حوالی سال ۲۰۱۸ بود که توسعهدهندگان تلگرام تصمیم گرفتند بلاکچین لایه ۱ اختصاصی خودشان را با نام «Telegram Open Network» یا به اختصار تون کوین (TON) راهاندازی کنند. پس از مدتی، توسعه و نگهداری این پروژه به بنیاد تون (TON) سپرده شد و حالا تیمی وابسته به TON از پروژه جدید و پرسروصدای خود با عنوان نات کوین (Notcoin یا به اختصار NOT) رونمایی کرده است.
نات کوین نوعی بازی کریپتویی برای کسب درآمد «Play-To-Earn» یا به اختصار P2E محسوب میشود که کاربران آن میتوانند از طریق بازیکردن درآمد کسب کنند. نات کوین از همان روزهای ابتدایی معرفی، توجه تعداد زیادی از کاربران را به خود جلب کرد و تاکنون گمانهزنیهای مختلفی درباره آینده آن مطرح شده است.
در این مقاله قصد داریم پروژه ارز دیجیتال نات کوین یا NOT و نحوه کار آن را بررسی کرده و به آخرین تغییرات و اخبار این پروژه اشاره کنیم. اگر دوست دارید بدانید نات کوین چیست و به دنبال منبعی برای آشنایی با نات کوین و نحوه کار آن هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
نات کوین (Notcoin) چیست؟
نات کوین (Notcoin با نام اختصاری NOT) پروژه جدید مجموعه اوپن بیلدرز (Open Builders)، وابسته به بنیاد تون است که اواسط نوامبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲) نسخه بتا یا اولیه آن راهاندازی شد.
نات کوین یک مینی اپلیکیشن یا نوعی ربات تلگرامی است که به کاربران اجازه میدهد با لمس یا کلیک روی یک آیکون سکه، ارز دیجیتالی با عنوان Notcoin یا NOT را استخراج (ماین) کنند. نات کوین ابتدا بهعنوان یک دارایی درون بازی در اختیار کاربران قرار میگرفت و امکان فروش مستقیم یا واریز و برداشت آن وجود نداشت. با این حال، توسعهدهندگان نات کوین اخیراً توکن NOT را روی بلاکچین تون عرضه کردهاند.
با توجه به رشد قیمت ارزهای دیجیتال و استقبال از بازیهای P2E در سالهای اخیر، نات کوین نیز خیلی زود بر سر زبانها افتاد و در همان ماه اول راهاندازی توانست نزدیک به ۵۰۰ هزار کاربر جذب کند. نسخه اولیه آن در مجموع به بیش از ۶۵۰ هزار کاربر رسید. نسخه رسمی Notcoin در اولین روز از سال ۲۰۲۴ معرفی و عرضه شد و طبق آخرین آماری که توسط تیم نات کوین اعلام شده است، در حال حاضر بیش از ۳۳ میلیون بازیکن دارد و بهطور متوسط، روزانه بیش از ۶ میلیون نفر در این بازی فعال هستند.
معرفی تیم سازنده نات کوین
نات کوین (NOT) یک میم کوین مبتنی بر شبکه TON تلگرام است و مجموعه اوپن بیلدرز آن را راهاندازی کردهاند. این تیم در مجموع از ۱۰ عضو تشکیل شده است و ساشا پلاتوینوف (Sasha Plotvinov) مدیریت آن را بر عهده دارد.
تیم توسعه نات کوین بعد از ماهها فعالیت همچنان اطلاعات چندان زیادی درباره پروژه خود منتشر نکرده است و غیر از تون استارتر (Tonstarter)، پروژه مشهور و شناختهشدهای در سوابق آنها دیده نمیشود. تیم توسعه این بازی مدعی است که ۱۰۰ درصد ماینینگ نات کوین بهصورت شفاف توسط خود کاربران انجام میشود و این پروژه مالک یا سرمایهگذار اختصاصی ندارد. حدس و گمانهای زیادی درباره نات کوین و توسعهدهندگان آن مطرح میشود و برخی آن را بزرگترین بازی Web3 مینامند.
ارتباط نات کوین با تلگرام و تون کوین
صفحههای مربوط به بنیاد تون و اشخاص وابسته به آن، از ابتدای راهاندازی نات کوین درباره این بازی صحبت و بهنوعی از آن حمایت میکردند. تیم اوپن بیلدرز، مجموعه سازنده نات کوین نیز وابسته به بنیاد تون فعالیت میکند و بازوی تأمین مالی و توسعه پروژههای جدید در اکوسیستم تون مسحوب میشود.
