ماجرای توهین مهری طالبانی دارستانی به رئیس جمهور؛‌ مبتکر «کلینیک ترک بی‌حجابی» کیست؟

ماجرای توهین مهری طالبانی دارستانی به رئیس جمهور؛‌ مبتکر «کلینیک ترک بی‌حجابی» کیست؟

مهری طالبی دارستانی، رئیس «اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف» استان تهران و مبتکر ایده جنجال‌برانگیز «کلینیک ترک بی‌حجابی»، از ستاد امر به معروف اخراج شد؛ هرچند خودش می‌گوید که استعفا داده است. او که از حامیان سعید جلیلی و نیرو‌های نزدیک به عبدالملکی است، به تازگی با انتشار یک توییت و توهین غیرمستقیم به رئیس جمهور جنجال‌آفرین شد.

خانم دارستانی که تا چند روز پیش رئیس اداره زنان ستاد امر به معروف بود و همین تازگی‌ها با طرح ایده عجیب و غریب راه‌اندازی کلینیک ترک بی‌حجابی کلی حاشیه درست کرد و خبر ساز شد، بعد از مصاحبه تلویزیونی رئیس جمهور، در شبکه اجتماعی ایکس که از قضا فیلتر است و همفکران دارستانی به فیلتر ماندنش خیلی اصرار دارند، نوشت: «لات، طلبکار، دروغگو، بی‌خاصیت، ندانم کار، نادان، ناتوان، ترسو، کم عقل، سست، بی اراده، بی‌حمیت دقیقا صفاتی است که یک رئیس‌جمهور نباید داشته باشد تا عزت ملی حفظ شود. البته هیچ ربطی به ما ندارد برسد به دست رای‌دهندگان مریخ.»

بسیاری از کاربران خواستار برخورد قانونی با او شدند و کار به جایی رسید که ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اطلاعیه‌ای نوشت: «مطلب منتشر شده از سوی یکی از کارکنان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران، صرفاً بازنمود نظرات شخصی ایشان بوده و ستاد امر به معروف کشور، ضمن رد چنین مطلبی، اعلام می‌دارد که به عنوان یک نهاد فراجناحی، همواره شان فریضتین را اجل از مسائل جناحی و دسته‌بندی‌های سیاسی رایج می‌داند.»

ستاد امر به معرف با تاکید بر اینکه «این ستاد برای رئیس جمهور محترم که منتخب مردم است، احترام ویژه‌ای قائل است و ضمن عذرخواهی از ایشان و مردم شریف، اعلام می‌دارد فرد منتشرکننده مطلب از این پس در ستاد هیچ سمتی نخواهد داشت» نوشت: «همانگونه که بارها اعلام شده، ستاد امر به معروف خود را مؤظف به یاری دولت در اجرای برنامه‌های فرهنگی، به ویژه تحقق شعارهایی همانند «عدالت محوری» و «صداقت با مردم»، می‌داند و از هر گونه دوقطبی‌سازی و اظهارنظرهای نسنجیده پرهیز می‌کند.»

خانم دارستانی نیز در توییت دیگری نوشت: «متن که مخاطب خاص نداشت ولی مرحبا به این سطح از احترام به آزادی بیان در دولت وفاق!» او کنار گذاشته شدنش از سمتی که در ستاد امر به معروف داشت را تصمیم خود جا زد و نوشت: «از پدر و مادرم زیر بار حرف زور رفتن را نیاموختم لذا از منصب افتخاری مدیریت اداره عفاف و حجاب و خانواده در ستاد امر به معروف کناره‌گیری می‌کنم».

