نگاهی به فیلم «کیک محبوب من» به کارگردانی مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها

نگاهی به فیلم «کیک محبوب من» به کارگردانی مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها

«کیک محبوب من» را می‌تون جنجالی‌ترین فیلم این روزهای سینمای ایران دانست. فیلمی که با وجود عدم اکران در  سینماها و غیرمجازبودن تماشای آن، بسیاری از مردم ایران آن را تماشا کردند و در فضای مجازی درباره آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.

«کیک محبوب من» به کارگردانی بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم، محصول مشترک ایران، فرانسه، سوئد و آلمان است و در هفتاد و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به نمایش درآمد. 

داستان «کیک محبوب من»

این فیلم داستان زن سالخورده و تنهایی به نام «مهین» (با بازی درخشان لی‌لی فرهادپور) را روایت می‌کند که در خانه بزرگ خودش در شهر تهران زندگی می‌کند. فرزندانش سال‌ها است که به خارج کشور رفته‌اند و او هیچ همراه و همدمی ندارد.

مهین که از تنهایی خود خسته شده و احساس بیهودگی می‌کند در طول روز در شهر تهران می‌چرخد و دنبال کسی می‌گردد که بتواند تنهایی‌اش را پُر کند. او یک روز اتفاقی به راننده آژانس تنهایی بنام «فرامرز»  (با بازی متفاوت اسماعیل محرابی) برمی‌خورد و از او دعوت می‌کند تا یک شب در منزلش مهمانش باشد. مهمانی در منزل مهین برای هر دو تبدیل به یک تجربه عاشقانه پرشور می‌شود. تجربه عاشقانه‌ای که پایانی تلخ به دنبال دارد…

بازیگران فیلم «کیک محبوب من»

لی‌لی فرهادپور و اسماعیل محرابی بازیگران اصلی فیلم «کیک محبوب من» هستند.

موفقیت‌ها

«کیک محبوب من» در بخش مسابقه هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم برلین (برلیناله) به نمایش درآمد و با تحسین گسترده مخاطبان و منتقدان روبه‌رو شد. اگر چه این فیلم از کسب جایزه خرس طلایی ناکام ماند اما جایزه فیپرشی (منتقدان بین‌ المللی فیلم جهان) را به خود اختصاص داد و جایگاهی محترم در میان رسانه‌های سینمایی جهان پیدا کرد.

فیلم «کیک محبوب من» جایزه هوگوی نقره‌ای را نیز از جشنواره فیلم شیکاگو دریافت کرد.  

عبور از خط قرمزها

فیلم «کیک محبوب من» نخستین فیلم ایرانی است که در چهل و پنج سال گذشته از برخی خطوط قرمز عبور کرده است. بهتاش صناعی‎‌ها و مریم مقدم، کارگردانان این اثر، در پی ساخت آن با اتهام «تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» روبه‌رو و ممنوع‌الخروج شدند.

دیجیاتو
۱۲ نظر

ورود

  • حاج حشمت آبان ۲۸, ۱۴۰۳

    این فیلم ما قبل مقوا را دیدم
    زنی که ۳۰ سال تنها بود با یه حرف دوستانش یادش میوفته باید بره تو کوچه خیابان دنبال پارتنر
    سکانس گشت ارشاد چه ربطی به فیلم داشت و نقشش تو داستان فیلم چه بود
    پیرمرد که اینقدر هول بوده و با اولین مکالمه قرص ویاگرا میخرد چطور این همه سال تنها بوده و با هیچ زنی نبوده

  • رضا آبان ۲۸, ۱۴۰۳

    خدایی واقعا فیلم بسیار ضعیفی بود کاری با ساختار مختار ندارم م هول بودن دو نفر را درک نکردم انتظار فیلم عاشقانه داشتم نه فیلم ….

  • آنا آبان ۲۹, ۱۴۰۳

    واقعا فیلم خیلی سطحی بود. داستان پردازی ضعیفی داشت. یه فانتزی بود که انگار نویسنده و کارگردان به سلیقه ی خودشون تبدیل به تصویر کرده بودنش. فقط میشد به عنوان یک فانتزی ذهن یک آدم تنهای سطحی نگر که دور از زندگی اجتماعی و فرهنگی امروز بوده پذیرفت.

  • حمیدرضا آبان ۲۹, ۱۴۰۳

    بسیار فیلم مزخرفی بود نه داستان داشت نه فیلمنامه

  • راضیه امینی آذر ۲, ۱۴۰۳

    مردم ما با فیلم‌های مبتذل و غیر اخلاقی دهه های ۴۰ تا ۵۰ خیلی وقت است که خدا حافظی کرده اند، شان ما را به شدت پایین میآوردند و برخی از جوانان ما را بی شرف و بی ادب کرده بودند.لطفا فیلم‌هایی بسازید که شان مردم ما را در بین سایر کشورهای دنیا پایین نیاورند، غیرت و جوانمردی و ادب در فیلمهای ژاپنی و هندی بیشتر است در صورتی که باید در فیمهای ما بیشتر باشد.مذهب ما اسلام است و ما باید رفتارهای زیبایی داشته باشیم که پیامبر مهربان اسلام مردم را به انجام آنها توصیه کرده است.در زمانی زندگی می‌کنیم که عده زیادی از مردم دنیا صاحب اندیشه و تفکرند و ما را از لباسها و رفتارها و دیالوگهای فیلم‌ها و سریالها قضاوت میکنند.

    • شیدا آذر ۲, ۱۴۰۳

      به نظر من و خانواده این فیلم بسیار قشنگ بود خیلی هم عالی و واقعیت رو بیان میکرد❤ این فیلم به فهم و درک نیاز داره.شاید بعضیا درکش نمیکنن…

  • آرزو آذر ۲, ۱۴۰۳

    درسته که افراد مسن هم نیاز به همدم دارن ولی این فیلم یکی از مضخرف ترین هاست ، بی حیایی رو رد کرده خیلی فیلم سطحی و به درد نخوری بود ، دوتا آدم هول، میتونستن با هم ازدواج کنن نه از این کارا ، خدایی شما بگید نمیتونستن عین دوتا آدم با آبرو ازدواج کنن؟

  • sheyda2010volleyball2022@gmail.com آذر ۲, ۱۴۰۳

    عزیزم تو از فیلم و فیلمنامه چی میدونی؟.. اگه بلدی خودت برو بهترشو بساز

  • ز یحیایی آذر ۴, ۱۴۰۳

    واقعا جای. تاسف داره ما همه نکات مثبتمون رو از دست داریم میدیم برای دیده شدن هر کاری میکنیم مگه فیلم قبل از انقلابه
    مثلا اگر این خانمروسری سرش بود یا ابراز علاقه اش رو بدون اینکه سرش رو روی شونه این مرد بزاره جور دیگه ای نشون میداد آنوقت میگن نسل جدید دارن بیداد میکنن نسل جدید یه چنین الگوهایی دارن متاسفم

  • مجید ۶۹ آذر ۱۱, ۱۴۰۳

    متاسفانه فیلمی بی کیفیت که بر آمده از ضرب المثل عشق پیری گر بجنبد هست که بی محتوا و فقط برای بردن جایزه جشنواره های خارجی که فقط بخاطر سیاه نشان دادن ایران جایزه میدهند پر شده،و اگر سکانس فرعی گشت ارشاد حذف میشد نه تنهابه پیکره بی مفهوم نمایشنامه لطمه ای وارد میشد حتی جشنواره خارجی هم نمایش فیلم را قبول نمیکرد