۸ کشوری که جت های جنگنده F/A-18 Hornet و Super Hornet در اختیار دارند

۸ کشوری که جت های جنگنده F/A-18 Hornet و Super Hornet در اختیار دارند

جت جنگنده F/A-18 Hornet برای نیروی دریایی ایالات متحده توسعه یافته است و از آن زمان در بازار صادرات به متحدان و شرکای ایالات متحده موفقیت متوسطی را تجربه کرده است. این جنگنده، در خارج از ایالات متحده، بیشتر به عنوان یک جت جنگنده مستقر روی زمین استفاده می شود. جنگنده F/A-18 Hornet بعداً به F/A-18 Super Hornet بسیار توانمندتر و مدرن تر ارتقا یافت. کشورهای کمتری سوپر هورنت را سفارش داده اند – تا حدی به این دلیل که این کشورها یا سرویس ها (به عنوان مثال، تفنگداران دریایی ایالات متحده، استرالیا، فنلاند، کانادا) ترجیح دادند به سراغ جت جنگنده نسل پنجمی F-35 Lightning II بروند. عصر سوپر هورنت به زودی فصل جدیدی را رقم می زند زیرا نیروی دریایی ایالات متحده آخرین سفارش خود برای این جنگنده را ارائه کرده است و شروع به انتقال به جنگنده F-35C خواهد کرد. اینها هشت کشوری هستند که هورنت و سوپر هورنت را در اختیار دارند.

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۱- ایالات متحده

ایالات متحده حدود ۹۳۱ فروند جت از خانواده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی دریایی، تفنگداران دریایی
نسخه هاHornet, Super Hornet, Growler
جایگزینی باF-35B, F-35C (F/A-XX برنامه ریزی شده)

بزرگترین استفاده کننده جنگنده های خانواده F/A-18 Hornet خود ایالات متحده است. نیروی دریایی هورنت را بازنشسته کرده است و اکنون فقط Super Hornet (همراه با نسخه جنگ الکترونیک آن، EA-18G Growler) را استفاده می کند. تفنگداران دریایی به انجام عملیات با هورنت قدیمی (همراه با STOVL McDonnell Douglas AV-8B Harrier II) ادامه می دهند. تفنگداران دریایی ایالات متحده به تدریج ناوگان هورنت ها و هریرهای خود را بازنشسته می کنند، در حالی که این هواپیماها با جت های جنگنده بسیار توانمندتر F-35B و F-35C Lightning II جایگزین می شوند.

نیروی دریایی ایالات متحده همچنان در حال خرید جنگنده های Super Hornet است، اما احتمالا آخرین سفارش خود را برای آنها انجام داده است. انتظار می‌رود که بوئینگ در صورت عدم وجود سفارش صادراتی جدید، خط تولید خود برای سوپر هورنت را پس از تحویل آخرین سفارش های نیروی دریایی ایالات متحده، تعطیل کند. در اواسط یا اواخر دهه ۲۰۳۰، نیروی دریایی امیدوار است که سوپر هورنت های باقیمانده خود را با جنگنده نسل ششمی F/A-XX که در حال حاضر در دست توسعه است، جایگزین کند.

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۲- استرالیا

استرالیا ۳۶ فروند جت از خانواده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوایی سلطنتی استرالیا
نسخه هاSuper Hornet, Growler
جایگزینی باF-35A

استرالیا در حال حاضر ۲۴ فروند سوپر هورنت و ۱۲ فروند نسخه جنگ الکترونیکی EA-18G Growler دارد. بخشی از دلیل خرید سوپر هورنت ها توسط استرالیا به عنوان یک اقدام برای پر کردن شکاف ایجاد شده در نتیجه تاخیر در تحویل F-35A Lightning II به این کشور بود. استرالیا می خواست اطمینان حاصل کند که با بازنشسته شدن هورنت های پیرش، شکافی در توانایی بال هوایی نیروی هوایی این کشور نباشد. استرالیا اکنون هورنت های قدیمی خود را به طور کامل واگذار کرده است، در حالی که ۱۸ فروند به کانادا فروخته شده، برخی در موزه ها به نمایش درآمده، و بقیه در انباری در گوام (طبق آخرین بروز رسانی) نگهداری می شوند

