یک تست ساده ۳۰ ثانیهای میتواند مشخص کند که آیا بدون اینکه متوجه شده باشید، شنوایی شما کاهش یافته یا خیر. این تست شنوایی میزان توانایی گوشهای شما در دریافت صداهای زیر را میسنجد، زیرا با افزایش سن، به تدریج توانایی شنیدن فرکانسهای بالا را از دست میدهیم.
برای انجام این آزمون، باید ویدیوی زیر را پخش کنید و زمانی که دیگر قادر به شنیدن صدای زیر نبودید، ویدیو را متوقف کنید. فرکانس صدایی که کاربران میتوانند بشنوند (که بر حسب هرتز اندازهگیری میشود)، برای تخمین زدن سن شنوایی آنها استفاده خواهد شد. سپس میتوانید سن شنوایی خود را با سن واقعیتان مقایسه کنید.
این آزمون بر پایه یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ در چین انجام شده که تأثیر سن بر توانایی شنیدن فرکانسهای مختلف را بررسی کرده است. بیشتر افراد در ابتدای زندگی قادر به شنیدن صداهایی تا ۲۰,۰۰۰ هرتز هستند.
این توانایی در دهه چهارم زندگی تقریباً به نصف (۱۱,۵۰۰ هرتز) کاهش مییابد. براساس این تحقیق که در مجله گوش و حلق و جراحی سر و گردن منتشر شده، توانایی شنوایی در دهه ششم زندگی به ۸,۰۰۰ هرتز میرسد. علت این امر، آسیبدیدگی سلولهای شنوایی مو مانند در گوش داخلی با افزایش سن است.
این سلولهای که استرئوسیلیا نامیده میشوند، مسئول تبدیل صداهایی که گوش دریافت میکند به تکانههای الکتریکی هستند که در نهایت مغز آنها را به عنوان صداهای قابل تشخیص تفسیر میکند.
در تحلیلی از نتایج این آزمون، مشخص شد که نزدیک به نیمی (۴۷ درصد) از افراد ۱۶ تا ۳۵ ساله سن شنوایی بالاتری از سن واقعی خود دارند. از میان افرادی که سن شنوایی بالاتری داشتند، اختلاف میانگین بین سن شنوایی و سن واقعی آنها ۱۳ سال بود.
اکثر ما در طول زندگیمان نوعی از کاهش شنوایی را تجربه خواهیم کرد. اما اگر بتوانیم از همان ابتدا نشانههای آن را تشخیص دهیم و تغییرات جزئی را اعمال کنیم، میتوانیم گامهایی برای حفاظت از شنواییمان برداریم و از کاهش شنوایی قابل پیشگیری در آینده جلوگیری کنیم.
پیشنهاد میشود که به طور منظم شنواییتان را بسنجید تا بتوانید هرگونه تغییر غیرعادی را تشخیص دهید.
رعایت برخی نکات، مانند استفاده از محافظهای گوش، گوشیهای کنسرت و هدفونهای حذف نویز، میتواند در حفظ سلامت شنوایی ما در آینده تأثیر زیادی داشته باشد.
کاهش شنوایی یکی از بزرگترین عوامل بروز زوال عقل است و با سلامت روانی ضعیف و افت توانایی شناختی ارتباط تنگاتنگی دارد. بنابراین مراقبت از شنوایی در تمام سنین برای حفاظت از گوشها و ذهن ما ضروری است.
کاهش شنوایی با انزوای اجتماعی، مسائل روانی، کاهش توانایی های شناختی و حتی زوال عقل مرتبط است. اگر نشانههایی از کاهش شنوایی را در خود مشاهده میکنید، مهم است که تشخیص خود را قطعی ندانید و برای آزمایش دقیقتر شنوایی به پزشک مراجعه کنید.
بدون نظر