بیوگرافی جوزف عون رئیس جمهور جدید لبنان پس از دو سال تنش و بلاتکلیفی

بیوگرافی جوزف عون رئیس جمهور جدید لبنان پس از دو سال تنش و بلاتکلیفی

پس از چند سال شکست در انتخاب ریاست جمهوری، پارلمان لبنان موفق شد جوزف عون فرمانده ارتش، را با اکثریت آرا به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور انتخاب کند. عون موفق شد اکثریت آرا (۶۵ رای به بالا) را به دست بیاورد و در نتیجه رئیس جمهور لبنان شود. اما جوزف عون کیست و متحد کدام گروه سیاسی لبنان است؟

بیوگرافی جوزف عون

ژنرال جوزف عون متولد سال ۱۹۶۴ در شهرک علین در شمال لبنان است. او در یک خانواده عادی لبنانی به دنیا آمد و بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشگاه نظامی این کشور شد. ژنرال عون دوره‌های تخصصی نظامی را در داخل و خارج لبنان گذرانده است، از جمله در آمریکا و فرانسه. جوزف عون در سال ۱۹۸۳ به ارتش لبنان پیوست و با مهارت‌های ویژه خود در یگان‌های مهم این ارتش مسئولیت‌هایی بر عهده گرفت و همواره فرماندهی واحدهای مختلف ارتش را بر عهده داشته است، تا اینکه در سال ۲۰۱۷ رسماً فرمانده ارتش شد.

جوزف عون، از زمان به دست گرفتن فرماندهی ارتش در سال ۲۰۱۷، این نهاد را از یک بحران مالی ملی هدایت کرد. بحرانی که حتی بر حقوق سربازان ارتش لبنان هم اثرگذاشته بود و نهاد ارتش را که از زمان جنگ داخلی ۱۹۷۵-۹۰ زیربنای ثبات داخلی بود، متزلزل کرده بود. مسئله ای که در مقابل، حزب الله توانسته بود با دریافت حمایت های مالی از خارج از لبنان، بر این بحران غلبه کند.

عون نقشی کلیدی در تقویت آتش بس ۶۰ روزه لبنان و اسرائیل با میانجیگری آمریکا و فرانسه در ماه نوامبر ایفا کرد. توافقی که ارتش لبنان را ملزم می کند تا با خروج نیروهای اسرائیل و حزب الله از مرز لبنان، به جنوب این کشور اعزام و در مرزها مستقر شود. او با تبدیل شدن به رئیس جمهور، پستی که برای یک مسیحی مارونی در سیستم فرقه ای لبنان در نظر گرفته شده است، راه دیگر فرماندهان سابق ارتش را که این سمت را به عهده گرفته اند پیمود.

با وجود اینکه عون تحت حمایت آمریکا قرار دارد و علت این امر وابستگی ارتش لبنان به آمریکاست، اما او همواره در مسائل مختلف به شکل بی‌طرف و حرفه‌ای عمل کرده و با وجود تحرکات متعددی که برخی طرف‌ها در داخل و خارج لبنان برای تحریک ارتش علیه مقاومت داشتند، اما ژنرال عون هرگز در راستای مخالفت با حزب‌الله گام برنداشته و مواضعی هم که در قبال مقاومت اتخاذ کرده حرفه‌ای و منطقی بوده است. حتی در جریان جنگ جدید با رژیم صهیونیستی هم، عون هیچ‌گونه اقدامی در خلاف مسیر مقاومت را نپذیرفت و بر هماهنگی با آن تاکید داشت.

به خاطر همین بی‌طرف بودن و شفافیت در اداره ارتش و همچنین تلاش برای حفظ وحدت لبنان، جوزف عون یکی از چهره‌های محبوب و برجسته و تقریباً بی‌حاشیه این کشور به شمار می‌رود؛ به ویژه اینکه حزب الله تاکید کرد مخالفتی با ژنرال عون ندارد.

دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • تمام دی ۲۲, ۱۴۰۳

    تمام شد.
    این هم از بسته شدن حداقل ۳۰ سال اینده ی پنجره ی مقاومت. اسراعیل همینو میخواست. تو جنوب لبنان شیعیان و مسیحی ها زندگی میکنن. اکثریت هم با شیعیان هست. خب شیعیان خود به خود حزب الله هستن. چون حزب الله از اسمان نیومده یا از ایران که نرفته. حزب الله همون ساکنین بومی اونجا هستن. خب ساکنین بومی رو اخراج میکنن. مسیحی ها باقی بمونن. شد سالهای ۱۹۸۰ و ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی که مسیحی ها همه چی رو قبضه کرده بودن و خونه و مزارع و زمینهای شیعیان رو تصرف کرده بودن. لبنان به خاطر کوهستانی بودن زمین خیلی گرونه.