نیروی هوایی سلطنتی استرالیا تصریح می کند: « F/A-18F Super Hornet در دسامبر ۲۰۱۲ به قابلیت عملیاتی نهایی (FOC) دست یافت و در اسکادران شماره ۱ در پایگاه آمبرلی نیروی هوایی سلطنتی استرالیا مستقر است. F/A-18F Super Hornet دو سرنشینه می تواند نقش های رهگیری هوایی، نبرد هوایی، پشتیبانی نزدیک هوایی از نیروهای زمینی و رهگیری خطوط تامین دشمن از جمله کشتیرانی را بر عهده گیرد».

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۳- کانادا

کانادا ۹۲ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوایی سلطنتی کانادا
نسخه هاHornet (با نام محلی CF-188 Hornet)
جایگزینی باF-35A

نیروی هوایی سلطنتی کانادا ۹۸ فروند هورنت CF-18A و ۴۰ فروند CF-18B – در مجموع ۱۳۸ جت – دریافت کرده است. از این تعداد، ۷۲ فروند CF-18A و ۳۱ فروند CF-18B در آشیانه باقی مانده است که به کانادا یک ناوگان فعال هورنت مدل کانادایی متشکل از ۸۵ هواپیما (با نام CF-188 Hornet) می دهد. کانادا ۱۸ هورنت قدیمی استرالیایی را برای قطعاتشان خریداری کرد تا ناوگان قدیمی هورنت های خود را فعال نگه دارد (به نظر می‌رسد حدود ۷ فروند از این هواپیمای استرالیایی در خدمت هستند و بقیه برای قطعاتشان اوراق شده اند). این بدان معناست که کانادا در مجموع ناوگانی متشکل از حدود ۹۲ فروند هورنت دارد.

نیروی هوایی کانادا تصریح می کند: «CF-188 Hornet، که معمولاً CF-18 نامیده می شود، یک هواپیمای جنگنده چند منظوره است. این هواپیما برای دفاع هوایی، برتری هوایی، حمله زمینی، پشتیبانی تاکتیکی، آموزش، نمایش هوایی و تست و ارزیابی هوافضا به کار می رود». کانادا ۸۸ فروند F-35A را انتخاب کرده تا در نهایت ناوگان خسته هورنت های خود را با آن ها جایگزین کند. انتظار می رود اولین فروند از این جنگنده ها در سال ۲۰۲۶ به دست کانادا برسد.

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۴- فنلاند

فنلاند ۶۲ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوایی فنلاند
نسخه هاHornet
جایگزینی باF-35A

فنلاند (اکنون عضو ناتو) یکی دیگر از اپراتورهای F/A-18 Hornet های قدیمی است. فنلاند ۶۲ هورنت باقیمانده در خدمت دارد (از جمله ۷ فروند برای آموزش). اینها همچنین قرار است با ۶۴ فروند F-35A Lightning II جایگزین شوند. نیروی هوایی فنلاند با درس هایی از جنگ زمستانی ۱۹۴۰ و داشتن روسیه به عنوان همسایه اشت، به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند در بزرگراه‌های وسیع و سایر نقاط سراسر کشور پراکنده شده و انجام عملیات کند. F-35A های ایالات متحده اخیراً روی بزرگراه های فنلاند فرود آمد و بلند شدند (همچنین نیروی هوایی ایالات متحده به دنبال چابکی بیشتر و عملیات از پایگاه های پراکنده است».

نیروی هوایی فنلاند می گوید: «در زمان بحران، هورنت ها قرار است عملیات دفاعی ضد هوایی را برای محافظت از دارایی های حیاتی کشور، جمعیت غیرنظامی و عملیات انجام شده توسط همه سرویس ها در برابر حملات هوایی انجام دهند. این هواپیما همچنین وظیفه دارد تا پشتیبانی از عملیات مشترک با سلاح های دوربرد دورایستا انجام دهد… هورنت ها را می توان برای عملیات از روی جاده های بزرگراهی وسیع اعزام کرد».

