
پس از نمایش ضعیف مهدی طارمی در دربی دلامادونینا و سایر بازیهای اخیر اینتر، رسانههای ایتالیایی انتقادهای شدیدی از این بازیکن کردند و او را فوتبالیستی «دست و پا چلفتی» و بیکیفیت نامیدند. این انتقادات که در رسانههای معتبر ورزشی ایتالیا منتشر شده بود، بهطور طبیعی در رسانههای داخلی ایران هم بازتاب پیدا کرد، اما این بازتاب از نظر برخی چندان جالب و دلچسب نبود. از این رو، برخی چهرههای مطرح ایرانی اینطور نوشتند که چرا باید انتقادات از بازیکن تیم ملی در رسانهها منتشر شود. در همین راستا، دوستان مهدی طارمی در تیم ملی نیز با واکنش تند نسبت به این رسانهها نوشتند که چرا «سرمایه ملی را خراب میکنید».
علیرضا جهانبخش، کاپیتان تیم ملی ایران، در یک استوری طولانی با حمایت از طارمی مینویسد: «برای من عجیبتر یک سری سایتها و خبرگزاریهای زرد داخلی هستن که به جای حمایت و مراقبت از سرمایههای ملی، جهتدار و تخریبگرانه برخورد میکنن و در مقابل به خاطر منافع شخصی از بازیکنان به مراتب سطح پایینتر قهرمانسازی میکنن».

سعید عزت اللهی نیز در این باره مینویسد: «متاسفانه غریبه پرستی چندین ساله که رخنه کرده توی همه جامعه و متاسفانه به جای حمایت و مراقبت از سرمایههای ملی که به عنوان نماینده کشور شناخته میشن بیشتر دنبال حاشیهسازی و خراب کردن هموطنهامون برای بازدید بیشتر و درآمدزایی هستن».
کریم انصاری فرد همبازی سابق مهدی طارمی در تیم ملی نیز با حمایت از او مینویسد: «یکسری رسانههای زرد هر جور که دلشون خواسته تلاش کردن این اعتبار و تلاش رو زیر سوال ببرن، چون به هیچ کدومشون نه باج دادی نه امتیاز».
در این خصوص چندین نکته وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست:
۱. زمانی که مهدی طارمی به اینتر پیوست و حتی پیش از آن در پورتو هر بار که گل میزد، اغلب در رسانهها به شدت تحسین میشد. حتی گاهی این تحسینها بیشتر از آن چیزی بود که واقعا اهمیت داشت. این رفتار در رسانههای ایرانی کاملاً طبیعی است، چرا که همه ما از موفقیتهای هموطنانمان خوشحال میشویم. هنوز تیترهای اغراقآمیز رسانهها در مورد طارمی که او را در سطح ستارگان بزرگ تاریخ فوتبال ایران، و حتی جهان، قرار میدهند، در یاد هواداران فوتبال باقی مانده است.

