ترافیک ۱۵ کیلومتری برای مراسم هزار دف در روستای پالنگان کردستان + ویدیو

ترافیک ۱۵ کیلومتری برای مراسم هزار دف در روستای پالنگان کردستان + ویدیو

 مراسم هزار دف پالنگان با حضور بیش از ۴۰ هزار نفر برگزار شد و حجم ترافیک آن از دو طرف جاده مریوان و کامیاران به حدود ۱۵ کیلومتر رسید.

این مراسم، عصر جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ با حضور جمع زیادی از مردم، مسئولان و دف نوازانی از سراسر کشور در روستای گردشگری و تاریخی پالنگان برگزار شد. در این آیین عرفانی، دف‌نوازان با قرار گرفتن بر روی پشت بام خانه‌های پلکانی روستا و دف نوازی، نوای عرفانی و مولودی خوانی سر می دهند.

مراسم هزاردف روستای پالنگان

مراسم هزار دف

مردم محلی کرد روستای پالنگان، آداب و رسوم و آیین‌های خاص خود را دارند که تماشای این رسوم یکی از جاذبه‌های گردشگری این منطقه به شمار می‌رود و گردشگران بسیاری، زمان سفر خود به این منطقه و سایر روستاهای کردستان را طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که سفر آن‌ها با برگزاری این آداب و رسوم مصادف شود. 

مراسم هزار دف

یکی از جالب‌ترین آداب و رسوم روستای پالنگان در کردستان، مراسم هزار دف است. دف در میان مردم کرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به طوری که در گذشته اگر دفی پاره می‌شد، آن را شهید می‌نامیدند و هیچ گاه بدون وضو به دف دست نمی‌زدند. در خانه‌های این مردم حداقل یک دف وجود دارد و اکثر مردم کردستان به دف‌نوازی به خوبی آشنایی دارند. 

مراسم هزار دف

جشن هزار دف که دارای قدمت تاریخی است و از گذشته نسل به نسل به ارث رسیده، در گذر زمان، حال و هوای عرفانی به خود گرفته است. در این جشن که ۳ روز به طول می‌انجامد، روستای پالنگان با طبیعت زیبای خود، میزبان گروه هزار دف از سرتاسر کشور است.

دف نوازی در کردستان نماد تجدید عهد و پیمان با پیامبر اسلام

مراسم هزار دف

ساز دف با نام ها و شخصیت های گوناگون میان اقوام و ملل رایج است، این ساز به دلیل  ساخت آسان و قدمت چند هزار ساله ای که برای آن رقم خورده است؛ جزو آلات موسیقی متقدم است.

دف نوازی و خواندن اشعار مذهبی جزء سنن بسیار کهن عرفای کردستان به ویژه سنندج بوده و برای عرفای استان نماد تجدید عهد و پیمان با پیامبر اسلام است.

مراسم هزار دف

این مراسم به طور معمول هر جمعه در محفل درویشان برگزار می شود. گذشته از آن، روزهای مبارک در تقویم مذهبی، چون عید قربان، مولود پیامبر و معـراج (بیست و هشتم رجب)، نیز می توانند موقعیت های مناسبی برای اجرای این مراسم به حساب آیند.

مراسم هزار دف

حضور دف نوازان به روی صحنه و در برابر تماشاچیان لطمه ای به اصالت و کیفیت کار آنها وارد نمی کند. چرا که درویشان قادری عموما مردم عادی را از تماشای مراسم خود منع نمی کنند. گاه حتّی، به خصوص در اعیاد مذهبی، با نصب بلندگو در خارج خانقاه و پخش صدای مراسم برای تمام محلّه در ارتباط گیری با مردم عادی اصرار نیز می ورزند.

اجرای کنسرت هزار دف پیام عزیزی در روستای تاریخی پالنگان

مراسم هزار دف

نخستین جشنواره هزار دف پالنگان سال ۱۴۰۱ برگزار شد و امسال نیز این آئین فرهنگی، به‌عنوان یک میراث آئینی و معنوی، با حضور گروه‌های مختلف دف‌نوازی و هنری در روستای گردشگری پالنگان برگزار شد.

