هرآنچه درباره تریتا پارسی رئیس سابق و بنیانگذار سازمان نایاک می‌دانیم

هرآنچه درباره تریتا پارسی رئیس سابق و بنیانگذار سازمان نایاک می‌دانیم

پارسی یکی از چهره‌های سرشناس در دیپلماسی آمریکا با ایران است و گفته می‌شود نقش مهمی در پیشبرد توافق هسته‌ای در دوره باراک اوباما داشته است.

تریتا پارسی مخالفان زیادی در میان اپوزیسیون ایران دارد. اپوزیسیون خارج از کشور مدعی‌ هستند که او لابی جمهوری اسلامی در آمریکاست.

بیوگرافی تریتا پارسی

تریتا پارسی متولد متولد سال ۱۳۵۳ در اهواز است. او در خانواده‌ای زرتشتی به دنیا آمد و در سن ۴ سالگی (۱۹۷۸) همراه با خانواده به سوئد مهاجرت کرد.

پدرش دکتر تورج پارسی استاد دانشگاه جندی‌شاپور اهواز بود که هم در دوران پهلوی و هم پس از انقلاب زندانی شده بود.

تحصیلات تریتا پارسی

او دارای فوق لیسانس روابط بین‌الملل از دانشگاه اوپسالا و فوق لیسانس اقتصاد از مدرسه اقتصاد استکهلم است.

تریتا پارسی

پارسی در بزرگسالی از سوئد به آمریکا مهاجرت کرد و در مدرسه مطالعات پیشرفته بین‌المللی دانشگاه جانز هاپکینز تحت سرپرستی فرانسیس فوکویاما دکترای سیاست خارجی گرفت. او دانشیار وابسته دانشگاه جرج‌تاون است.

تریتا پارسی در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت گرین کارت آمریکا شد.

فعالیت‌های سیاسی تریتا پارسی

پارسی بنیانگذار و نایب رئیس اجرایی مؤسسه کویئنسی برای کشورداری مسئولانه است. او رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) هم بوده‌است.

پارسی مدتی نیز مشاور باب نی، نماینده جمهوری خواه مجلس نمایندگان ایالات متحده بود.

در ۱۷ مه ۲۰۱۸، تریتا پارسی اعلام کرد از ۱ اوت ۲۰۱۸ از سمت ریاست خود در شورای ملی ایرانیان آمریکا کناره‌گیری کرده است.

با این حال اپوزیسیون ایران همچنان مدعی است که پارسی در پشت پرده نایاک است. شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) یک سازمان غیرانتفاعی و عام‌المنفعه است که به ادعای خود در جهت حمایت از حقوق سیاسی ایرانیان آمریکا در چارچوب قوانین در آمریکا تشکیل شده‌است. مقر این شورا در شهر واشنگتن دی سی است.

در سال ۲۰۱۷، هوشنگ امیراحمدی، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه راتگرز آمریکا در مصاحبه‌ای با حسین دهباشی ادعا کرد که جواد ظریف در تاسیس نایاک نقش داشته است که این ادعا توسط جواد ظریف رد شد.

تریتا پارسی

در ۲۶ می ۲۰۱۹ طوفانی توییتری توسط مخالفان نظام به راه افتاد. آنها طی هشتگ هایی این موضع را مطرح کردند که نایاک لابی جمهوری اسلامی در آمریکاست.

در ژوئیه ۲۰۱۹ نیز گروهی از ایرانیان مقیم آمریکای شمالی علیه فعالیت‌های نایاک در برابر ساختمان آن در واشنگتن گردهمایی اعتراضی برگزار کردند. آن‌ها معتقد بودند نایاک صدای ایرانیان مقیم آمریکا نیست و نماینده جمهوری اسلامی است.

در ژانویه ۲۰۲۰، سه سناتور جمهوری‌خواه، تد کروز، تام کاتن و مایک بران از ویلیام بار، دادستان کل آمریکا خواستند تا در مورد نقض بالقوه قوانین آمریکا توسط گروه نایاک تحقیق کنند. آن‌ها معتقد بودند که گروه نایاک اگرچه ظاهرا برای بهبود درک متقابل مردم ایران و آمریکا تشکیل شده است، اما در واقع به نظر می‌رسد که در حال لابی‌کردن و انتشار پروپاگاندای نظام جمهوری اسلامی در آمریکا است.

در تابستان ۲۰۱۹، پارسی به همراه جمعی دیگر تأسیس مؤسسه کوئینسی برای حکومت‌گری مسئولانه را اعلام کردند. این مؤسسه که با اهدائیه مالی جرج سوروس و چارلز کوک میلیاردر‌های چپگرا و راستگرا تأسیس می‌شود، هدف خود را پایان دادن به جنگ‌های بی‌پایان آمریکا و اتخاذ یک سیاست خارجی جدید اعلام کرده‌است.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود