موفق ترین کشورهای جهان در زمینه احیای جنگل ها از سال ۲۰۰۱ تاکنون + اینفوگرافیک

موفق ترین کشورهای جهان در زمینه احیای جنگل ها از سال ۲۰۰۱ تاکنون + اینفوگرافیک

احیای جنگل کار دشواری است؛ علاوه بر هزینه‌ی زیاد، نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق برنامه ها دارد. علاوه بر آن باید عوامل یا موانع طبیعی محیط از جمله آب و هوا، آفات و بلایای طبیعی را نیز در نظر گرفت. با این حال، برخی از کشورها احیای جنگل های از دست رفته خود را به خصوص در دو دهه‌ی اخیر، در اولویت قرار داده اند. اینفوگرافیک زیر تجسم رشد جنگل‌ها در سراسر جهان است و کشورها بر اساس افزایش مساحت جنگل‌ هایشان بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ رتبه‌بندی شده اند.

کدام کشور از سال ۲۰۰۱ پیشتاز رشد جنگل است؟

چین در صدر فهرست قرار دارد و مساحت جنگلی خود را بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ نزدیک به ۴۲۵,۰۰۰ کیلومتر مربع (تقریباً به اندازه سوئد) گسترش داده است. این رقم بیشتر از مجموع ۱۹ کشور بعدی است. به طور نسبی، جنگل های چین تقریباً یک چهارم افزایش یافته است.

کشورهای دیگری نیز وجود دارند که به سطوح نسبی مشابهی از احیای جنگل دست یافته اند. در آسیا، جنگل‌های ویتنام از سال ۱۹۹۰ دو برابر شده است. از سال ۲۰۰۱، جنگل‌های آن نزدیک به ۲۸,۰۰۰ کیلومتر مربع رشد کرده‌اند که ۲۳ درصد افزایش یافته است.

ازبکستان به طور مشابه منطقه جنگلی خود را ۲۴ درصد افزایش داد که به حدود ۷,۰۰۰ کیلومتر مربع می رسد.

در همین حال، شیلی و اروگوئه، تنها دو کشور آمریکای جنوبی هستند که توانسته‌اند پوشش جنگلی خود را در دو دهه اخیر گسترش دهند. در مقابل، بقیه آمریکای جنوبی در عوض شاهد جنگل زدایی قابل توجهی هستند.

جالب است بدانید که احیای جنگل نیز خطرات خاص خود را دارد. معرفی گونه های درختی غیر بومی یا تک کشت می تواند تنوع زیستی را کاهش داده و منجر به فرسایش خاک شود.

با وجود تلاش‌های جهانی برای احیای جنگل‌ ها، جهان از سال ۲۰۰۱ همچنان نزدیک به یک میلیون کیلومتر مربع از جنگل‌های خود را از دست داده است.

منبع: visualcapitalist
مطالب مرتبط
۱۱ نظر

ورود

  • رضا اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۳

    بد نبود یه اسمی هم از مملکت خودمون که تو لیست بود بیارید.البته از شما که استاد سیاه نمایی هستید، عجیب نیست

    • Asadi اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

      این آمار با توجه به مستند های فراوانی که از دنیا دیدم و واقعیت های جنگل های علی الخصوص شمال کشورمون به هیچ وجه ممکن نیست درست باشه و ازون آمارهای سفارشی هست

  • شهرام اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

    ما هم فقط باید حسرت از دست رفتن درختان به خاطر سود شهرداری ها باشیم

  • ایرانی اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

    مگه همین چند مدت پیش نبود که داشتن جنگل های هیرکانی مازندران رو از بین میبردن چجوری اسم ایران رفته توی لیست ؟

    • احمدی اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

      خب شما که دانشمندی برو جای زیست شناسای آمریکا رو بگیر شما بهتره همون پراید رو سوار شی درمورد این چیزا نظر ندی

    • امیر اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

      جناب بزرگوار. رسانه با واقعیت ۱۸۰ درجه فرق داره. امارات منشا اول آلودگی خلیج فارسه. امارات در رده ۷ جهان در تولید آلاینده pm2.5 هست و ایران اصلا جزو ۵۰ تولید کننده این آلاینده نیست!
      اما در رسانه ها ایران همیشه هوای تیره و پر گرد و خاکی داره در حالی که آسمان امارات همیشه آبی و نیلیه. برای همینه که باید یه دو تا موشک زد تو برج های دبی. خلیج فارس رو چهار تا .. .که با پول نفت خلیج فارس جیبشونو پر پول کردن داره نابود میشه.

      • اشکان اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۳

        ایران سومین کشور تولید کننده کربن دی اکسید جهانه در حالی ۱۷ کشور وسیع جهان است دلیل اصلی این بحث استعلاک بالای صنعت ایران در پالایشگاه ها و… متاسفانه در سال های اخیر کاشت درخت پالونیا و سایر درخت های غیر بومی تو ایران زیاده شده که فقط باعث میشه بافت بومی از بین بره

  • رضا اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

    مطمئن هستید که این اینفوگرافیک درسته؟ چون جنگلهای گیلان با سرعت درحال تخریب شدن هستند.نمیدونم.

  • Komeil اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳

    این آمار از نظر من درست میتونه باشه البته که رتبه ایران با توجه به اقلیم و اینکه کشوری درحال پیشرفت هست و نیاز به زمین و منابع داره رتبه بسیار خوبی هست ! به شخصه با اینکه به جنگل های شمال کشور کمی بی مهری می‌شود اما در خراسان و کردستان و آذربایجان و بخش های مرکزی از جمله جنگل های مجاور رشته کوه ها احیای درخت به خوبی جلو می‌رود…

  • مروک اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۳

    باید اشاره کرد که چین و آمریکا دو کشوری که در صدر لیست قرار دارند بیشترین گازهای گلخانه ای را هم وارد جو میکنند و از عوامل مهم تخریب زیست کره نیز می باشند.

  • اشکان اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۳

    ایران سومین کشور تولید کننده کربن دی اکسید جهانه در حالی ۱۷ کشور وسیع جهان است دلیل اصلی این بحث استعلاک بالای صنعت ایران در پالایشگاه ها و… متاسفانه در سال های اخیر کاشت درخت پالونیا و سایر درخت های غیر بومی تو ایران زیاده شده که فقط باعث میشه بافت بومی از بین بره