رکوردشکنی دونده ۱۷ ساله استرالیایی در دو ۱۰۰ متر؛ یوسین بولت بعدی کیست؟ + ویدیو

رکوردشکنی دونده ۱۷ ساله استرالیایی در دو ۱۰۰ متر؛ یوسین بولت بعدی کیست؟ + ویدیو

گات گات (Gout Gout)، پدیده ۱۷ ساله دو سرعت، پس از شکستن مرز ۱۰ ثانیه در دو ۱۰۰ متر آن هم دو بار در یک روز، لقب «یوسین بولت بعدی» را به خود اختصاص داده است. این دونده جوان که پیش از این هرگز موفق به ثبت زمان زیر ۱۰ ثانیه نشده بود، روز پنجشنبه در مسابقات قهرمانی دو و میدانی استرالیا در پرت، ابتدا در مرحله مقدماتی دو ۱۰۰ متر زیر ۲۰ سال زمان ۹.۹۹ ثانیه را به ثبت رساند و سپس همین رکورد را در فینال تکرار کرد.

مقایسه با اسطوره دو سرعت جهان

برای درک بهتر این دستاورد خارق‌العاده، کافی است بدانیم یوسین بولت، دارنده رکورد جهانی دوی ۱۰۰ متر با زمان ۹.۵۸ ثانیه، تا ۲۱ سالگی بهترین رکورد شخصی‌اش ۱۰.۰۳ ثانیه بود. گات حتی پس از عبور از خط پایان، حرکت نمادین بولت با دست‌های باز را تقلید کرد و به عنوان سومین استرالیایی تاریخ، دو ۱۰۰ متر را در کمتر از ۱۰ ثانیه دوید.

جالب‌تر اینکه گات در هر دو مسابقه، در انتهای مسیر سرعت خود را کاهش داد که نشان‌دهنده پتانسیل فوق‌العاده این دونده جوان است. همچنین گات سال گذشته رکورد ۵۶ ساله پیتر نورمن در دو ۲۰۰ متر استرالیا را با ثبت زمان ۲۰.۰۴ ثانیه شکست؛ رکوردی بهتر از آنچه بولت در همان سن (۲۰.۱۳ ثانیه) به ثبت رسانده بود.

چالش‌های جوان با استعداد

گات گات دونده نوجوان استرالیایی؛ پدید جدید دوی سرعت

با وجود این دستاورد چشمگیر، هیچ‌یک از زمان‌های ۹.۹۹ ثانیه‌ای گات به عنوان رکورد رسمی شخصی او ثبت نخواهد شد، زیرا در هر دو مسابقه، باد پشت سر با سرعتی بیش از حد مجاز وزیده است. در مرحله مقدماتی، سرعت باد ۳.۵ متر بر ثانیه و در فینال ۲.۶ متر بر ثانیه ثبت شد، در حالی که حداکثر سرعت مجاز باد برای ثبت رکورد رسمی ۲ متر بر ثانیه است.

گات پس از فینال گفت: «احساس خوبی دارم و از شرایطی که مانع ثبت رکورد رسمی شد، ناراحت نیستم. گاهی اوقات ناامیدکننده است، اما نمی‌توانید چیزی را که کنترلی بر آن ندارید، کنترل کنید. باد چیزی است که نمی‌توانید آن را تغییر دهید، باید یاد بگیرید چگونه با آن یا علیه آن بدوید.»

مسیر درخشان یک استعداد جوان

گات گات دونده نوجوان استرالیایی؛ پدید جدید دوی سرعت

رفتن به زیر ۱۰ ثانیه برای اولین بار، جدیدترین دستاورد در مسیر امیدوارکننده گات است که توجه جهانی به او از سال ۲۰۲۲ آغاز شد، زمانی که در ۱۴ سالگی دو ۱۰۰ متر را در ۱۰.۵۷ ثانیه دوید. گات که یکی از سریع‌ترین نوجوانان جهان محسوب می‌شود، پیش از مسابقات پرت، بهترین رکورد شخصی‌اش ۱۰.۰۴ ثانیه بود که آن هم به دلیل وزش باد، زمان رسمی محسوب نمی‌شد.

مانند بولت، گات در فینال شروع خوبی نداشت اما به سرعت از رقبای خود پیشی گرفت. او در مسابقات امسال با لاکلان کندی، دارنده مدال نقره دوی ۶۰ متر داخل سالن جهان، در دو ۲۰۰ متر رقابت خواهد کرد. کندی ماه گذشته در ملبورن موفق شد گات را در دو ۲۰۰ متر شکست دهد.

ریشه‌های یک قهرمان

گات گات دونده نوجوان استرالیایی؛ پدید جدید دوی سرعت

گات در کوئینزلند استرالیا از والدینی اهل سودان جنوبی متولد شد. والدین او دو سال پیش از تولدش به استرالیا مهاجرت کردند. رکورد دو ۱۰۰ متر استرالیا در سال ۲۰۰۳ توسط پاتریک جانسون با زمان ۹.۹۳ ثانیه به ثبت رسیده است، رکوردی که با توجه به استعداد فوق‌العاده گات، ممکن است در آینده‌ای نزدیک توسط این نوجوان شکسته شود.

در حالی که دنیای دو و میدانی با اشتیاق پیشرفت این استعداد جوان را دنبال می‌کند، گات گات به آرامی قدم در جای پای یوسین بولت، بزرگترین دونده تاریخ دو و میدانی می‌گذارد و تلاش می‌کند تا مرزهای جدیدی را در این ورزش به چالش بکشد.

بدون نظر

ورود