از جنگ جهانی دوم، زمانی که فناوری هواپیما در مقایسه با هواپیماهای مورد استفاده در جنگ جهانی اول پیشرفتهای زیادی کرده بود، نیروهای هوایی به بخش مهمی از ارتش هر کشور تبدیل شدند، موضوعی که در مورد تمام کشورها در سراسر جهان صدق می کرد. طبیعتاً جای تعجب نیست که نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) توسط فهرست جهانی هواپیماهای مدرن نظامی (WDMMA) به عنوان قدرتمندترین نیروی هوایی جهان رتبه بندی شود. WDMMA در توضیح رتبهبندی خود تصریح کرده است که از فرمول رتبه بندی ارزش واقعی استفاده میکند که نه تنها اندازه ناوگان را در نظر میگیرد، بلکه نوسازی، پشتیبانی لجستیکی، حمله، دفاع و سایر قابلیتها را نیز در نظر میگیرد. به این ترتیب، این رتبه بندی، کیفیت و ترکیب کلی موجودی های هر ارتش را ارزیابی می کند. بدین ترتیب برترین نیروهای هوایی جهان به شرح زیر هستند:
۵- تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC)
- تعداد پرنده نظامی: ۱,۲۱۱ فروند
- جنگنده ها: ۲۴.۵ درصد ناوگان
- هلیکوپترها: ۵۸.۹ درصد ناوگان
- سوخترسان ها: ۵.۳ درصد ناوگان
اولین گزینه در اینجا تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC) است که بیش از ۱,۲۰۰ پرنده نظامی در انواع مختلف در ناوگان خود دارد که اکثریت آنها هلیکوپتر هستند (۵۸.۹%). به گزارش سایت این شاخه از ارتش ایالات متحده، هواپیماهایی که توسط این نیروی به کار گرفته می شوند شاملMcDonnell Douglas AV-8B Harrier، Northrop Grumman EA-6B Prowler McDonnell Douglas F/A-18 Hornet، Boeing F/A-18E/F Super Hornet، Lockheed Martin F-35 Lightning II، Lockheed Martin KC-130 Hercules و AAI RQ-2 Pioneer و البته انواعی از پهپادهاست. با این حال، جالب اینجاست که WDMMA اعلام کرده که تفنگداران دریایی ایالات متحده تنها دو فروند F-35 در ناوگان خود دارد و ۵۲۸ جنگنده باقیمانده یا مک دانل داگلاس F/A-18 Hornet یا Boeing F/A-18E/F Super Hornet، دو جت جنگنده نمادینی که در نیروی دریایی ایالات متحده (USN) و نیروهای تفنگدار دریایی خدمت می کنند.
۴- نیروی زمینی ارتش ایالات متحده (USA)
- تعداد پرنده نظامی: ۴,۳۹۷ فروند
- جنگنده ها: ۰ درصد ناوگان
- هلیکوپترها: ۸۸.۱ درصد ناوگان
- سوخترسان ها: ۳.۵ درصد ناوگان
در رتبه چهارم، یکی دیگر از واحدهای نظامی ارتش ایالات متحده، یعنی نیروی زمینی ارتش ایالات متحده قرار دارد. با این حال، بر خلاف سایر واحدهای موجود در فهرست، نیروی زمینی ایالات متحده هیچ جت جنگنده فعالی ندارد و ناوگان آن عمدتاً متشکل از هلیکوپترهاست. این شاخه همچنین دارای تعدادی هواپیمای ترابری، آموزشی و مأموریت ویژه است که شامل هواپیماهایی مانند MC-12W می شود، یک هواپیمای توربوپراپ که در کسب اطلاعات، نظارت و پشتیبانی شناسایی به نیروهای روی زمین کمک می کند. اکثر ناوگان هوایی نیروی زمینی متشکل از هلیکوپترهای Sikorsky UH-60 Black Hawk است که در سال ۱۹۷۹ وارد خدمت شد. طبق گفته لاکهید مارتین که شرکت مادر سیکورسکی است، بلک هاوک در ارتش و نیروهای مسلح ایالات متحده و همچنین واحدهایی در ارتش ۳۴ کشور دیگر در سطح جهان خدمت رسانی می کند و خود را به عنوان یک پرنده نظامی مقاوم و قابل اعتماد ثابت کرده است.
