مزایا و معایب مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین

مزایا و معایب مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین

مشاوره حقوقی یکی از انواع خدماتی است که وکلای پایه یک دادگستری برای راهنمایی افراد و آگاه سازی آنها نسبت به قوانین و مقررات استفاده میکنند.

در گذشته مشاوره تنها به صورت حضوری در دفتر وکیل یا مکانهای دیگر ارائه میشد. اما با توجه به پیشرفت جامعه بشری از جهت تکنولوژی، ارائه خدمات از جمله مشاوره حقوقی نیز تغییر کرد.

این جلسات به انواع مختلفی مانند حضوری، تلفنی و آنلاین برگزار میگردند. هر یک از انواع بیان شده دارای مزایا و معایبی هستند که باید از سوی افراد مورد بررسی قرار بگیرند تا با توجه به شرایط مختلف بهترین راهکار از سوی آنها انتخاب شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

البته این بررسی تنها از جنبه نوع برگزاری جلسه است و مبحث دیگری در انتخاب وکیل است که از این موضوع خارج میباشد.

مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین چیست؟

یکی از ابداعات این چندین سال اخیر، ارائه خدمات به صورت غیرحضوری میباشد که شامل خدمات تلفنی و آنلاین میباشد. این پدیده به دلیل گسترش جمعیت شهرها و همچنین مسائلی چون ترافیک، عدم جای پارک و صرف زمان زیاد برای مراجعه به متخصصین به وجود آمده است.

بنابراین یکی از مسائلی که بیش از پیش رواج پیدا کرده است مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین میباشد.

در مشاوره تلفنی شما با شماره تماس وکیل یا موسسه حقوقی مورد نظر خود تماس گرفته و به طور مستقیم با وکیل جلسه تلفنی را برگزار میکنید.

اما مشاوره آنلاین کمی متفاوت تر از این روش است. مشاوره آنلاین به سه صورت متنی، صوتی و تصویری میباشد. مشاوره متنی چت کردن با وکیل در یکی از پیامرسان ها است،

مشاوره صوتی و تصویری مانند همان مشاوره تلفنی است با این تفاوت که از طریق پیامرسان ها تماس صوتی یا تصویری گرفته میشود. این روش بیشتر از سوی افرادی که در خارج کشور سکونت دارند مورد استفاده قرار میگیرد.

مزیت دریافت مشاوره غیرحضوری

همانگونه که اشاره شد دریافت مشاوره حقوقی غیرحضوری دارای مزایا و معایبی است که در این بخش قصد اشاره به مهمترین مزایا داریم.

در دسترس بودن

شاید مهمترین مزیت مشاوره غیرحضوری مربوط به دسترس آسان به آن در هر زمان و مکان میباشد. شما برای دریافت مشاوره حضوری نیاز به مراجعه به یک مکان خاص در زمان تعیین شده دارید اما مشاوره تلفنی یا آنلاین محدودیتی از این حیث نخواهد داشت و میتواند در هر زمان و مکانی از آن بهره ببرید.

صرف زمان کمتر 

در مشاوره غیرحضوری زمانی که شما صرف دریافت آن میکنید مختص زمان مشاوره است اما برای دریافت آن به صورت حضوری زمانی صرف رفت و آمد شما نیز خواهد شد.

صرف هزینه کمتر 

به دلیل کم بودن تشریفات جلسات به صورت غیرحضوری هزینه ای که وکلا برای ارائه مشاوره از افراد دریافت میکنند بسیار کمتر خواهد بود که این مسئله سبب کاهش هزینه های کلی برای احقاق حقوق شما خواهد شد.

انعطاف پذیری زمان مشاوره 

در جلسات غیرحضوری به راحتی میتوان زمان مشاوره را به نحوی که برای متقاضیان راحت تر باشد تعیین کرد. این مسئله در حالی است که برای مشاوره حضوری معمولا باید در زمان اداری مراجعه کرد که سبب از بین رفتن یک روز کاری و صرف زمان زیادی در ترافیک میشود.

وظایف وکیل در مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین

 به صورت کلی وکیل برای ارائه مشاوره حقوقی با کیفیت بالا سه وظیفه اصلی بر عهده دارد. این وظایف به شرح زیر است:

دریافت اطلاعات موضوع

برای اینکه وکیل بتواند به خوبی به راهنمایی افراد بپردازد باید در ابتدا اطلاعات مهم و کلیدی مسئله را دریافت کند و برای این کار طرح سوال بسیار مهم است زیرا که برخی از نمیدانند که چه موضوع با اهمیت است، به همین دلیل وکیل باید جویای آن باشد.