چند نکته درباره توییت و اخراج دارستانی

ستاد امر به معروف با سرعت عملی قابل توجه و حذف خانم دارستانی سعی کرد پرونده این ماجرا را ببندد، اما لازم است که به چند نکته توجه کنیم:

۱. محور اصلی واکنش به توییت اول دارستانی یعنی توهین به رئیس جمهور این بود که او مرتکب یک جرم عمومی شده و باید با برخورد دستگاه قضا مواجه شود. منتقدان دارستانی عمدتا به این نکته توجه داشتند در سال‌های گذشته، بسیاری از افراد به خاطر یک توییت و یا اظهارنظری ساده‌تر درباره مسئولان به دادگاه کشیده و حکم گرفته‌اند؛ لذا اکنون نیز انتظار می‌رود برخورد مشابهی با دارستانی شود.

۲. در حاشیه واکنش‌ها به توییت مهری دارستانی و درخواست برخورد قضایی با او، برخی نیز به این نکته اشاره کردند که به رغم رویه موجود در سال‌های گذاشته و برای ارتقای سطح آزادی بیان بهتر است که بر درخواست مجازات به جرم توهین به مسئولان تاکید نشود، باشد این رویکرد سبب نهادینه شدن آزادی بیان در کشور شده و روزی برسد که جریان اصولگرا نیز در مقابل اظهار نظرهای جریان مقابل خود پذیراتر باشند.

۳. دیگر نکته قابل تامل، اما مرز آزادی بیان با بی‌ادبی و اهانت است. قطعاً وقتی آزادی بیان به عنوان یک مطالبه جدی اجتماعی و سیاسی مطرح می‌شود، منظور این نیست که هر کسی هر چه خواست درباره دیگری بگوید یا مسئولان مملکت در سطح رئیس جمهور را هدف بگیرد. مهری دارستانی که خود در اکانت توییترش نوشته: (عدم رعایت ادب = بلاک) و بعد از مشاهده واکنش‌ها به بی‌ادبی خود از سطح آزادی بیان در دولت وفاق گلایه دارد یا دیگرانی که مثل او فکر می‌کنند، باید متوجه مرزهای آزادی بیان باشند.

۴. عذرخواهی ستاد امر به معروف و اخراج خانم دارستانی از این نهاد اتفاق خوبی است که نشان می‌دهد برخلاف برخی چهره‌های رادیکال در مجموعه حاکمیت اهمیت وفاق درک شده و بنای بر تقابل وجود ندارد. اقدام به موقع ستاد امر به معروف حاوی پیام مهمی است که نشان می‌دهد این نهاد قصد همراهی با دولت را دارد و دنبال بهانه برای لجبازی نیست. رویکردی که امید است در دیگر ماجرای جنجالی این روزها یعنی ابلاغ و اجرای مصوبه عفاف و حجاب نیز لحاظ شود تا از تبعات سیاسی و اجتماعی آن بکاهد.

مهری طالبی دارستانی کیست؟

آنطور که «اعتماد» نوشته، «مهری طالبی دارستانی در سال‌های گذشته در برنامه ایران بانو حاضر شد و در گفت‌وگوی ویدیویی درباره زندگی خود به عنوان «فعال زنان و فعال اجتماعی» صحبت کرد. او در همین گفتگو تاکید می‌کند که پدرش در دهه ۶۰ ترور شده و فرزند شهید ترور است. در همین گفتگو طالبی‌دارستانی می‌گوید که همسرش در برهه‌ای در جنگ «دفاع از حرم» حضور داشته و خود او نیز در عرصه جنگ نرم فعال است.»

پدر مهری طالبی دارستانی

«جلال طالبی‌دارستانی» پدر مهری خانم است که خبرگزاری برنا درباره او نوشته: «شهید جلال طالبی غیورمردی که به خاطر شرافت و دفاع از ارزش‌ها جانش را بر کف دستش گذاشت و در راه سربلندی و عزت میهن و حفظ ارزش‌های انقلاب به شهادت رسید».

