه بشی این یک راهنمایی هست همین جور داری توهین میکنی واسم خودت رو هم گذاشتی مخاطب با شعور التماس کمی تفکر
تو ایران فقط پول شخصیت شناسی کیلو چنده داریم تو فقط له میشیم
بله شما درست میگید 😅
تجربهی شخصی من میگوید : عبارات جادویی “من همیشه کنارت هستم” یا “روی من هم حساب کن” و این دست عبارات حمایتی و پشتیبانگر چقدر میتونه معجزه بکنه و انرژی بده و اعتماد به نفس و انگیزهی به پیش رفتن و یا مقاومت در دوران سختی را فزونی ببخشد.
اینکه با نشر این مقالات بی بنیان و یا ترجمه های غیر تخصصی ، بذر عدم اعتماد و ناامیدی را بین جامعهی اهل مطالعه و اهل خواندن پراکنده سازید ، حذر کنید و آثار منفی و خسارت بارِ مطالب سطحی و ناپخته را دست کم نگیرید لطفن!
هممممممش چرت و پرت بود! یعنی هر کی این جملات رو استفاده کنه دروغگو و دورو و ریاکاره؟! 😳 عجب!!
از دیگر نشانه های آدمهای ریاکار اینست که مدام میان صحبت کردن به مخاطب می گویند ،باورکن،باورکن…..