سران طالبان به تازگی ساخت پنجرههایی که به مناطق مورد استفاده زنان افغان مشرف هستند را ممنوع کردهاند. همچنین دستور داده شده که پنجرههایی که هماکنون وجود دارند هم مسدود شوند. رهبر طالبان ادعا کرده که این تصمیم به منظور جلوگیری از آنچه که او «اعمال ناپسند» مینامد، گرفته شده است.
طبق این دستور، در ساختمانهای جدید، وجود پنجرههایی که امکان دید به مکانهایی مانند حیاط، آشپزخانه، چاه همسایه و سایر فضاهای مشابه وجود داشته باشد، مجاز نخواهند بود. این دستور که توسط سخنگوی طالبان، ذبیحالله مجاهد منتشر شده، تأکید دارد که دیدن زنان در حال انجام کارهای خانه یا جمعآوری آب از چاه ممکن است منجر به رفتارهای ناپسند شود.
مقامات محلی موظف شدهاند که از اجرای این قوانین در سایتهای ساختمانی اطمینان حاصل کنند تا دید به خانههای همسایگان ممکن نباشد. در صورتی که چنین پنجرههایی از پیش وجود داشته باشند، صاحبان خانه موظف خواهند شد که دیواری بسازند یا به شکلی دید را مسدود کنند تا برای همسایگان مزاحمتی ایجاد نشود.
طالبان از زمان تصرف قدرت در افغانستان در آگوست ۲۰۲۱، سیاستهای سختگیرانهای را اجرا کرده که ترس و وحشت گستردهای را به همراه داشته است. این گروه مدعی است که قوانینش حقوق مردان و زنان را تضمین میکند، اما در عمل زنان را به طور سیستماتیک از فضاهای عمومی حذف کرده است. سازمان ملل متحد این رویکرد را به عنوان «آپارتاید جنسیتی» محکوم کرده است.
زنان تحت حاکمیت طالبان از بسیاری از فعالیتهای روزمره، از جمله تحصیل و اشتغال، منع شدهاند. این گروه، آموزش فراتر از دوره ابتدایی را برای دختران ممنوع کرده، فرصتهای شغلی را محدود ساخته و دسترسی زنان به پارکها و اماکن عمومی را مسدود کرده است. در سال جاری، طالبان حتی آموزش زنان برای شغل مامایی را ممنوع اعلام کرد.
قانونی جدید نیز هرگونه آواز خواندن یا شعرخوانی زنان در اماکن عمومی را غیرقانونی کرده و از آنها خواسته شده که صدای خود و بدنشان را خارج از خانه پنهان کنند. در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۳، طالبان سالنهای زیبایی زنان را تعطیل کرد و این فضاها را که آخرین محلهای تفریح و آرامش زنان بود، از بین برد. چند ماه قبلتر، این گروه تمامی ورزشها برای دختران و زنان و ورود زنان به سالنهای ورزشی و پارکها را ممنوع اعلام کرد. برخی از ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی محلی نیز پخش صدای زنان را متوقف کردهاند.
طالبان پیش از سرنگونی توسط نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده در سال ۲۰۰۱ نیز قوانین سختگیرانه مشابهی اعمال کرده بود. در آن دوران، دختران اجازه تحصیل نداشتند و زنان از کار در بیرون از خانه یا حضور در اماکن عمومی بدون همراهی یک مرد منع میشدند و کسانی که این قوانین را نقض میکردند، با مجازاتهای سختی مانند شلاق، اعدام یا گردن زدن روبهرو میشدند.
بدون نظر