پایگاه خبری ۸ دی نیز نوشته: «شهید جلال طالبی‌دارستانی در جمع‌آوری اسناد و مدارک مهم درباره برخی افسران خائن وابسته به ساواک کوشش زیادی کرد و در این خصوص بار‌ها به خدمت شهید مظلوم بهشتی رسید. شهید جلال طالبی در خنثی‌سازی کودتای نوژه نقش فعالی داشت و همچنین قاتلین جوانان سرداب خانی ییلاق دارستان رودبار و شهید نواب صفوی، تیمسار شهنام و سرهنگ اعتمادی را به کمک دوستانش دستگیر کرد و سرانجام در یک ماموریت پرخطر در تاریخ ۱۳ مهر ماه سال ۶۱ به درجه رفیع شهادت نائل شد.»

ازدواج نیمه مستقل

به گزارش اعتماد، مهری طالبی دارستانی در ۱۶ سالگی ازدواج کرده و دخترش نیز در سنین نوجوانی ازدواج کرده است.

او در گفت‌و گویی با دفاع از ایده «ازدواج نیمه مستقل» گفته: «ما برای دخترم همین کار را کردیم. دامادم سن پایینی داشت و سربازی نرفته بود و شغل نداشت. ما پذیرفتیم به این دلیل که ابتداییات لازم را داشت. الان اخلاقیات حرف اول را می‌زند. در دادگاه‌ها بحث مالی و اخلاقی هر دو مطرح است».

نیروی عبدالملکی، حامی جلیلی

طالبی‌دارستانی در سال‌های پایانی دهه ۹۰ به عنوان مسئول میز زن و خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران فعالیت داشته است. طی سال‌های اخیر نیز او در شبکه ایکس یا همان توییتر سابق حضور داشت. محتوای مطالب منتشر شده در حساب کاربری او نشان می‌دهد که به سعید جلیلی رای داده و حامی او است. علاوه بر این سابقه حضورش در وزارت کار در دوران وزارت حجت عبدالملکی و نحوه انتشار مطالب درباره او مشخص می‌کند که از نیرو‌های نزدیک به وزیر دولت سیزدهم است.

طالبی‌دارستانی در دوران حجت عبدالملکی در وزارت کار سمت و پست و به عنوان مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت داشت. وی در بهمن سال ۱۴۰۰ در پیام توییتری با انتشار تصاویر حجت عبدالملکی روز مرد را تبریک گفت که این مساله با واکنش رسانه‌ها نیز همراه شد.
او مهرماه سال گذشته از این سمت کنار رفت. برخی رسانه‌ها این جابه‌جایی را «کنار رفتن» و برخی «برکناری» خواندند.

مخالفت؛ از FATF تا آموزش فراگیر مسائل جنسی

طالبی‌دارستانی در صفحه توییتر خود مطالبی در بیان ادله‌اش برای مخالفت با پیوستن ایران به FATF نوشته است. علاوه بر این او چهره ثابت تجمعات اعتراضی به موضوعات بی‌حجابی یا آنچه «انحرافات فرهنگی مسوول ساخته» عنوان کرده است. بر اساس مطالب منتشر شده در حساب کاربری توییتر او، در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ تجمعی در مقابل ساختمان قوه قضاییه برگزار شده است.

طالبی‌دارستانی با انتشار تصاویری از این تجمع نوشته است: «دست به دامن تنها مرجع رسیدگی به تخلفات که با رسیدگی به مفاسد اقتصادی دل‌مان را گرم کرد و چشم امیدمان را اشکبار. سردار امشب شکایت می‌برم به حضرت حیدر از انحرافات فرهنگی مسوول ساخته از فضای مجازی افسارگسیخته، از محیط‌های مثلا فرهنگی مثل تئاتر و سینما، از نشر و پخش کتب مستهجن، از صدا و سیمایی که الگو ساخته از مظاهر فساد، از مدارس و مهد‌هایی که… از وقاحت دنباله‌دار مسوولان».