این بازی جنجالی، مثل سایر پروژههای مرتبط با تون کوین ارتباط نزدیکی با پیامرسان تلگرام دارد. برای مثال، پاول دورف (Pavel Durov)، بنیانگذار تلگرام، با کانال تلگرامش در این بازی اسکواد (Squad) یا تیم تشکیل داده است.
چندی پیش هم بخشی تحتعنوان «ارسال نات کوین به حساب دورف» (Send Notcoins to Durov’s balance) به بازی نات کوین اضافه شده بوده که به کاربران اجازه میداد درصدی از موجودی خود را به حساب دورف بزنند. در ادامه و بعد از پایان این برنامه نیز تیم نات کوین در کانال تلگرام خود اعلام کرد به هر کاربری که مقداری از موجودی خود را برای دورف ارسال کرده است، دو برابر نات کوین بهعنوان پاداش اهدا میکند.
پشتوانه و ماهیت پروژه نات کوین
به گفته تیم نات کوین، NOT یک میم کوین جدید ویژه شبکه تون کوین است که امکان به دست آوردن آن از طریق یک ربات تلگرامی وجود دارد. در واقع کاربران با ورود به یک ربات یا مینی اپلیکیشن تلگرامی و کلیک روی یک دکمه میتوانند نات کوین دریافت کنند. با اینکه تیم توسعه از اصطلاح ماینینگ نات کوین استفاده میکند، فرآیند تولید این توکن شبیه به ماینینگ ارزهای دیجیتال مبتنی بر اثبات کار دیگر نظیر بیت کوین (BTC) نیست که تولید آن بر مبنای توان پردازشی و حل مسئله باشد.
شعار تیم نات کوین یعنی «Probably nothing» به معنی «احتمالاً چیزی نیست» بوده که نوعی کنایه در فضای ارزهای دیجیتال برای اشاره به پروژههای دارای پتانسیل است. نات کوین در حال حاضر وبسایت رسمی، وایت پیپر یا نقشه راه مشخصی ندارد و اطلاعات مرتبط با آن از طریق کانال تلگرام یا حساب توییتر نات کوین و سایت بنیاد تون منتشر میشود.
دلیل محبوبیت نات کوین چیست؟
نات کوین از زمان شروع رسمی کار خود در ابتدای سال ۲۰۲۴، موفقیتی مثالزدنی در جذب کاربر داشته است. ایده این پروژه در بخش بازاریابی، درگیرکردن هرچه بیشتر ذهن کاربران است و به همین خاطر از ابتدا اطلاعات زیادی درباره این بازی و برنامههای آینده آن منتشر نشد. در واقع، افراد با گمانهزنی درباره اینکه نات کوین احتمالاً پروژه موفقی خواهد بود و سکههای ماینشده آنها روزی ارزش پیدا خواهد کرد، وارد این بازی میشوند.
تفاوت کلیدی نات کوین با سایر بازیها یا پروژههای بلاکچینی که از ایده دریافت پاداش در ازای کلیک روی صفحه استفاده کردهاند هم این است که به نظر کاربران، نات کوین حامیان شناختهشدهای مثل تلگرام یا بنیاد تون دارد و به همین خاطر، راحتتر به آن اعتماد میکنند.
آیا میتوان نات کوین را خرید و فروش کرد؟
نات کوین هم اکنون در قالب یک ارز دیجیتال بر بستر شبکه تون عرضه شده است و بهصورت محدود میتوان آن را بین ربات نات کوین و صرافیهای متمرکز بای بیت، بایننس و OKX جابهجا کرد. گزینه بعدی برای جابهجایی یا برداشت نات کوین، واریز آن به کیف پول حضانتی خود تلگرام یعنی ربات wallet@ است. البته استفاده از این دو روش با توجه به محدودیتهای مربوط به احراز هویت کاربران ایرانی در پلتفرمهای بینالمللی، برای کاربران داخل کشور به هیچ وجه توصیه نمیشود.
توکن نات کوین در روز ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) در صرافیهای ارز دیجیتال لیست و معاملات آن آغاز شد.