بررسی و منطبق سازی بر اساس قوانین 

در این مرحله باید حکم قانونگذار را موضوع پیش آمده منطبق کرد. بدین ترتیب میتوان دانست که نظر قانونگذار در این مسئله چه میباشد.

ارائه بهترین راهکار 

در این قسمت وکیل باید با توجه به دانش و تجربه خود و بر اساس روح قوانین بهترین اقدام و راهکار را با توجه به شرایط موجود به موکل خود پیشنهاد دهد و راه انجام اقدامات لازم را به وی نشان دهد.

مهمترین نکته هنگام دریافت مشاوره تلفنی یا آنلاین

یکی از مهمترین نکاتی که باید هنگام دریافت مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین توجه بسیاری به آن کنیم این است که حتما جلسه مشاوره با وکیل دادگستری برگزار شود.

اهمیت بالای این مسئله از این بابت میباشد که در بسیاری از مسائل حقوقی تنها یک شانس برای احقاق حقوق وجود دارد که اگر با انتخاب راهکار اشتباه از دست برود دیگر امکان جبران آن وجود نخواهد داشت.

همچنین تنها وکلای دادگستری هستند که مجوز برای ارائه مشاوره حقوقی دارند و سایر افراد حتی اگر تجربه داشته باشند نیز مجاز به راهنمایی افراد در قالب مشاوره حقوقی نیستند و بر فعالیت آنها هیچگونه نظارت وجود ندارد.

چالش های مشاوره حقوقی غیرحضوری

با تمام مزایایی که برای مشاوره غیرحضوری وجود دارد که ما برخی از آنها را بیان کردیم، دارای معایب و چالشهایی نیز هست. مواردی که ذیل این مطلب بیان شده است بیان کنندهخ برخی معایب مشاوره تلفنی و آنلاین میباشد.

کاهش کیفیت در برقراری ارتباط

یکی از چالشهای مهم در مشاوره غیرحضوری این است که کیفیت درک متقابل وکیل و موکل در آن کاهش چشم گیری دارد و همین مسئله شاید در درک مطلب از سوی طرفین نیز تاثر گذار باشد. به این ترتیب مطالب به سختی منتقل میشود و مطالب با مقداری کم و کاستی انتقال می یابد.

عدم شناخت از وکیل 

یکی دیگر از چالشها مربوط به شناخت طرفین مشاوره از یکدیگر میباشد و همانطور که اشاره کردیم یکی از نکات مهم برگزاری جلسه با وکیل دادگستری میباشد و با مشاوره غیرحضوری نمیتوانیم از این مسئله اطمینان حاصل کنیم. البته راهکارهایی برای اینکه بدانیم شخص مشاوره دهنده وکیل است یا خیر وجود دارد.

باقی ماندن برخی سوالات 

در مشاوره غیرحضوری ممکن است به دلیل محدودیت زمانی برخی از سوالات باقی بماند و برای پرسیدن آن نیاز به دریافت مشاوره مجدد باشد.

از کجا میتوانیم مشاوره غیرحضوری دریافت کنیم؟

میتوان گفت امروزه تقریبا تمامی وکلایی که به صورت حضوری به ارائه مشاوره حقوقی میپردازند به صورت غیرحضوری نیز ارائه میکنند و همانطور که پیش از این از سوی دوستان و آشنایان وکیل به دیگری معرفی میشد همانگونه میتوان با وکیل تماس گرفت و مشاوره دریافت کرد.

اما راه دیگری که امروزه با پیشرفت تکنولوژی پیش پای افراد قرار گرفته است، آشنایی با وکلا و موسسات حقوقی از طریق اینترنت میباشد.

برای دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین از موسسات حقوقی، داشتن مجوز ارائه خدمات از سوی کانون وکلای دادگستری میتواند تضمین خوبی برای کیفیت خدمات آن موسسه باشد.

نتیجه گیری

با بیان و بررسی تمامی مزایا و معایب مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین میتوان نتیجه گرفت در بسیاری از موارد که تنها سوالات جزئی برای مشکلات حقوقی وجود دارد بهترین اقدام دریافت غیرحضوری آن میباشد تا در سریعترین زمان ممکن به پاسخ سوالات خود برسید.

اما اگر دارای پرونده حقوقی یا کیفری باشید یا برای تنظیم قراردادهای مختلف نیاز به راهنمایی وکیل داشته باشید پیشنهاد میشود به صورت حضوری به وکیل مراجعه کرده و خدمات مورد نظر خود را دریافت کنید.

بدون نظر

ورود