مراسم هزار دف

در این جشن با شکوه پیام عزیزی (خواننده موسیقی عرفانی) به همراه گروه «هزار دف»، گروه «نوای رحمت» و گروه «شاهو دالاهو» در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان در روستای پالنگانِ استان کردستان کنسرت برگزار کرد.پیام عزیزی (خواننده موسیقی عرفانی) در دومین دوره جشنواره موسیقی کهن کردستان، در روز جمعه ( ۳۱ فروردین‌ماه جاری) در سه بخش جداگانه روی صحنه رفت و در این کنسرت‌های بزرگ، تعدادی از قطعات و آهنگ‌های ماندگار خود را به زبان‌های کُردی سورانی، فارسی، عربی، ترکی و کُردی هورامی از جمله «یا رسول‌الله (ص) یا شاهی مدینه»، «الله مدد»، «یار می‌گوید الله»، «گیانه به‌سیه‌تی»، «یا رسول الله نظری فرما»، «ئه‌ی خودا له‌م ئاگر بارانه» «یار می‌گوید الله»، «یا رسول‌الله ده‌خیل»، «لبیک»، «طلع البدر علینا»، «ئه‌ی گول گیانم گول»، «مدد مدد»، «مسلمانان»، «یارم چه‌نده جوانه»، «جانی، جانی»، «مه‌گری، مه‌گری»، «ئاگر که‌تییه دلی من»، «همه جا بروم»، «ساقی وه‌ره» و … و همچنین چند آهنگ جدید کُردی را اجرا کرد.

مراسم هزار دف

دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان «هزار دف» با اجرای گروه‌های دف‌نوازی از شهرهای مختلف کشور و با حمایت ستاد برگزاری مراسم هزار دفِ پالنگان ـ شهرستان کامیاران در استان کردستان برگزار شد.

در دومین دوره جشنواره «هزار دف» کردستان، اسماعیل حمیدی با اجرای آواهای اهورایی سیاچمانه، نیما شفیعی و همچنین هنرمندان استان کردستان و دیگر هنرمندان استان‌های مختلف کشور به روی صحنه رفتند.

روستای پالنگان کجاست؟

مراسم هزار دف

روستای پالنگان یا پلنگان یک روستای سنگی و تاریخی در نزدیکی شهرستان کامیاران در مرز استان کردستان و کرمانشاه است که جزء استان کردستان محسوب شده و در ابتدای منطقه اورامان یا هورامان قرار گرفته است. برای رسیدن به این روستا بهترین مسیر از طریق کرمانشاه، گذر از کامیاران و سپس وارد شدن به جاده روستای توبره ریز است که با ادامه دادن این مسیر به پالنگان می‌رسید. فاصله کرمانشاه تا پالنگان ۱۱۰ کیلومتر است و رسیدن به آن حدود ۱ الی ۲ ساعت زمان می‌برد.

تاریخچه روستای پالنگان کردستان

مراسم هزار دف

وجود آثار تاریخی و باستانی بسیار در این روستا نشان از قدمت بالای پالنگان دارد. آتشکده‌ها و پل‌های باستانی، قلعه‌های تاریخی، گورستان قدیمی با سنگ قبرهای به خط کوفی و سایر آثار هر کدام نشانی از یک دوره خاص در طول تاریخ هستند مانند دوران مادها و پادشاهی هوخشتره، سلجوقیان، قرن‌های ششم و هفتم هجری و… که در میان آن‌ها بیشترین محبوبیت این روستا در دوران سامانیان بوده است.

مطالب مرتبط
یک نظر

ورود

  • M اردیبهشت ۴, ۱۴۰۳

    بسیار عالی جشنی ترکیبی از لبخند و شادی و مداحی و مناجات واقعا جشنی که دمکراسی را تثبیت کرده اگر بتونه این دمکراسی را حفظ کند عالی ست. زیرا همه ی گروه ها و ادیان مختلف شهروند ایرانند و باید در تمامی مراحل زندگیتون ابراز موجودیت کنند و کلا این جشن پیوند و وحدت ملی را نشان می دهد هزاران آفرین به کردستان که چنین جشنی را تا به حال حفظ کرده است احسنت و ماشاءالله و برکت علی الله و حفظ الله