بدهی ناخالص ایالات متحده از ۳۴.۴ تریلیون دلار در پایان سال ۲۰۲۳ به ۳۶.۱ تریلیون دلار در دسامبر ۲۰۲۴ افزایش یافته است، و برخی کارشناسان آن را غیرپایدار میدانند. اینفوگرافی زیر، ترکیب بدهی ایالات متحده را بر اساس سهم سرمایهگذاران داخلی و خارجی و همچنین بخش های درون دولتی به تفصیل نشان می دهد.
دادههای کلیدی درباره بدهی ایالات متحده
بدهی ملی ایالات متحده زمانی افزایش مییابد که دولت فدرال بیش از درآمدهای مالیاتی و سایر منابع درآمدی خود هزینه کند.
هنگامی که هزینههای دولتی از درآمد مالیاتی فراتر میرود، کسری بودجه رخ میدهد. برای جبران این کمبود، خزانهداری ایالات متحده اوراق خزانه (اوراق قرضه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت) منتشر میکند. بدهی ملی مجموع تجمعی کسری بودجههای دولت فدرال است که برای مازاد درآمد تعدیل میشود.
از ۳۴.۴ تریلیون دلار بدهی ناخالص در سال ۲۰۲۳:
- ۲۷.۳ تریلیون دلار (۷۹ درصد) بدهی عمومی است که از سرمایهگذاران داخلی و خارجی تأمین شده است
- ۷.۰ تریلیون دلار (۲۱ درصد) بدهی دروندولتی است که نشاندهنده تراکنشهای داخلی دولت است
سیستم ذخیره فدرال بزرگترین بدهکار عمومی ایالات متحده با سهام ۵.۲۴ تریلیون دلاری است.
بدهی عمومی، مبلغی است که خزانهداری ایالات متحده از وامدهندگان خارجی از طریق بازارهای مالی برای تأمین عملیات دولتی دریافت کرده است. این شاخص به عنوان معیاری حیاتی در نظر گرفته میشود زیرا به طور مستقیم بر توانایی دولت در مدیریت بحرانهای اقتصادی تأثیرگذار است و میتواند ثبات اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد.
تا دسامبر ۲۰۲۳، بدهی عمومی معادل ۹۷ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) ایالات متحده بوده است.
بدهی در دوران ترامپ
با توجه به تغییر قریبالوقوع دولت در ژانویه، دونالد ترامپ، میلیاردر ایلان ماسک و نامزد پیشین ریاست جمهوری ویوِک راماسوامی را به ریاست دپارتمان جدیدالتأسیس کارآمدی دولت (DOGE) منصوب کرده است. این دپارتمان با هدف شناسایی و حذف هزینههای غیرضروری تأسیس شده و ماسک ادعا کرده است که میتواند ۲ تریلیون دلار از هزینههای بیهوده دولت را کاهش دهد که این میتواند منجر به کاهش بدهی ملی یا محدود کردن مخارج شود.
و یه چیزی دارن به اسم سقف قرض کردن. یعنی این با سقف بدهی فرق میکنه. هر ۴ سال هم این سقف رو بالا میبرن تا بتونن قرض کنن. و چرا؟ چون باید دلار چاپ کنن. عملا با همین کار هستش که تونستن جلوی تضعیف دلار رو بگیرن. وگرنه دلار همون دهه ۸۰ میلادی از پول ونزوئلا هم بی ارزشتر میشد.
و اینطوری پشتیبانه ی دلار کل مردم زمین هست.