۳- نیروی هوایی روسیه
- تعداد پرنده های نظامی: ۳,۶۴۹ فروند
- جنگنده ها: ۲۵ درصد ناوگان
- بمب افکن ها: ۳.۳ درصد ناوگان
- سوخترسان ها: ۰.۵ درصد ناوگان
تنها یگان غیر مستقر در ایالات متحده در این فهرست، نیروی هوایی روسیه (Военно-воздушные силы России، VVS) است، نیروی هوایی که دارای ناوگانی متشکل از ۳,۶۴۹ پرنده نظامی است که شامل جت های جنگنده، بمب افکن، سوخترسان و غیره می شود. با این حال، در طول جنگ فعلی در اوکراین، بعد از این که روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تهاجمی عظیم به این کشور را آغاز کرد، نیروی هوایی این کشور هواپیماهای زیادی از جمله دارایی های ارزشمندی مانند Beriev A-50 را از دست داده است. در واقع، این شاخه از ارتش روسیه دو مورد از این سیستم های هشدار و کنترل زودهنگام هوابرد (AEW&C) را از دست داده است که تازه ترین مورد در فوریه ۲۰۲۴ سرنگون شد.
به طور کلی، وبسایت Oryx که تلفات دو طرف جنگ را مستند می کند، ۶۰۰ پرنده نظامی روسی را که در طول جنگ با اوکراین سرنگون یا آسیب دیده اند را مستند کرده است، از جمله ۸۸ هواپیمای جنگی و سه بمب افکن استراتژیک که دو فروند از آنها آسیب دیده اند. با این حال، روسیه همچنان از برتری هوایی خود برای بمباران اهداف استراتژیک نظامی و غیرنظامی در داخل اوکراین استفاده میکند. اوکراین مدعی شد هواپیماهای روسی بریف A-50 و ایلیوشین ایل-۲۲ را نیز ساقط کرده است.
۲- نیروی دریایی ایالات متحده (USN)
- تعداد پرنده های نظامی: ۲,۶۲۶ فروند
- جنگنده ها: ۲۰.۲ درصد ناوگان
- هلیکوپترها: ۲۱.۲ درصد ناوگان
- ترابری ها: ۳ درصد ناوگان
به ایالات متحده باز می گردیم، جایی که نیروی دریایی این کشور بیش از ۲,۶۰۰ پرنده نظامی؛ از جمله ۵۳۰ جنگنده در ناوگان خود دارد. همانند نیروهای تفنگدار دریایی، نیروی دریایی ایالات متحده نیز دارای سه نوع جنگنده است: McDonnell Douglas F/A-18 Hornet، Boeing F/A-18E/F Super Hornet، و لاکهید مارتین F-35 Lightning II، علاوه بر تعداد زیادی جنگنده های دیگر. این جنگنده های دیگر شامل General Dynamics F-16 Fighting Falcon و Northrop F-5 و همچنین پرنده های آموزشی متعددی مانند McDonnell Douglas T-45 Goshawk می شود.
با این وجود، این شاخه از ارتش ایالات متحده از بل بوئینگ V-22 Osprey نیز استفاده میکند که بهدنبال یک حادثه مرگبار در سواحل ژاپن در نوامبر ۲۰۲۳ مجبور به زمینگیر کردن تمام ناوگان آن شد. این پرنده تیلت روتور در ۸ مارس ۲۰۲۴ پس از چراغ سبز فرماندهی سیستم های هوایی نیروی دریایی و وزارت دفاع ایالات متحده به سرویس بازگشت. این تصمیم گیری سه ماه پس از یک حادثه مرگبار با V-22 Osprey در ژاپن گرفته شد.
