پیش بینی رشد اقتصادی کشورهای گروه ۷ و بریکس در سال ۲۰۲۴ + ایران

پیش بینی رشد اقتصادی کشورهای گروه ۷ و بریکس در سال ۲۰۲۴ + ایران

صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) خود را برای سال ۲۰۲۴ منتشر کرده است و در حالی که پیش‌بینی می‌شود رشد جهانی در ۳.۲ درصد ثابت بماند، پیش‌بینی‌ ها برای برخی از کشورهای بزرگ، کاهش روند رشد اقتصادی را نشان می دهند. اینفوگرافیک زیر پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی سال ۲۰۲۴ را با استفاده از داده‌های چشم‌انداز اقتصاد جهانی ۲۰۲۴ صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای عضو گروه هفت (G7) و بریکس (BRICS) به همراه عربستان سعودی که هنوز در حال بررسی دعوت برای پیوستن به این بلوک است، نشان می‌دهد.

دورنمای رشد اقتصادی ترکیبی کشورهای بزرگ در سال ۲۰۲۴

پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی توسط صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای بزرگ متفاوت است، به طوری که پیش‌بینی می‌شود اکثر کشورهای گروه هفت و بریکس در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد کمتری داشته باشند.

تنها برای سه کشور دعوت شده یا عضو بریکس، یعنی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در سال ۲۰۲۴، بالاتر از سال گذشته پیش بینی شده است.

پیش‌بینی می‌شود چین با ۴.۶ درصد و هند با ۶.۸ درصد در سال ۲۰۲۴، نرخ رشد نسبتا بالایی را حفظ کنند، اما در مقایسه با سال قبل، رشد چین ۰.۶ درصد و هند ۱ درصد کندتر باشد.

از سوی دیگر، چهار کشور گروه هفت سریع‌تر از سال گذشته رشد خواهند کرد. مانند آلمان که از روند ۰.۳ – درصدی تولید ناخالص داخلی واقعی خود در سال ۲۰۲۳ بازگشته است.

رشد سریع‌تر بریکس نسبت به کشورهای گروه هفت

علیرغم پیش‌بینی‌های مبنی بر رشد کمتر اقتصادی در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳، در پیش بینی ها، کشورهای عضو بریکس با ۳.۶ درصد همچنان میانگین رشد بالاتری در مقایسه با میانگین ۱ درصدی گره هفت دارند.

در حالی که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای گروه هفت حدود ۱۵ تریلیون دلار بیشتر از کشورهای بریکس است، با تداوم نرخ رشد بالاتر و پتانسیل اضافه کردن اعضای بیشتر، به نظر می رسد بریکس از نظر اندازه اقتصادی در عرض دو دهه از گروه هفت پیشی خواهد گرفت.

موانع گسترش بریکس قبل از اجلاس اکتبر ۲۰۲۴

اخیرا گسترش بریکس با موانعی مواجه شده است، زیرا خاویر میلی، رئیس جمهور تازه منتخب آرژانتین دعوت این گروه را رد کرد و عربستان سعودی تصریح کرد که این کشور همچنان در حال بررسی دعوت خود است و هنوز به بریکس نپیوسته است.

حتی با وجود این دردسرها، نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در فوریه به خبرنگاران گفت که ۳۴ کشور مختلف برای پیوستن به بلوک رو به رشد بریکس درخواست ارسال کرده اند.

هر گونه تغییر در این گروه احتمالاً قبل یا در حین برگزاری اجلاس ۲۰۲۴ سران بریکس که ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در کازان روسیه برگزار می شود، اعلام خواهد شد.

منبع: visualcapitalist
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • روزبه اردیبهشت ۸, ۱۴۰۳

    رشد اقتصادی ایران خخخخخخخخ

  • م.ن اردیبهشت ۹, ۱۴۰۳

    باید پیوستن کشورها به بریکس سریعتر انجام شود. تولیدات اقتصادی بین کشورها سریعتر انجام شوند. ساخت و ساز بین کشورهای بریکس شبانه روزی انجام گیرد و گسترس روزانه بین کشورها انجام گیرد مثلا اگر جنگ باشه مردم و دولتها هزار برابر تلاش و تقلا میکنند.