آموزش فروش نات کوین
برای برداشت و فروش نات کوینهای خود باید مراحل زیر را طی کنید. فروش نات کوین یا برداشت این توکن از داخل ربات بازی، با نصب و وصلکردن کیف پول به ربات شروع میشود.
۱. نصب کیف پول تون کوین
توکن نات روی شبکه تون کوین (TON) عرضه شده است. پس برای نگهداری و جابهجایی این ارز دیجیتال به یک کیف پول تون کوین نیاز دارید. از بین گزینههایی که در بخش Claim ربات نات کوین به کاربران معرفی شده، کیف پول غیرامانی تون کیپر (Tonkeeper) مناسبترین گزینه است. میتوانید با نصب این کیف از وبسایت رسمی آن، یک آدرس جدید ساخته و آن را به ربات وصل کنید.
۲. خرید تون کوین برای پرداخت کارمزد
برای برداشت نات کوین نیاز به انجام یک تراکنش روی شبکه تون کوین و پرداخت کارمزد دارید. کارمزدها در شبکه تون کوین در قالب توکن TON پرداخت میشود. تنها با داشتن حدود ۲ دلار تون کوین در کیف پول خود میتوانید این تراکنش را انجام دهید.
۳. اتصال ربات نات کوین به کیف پول تون کیپر برای برداشت
بعد از نصب، ساخت کیف پول و یادداشت عبارت بازیابی روی کاغذ، میتوانید وارد ربات نات کوین در تلگرام شوید. در صفحه اصلی نات کوین گزینهای برای دریافت توکنهای NOT استخراجشده توسط کاربران با عنوان Claim قرار داده شده است. روی Claim بزنید.
حالا از شما خواسته میشود تا کیف پول خود را به ربات وصل کنید. برای این کار روی Connect wallet بزنید.
در مرحله بعد باید کیف پولی که قصد وصلکردن آن به ربات نات کوین را دارید انتخاب کنید. بهترین گزینه کیف پول تون کیپر است.
بعد از انتخاب کیف پول، وارد اپلیکیشن تون کیپر شده و باید مجوز اتصال ربات به آدرس خود را تأیید کنید. برای این کار در محیط اپلیکیشن تون کیپر روی Connect wallet بزنید و رمز کیف پول خود را برای تأیید اتصال وارد کنید.
حالا بهصورت خودکار به ربات بر میگردید و در صفحه اصلی میتوانید با زدن روی آیکون فلش یا برداشت، گزینههای در دسترس برای برداشت نات کوین را مشاهده کنید.
پایان استخراج نات کوین
در تاریخ ۱ آوریل (۱۳ فروردین) استخراج نات کوین به پایان رسید و این مسئله در خود ربات هم اعلام شد. در حال حاضر امکان استخراج نات کوینهای جدید وجود ندارد، اما طبق گفته توسعهدهندگان این بازی، قرار است در آینده و بعد از انجام ایردراپ توکن بین کاربران قدیمی، استخراج نات کوین با مدلی متفاوت از قبل، پیچیدگی بیشتر و پاداش کمتر ادامه پیدا کند.
استیک نات کوین چیست؟
استیکینگ توکنهای NOT در بازی نات کوین، بخشی از برنامههای تیم توسعه این پلفترم برای درگیر نگهداشتن کاربران و حفظ ارزش این ارز دیجیتال است. این برنامه «Explore & Earn» نام دارد و سه سطح برنز، نقرهای، طلایی و ویژه (Premium) برای آن در نظر گرفته شده است.
طبق توضیح تیم توسعه نات کوین، کاربرانی که موجودی خود را تا قبل از روز ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) در این ربات استیک کنند، به سطوح بالاتر این برنامه میرسند. با پیشرفت به سطوح بالاتر نیز پاداش کاربران در ازای استیکینگ بیشتر میشود. منبع تأمین این پاداشها نیز نات کوینهایی است که پروژههای مختلف برای تبلیغ محصولات خود در ربات نات کوین خریداری و پرداخت میکنند. البته میزان یا نرخ پاداشی که قرار است برای این دوره ۳۰ روزه به کاربران داده شود، مشخص نیست. در مطلب معرفی استیکینگ نات کوین هم مجدداً از شعار همیشگی «Probably Nothing» در پاسخ به سؤال مربوط به پاداش کاربران از این مشارکت استفاده شده است.
بدون نظر