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۵- کویت

کویت ۲۷ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوایی کویت
نسخه هاHornet, Super Hornet (ف
سفارش داده شده)
جایگزینی باSuper Hornet, Eurofighter Typhoon

کویت یکی از نزدیک ترین شرکای آمریکا در خلیج فارس است و آزادسازی آن محور عملیات طوفان صحرا بود. در سال ۱۹۹۰، کویت یک نیروی هوایی اسمی و فرمالیته داشت. اکنون، ۲۷ هورنت قدیمی را اداره می کند و ۳۲ فروند سوپر هورنت جدید دیگر را سفارش داده است. علاوه بر این، کویت هواپیمای یوروفایتر تایفون را سفارش داده و در حال دریافت آن هاست.

در حالی که کویت یکی از متحدان اصلی ایالات متحده در خارج از ناتو است، بعید است که ایالات متحده مایل به فروش جنگنده های F-35 خود به این کشور خلیج فارس باشد. ایالات متحده توافقات شفاهی قبلی برای فروش F-35 به قطر، امارات، و مصر (و احتمالاً عربستان سعودی) را رد کرده یا از آن ها خودداری کرده است. ایالات متحده به شدت از فناوری F-35 محافظت می کند و سیاست حفظ برتری تکنولوژیکی اسرائیل در منطقه را ادامه می دهد.

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۶- سوییس

سوییس ۳۰ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوایی سوییس
نسخه هاHornet
جایگزینی باF-35A

سوئیس به شکلی شناخته شده سیاست بی طرفی مسلحانه را برای مدت طولانی حفظ کرده است – این بدان معناست که سوئیس برای مدت طولانی ارتش قدرتمندی را با توجه به مساحت و قدرت اقتصادی اش حفظ کرده است. نیروی هوایی سوئیس دارای ۳۰ فروند هورنت در خدمت است (پنج تای آن ها انواع آموزشی دو نفره هستند). سوئیس در حال حاضر هورنت های قدیمی خود را با ۳۶ جت جنگنده F-35A جایگزین می کند – که برخی از آنها در سوئیس مونتاژ خواهند شد. علاوه بر این، سوئیس دارای ۱۸ فروند جنگنده سبک Northrop F-5E است.

سوئیس دارای صنعت دفاعی نسبتاً بزرگی است و صادرکننده مهمی در حوزه تسلیحات نظامی است. یکی از قابل توجه ترین هواپیماهای نظامی این کشور، هواپیمای آموزشی پیشرفته Pilatus PC-21 است که توسط بسیاری از کشورهای جهان (اخیراً کانادا) خریداری شده است. Pilatus همچنین هواپیماهای آموزشی دیگری مانند Pilatus PC-9 و البته جت های تجاری می سازد.

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۷- اسپانیا

اسپانیا حدود ۸۳ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوافضای اسپانیا
نسخه هاHornet (با نام محلی EF-18M/EF-18BM)
جایگزینی بااحتمالاً Eurofighter Typhoon و/یا F-35A

اسپانیا یکی از بزرگترین ناوگان های جنگنده های F/A-18 Hornet را در خارج از ایالات متحده در اختیار دارد. نیروی هوایی اسپانیا دارای ۸۳ فروند هورنت است، از جمله ۲۰ فروند هورنت سابقاً متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده که هیچ ارتقای قابل توجهی دریافت نکرده اند (اینها در جزایر قناری مستقر هستند). هورنت های اسپانیایی در کارزارهای نظامی متعددی از جمله درگیری های دهه ۱۹۹۰ در یوگسلاوی سابق شرکت کرده اند.