۱- نیروی هوایی ایالات متحده (USAF)
- تعداد پرنده های نظامی: ۵,۱۸۹ فروند
- جنگنده ها: ۲۹.۱ درصد ناوگان
- بمب افکن ها: ۲.۵ درصد ناوگان
- سوخترسان ها: ۱۰.۷ درصد ناوگان
با کمترین هیاهو و غافلگیری، نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) با ۵,۱۸۹ فروند پرنده نظامی در ناوگان خود قوی ترین و بهترین نیروی هوایی جهان است. اگرچه ممکن است تعجب آور باشد، اما بیشترین بخش از این ناوگان به هواپیماهای آموزشی اختصاص دارد یعنی ۲۹.۷ درصد، در حالی که جت های جنگنده با ۲۹.۱ درصد از سهم ناوگان در رتبه دوم قرار دارند. در طول سالها، این شاخه از ارتش ایالات متحده بسیاری از هواپیماهای نمادین مانند لاکهید مارتین SR-71 Blackbird، Northrop Grumman B-2 Spirit، Boeing B-52 Stratofortress و غیره را در اختیار داشته است و به یکی از نیرومندترین نیروهای هوایی در جهان تبدیل شده است، در حالی که این بخش از ارتش ایالات متحده اولین بار در سال ۱۹۴۷ تاسیس شد.
ایول داره
آمریکا در برابر آمریکا شرایط این روزهای آمریکا
اعتراضات دانشجویی آمریکا
امریکا (طبل تو خالی)تو اوکراین واسراییل گیرده مثل خ..تو گل
یکلام بگو آمریکا
حالا چرا چهار قسمتش میکنی
این اسباب بازیها در برابر قدرت موشکی ایران حرفی برای گفتن ندارند
مشکل اینجاست که موشک ها تولید ۱۰۰ درصدیذما نیست وابسته شدید به خرید از روسیه هستیم
متاسفانه اگر قدرت موشکی ما کارامد بود حمله فروردین ماه بایستی اسرائیل را محو می کرد
دقیقا همینطوره ، موشک های ما همش ساخت چین و روسیه و کره شمالی هست و توی ساخت موشک هم محتاج بیگانه ها هستیم
سلام حاجی جون خدا واسه هیشکی نیاره.ببینم یه وقت خواب نما نشدی.به نظر خودت.به هر حال ایول
حشمت خان جهت اطلاعت با موشکایی که ایران بهش معروفه هلیکوپتر و هواپیما نمیزنن و دو اینکه آمریکا خودش ابرقدرت موشکی جهانه😉
وای ده ده گاز ور گاز ور
مث اینکه شیشه زیاد میزنی نکن اخرو عاقبت نداره
حالا هی بگو آمریکا ابر قدرته و بزرگترین ناوگان جنگنده دنیا رو داره اما کسانی که اخبار و اطلاعات روز رو دنبال می کنن به خوبی می دونن که این برتری عددی تا حالا توی هیچ جنگی اونا رو پیروز نکرده حتی با کشورهایی که ارتش منظمی نداشتن یا در حد شبه نظامی بودن
عملیات آخوندک _ خلیج فارس
البته از رشد فن آوری عقب نمونده .همین که اعتماد به نفس داشت و جرات داشت به اسرائیل حمله کنه خودش هنره . حالا به قول بعضی ها دوتاشو از ۱۰۰ خورده . خوب همش برا اسراییل چه خوردن به هدف چه خنثی کردنش . هزینه داشته . مطمیینا نیرو هوایی ایران هم تو رتبه هفتم دنیاست .
طیاره های امریکا همگی اسباب بازی می باشد خوراک موشک می باشند فقط
با همون اسباب بازی …خوبی درست کردن
باید نقشه ساخت اف ۳۵ به دست بیاریم
البته از رشد فن آوری عقب نمونده .همین که اعتماد به نفس داشت و جرات داشت به اسرائیل حمله کنه خودش هنره . حالا به قول بعضی ها دوتاشو از ۱۰۰ خورده . خوب همش برا اسراییل چه خوردن به هدف چه خنثی کردنش . هزینه داشته . مطمیینا نیرو هوایی ایران هم تو رتبه هفتم دنیاست .
نظرات رو که میخونم قانع میشم که چرا وضع کشور و مردممون اینجوریه ، یکی نوشته هواپیماهای آمریکا همش اسباب بازی هستن ، اون یکی نوشته باید نقشه ساخت اف ۳۶ رو بدست بیاریم ، انگار تا حالا هواپیما ساخته فقط مونده اف ۳۵ ، اون یکی نوشته …….