پیگیری محاکمه شهیندخت مولاوردی

شهیندخت مولاوردی تصاویری به مناسبت روز خانواده منتشر کرده بود که برخی کاربران فضای مجازی محتوای آن را تبلیغ همجنس‌گرایی می‌خواندند. این تحصن در چند روز برگزار شد و طالبی‌دارستانی با هشتگ «محاکمه مولاوردی» پیگیر موضوع بود.

مخالفت با آموزش‌های جنسی

طالبی‌دارستانی همچنین در آذرماه سال ۱۳۹۷ در گفت‌وگویی با پایگاه خبری سدید گفته است که «عمده انتقال جنس از طرق غیرجنسی است» و «اصرار برای آموزش‌های جنسی فراگیر با هدف قبح‌زدایی از روابط نامشروع انجام می‌شود».

او همچنین در این گفتگو می‌گوید: «برخی به بهانه مبارزه با ایدز به دنبال قبح‌زدایی از عمل غیراخلاقی و قبیح زنا و اشاعه فحشا هستند. همین دیدگاه در مورد اعتیاد نیز با انگ‌زدایی در پی رفع ایدز بود. حرف‌هایی که امروز مبنی بر تابوشکنی و انگ‌زدایی از تن‌فروشان مطرح می‌شود، زمانی برای انگ‌زدایی از معتادان مطرح بود و گفته می‌شد معتاد صرفا بیمار است نه مجرم.»

مهری طالبی دارستانی؛ بانوی فعال جهادی

طالبی‌دارستانی در آبان سال ۱۴۰۰ در برنامه چراغ، از گروه اجتماعی شبکه ۵ سیما به عنوان بانوی فعال و مددکار اجتماعی، کارشناس حوزه زنان و دانشجوی دکترای مطالعات زنان، یکی از بانوان فعال جهادی و همچنین از فعالان حوزه فضای مجازی، حاضر شده و در این برنامه در ریشه‌یابی از عوامل وضعیت فعلی حجاب در جامعه با اشاره به نقش آحاد مردم اعم از مسوولان و متولیان فرهنگی، حوزه و روحانیت و متدینین جامعه در تامین سلامت روانی و امنیت افراد جامعه گفت که «صرف‌نظر از نقش مسوولان کوتاهی و بی‌تفاوتی خود افراد نسبت به یکدیگر اعم از اعضای خانواده یا همنوعان خود، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به ساختار خانواده و اجتماع وارد می‌سازد. حوزه و روحانیت یا دیگر مسوولان نیز باید بستر فرهنگ‌سازی را به سمتی ببرند که آحاد مردم در تمامی عرصه‌ها قانونمدارانه عمل کنند.»

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • با حجاب آبان ۲۳, ۱۴۰۳

    خداوند اجرش دهد معلوم است فرد پر کار و زحمتکشی است امیدوارم سایه این افراد همیشه بالای سر ایران اسلامی عزیز بماند

    • علی آبان ۲۴, ۱۴۰۳

      حجاب یک چیز نسبی هست که بستگی به وضع فرهنگی و … هر جامعه ای داره و نمیشه برای همه یک نسخه چید. ضمن اینکه پوشاندن و دور کردن دختران و زنان به صورت کامل از جامعه مثل اون چیزی که اینها میخوان مشکلات دیگری مثل همجنسگرایی بوجود میاورد.رها کردن کامل همیشه یک نوع فساد دیگه بوجود میاره در نتیجه قضیه رو باید همیشه در تعادل نگه داشت.

      • سجاد آبان ۲۴, ۱۴۰۳

        داداش نشستی با این بحث علمی میکنی؟ 😀
        توی شرایطی کع ملت دارن توی فقر و مشکلات اقتصادی دست و پا میزنن و همین مهم ترین دلیل فساد و خیانته، اونوقت یکی میاد گیر دادن به ۴ نخ مو تحسین میکنه فکر درست و غلطه؟
        از خودشونه کارشه حالا تو میخوای قانعش کنی؟!

  • علی آبان ۲۶, ۱۴۰۳

    یه مشت ..!