علاوه بر این، اسپانیا ۶۸ فروند تایفون یوروفایتر در خدمت دارد و ۲۰ فروند دیگر نیز سفارش داده شده است. در سال ۲۰۲۳، اعلام شد که اسپانیا علاقه‌ای به خرید F-35 برای جایگزینی هورنت‌ها و AV-8B Harrier II های ساخت مک دانل داگلاس در نیروی دریایی خود ندارد – در عوض، قصد دارد تایفون‌های بیشتری خریداری کند. با این حال، در سال ۲۰۲۴، گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه اسپانیا ممکن است ۲۵ فروند F-35A و ۲۵ فروند F-35B را برای جایگزینی هواپیماهای قدیمی خود خریداری کند. ایتالیا در حال بازنشستگی هریرهای خود است و تفنگداران دریایی ایالات متحده نیز قرار است در چند سال آینده این جنگنده های خود را بازنشسته کنند، بدین ترتیب اسپانیا آخرین اپراتور این جنگنده ها خواهد بود.

۸ کشور دارنده جنگنده های اف-۱۸ هورنت و سوپرهورنت

۸- مالزی

مالزی ۸ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد

استفاده کنندهنیروی هوایی سلطنتی مالزی
نسخه هاHornet
جایگزینی باهیچ- قرار است هورنت های دست دوم بیشتری بخرد

مالزی مدت‌هاست که از روابط نزدیکی با ایالات متحده برخوردار بوده است (اگرچه یک متحد اصلی خارج از ناتو برای ایالات متحده نیست). نیروی هوایی سلطنتی مالزی ناوگان کوچکی از ۸ فروند هورنت – کوچکترین ناوگان در جهان – را اداره می کند. بر اساس گزارش های اخیر، مالزی در حال نهایی کردن قرارداد خرید هورنت های قدیمی است که کویت قصد دارد پس از دریافت سوپر هورنت های جایگزین، بازنشسته کند. کویت ۲۷ فروند هورنت قدیمی دارد و مشخص نیست که آیا مالزی قصد خرید برخی یا همه آنها را دارد. به نظر می رسد مالزی (به همراه اسپانیا) تنها اپراتورهای هورنت هستند که برنامه های مشخصی برای جایگزینی آن ها ندارند.

چیزی که بیش از پیش روابط پیچیده ایالات متحده با مالزی را عیان می کند این است که این کشور ناوگانی متشکل از ۱۸ فروند جت جنگنده Sukhoi Su-30MKM (نوعی به روز شده از Su-27 Flanker) ساخت روسیه را نیز در اختیار دارد. مالزی همچنین دارای ۱۲ جنگنده سبک چند منظوره بریتانیایی Aerospace Hawk 200 و ۱۸ فروند هواپیمای رزمی سبک. پیشرفته آموزشی KAI T-50 Golden Eagle ساخت کره جنوبی است، به این معنی که چهار نوع هواپیمای جنگی از چهار کشور مختلف در اختیار دارد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۹ نظر

ورود

  • خوبه دی ۱۳, ۱۴۰۳

    ما هم منتظر بشیم این…داخلی شفق و قاهر بسازن. اخرشم میان میگن دعا کنین و دیگ اش رو برپا میکنن برا مقابله. مثل حمله ی افغانها.
    گفتم که امریکا حدود ۸ ساله که جنگ نکرده و ۴ ساله که اصلا تو کشوری به صورت جنگی نبوده.
    برای حمله به ایران نیاز به بهانه دارن. کم کم بمب گذاریها میشه. الانم ۱۰ نفر رو تو نیواورلان کشتن. فردا هم ربط میدن به ایران.
    پس فردا هم چندتا بمبگذاری تو امریکا و اروپا. بعدم بهانه جوره. همین که تو المان کشت رو یه جوری به ایران ربط دادن. گفتن عربستان اخطار داده که طرف اینطوری هست و ممکنه عامل ایران باشه.