رقم قرارداد مهدی طارمی لو رفت؛ مقایسه دستمزد ستاره ایرانی با سایر مهاجمان اینتر
۲. اما رسانهها هیچ تعهدی به تمجید بیپایان از یک بازیکن ندارند. آنها موظفند واقعیتها را به تصویر بکشند، نه اینکه فقط به تحسین از آنها بپردازند. متاسفانه، این خواستهها اغلب از جانب سیاسیون مطرح میشود که از رسانهها انتظار دارند تنها موفقیتها را برجسته کرده و از انتقادات و نواقص چشمپوشی کنند.
۳. اگر رسانهای با طارمی قراردادی داشته باشد که تنها وظیفه آن تمجید بیپایان از او باشد، بهتر است که این رسانهها را معرفی کنید. در این صورت حق با شما خواهد بود! همچنین، اگر احساس میکنید که برخی بازیکنان بهطور غیرمنصفانه در حال پروموت شدن هستند، نام این بازیکنان را هم ذکر کنید. این بازیکنان همتیمیهای شما در تیم ملی هستند و این اظهار نظر شما ممکن است نشاندهنده مشکلاتی در داخل رختکن تیم ملی باشد. فارغ از این موضوع، آنچه شما به عنوان تخریب و زردنویسی مورد انتقاد قرار میدهید، مربوط به محتوای رسانههای ایتالیایی میشود.
۴. در نهایت، عملکرد طارمی در اینتر واقعاً ضعیف بوده! این مسئله فقط مربوط به نظر رسانههای ایرانی یا هواداران فوتبال در داخل کشور نمیشود، بلکه این انتقادها از سوی کسانی مطرح شده که حق بیشتری از ما بر گردن باشگاه اینتر دارند؛ هواداران اینتر.
آیا در چنین شرایطی واقعاً میشود از رسانهها انتظار داشت که عملکرد ضعیف طارمی را در دربی دلامادونینا نادیده بگیرند؟ آیا باید از رسانههای داخلی درخواست شود که درخشش طارمی را در دربی میلان بهگونهای که حقیقت نداشته، توصیف کنند؟ شاید برخی مثل بهمن مفید که از بهروز وثوقی انتظار داشت کتک خوردنش را کتک زدن جا بزند و گفت «حالا ما به همه گفتیم زدیم، شما هم بگین زده، خوبیت نداره… واردی که؟» توقع دارند ما بنویسیم درخشش بینظیر طارمی در دربی میلان؟

اگر چنین توقعی دارید، باید بگوییم متأسفیم! اینجا کره شمالی نیست که تیم ملیشان با سه شکست از جام جهانی حذف شود و رسانههایشان همچنان ادعا کنند قهرمان دنیا شدهاند!
۵. از جهانبخش، عزتاللهی و انصاریفرد هم یک سوال داریم: آیا رسانه خوب فقط رسانهای است که تعریف کند؟ اگر نقد کند، میشود زرد؟ ما تا وقتی از شما تمجید میکنیم، رسانه خوبی هستیم و همین که نقد کنیم میشویم مغرض و شیتیلبگیر؟
۶. درباره مراقبت از سرمایه ملی که هر سه همبازی طارمی به آن اشاره کردند، آیا منظورتان این است که بازیکن را ناز کنیم و هیچ ایرادی نگیریم؟ شما که خودتان حرفهای هستید، حتما خوب میدانید در همه جای دنیا با یک بازیکن حرفهای که قرارداد و دستمزد سنگین دارد چگونه برخورد میشود! مگر اینجا مهد کودک است؟ تازه مگر طارمی یک اثر ملی مثل تخت جمشید یا سیوسه پل است؟ او یک فوتبالیست حرفهای است و مثل هر فوتبالیست دیگری باید درباره عملکردش صحبت شود؛ خوب باشد، تحسین میشود، بد باشد، نقد. چرا این بحث ساده فوتبالی را تبدیل به مسئلهای حیثیتی و ملی میکنید؟

ماجرای تلاش مهدی طارمی برای دریافت تابعیت پرتغال چیست؟
۷. و اما نکته آخر؛ طوری حرف میزنید که انگار سیمونه اینزاگی، سرمربی اینتر، یا پهپه ماروتا، مدیرعامل باشگاه، هر روز اخبار رسانههای ایرانی را زیر و رو میکنند تا ببینند چه کسی از طارمی تعریف کرده و چه کسی انتقاد!
باور کنید یا نه، حتی رسانههای داخلی ایتالیا هم در تصمیمگیریهای آنها تأثیر چندانی ندارند. آنها بهقدری حرفهای هستند که اگر طارمی برایشان مفید باشد، با وجود تمام انتقادها او را نگه میدارند و اگر به کار تیم نیاید، بدون توجه به تعریف و تمجیدها، با او خداحافظی میکنند. اینجا دیگر پرسپولیس و استقلال و لیگ خودمان نیست!
مهدی طارمی بیشک تک ستاره فوتبال ایران است که موفقیتش باعث افتخار همه ماست. اما این مسئله هیچ ارتباطی با منع هرگونه نقد از او ندارد. امیدواریم طارمی در بازیهای آینده با درخشش خودش همه را شگفتزده کند و هم در سری آ و هم لیگ قهرمانان اروپا افتخارات بیشتری به دست بیاورد.
بدون نظر