    اروپا و امریکا و غرب هم دارن از شر سلاح های قدیمی خلاص میشن. ایا میدونین اروپا هرچی اسلحه داره به اوکراین قدیمی بوده؟ و خودشون به جاش با تسلیحات جدید مجهز میشن. اونام که غربه صنعتشو دارن. کارخونه هاشو دارن. یک شبه میتونن اندازه ۱۰۰ سال تانک بسازن.
    همین جنگنده های قدیمی یه چیزی نیاز دارن به اسم پرس سنگین. همین هواپیمای اب۱۸ قدیمی نیاز به پرس حدود ۵۰ هزار تن داره. ما حتی تو خاورمیانه چنین پرسی نداریم. هرکی میخواد هواپیما بسازه بدنه رو باید با این پرسها ریخته گری کنه. برای هواپیماهای نسل ۳ و نیم هم کمتر از ۵۰ هزار تن هم اصلا نمیشه. حالا ما طرف مقابلمون نسل ۵ داره.
    پرسهای این صنعت هواپیمایی رو هم فقط کشورهایی که هواپیما میسازن دارن. یعنی امریکا چین روسیه فرانسه ژاپن. حالا شما برو به اینا بگو برامون بدنه هواپیما پرس کن.
    الان ماشینای تسلا رو با پرس حدود ۲۰ هزار تن دارن میسازن. ما حتی علم سیالات جامدات رو نداریم. یعنی حتی اگه پرس ۵۰ هزار تن بسازیم، علمشو نداریم استفاده کنیم. مثلا ترکیبات ورقه ها چی باشه و هر قسمت از ورقه چه ضخامتی داشته باشه؟ چون وقتی میره زیر پرس ، کش و قوس میاد و کلی محاسبات داره. اندازه ی ۱ میلیمتر اگه قسمتی از ورقه ضخامتش کم یا زیاد باشه، باید بندازن دور. اینو میدونم چون یه زمان دیگ بخارها حسابی میترکید. بعد دیدن با یه دستگاه پرس دارن میسازن که ضخامت ورقه تو همه قسمتهاش یکیه. وقتی هم زیر پرس میرفت یکجاش قطور میشد یک جاش نازک.

  • خوووبه دی ۱۳, ۱۴۰۳

    خودتونو حسابی اماده کنین که قراره ۲۰ سال مثل عراق بزن بزن باشه تو کشور. همین الان عربستان و کشورای عربی قول نفت ارزان به چین دادن. روسیه هم از کمبود ارز رنج میبره. برا همین خیلی احتمالش قویه که به روسیه بگن نفت چین رو تامین کنه ولی مداخله ی جنگ نکنه خودشو.
    چین هم خیلی خیلی براش سود داره با عربها باشه. با هزینه های گذاف به عربستان موشک فروخته. حتی میگن عربستان بودجه ی موشک df17 رو داده. چطوری داده؟ موشک از چین به قیمت ۱۰ برابر خریده و چین هم با پولش رفته دی اف۱۷ رو توسعه داده.
    عربستان خیلی قبلتر از ما برنامه موشکیشو اجرا کرده. فقط اینکه از چین تامین میکنه موشکهارو. بعد چین بیاد اونا رو ول کنه به ما بچسبه؟ همین الان امارات وابسته به چینه. قطر هم چین. و چین ۱۰ برابر بیشتر براش سود داره با اینا باشه.
    برید خودتونو برا جنگ اماده کنین که طرحش کشیده شده و فقط اجراش مونده.
    این مسعولین هم اونقدر پول بردن خارج که خودشون اول از همه فرار میکنن. بعدم فقط سپاه میمونه با بسیج که وارد فاز چریکی میشن. وقتی همه موشکا شلیک شد تمومه. کشور سقوط کرده. غرب هم عمر ۴۰ ساله ی زیرساخت و صنایعش به سر اومده. و بهش نظم ۴۰ ساله میگن که الان تموم شده و وارد یه نظام زیرساختی اقتصادی صنعتی دیگه میشن. تا ۲۰۳۰ هم بیشتر طول نمیکشه. برا همین اینا از خداشونه موشک بخورن که بعدا بتونن خسارت و بودجه ی این زیرساختهای جدید رو تامین کنن.
    فاز چریکی هم یعنی عراق و افغانستان. که شب بمب میزارن. صبح منفجر میکنن. عصر جمع میکنن. شب شد باز بمب میزارن و هی این چرخه تکرار میشه.
    یه پنل خورشیدی بخرین از اینا که تو تو کوه و کمر میبرن. با یه دبه اب که قابلیت فیلتر داره. با یه کیسه خواب مسافرتی ۳ فصل. و یه دست کاپشن و شلوار جیر که بتونه گرم نگهتون داره. ماشینهاتونم از الان بفروشین که بعدش دیگه کسی نمیخره. یا منفجر میشه یا میدزدن. یا اونقدر همه دنبال فروشن که ارزشش به موتورسیکلت میرسه.
    من که خودم بچه رشت هستم یه چیز دیگم بگم که اینورا زیاد میبینیم، یکساله این عراقیها و عربها که اینورا زمین و ویلا خریده بودن همه فروشنده شدن. یعنی همه دارن میفروشن. همه جای شمال همینه. دیگه اینام فهمیدن که حمله میشه. دوستم املاکیه با فروشنده های عرب خیلی حرف زده همه فروشنده شدن و میخوان برن مصر مراکش بوسنی هرزوگوین ترکیه و البانی خونه یا زمین بخرن. قبلا اینطور بود ملک رو حتی خود بنگاهی با پول خودش میخرید ولی الان حتی بنگاهی نمیاد بخره. اینقدر فروش زیاد شده.

    • زاهد دی ۱۳, ۱۴۰۳

      داداش چی داری میگی؟ یه نفس عمیق بکش الان پس میفتی.توهم زدی فک کنم

    • امیر دی ۱۳, ۱۴۰۳

      فیلم زیاد نگاه میکنی؟

    • امیر دی ۱۳, ۱۴۰۳

      از این شاخه میپری به اون شاخه از اون شاخه به این شاخه
      خودتم میفهمی چی داری میگی؟
      عربستان اگه مثل ایران تحریم بود موشک که هیچی پوشک هم نداشت بعد یجوری حرف میزنی انگار خودش تلاش کرده
      یه آمریکا پشتشه سید

    • امیر دی ۱۳, ۱۴۰۳

      درود به شرفت
      اگه تو این چند سال که میام این سایت یه آدم عاقل تو این سایت کامنت گذاشته باشه اونم شمایی
      دقیقا این حکومت عمر خودشو کرده

      اینو دیگه حتی اون حزب الهی های دو آتیشه هم فهمیدن
      از بس … کردن تو این ۴۵ سال …حتی اونایی که یه زمانی سینه چاک میکردن برای اینا
      خودشونم فهمیدن این حکومت دیگه درست بشو نیست که نیست
      فقط باید … تا همه چی برگرده به روال عادی

      • سلطان دی ۱۴, ۱۴۰۳

        نمی‌دونم موقع که آمریکا تو افغانستان بود جنس های خوبی میومد ایران الان طالبان اومدند چرا جنس های خراب میفرستن که چهار تا ترسو بنحل تحلیل اشتباه وفاز غم راه بیندازید خواهش دارم از ساقیا و طالبان جنس خوب بفرستید

    • سلطان دی ۱۴, ۱۴۰۳

      کشوری که امام زمان چهل ساله نگهدارش بوده تا ظهور هم مطمئن باش چیزی نمیشه البته امثال شما فکر کوتاه ودلبسته غرب که زیاد هستید فقط فاز نا امیدی به مردم میدهید ..ظریف روحانی وحالا زرشکیان حوا س پرت .بسه اونا دلسوز نیستن برو سوریه رو ببین توله هاشونو فرستادن البته مردم هاشون دلخوش این بودن آمریکا غرب بیاد گلستان میشه ولی چی شد یا اینکه سرتونو زیر برف کردید مثل کبک که کسی نبینتتون

  • محمد دی ۱۳, ۱۴۰۳

    شاعر می‌فرماید
    داداش
    مرگ من یواش